Накой ми плюе по колата

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Накой ми плюе по колата

Мнениеот lostrider@ » Съб Мар 12, 2011 1:23 am

Такааам... Колеги, моля за съдействие. Проблемът ми е "дебилен", поради фактът, че е породен от дебил. От около два месеца някакъв олигофрен храчи по колите пред входа. Не подбира марки и модели, а тези, които са паркирани директно пред входната врата. И така, от 2 месеца, тоз мишок го дебне целия вход, но не успява да го засече. Мислих, мислих... Най- лесно идва на ум да висна цяла нощ на прозореца и да зяпам кой кога влиза и излиза и евентуално зарежда устата си с тлъста..(няма да споделям), като с огромно облекчение излива това съдържание върху моята и други близко намиращи се МПС-та под формата на зле изглеждащи петна по боята с неопределен цвят. Както разбирате, човекът се старае доста, за да придададе на заниманието си и нужното качество (говоря за цвета и размера на субстанцията), като явно демонстрира, че количество има в изобилие и дори се гордее със своите творения. Та този вариант не ми допада, защото хем е студено нощем и бих си докарал някоя бронхопневмония, хем и ще си разбия съня, заради някакъв дивак. Тогава реших, че 21-и век предлага достатъчно благинки и камерата е една от тях. Мислех за някой много умален вариант, които бих могъл да захраня от запалката на колата (дано ми остане акумулатор на сутринта) или такава, която бих могъл да монтирам на прозореца вкъщи - това поне ще реши проблема със захранването :). Друг е въпросът, че живея на 3-ия етаж и се надявам, че камера с толкова малки размери би заснела добре случващото се (естествено, ако е достатъчно качествена, не би трябвало да е проблем, според мен). Както и да е. Пиша, от една страна, защото очаквам други предложения, а от друга - амиии...Имам ОГРОМНА молба: Ако някой от вас разполага с подобна камера, която би се вписала в изискванията на този случай и разполага с възможност за запис поне 3 часа, нека ми пише. Ще му платя за 1-2 дни или ще му дам нещо в залог. Просто ми трябва камера за един weekend. Това е.
Аватар
lostrider@

Рейтинг: 2000

Re: Накой ми плюе по колата

Мнениеот Daniel Panev » Съб Мар 12, 2011 6:02 am

lostrider@ написа:... а тези, които са паркирани директно пред входната врата...

Сигурен ли си, че не е тука разковничето?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот outfaced » Съб Мар 12, 2011 9:39 am

хех .. плюели му ... при нас хранят котките под блока като им хвърлят храна ... по тротоара, по колите ... дет падне :crazy:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот fffdt » Съб Мар 12, 2011 10:15 am

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Казвал съм го и пак го казвам ... купете си снайпер !
(може и огнехвъргачка :eyebrow: )
Аватар
fffdt

Рейтинг: 1247

Мнениеот CTaHu » Съб Мар 12, 2011 10:49 am

Според мен е някой от самия вход ... някой който или няма кола, или не я паркира пред входа. Смятам, че ако помислиш кой би могъл да е, ще сведеш опциите до малък брой заподозрени. А камера ако ползваш ... предлагам да не е от 3-ти етаж. Изглед от горе надолу, според мен, няма да бъде удачен.
Продавам:
1. Джърси IXS
Аватар
CTaHu

Рейтинг: 1316

Мнениеот skipper » Съб Мар 12, 2011 11:20 am

И аз ги плюя такива, които спират пред самия вход, че да не можеш като нормален човек да си влезеш във входа. Да трябва да си вдигаш колелото над главата защото друг вариант да го вкараш няма поради паркирали автомобили отпред. И тия дето спират по тротоара и тях ги плюя - за това че се налага да бутам количката с дъщеря ми по шосето където минават коли и камиони защото по тротоара е пълно с паркирали автомобили. Дали ако паркирате на определените за това места някой ще ви плюе колите? Нужно ли е да изразходвате толкова много енергия в дебнене, като можете просто да си паркирате колите малко по далеко и да повървите 1 минута до входа, отколкото едната ви гума да е в антрето на входа пред пощенските кутии?
Ама то не става само с ядене и гледане на телевизия ...
Hardtail 4 life!
Аватар
skipper

Рейтинг: 1566

Мнениеот fffdt » Съб Мар 12, 2011 11:42 am

skipper написа:И аз ги плюя такива, които спират пред самия вход, че да не можеш като нормален човек да си влезеш във входа. Да трябва да си вдигаш колелото над главата защото друг вариант да го вкараш няма поради паркирали автомобили отпред. И тия дето спират по тротоара и тях ги плюя - за това че се налага да бутам количката с дъщеря ми по шосето където минават коли и камиони защото по тротоара е пълно с паркирали автомобили. Дали ако паркирате на определените за това места някой ще ви плюе колите? Нужно ли е да изразходвате толкова много енергия в дебнене, като можете просто да си паркирате колите малко по далеко и да повървите 1 минута до входа, отколкото едната ви гума да е в антрето на входа пред пощенските кутии?
Ама то не става само с ядене и гледане на телевизия ...

:rofl: :rofl: :rofl: :popcorn:
Аватар
fffdt

Рейтинг: 1247

Мнениеот lostrider@ » Съб Мар 12, 2011 1:12 pm

Значи, тогава да разясня малко. От входната врата до паркираните коли има над 2 метра отстояние. Вие сигурно си представяте, че едва ли не колите затискат входата врата и тя не може да се отвори. Разстояние има. Между колите също. Никога, поне за мен, не е било проблем да премина между тях, защото колите пред входа винаги спират по- разредени имено с тази цел. Освен това, забравих да добавя, винаги си прибирам страничните огледала. Хем за да ги отнесе някой, хем за да бъде по- лесно да се преминава между колите.
Аватар
lostrider@

Мнениеот lostrider@ » Съб Мар 12, 2011 1:27 pm

@СТаНи
Значи, всички подозират един полу-идиот. Т.е. този наистина има такъв вид и поведение. Всички се съмняват в него, но никой не успява да го гепца :D
Аватар
lostrider@

Мнениеот Vikingonbike » Съб Мар 12, 2011 7:52 pm

Май френд, съгласен съм, че има отстояние, но ако примерно майка с количка реши да излезе от входа и да пресече улицата? :dontknow: А линейка и пренасяне на носилка? :dontknow: Честно казано трябва да си има свободно място пред входа на жилищна кооперация. Представи си, нанасяш се и заобикаляш 40 паркирани автомобила с фотьойл на гърба...

ПС - бъди доволен, че с толкова се разминавате там...на места преваляват сърми със зелев лист, олио, царска туршия...направо да тичаш долу и да ги ловиш във въздуха :rofl:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот did » Съб Мар 12, 2011 8:10 pm

lostrider@ написа:Значи, тогава да разясня малко. От входната врата до паркираните коли има над 2 метра отстояние. Вие сигурно си представяте, че едва ли не колите затискат входата врата и тя не може да се отвори. Разстояние има. Между колите също. Никога, поне за мен, не е било проблем да премина между тях, защото колите пред входа винаги спират по- разредени имено с тази цел. Освен това, забравих да добавя, винаги си прибирам страничните огледала. Хем за да ги отнесе някой, хем за да бъде по- лесно да се преминава между колите.

Аз не бих те наплюл, а взривил.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот despite » Съб Мар 12, 2011 8:49 pm

lostrider@ написа:Значи, тогава да разясня малко. От входната врата до паркираните коли има над 2 метра отстояние. Вие сигурно си представяте, че едва ли не колите затискат входата врата и тя не може да се отвори. Разстояние има. Между колите също. Никога, поне за мен, не е било проблем да премина между тях, защото колите пред входа винаги спират по- разредени имено с тази цел. Освен това, забравих да добавя, винаги си прибирам страничните огледала. Хем за да ги отнесе някой, хем за да бъде по- лесно да се преминава между колите.

То оставаше твоята си кола да ти пречи и сам да си я плюеш. Естествено, че ще си горд с майсторското си спиране и с разстоянието, което на ТЕБ ти е достатъчно за да минеш, а щом и огледалото се налага да прибираш си представям колко е голямо това разстояние.
И другите са ти го казали ама явно искаш още мнения, та аз също бих плювнал ако ми се налага да се отърквам в някаква кола за да си вляза в блока. И по-добре започни да спираш по-далеч от входа, защото преди няколко години и пред нашия блок редовно спираха така. Една сутрин обаче, една от колите беше с изпочупени стъкла. В момента е указано с боя до къде е разрешено да се влиза с автомобили и няма никакви проблеми.
despite

Рейтинг: 1365

Мнениеот Alpina » Съб Мар 12, 2011 8:58 pm

Ха-ха, на 2 метра била... Колата може да е и на 50 метра от входа, но затваря ли алеята за него заслужава плюенето по прозорци да се превърне в чупене на същите, след като явно собственика им не разбира намека... За жалост това е редовна практика, че даже ако има повечко място спират на диагонал, за да не може човек спокойно да си влезне във входа, ами да трябва да гази в калта (то как няма да е кално, като постоянно трябва да се минава от там... пък после защо било и прашно...
"Забавно" е когато някой не прави елементарни причинно следствени връзки...

На съседния блок има алея предвидена за аварийни ситуации, товаро/разтоварни дейности и изобщо направена с цел да има достъп директно до входа на блока... та наложи се преди години пожарна кола да спре там, не защото просто така им хрумнало на пожарникарите - няма достъп, защото някой е спрял на 5 метра от блока "без да пречи на никого" затваряйки я... всъщност това е така 95% от времето... та познайте как вместо да си вършат работата те заедно с насъбралите се наблюдатели трябваше първо да преместят автомобила на ръце...

Най-бруталното беше когато използвах същата тази алея, за да натоваря с брат ми фризер, хладилник, мебели абе все леки неща... дето не ми се мъкнеха 60-70 метра повече понеже нямах желание да газя тревата.... е някой видял "свободното място" и веднага паркирал.... трябваше да чакам 5 часа за да се разкара този дето "не пречи на никого"... защото не вижда как малко по-навътре има бус с "незнайно защо отворени врати и "случайно" пуснати аварийни светлини...

Абе просто в България едно 99% от шофьорите не мислят ама грам, когато трябва да паркират....

Ахахаха - сетих се нещо забавно - имаме приличен паркинг, но по "навик" без изобщо да се налага това - сумати народ си качват задните гуми в тревата... оф каква трева - в калта. След което познайте какво се случва... по "неведоми пътища господни" някак си асфалта на паркинга става прашен (деа - от къде ли се появява този прах?) Та аз много обичах да минавам с форсиран двигател точно пред балкона на един от тези дето го прави редовно, особено като има пране (за щастие човека на първи етаж живее и балкона успореден на паркинга на 3 метра от него) един път като се прибирах почна да ме овиква как трябвало да си връща току шо проснатото пране обратно в пералнята.... Беше в недоумение как така това си било неговата прах... да не казвам че благодарение на отново напълно излишно минаване през един "междублоков черен път" вече една канавка е на 15 сантиметра под кал и постоянно като вали се налага да чистя другата, понеже паркинга се превръща в езеро (мога да ви покажа как на едната ми кола джантите са на 1/4-та под вода), което се излива в основите на блока в който живея...
Та точно от "такива дето на никого не пречат с действията си" на 100 метра от моя има блок, който беше изселен, понже почна да пропада - познайте пак каква е причината :D

P.S. по едно време едни съседи се сърдеха, че съм спирал така ,че "виждаш ли, ако колата ми е преместена с 50 см в ляво ще имало място за още една... а го правя нарочно, точно за да остане свободен изхода на една алея... то така я заемам половината, но поне може да мине майка с количка.... веднъж един тъпо но упорите се навтя мебду моята и съседната кола, защото "имало място, но след 10 мин маневри устонови, че изобщо не може да отвори вратите, камо ли да слезне...
Просто беше абсурдно малоумие, защото не беше само шофйор, ами имаше и пътник...

Абе истории такива много, но показват само как булшинството не вкарва ама грам мисъл в това дали не пречи на някого... Няма и да се оправим де, но това не пречи да правя възможно най-много мизерия на такива "разбирачи" макар че вече честно казано се уморитх и ми станаха скучни разните дребни "номерца"

P.S 2 - само се загледайте как пред входовете на почти всички... абе глупости - пред всички големи магазини колко много "инвалиди" прохождат... после в България не се случвали чудеса :V:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот lostrider@ » Съб Мар 12, 2011 9:21 pm

Всички имате право. Сам ще го изловя. Ето че благодарение на темата тук извадих изводите за себе си. Благодаря колеги. Благодаря за мненията ви. :D

Lock...
Аватар
lostrider@

Мнениеот taurus13 » Съб Мар 12, 2011 10:19 pm

Ами да - не бива да се спира пред входа, дори и по по-различни причини. :D Преди години здраво се бяхме наквасили с един приятел, на гости на друг. Та на излизане аз реших в пристъп на пиянски ентусиазъм от асансьора направо с колелото...е, хубаво излетях по стълбите ама баш пред входа един си наврял сребристата хонда на един метър от входните стълби. Познайте кой получи 90 кила на предния капак.....та, рисковано е да се спира така - никога не знаеш кой пиян идиот с колело ще излети от входа.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот subritual » Съб Мар 12, 2011 10:23 pm

Господа, плюенето не е ли нарушение на обществения ред?
Иначе,радвай се, че е само това с плюенето,щото ако ти сложат една синя зона и стриптийз бар пред входа ще влезеш в по-сложни схематики.
Последна промяна subritual на Съб Мар 12, 2011 10:25 pm, променена общо 1 път
Аватар
subritual

Мнениеот did » Съб Мар 12, 2011 10:25 pm

Ооо, вярно. Плюенето е нарушение на обществения ред.

Обаче никъде не пише, че случайното изпущане на тухла е нарушение на обществения ред.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Съб Мар 12, 2011 10:59 pm

Жълта лента около блока, лист с задна дата предупреждаващ извършване на ремонтни дейности и не само една тухла може да падне....

Това при положение че плюенето било толкова антисоциално действие (не че го одобрявам)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот lostrider@ » Нед Мар 13, 2011 1:29 am

did написа:Аз не бих те наплюл, а взривил.

Едва ли. :popcorn:
Аватар
lostrider@

Мнениеот TheAnimal » Нед Мар 13, 2011 8:59 am

Радвай се, че ти плюе. А не си попаднал на мен, с малко вода, хляб и няколко гълаба правя чудеса с боята на колата.
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот Alpina » Нед Мар 13, 2011 11:54 am

Особено ако след това се полее малко с вода :nuts:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот cvb » Нед Мар 13, 2011 12:35 pm

TheAnimal написа:Радвай се, че ти плюе. А не си попаднал на мен, с малко вода, хляб и няколко гълаба правя чудеса с боята на колата.

:agree: :beer: :deal: :evil: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :lol: :magnify:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот venci95 » Нед Мар 13, 2011 2:59 pm

Къде отидоха разговорите,бъдете хора не изроди!Щом се подозира някой,просто го хванете и го попитаите най-човешки,"кажи какво ти пречи колата" примерно.Той естествено няма да признае,но ще каже нещо от рода на,"aми попренцип не ми пречи,но при пренасяне на едикакво си там,може да пречи колата",или простo-"не е хубаво да седи пред входа,защото:",и следва изброяване на причините от поста на Alpina например!Мисълта ми е,защо да се правят всички тези грозни сцени,при положение,че просто след един смислен разговор от 5 изречения,може да не си разбивате съня,да не се взривявате,или занимавате с гълаби?Честно,не ми се обиждайте,но бих сравнил действията ви с тези на някои мой недорасъл връсник! :dontknow:
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот did » Нед Мар 13, 2011 3:04 pm

venci95 написа:Къде отидоха разговорите,бъдете хора не изроди!Щом се подозира някой,просто го хванете и го попитаите най-човешки,"кажи какво ти пречи колата" примерно.Той естествено няма да признае,но ще каже нещо от рода на,"aми попренцип не ми пречи,но при пренасяне на едикакво си там,може да пречи колата",или простo-"не е хубаво да седи пред входа,защото:",и следва изброяване на причините от поста на Alpina например!Мисълта ми е,защо да се правят всички тези грозни сцени,при положение,че просто след един смислен разговор от 5 изречения,може да не си разбивате съня,да не се взривявате,или занимавате с гълаби?Честно,не ми се обиждайте,но бих сравнил действията ви с тези на някои мой недорасъл връсник! :dontknow:

Има си закони. Който не ги спазва или ще го налазят властите, или съседите.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Нед Мар 13, 2011 3:43 pm

venci95 написа:Къде отидоха разговорите,бъдете хора не изроди!Щом се подозира някой,просто го хванете и го попитаите най-човешки,"кажи какво ти пречи колата" примерно.Той естествено няма да признае,но ще каже нещо от рода на,"aми попренцип не ми пречи,но при пренасяне на едикакво си там,може да пречи колата",или простo-"не е хубаво да седи пред входа,защото:",и следва изброяване на причините от поста на Alpina например!Мисълта ми е,защо да се правят всички тези грозни сцени,при положение,че просто след един смислен разговор от 5 изречения,може да не си разбивате съня,да не се взривявате,или занимавате с гълаби?Честно,не ми се обиждайте,но бих сравнил действията ви с тези на някои мой недорасъл връсник! :dontknow:

Шофьора е получил книжката си в следствие на това, че тези неща трябва да са му ясни!
Т.е. щом има такава вече му е обяснено - защо да си губя времето, след като явно това не помага?

И не почвай да обясняваш как тук книжки не се взимали така, защото той е длъжен сам да е научил тези неща!
Не вярвам някъде по света, да изпитват шофьорите на всяка една точка от законите, които трябва да знаят.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот lostrider@ » Нед Мар 13, 2011 4:20 pm

Имах намерения да спра да се занимавам с глупости, но не се сдържах.
Митко, само да ти кажа, че с твоите минуси ставаш лееко банален. Нямам ни най- малко негативно отношение към теб - напротив, точно обратното, но мненията ти са изпълени с неоснователна провокативност. С изказвания от вида, че ще ме взрививяш и тем подобни, без да си наясно с реалната ситуация, се подразних и бих ти препоръчал да овладееш нервите си и да не бъдеш толкова краен в изказа си. (Пиши сега още един минус, ако искаш). Всеки знае, че си изключително свестен човек.

Само ще спомена, че преди малко се прибрах от каране и без никакви проблеми преминах между колите с велосипеда си (на ход, а не с бутане), като това никога не ми е било прблем и преди. Та именно за това и смятам, че този, който плюе по колите го прави без особено ознование.

@venci95
Имено такова нещо очаквам. Ако някой има проблем с хората, то не е ли по- добре този проблем да бъде обсъден с тях и ако те не намерят възраженията за основателни, тогава да предприема подобни просташки постъпки.

@TheAnimal Да, за такова детинщини говори venci. Да се дебнем от прозорците и да си мятаме найлонови пликове пълни с вода по главите, 'щото някой е пръднал в асансьора. Глупости.

Като говорим, че трябва да се съобразяваме с другите, то не важи ли и за едните? Всички ли така правите? Като нещо не ви хареса, взривявате, цапате, ритате, плюете...? Ай по- леко само. Земем да се изтрепем, егати.

Глей са сеир. :popcorn:
Аватар
lostrider@

Мнениеот PRobably » Нед Мар 13, 2011 4:27 pm

Само аз ли си мисля,че тоя дето плюе е просто някой бесен селянин? Не е нужно да има причина явно просто му е забавно...
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот lostrider@ » Нед Мар 13, 2011 4:36 pm

PRobably написа:Само аз ли си мисля,че тоя дето плюе е просто някой бесен селянин? Не е нужно да има причина явно просто му е забавно...

Всичко е възможно. Може и човекът да има причина. Аз нищо не отричам и не констатирам. Искам просто да разбера кой е и да го попитам защо го прави. Няма да го взривявам, обещавам :D
Аватар
lostrider@

Мнениеот Daniel Panev » Нед Мар 13, 2011 4:49 pm

lostrider@ написа:Само ще спомена, че преди малко се прибрах от каране и без никакви проблеми преминах между колите с велосипеда си (на ход, а не с бутане), като това никога не ми е било прблем и преди.

Те, траялджиите, могат да минат и върху спрели коли, не бой се... А пробва ли да минеш с детска количка? А с противопожарен автомобил?
И изобщо пробва ли да спреш на "безопасно" разстояние от входната врата?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Alpina » Нед Мар 13, 2011 5:07 pm

Опита ми е показал, че като на някой му кажеш "може ли да не си хвърляш цигарата през прозореца" съвсем добронамерено, в 8 от 10 случая е следвала агресия, която единия път едва не доведе до масова катастрофа, в друг случай този дето я хвърли слезна да ми обяснява как нямало такова нещо (нищо че смърдеше на цигари) и се опита да ми посегне в колата, при което кучето ми си показа главата до лицето му и този се парализира.... Изобщо добронамерените забележки в повече от половината от случаите изобщо са водили до доста неприятни на моменти ситуации - за това сега или правя мизерията "анонимно" или използвам цивилизования законов метод, когато знам че ще има достатъчно време за да се получи, просто защото някой път ще си пострадам поради чисто добронамерена забележка.

Та не знам на кого ги разправяте тези че "всичко можело да стане с блага приказка".

Може би пък аз все попадам на грешните хора... Та за това съм си изкарал заключението че ако някой е достатъчно "несъобразителен" в повечето случаи е достатъчно глуповат и в следствие единственото му поведение в такива случаи е агресия...
Последна промяна Alpina на Нед Мар 13, 2011 5:21 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Следваща

Назад към Бла - Бла