Моля за малко съдействие.

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Моля за малко съдействие.

Мнениеот draznitelq » Чет Мар 19, 2009 9:38 pm

Извинявайте,че пиша тука ама рейтинга ми е нисък.Само искам някой добре разбиращ от велосипеди и видове колоездене да си даде скайпа,за да ми отдели 10 тина минути разяснение на кякой неща(тех.проблеми и подобни).Ще помоля модератора когато се отзоват поне 2-3 човека тогава да изтрите темата.Благодаря за разбирането.
draznitelq

Рейтинг: 971

Мнениеот Backflip_Motor » Чет Мар 19, 2009 9:43 pm

За какъв стил ти трябва помощ точно?
Backflip_Motor

Рейтинг: 1066

Мнениеот draznitelq » Чет Мар 19, 2009 9:46 pm

Като цяло за ми се разясни кое точно какво значи и някои техн въпроси и проблеми по колелото
draznitelq

Мнениеот Pho3nix » Чет Мар 19, 2009 10:19 pm

ъъъ да не сте се скарали с чичо гугъл :confused:
kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход
Аватар
Pho3nix

Рейтинг: 978

Мнениеот Ozzie » Чет Мар 19, 2009 10:31 pm

@draznitelq
Отиваш в раздел "Статии" на сайта. Намираш техническите статии и почваш да четеш.
Ако си мислиш, че за 10 мин. ще може да ти се обясни "това- онова" си в заблуждение.
Лично на мен времето ми е скъпо за да обяснявам за разни неща.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Teodor40 » Пет Мар 20, 2009 11:38 am

На него хората са му длъжни, вие какво разбирате :rofl:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот ico 1 » Пет Мар 20, 2009 2:41 pm

@draznitelq,можеш да попрочетеш малко и от "Често задавани въпроси"(първия форум) :agree:
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот draznitelq » Пет Мар 20, 2009 4:27 pm

Аз след като попитах може ли някой разбирач да остави скайп знчи има защо.Реално за това което имам да го питам сега ако наистина е разбирач ще ни трябват 10 минути за да уточним всички проблеми.Като евентуално ако се появи нов пак да го питам и така.Просто ми трябва някой разбирач по планински колела и въобще в скайпа.Благодаря предварително! :popcorn:
draznitelq

Мнениеот Alpina » Пет Мар 20, 2009 4:31 pm

draznitelq, реално, понеже ти не искаш да придобиеш никакви знания, ще ви трябват повече от 10 мин само за да се изясните за какво става върос и още много повече време за да ти обясни разбираемо за теб какво да направиш.

И понеже ти не искаш да си мръднеш задника и за прочетеш това, което ти се казва, то със сигурност ще се появи, а не
draznitelq написа:...евентуално ако се появи нов пак да го питам и така...

С питане далеч се стига, но това не важи за всичко ;)
Последна промяна Alpina на Пет Мар 20, 2009 4:33 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Antares » Пет Мар 20, 2009 4:32 pm

Знаеш ли, на времето така си дадох ICQ-то, за да помагам на един да напредне в компютрите... За това, докато открих QIP и функцията "remove myself from user's cl" седях невидим...

Щото сега имаш въпроси за 10 минути, но новото знание води но нови въпроси. Все повече и повече. И всичко това, защото искаш всичко да ти дойде наготово, смляно, без да ти се налага труда да се поровиш в търсачката?! Е няма как да стане. Едва ли ще се намери такъв алтруист.

Само да поясня - аз съм много далеч от разбирач. Горе-долу колкото костенурката е танк...

П.П. Освен това, за ниския рейтинг си си виновен основно ти.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Teodor40 » Пет Мар 20, 2009 5:28 pm

draznitelq написа:Аз след като попитах може ли някой разбирач да остави скайп знчи има защо.Реално за това което имам да го питам сега ако наистина е разбирач ще ни трябват 10 минути за да уточним всички проблеми.Като евентуално ако се появи нов пак да го питам и така.Просто ми трябва някой разбирач по планински колела и въобще в скайпа.Благодаря предварително! :popcorn:

А ти какво даваш в замяна?
Аватар
Teodor40

Мнениеот draznitelq » Пет Мар 20, 2009 5:32 pm

Вижте сега имам проблем със спирачката които никъде (потърсих) не е засегнат.Имам проблем с велокомпютъра във връзка с инчовете на колелата и някой др. такива елементарни които се отговарят точно с 5 думи.Ако не искате да помогнете не пишете по темата."Задника" си го мръднах и раазрових (ЧЗВ) и открих по моите проблеми познайте какво-НИЩО,затова мисля,че не е толкова трудно и не боли много някой пичага да си даде скайпа и с добра дума да ми обясни няколко неща.
draznitelq

Мнениеот Pho3nix » Пет Мар 20, 2009 5:49 pm

Само за едно нещо мога да ти отговоря, и то са ти спирачките. Единственото, което можеш да направиш е да ги хвърлиш и да си купиш В-брейк, ако са ония дисковите Promax, както помня :popcorn:
kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход
Аватар
Pho3nix

Мнениеот draznitelq » Пет Мар 20, 2009 6:13 pm

Засега ми вършат перфектна работа (предната) проблемът е със задната,ианче мерси за "гениялния" ти съвет ама ако ще сменям то ще е или с механичен по-добра марка диск или с хидравлика(и затова може да питам кой е най-добър ама така и никой не се престрашава да даде скайпа си) :flamethr:
draznitelq

Мнениеот did » Пет Мар 20, 2009 6:22 pm

Абе, няма ли кой да изтрие тая тема или поне да я тури във "Веломеханик", че поне да има смисъл от минусите за тоя ****.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Pho3nix » Пет Мар 20, 2009 6:26 pm

За не знам кой път ти казвам, че да влагаш пари в твоето колело е НАПЪЛНО безмислено. Това няма работещи амортисъори, има капли, които ако ги качиш на витоша стават на 8, има неработещи спирачки и тежи неормално много. Има една приказка "евтиното винаги излиза скъпо", скоро ще разбереш значението и. Ако дадеш 100лв за спирачка на това колело, то вече ще ти е струвало 500лв. Още 100 - и ето ти 600. За 600лв като си помисля че можеше Онтарио Про или Клаймбър да си вземеш, и вече ми става лошо. За последен път, единствения съвет, който можеш да получиш за твоето колело, е да го продадеш където може за колкото може, и да си вземеш нещо което може да се кара. Не знам защо ти отделих толкова време, след като очевидно искаш да те научим, но не приемаш истината. Както ти казаха, рови се в ЧВЗ и Архива на форума, няма кой да ти снесе всичко за 10 минути.
П.П. не знам какво точно имаш предвид с това, че никой не се "престрашава да си даде скайпа", истината е че всички видяха, че си безнадежден случай и само опита може да те научи на туй-онуй. Той вече се опита да те научи, като последствието от това беше бисерната тема "Кроса ми сдаде багажа", даже като видях заглавието, реших че ти е дошъл ума в главата, ама не, явно си доста упорит. Е, рано или късно ще схванеш какво се мъчим да ти кажем.
Аватар
Pho3nix

Мнениеот draznitelq » Пет Мар 20, 2009 6:37 pm

Пич разбирам те че искаш да помогнеш с тоя съвет и аз съм добре наясно че това не е супер колело,но засега ми харесва предостатъчно 60 км градско по бордюри паркове и т.н му направих досега и съм предоовлен.Имам проблемче с задната спирачка което няма да обяснявам във форум "бла-бла".Колелото няма да го сменям просто ще му прая ъпгрейди.Засега само задната спирачка ми създава лек проблем и задния амортисьор за които сте прави че е почти само за украса.За това искам малко помощ (техническа) и вече ако наистина няма да си сложите скайпа в събщението въобще НЕ пишете в темата.Сори за поредния офтопик. :offtopic:

П.П И ако може ще ви помоля да спрете да гласувате отрицателно по рейтинга ми(незнам дали се гласува и как става).
draznitelq

Мнениеот Pho3nix » Пет Мар 20, 2009 6:52 pm

Гласува се, гласува се. Ма то при такава упоритост няма и как да не ти танцуват по рейтинга. На това колело рамката му не струва, така че няма никакъв смисъл да се правят ъпгрейди. Рамка за шок 100мм с ход на буталото 10мм е само излишен килограм и (в случая) извратена геометрия. Ъпгрейд на колело се прави в случай че рамката ти е по-висок клас от окомплектовката. "доволен" си от това колело, само поради базата ти на сравнение, а в случая 4годишен крос за 100лв. Качи се на Онтарио да видиш какво е едно добро и евтино колело, без излишни играчки.

П.П. никой няма да си сложи скайпа. Пиша ти само, защото, очевидно, щом се кефиш на тоя крос, ако се качиш на истинско колело ще станеш доста запален по колоезденето. Просто се мъча да скъся срока, за който това ще се случи. Ако опитите ми са безуспешни, кажи, направо да те баннат от този форум, защото докато не осъзнаеш, това, което се мъчим да ти кажем, с нищо не може да ти се помогне

П.П.П. Предлагам въпросния потребител да бъде баннат от този форум докато не разбере някои основни неща. Така ще спести време и на модераторите, и на себе си, което може да се оползотвори в каране :)
Аватар
Pho3nix

Мнениеот asench » Пет Мар 20, 2009 7:28 pm

Ъъ администратора на боб ли да хвърля кога да го ънбанне :popcorn:
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот Gen4eca » Пет Мар 20, 2009 7:30 pm

60 км градско по бордюри паркове и т.н му направих досега и съм предоовлен

Пич,аз се имам за лаик в колоезденето,но всеки ден изминавам 15км за да си изпия кафето на гледка,а като те знам от кога пишеш за тоя крос,ми става смешно-излагаш се!
Наистина не можеш да получиш никаква полезна информация за колелото си от тук,примири се!
Bombing for peace is like fucking for VIRGINITY!
Аватар
Gen4eca

Рейтинг: 1418

Мнениеот Pho3nix » Пет Мар 20, 2009 8:05 pm

Ъъ администратора на боб ли да хвърля кога да го ънбанне

Не, просто няма да го ънбанва, ами човека като схване нещата, ще си направи нов акаунт и ще си признае :agree:
Аватар
Pho3nix

Мнениеот asench » Пет Мар 20, 2009 8:10 pm

Бана не става ли по IP? :confused:
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пет Мар 20, 2009 8:13 pm

Мисля,че може и само акаунта да го премахне, но не съм 100% сигурен. :bawling:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Teodor40 » Пет Мар 20, 2009 9:05 pm

Добре де, к'ъв е тоя проблем със задната спирачка? Като е за 5 думи, да беше питал и да ти беше отговорено вече!
Айде, да се наемам да ти дам отговор. Едно време започнах с такива дискове и добре си ги спомням, понеже непрекъснато ги оправях.
Аватар
Teodor40

Мнениеот draznitelq » Пет Мар 20, 2009 9:16 pm

Ок,ми просто като стисна ръкохватката или просто като спирам задния диск се криви към каплата и според мен лично това е причината задната да спира по-лошо от предната.А предната си спира много стабилно,задната обаче е почти като намокрен в-брейк.Според вас какво може да се направи?

П.П.Не ми се искаше да разисквам тука проблема,понеже е грешен раздел а както разбрахте явно нямам достатъчно рейтинг за "веломеханик".
draznitelq

Мнениеот did » Пет Мар 20, 2009 9:21 pm

draznitelq написа:Ок,ми просто като стисна ръкохватката или просто като спирам задния диск се криви към каплата и според мен лично това е причината задната да спира по-лошо от предната.А предната си спира много стабилно,задната обаче е почти като намокрен в-брейк.Според вас какво може да се направи?

П.П.Не ми се искаше да разисквам тука проблема,понеже е грешен раздел а както разбрахте явно нямам достатъчно рейтинг за "веломеханик".

Ми с тва да беше почнал бе!

Трябва да си настроиш спирачката!

Има десетки такива теми тук. Чети!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот draznitelq » Пет Мар 20, 2009 9:46 pm

Е никъде в ЧВЗ не намерих как се регулира тая или каквато и да е спирачка,ако искате ще направя снимки да ви я покажа или я намерете в нета Промакс DSK-400 или 320.Като диска почти опира в (незнам как се нарича,нещо като задна вилка,двете алуминиви тръби които държат задното колело от двете страни) според мен това е причината че диска или нещо друго не е центровано както трябва.И просто при спиране диска се криви с 1-2 мм към задната капла,докато отпред не се криви въобще.
draznitelq

Мнениеот DTD » Пет Мар 20, 2009 9:51 pm

Киииифлиии
Последна промяна DTD на Пет Мар 20, 2009 9:57 pm, променена общо 1 път
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот Alpina » Пет Мар 20, 2009 9:53 pm

draznitelq, нали не си толкова глупав, на колкото се правиш?

Всички механични дискови спирачки от нисък клас се регулират по един и същ начин! Как - остава ти да намериш

А ако някой му каже ще получи минус :D

DTD промени си поста ако обичаш, защото не помагаш на форума ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот draznitelq » Пет Мар 20, 2009 9:53 pm

Благодаря на ДТД за полезното мнение :bowdown: това с шестограма съм го настройвал само на прената обаче за задната не се сетих,сега ще пробвам и ще съобщя резултата,дано се получи. :agree:

Пробвах го но проблема е,че като завия това шестограмно кръгче пък колелото блокира а и много изкривяването при натиск не се променя.Според мен трябва да изместя назад и накладката която се пада от външната страна на диска (колелото) обаче незнам как или с кои болт по точно.
draznitelq

Следваща

Назад към Бла - Бла