Помощ, обслужват ни!

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: SPAM на килограм

Мнениеот did » Пон Авг 24, 2009 12:23 pm

kibikoff написа:видях ви в едно заведение преди концерта, където персонала правеше всичко възможно клиентите да се чустват зле

... което ме подсеща за едно мое приключение преди 5-6 дни в Приморско.

Нивото на кръчмите там си е повече от прилично, обаче има една кръчме, което ме накара да се хиля истерично, преди да си тръгна оттам. Намира се до началото на северния плаж, някакъв "гръцки ресторант" буквално до морето, с трибуквено име, което не си заслужава да знаете, с чудесен изглед към Маслен Нос, масите са наредени в редичка с великолепна панорама...

Сядаме аз, жена ми и дъщеря ми там, келнерът пристига МОМЕНТАЛНО и пита "Какво ще обичате?". Казах му, че ще обичам три менюта. Той пак си попита дали все пак няма да поръчаме нещо преди да видим менюто. Не се навих. Донесе менютата. Четем ние... Избор - голям, цени - прилични, келнерът - изглежда бърз, ние - много гладни след плажа, мястото - готино... Решихме да останем.

Чуденето с менюто приключи бързо. Щерката реши, че ще яде сач за двама, което не ми остави избор какво да си поръчвам :D Жената поръча някви салати. Аз реших, че като ще е гръцки ресторант, няма как да мина и без едно узо и салата, па и биричка със сача... Намислихме поръчката, келнерът дотърча, записа си всичко и... историята се започна!

Аз съм свикнал в гръцки ресторанти узото и салатата да идват даже преди клиентите. Там, обаче, нещата не стояха така. Бях седнал на най-панорамното място и наблюдавах, как се върти морския фар на Маслен нос. Много красива гледка, но доста монотонна и след 10 минути на празна маса започва да писва... Та след 10-тина минути дойде... узото, бирата ми... без салати и безалкохолни. Дъщеря ми беше поръчала неохладен натурален сок, искахме и бутилка минерална вода. Явно им е трудно да ги приготвят. Аз реших, че ей сега ще ми донесат и вода и салата и реших да не бързам с пиенето, ама нанайци. Още 10 минути чакане... и пристигна още нещо - студен натурален сок. Обърнахме му внимание на келнера, че искаме неохладен натурален сок, той се върна, не знам къде го е ръгал, но го върна... врял. После го смени с нещо друго... после даже и вода донесе. Беше минал половин час, а салата още нямаше... Затова пък узото вече беше топло. Беше топла и бирата ми, която трябваше уж да пристигне с вечерята. Точно 45 минути след приемането на поръчката, донесоха салата. УРААА! Ама... нещо липсваше. На мясата нямаше сол, оцет и олио. За зехтин не си и помислям. Почнах да търся келнера. Нямаше го около 5 минути. Тогава видях как на съседната маса истерично едни хора се хилят на нещо, което им донесоха. Помолих ги за оцет, олио и сол. Влезнаха ми в положението и ми дадоха. Докато си овкуся салатата дойде някакъв друг келнер, грабна ми наливните принадлежности и ги отнесе, понеже не били за нас :bigeyes: Тогава се мярна някаква келнерка, помолих я, тя отиде някъде, донесе олио и оцет, остави ги на масата и застана отстрани. Погледнах я учудено и я питах какво чака. Тя ми вика "Чакам да си овкусите салатата, че олиото и оцета ми трябват". Обясних и, че чакаме още доста неща и подправкити си ги искам на масата. Разгеле, отказа се да ги взема. Само дето беше забравила да донесе солница, ама след още 5 минути и това се намери. Малко по-късно донесоха и вилици, без салфетки. Вече беше минал 1 час, а вечерята така и не се появяваше.

Не ми се повтарят "разговорите", които си водех с келнера в редките случаи, когато го виждах. То не е за разправяне.

Най-накрая донесе нещо врящо и кипящо на сач. Оказа се препечен пресолен лук с 8 парченца свинско месо, които дъщеря ми изяде :D Та тръшна той сача, заизвинява се нещо с "ония в кухнята...", а аз просто го попитах как според него се яде това нещо така, както стои на средата на масата и ври. Той ми вика "С вилици, естествено!". Обърнах му внимание, че няма да е лошо да ни даде чинии. Тоя се учуди много, но отиде и донесе 3 чинийки. Попитах го с какво, според него, трябва да си сипем от сача в чиниите. Той пак същото "С вилици, естествено!". Поисках си нещо по-подходящо, в краен случай някаква лъжица. Донесе супена лъжица. Взех си аз чинията и... хахахахахааааа... пластмасова чиния на розички, от тия, дето ги продават по 5 броя в магазините за 1 лев. След още малко преговори получихме и салфетки.

Изпих си топлата бира с пресоления лук и по най-бързия начин се изнесохме. Ако не беше жената да ме успокоява и да ме моли "да почакаме още 5 минути, може да донесат нещата ей сега" и ако не беше фара на Маслен Нос да ме хипнотизира, сигурно щях да заколя някого, особено ако имах нож, ама нямах.

Та такива неща стават по черноморието...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Antares » Пон Авг 24, 2009 12:29 pm

Тръгвал съм си от заведение при подобно обслужване. Оставяйки пари за донесеното до момента.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот did » Пон Авг 24, 2009 12:53 pm

И аз съм го правил, но там нещата бяха не просто зле, а направо смешни. Нещо като театър на абсурда, в който в един момент ми стана интересно да участвам. Никъде другаде не съм виждал келнер, който явно никога не е сядал като клиент в ресторант, щото нашия беше явно такъв и това правеше ситуацията истински абсурдна.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Antares » Пон Авг 24, 2009 7:36 pm

E поне си бил в най-добрите ложи. Това ми напони един виц:

Мъж и жена са на театър. В началото на второто действие на мъжа му се прихожда страшно много до тоалетна и се изнизва. Тръгва по коридорите, търси, търси, търси, не намира нищо. Накрая попада в някакво широко помещение, не видял никой, видял някакви декори, един наподобяващ дърво и... се облекчил.
Върнал се в ложата си, сяда до жена си и пита:
- Изпуснах ли много от второто действие?
- Ти изигра главната роля в него!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот cvb » Пон Авг 24, 2009 8:03 pm

did написа:И аз съм го правил, но там нещата бяха не просто зле, а направо смешни. Нещо като театър на абсурда, в който в един момент ми стана интересно да участвам. Никъде другаде не съм виждал келнер, който явно никога не е сядал като клиент в ресторант, щото нашия беше явно такъв и това правеше ситуацията истински абсурдна.

за пръв път ли ползваш обществено заведение :bigeyes: - всички са така :agree: :banghead: :smash:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот did » Пон Авг 24, 2009 8:49 pm

Не, не са така всички. От десетина кръчми в Приморско, които посетих, 9 ми направиха отлично впечатление, а тая ми направи едно друго впечатление. Но... време е за нов вид спам. Стига сме спамили за кръчми.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пон Авг 24, 2009 8:54 pm

Приморско определено в е топ 5 на най-скапаните места по българското черноморие... а като се занислиш, че не е далеч от Созопол...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пон Авг 24, 2009 9:23 pm

Когато почнеш да ходиш на море с деца, може би ще забележиш, че освен кръчмите, важни са и плажовете, пък и некои други особености.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ico 1 » Пон Авг 24, 2009 9:40 pm

"С деца на море" - как ме подсети за този филм :beer: . При мен е така цяло лято. Понеже ми е голяма отпуската и освен моето ми набутват и чужди да ги водя на плаж :D . На мен, обаче по ми се ходи с майките им :eyebrow: .
Аватар
ico 1

Мнениеот hrissim » Пон Авг 24, 2009 9:47 pm

ico 1 написа: На мен, обаче по ми се ходи с майките им :eyebrow: .

Адаш - с тоя аватар не мож си скриеш мераците :D :D :D
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Помощ, обслужват ни!

Мнениеот bikerider » Вто Авг 25, 2009 5:03 pm

bluskanie написа:Приморско определено в е топ 5 на най-скапаните места по българското черноморие... а като се занислиш, че не е далеч от Созопол...

...който е в топ 2 на най-скапаните места по българското черноморие и се катери нагоре всяка година...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Анелия » Вто Авг 25, 2009 7:04 pm

Като сме на морска тема, не знам кой е измислил оксиморона "семейна почивка" :dontknow: Двете думи са противоположни и изживявам малък ужас за 10 дни. Това, че около нас има подобни още стотина семейства с ревящи бебета, не ми помага особено :bawling:
Догодина почивката е само Родопи. Ще си спестя пясъка в очите и търсенето на елементарно нещо като прясно мляко през 9 дюни в десета.
Аватар
Анелия

Мнениеот bluskanie » Сря Авг 26, 2009 10:17 am

bikerider написа:
bluskanie написа:Приморско определено в е топ 5 на най-скапаните места по българското черноморие... а като се занислиш, че не е далеч от Созопол...

...който е в топ 2 на най-скапаните места по българското черноморие и се катери нагоре всяка година...

Не съм съгласен! Созопол е хубаво място, било е, е, и ще си остане хубаво място. Не само, заради прекрасните плажове, които има, ами заради (най-вече) хората, които обикновено ходят в Созопол. Бях преди 2 седмици там (а не бях стъпвал в Созопол може би от повече от 8-9г.) и доста ме накефи като цяло. Разбира се, сергиите по улиците на стария град не ги коментирам, но то там нормалните хора нямат работа )))

А Приморско... такова чалгарско място никога не бях виждал през живота си. УЖАСНО! Пълно с някви долнопробни сърби и македонци + мългарски чалгари, а от някви барове се чува как диджея вика "аре са еври бари газари" - смятай!!!

Созопол, Лозенец, Синеморец (донякъде), тва са за мен местата )))
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Авг 26, 2009 5:12 pm

bluskanie написа:Созопол, Лозенец, Синеморец (донякъде), тва са за мен местата )))

Созопол ми беше любимо място... за съжаление ще си остане в минало време. Иначе :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот agent_Jekov » Сря Авг 26, 2009 5:19 pm

А Ахтопол?
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот ico 1 » Сря Авг 26, 2009 8:47 pm

За съжаление цялата плажна ивица по българското черноморие отънява постепенно. Морето и ората с хотели и заведения я изядоа.
Аватар
ico 1

Мнениеот did » Съб Авг 29, 2009 9:42 am

bikerider написа:

Темата взе да става интересна и не е само спам. Дали пък да не я турим отстрани, че има какво да се бла-бла-каже.

http://www.chitanka.info/lib/text/8340/18
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Re: Помощ, обслужват ни!

Мнениеот ico 1 » Съб Авг 29, 2009 2:00 pm

Преди доста години влязохме в дискотека "Полтава" във Велико Търново (незнам дали още съществува). Не чакахме много, дойде един сервитьор и попита: Ко ши пийш ве? Казах му аз КО ШИ пия, а той задава втори въпрос: Ми п*тката ко ши пий? Трети въпрос не исках да ми задава и просто се отказахме да пиЙм кОто и да било и си тръгнахме.
Аватар
ico 1

Мнениеот Reactor » Съб Авг 29, 2009 8:29 pm

did написа:Когато почнеш да ходиш на море с деца, може би ще забележиш, че освен кръчмите, важни са и плажовете, пък и некои други особености.

От тази година,Приморско за мен е хубаво единствено с плажа си в залива на ММЦ-то,точно срещу разклона за село Писменово.Там е чисто,спокойно и приятно.Кафето е 1.20-гадна долнопробна робуста,но за сметка на това,бирата е 2.00 лева-ледено Бургаско пиво.Толкова е и на Тихия кът и хижа "Стрелец'.Ама не е Бургаско и е топло.
Заведения и спане,вече само в Китен.Разстоянието между двете селища е около километър.Но разликата между тях -от тук до небето...може и обратно,но това ще проверя догодина живот и здраве!
Аватар
Reactor

Мнениеот O.K » Съб Авг 29, 2009 9:32 pm

Збърка ли сте времето за море, на море се ходи юни месец. Най-спокойно е, няма я селянията и навалицата да водата е студена, но в крайна сметка няма нищо идеално. Другото хубаво е природата. Не знам дали си се разхождал с колело или пеша посока Бегликташ или Маслен нос. Ако имаш късмет може да видиш на Бегликташ диво прасе или сърна. Другия плюс е, че язовир Ясна поляна е съвсем близо, там също е много приятно да не говорим за резерват Ропотамо.
Правилник на потребителите на форума:
т. 1 Администраторът и модераторът никога нямат право!
т. 2 Ако админ-ът и мод-ът са прави, виж точка 1!
Аватар
O.K

Рейтинг: 1067

Мнениеот did » Съб Авг 29, 2009 9:48 pm

Тц! Нищо не сме сбъркали!

Втората половина на август на южния плаж на Приморско в най-хубавата му част всеки ден си бях сам на поне 15 квадратни метра, непосредствено до морето, при това безплатно, водата беше 26 градуса.

Първият пост в темата се отнася до една конкретна извратена кръчма. Както вече писах, нямам оплакване от нито едно друго ресторатче - нито като цени, нито като обслужване.

Ситуацията в различните градчета по морето се мени всяка година, така че не вярвайте на шаблони - там било лудница, там било чалга, там било едикво си... Всичко зависи от управителите на заведения, а те са различни всяка година.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Съб Авг 29, 2009 10:12 pm

Не съм чел оплакването :) ама ти каза ли го тва на управителя/собственика? Смисъл, ние кво да направим? Или ни предупреждаваш, да не ходим там ли?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот k0cTaHeB » Съб Авг 29, 2009 10:53 pm

did: Оти не го снима и нии да се похилим истерично :idea: :eyebrow:

Он/Офф тъпик: Таз година имах възможността да пообиколя черноморието.Не бях ходил на море от 2006,тогава работех в Слънчев бряг.

2006 Слънчев си беше прекрасно парти курортче и все още Несебър и св.Влас бяга отделно от него,също така не бяха и така застроени,хората бяха по-готини.
Сега,Слънчев бряг + Влас + Несебър са една обща бетонно-пумийна яма,на която се наслаждава просташкия внос* в комплект с българските заблудени туристи(или може би е редно да ги кръстя терористи,защото едниственото което правят там са безброй мизерии),които са били още са на "почивка" там.
За новия персонал може да се каже чисто и просто ==> Отврат.
Бях и в Созопол...така ли му беше името? Повече ми прилича на Гъчканопол.Двете плажни ивици се пукат по шевовете,не можеш да стъпнеш,камо ли да си сложиш хавлията.Страхотно застроен или може би ужасяващо, е по-правилно.Гнусно място и стария град не може да го разкраси веч.Предишни години също съм бил,беше по-спокойно,но пак не ме впечатли особено.Сега no comment.
Стигам и до Приморско,там за последно бях мисля 2003,фрапираща промяна и там кипи буйно строителство,бъдещата грозна гледка е в напреднал стадии.
НО,хората са си все така готини и гостоприемни,не е бъкано с туристи,вечер е тихо.Плажа се е променил,но си е все така готян и забавен.Айляшко настроение кипи навсякъде.4 местни апартаментчета с 2 огромни бани,2 тоалетни,телевизори,тераска,хладилник всичко нужно за перфектната почивка,само за 12 лева на вечер на човек. Подкрепям че на ММЦ-то си е доста по-спокойно. В Китен бях вечерта и за първи път,него мога да го определя като българското тийнейджърско парти лятно курортче.Жалко че през деня не стигнахме до него.
Най-сладкото за най-накрая...Иракли :liplick:
2-3 бунгалца на кръст...някво пльоснато семейно хотелче на 2-3 етажа,1 магазин,1 кръчма...чисто блаженство. Хората,перфектни. Гората и плажа ги дели от 30-до 50 метра по парещия пясък(в зависимост от това дали има прилив).Кеф ти сянка и хлад,кеф ти вода и жега. Спане на чували на плажа,пари се дават само за храна и бира,думичката шум не съществува. Даже бих казал,че е прекалено спокойно,но може би защото аз обичам по-оживените места.Като цяло всичко е доста чисто.Определено бих повторил.

И все пак перфектната почивка за мен си остава Приморско,засега.

Легенда: *внос - чуждестранни туристи
Последна промяна k0cTaHeB на Съб Авг 29, 2009 10:57 pm, променена общо 1 път
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот PtD » Съб Авг 29, 2009 10:57 pm

bluskanie написа:Созопол, Лозенец, Синеморец (донякъде), тва са за мен местата )))

Созопол е shithole.
Лозенец е чалга село. (е, ако обичаш чалга, то е друга работа).

did написа:сигурно щях да заколя някого, особено ако имах нож, ама нямах.

E, aз затова винаги си нося :emlaugh:

А иначе и на мен ми се е случвало да чакам 3 часа докато донесат манджите в Приморско... И то разните му там сачове и по-засуканите манджи дойдоха относително бързо, ама на един немец кюфтетата и кебапчетата ги чакахме още два часа, след като си бяхме изяли всичко. Утехата беше, че той си беше избрал точно този ресторант, та нямаше как да ни мрънка :8D:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Нед Авг 30, 2009 8:43 am

Созопол е малко поосран, да, но изобщо не е шитхоу, колкото Несебър например...

Лозенец - чалга село? Ти луд ли си нещо? Аз чалга там изобщо не съм чувал да свири... пък хората, които ходят определно са възпитани.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Ozzie » Нед Авг 30, 2009 9:13 am

k0cTaHeB написа:...Иракли ...
Гората и плажа ги дели от 30-до 50 метра по парещия пясък(в зависимост от това дали има прилив).

двайсе метра прилив / отлив в Черно Море... :emlaugh:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот k0cTaHeB » Нед Авг 30, 2009 10:01 am

@Ozzie
Иди провери неверкооо :magnify: ;) и без това ти е близо :agree:
Приливите не се влияят само от океанското равнище. Луната и теченията също имат пръст в таз ралта.
Ако все още не ми вярваш,обясни ми как плажната ивица на Иракли за 2-дни стана 2 пъти по-тясна и въпросната 1/2 а.к.а 20 метра бяха под водата.

Тома неверни :lol:
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот Ozzie » Нед Авг 30, 2009 11:28 am

@k0cTaHeB
Чудесно знам от какво се влияят приливите и отливите.
Не отричам, че в Черно Море има приливи и отливи. Но са далече, много далече от тези 20 метра за които споменаваш. Все пак повече от 30 години живея до морето. Ако имаше нещо такова да съм забелязал досега.
Това което си наблюдавал най- вероятно е единичен случай и едва ли е било класически прилив / отлив.
Стига сме пълнили темата с :offtopic:.

P.S. Малко от уйкипедията.
P.S.P.S. Всъщност съм спал на Иракли. На около от пет метра от прибоя. Ако имаше прилив с посочените мащаби... Най- малкото щях да се нагълтам обилно със солена вода. :lol:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот k0cTaHeB » Нед Авг 30, 2009 11:47 am

Ozzie написа:P.S.P.S. Всъщност съм спал на Иракли. На около от пет метра от прибоя. Ако имаше прилив с посочените мащаби... Най- малкото щях да се нагълтам обилно със солена вода. :lol:

Полседен Offtopic: Имахме такъв случай,само че момчето бе малко по-далеч от водата и се измъкна само с мокра долна част на спален чувал и неприятно събуждане посреднощ :)
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот did » Нед Авг 30, 2009 12:03 pm

Стояне, това не са приливи и отливи, а вълнения и течения, които понякога трупат пясък, а после решават да си го приберат.

Тази година ми се случи същото по средата между Приморско и ММЦ-то. Като отидохме, първия ред чадъри на едно конкретно място бяха на 5 метра от водата. 5 дни по-късно бяха на 20, а на 50 метра по-навътре водата беше до глезен. Накрая всичко се върна на мястото си, когато морето реши, че няма да трупа пясък, а ще си го вземе обратно.

Колкото до тезата на блъскане за културните хора на Лозенец... :rofl:

Преди 3 години бях там и скоро не смятам да ходя.

Културните хора там, даже и да ги има, аз явно не съм ги намерил за 15 дни. Предпочитам чехите в Приморско. Те поне разбират, когато им викнеш през терасата и пазят тишина след 11, както и между 14 и 16 часа следобяд.

За Китен... Не ми се коментира. Шаферката ми е от това село. Допреди 4 години всяко лято бяхме там. Лошото е, че като вътрешен, маалко понавлезнах в манталитета на местните, които преди 30 години са нямали жив турист на плажа, а сега на Атлиман няма място за една хавлия. Много дива селяния, много. Ще трябва време, за да се излекуват.

Чудесно е на Обзор, но там плажът е открит и при бурно море не става за къпане с деца. Същото се отнася и за доста други добри курортии.

Сестра ми беше в Созопол тази година, в разгара на сезона. След кратък разговор с нея, напълно изключих това място от направленията, които ме интересуват и то не заради цените.

Колкото до Синеморец... На Бутамята празните места са бая кът напоследък, пък и само като си помисля, че селото няма пречиствателна станция и тоалетните на всички квартири и хотели се изливат на 200 метра от плажа... :erm:

Бе... не е лесно с деца на море. Толкова неща трябва да се преценят точно, за които ергените даже не се и замисляте...

Но... да не обобщаваме. Нека всеки си търси неговото местенце, че ако всички се струпаме на едно място, колкото и добро да е то, ще стане на кенеф, а в кенефите вземат пари не за обслужване, а за правото да пикаеш.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Следваща

Назад към Бла - Бла