Луно, луно... земьо Македонска!

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Луно, луно... земьо Македонска!

Мнениеот Antares » Съб Апр 16, 2011 8:10 pm

След като разбрах, че македонец е открил Америка, мисля, че е време да отворим отделна тема за величието на майка Македония, за нейните хилядолетни деца и безбройните неща, с които е дарила човечеството.

Например, Македония е единствената страна с древна азбука, която пази в музей пишещата машина, на която първоначално е изписана азбуката й...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Re: Луно, луно... земьо Македонска!

Мнениеот taurus13 » Съб Апр 16, 2011 8:30 pm

Тая тема има потенциала да мине и темата за невероятния Чък Норис....който сигурно е македонец де.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот exiteyes » Съб Апр 16, 2011 8:34 pm

Също така Македония е страна която не е в ЕС и разликата във цените на цигарите, алкохола, храните е от тук до Китай. Там тече време което е било тук преди 10-15години, където колите стоят на улицата с ключове на тях и хората не се плашат, където няма такава разруха и където хората си помагат взаимно. Бутките по улиците, паркчетата с млади хора, които тук много рядко може да срещнеш. Дано се върне това минало. И градът който посетих аз беше Крива Паланка, където на 2-3км от него има невероятен манастир в който си личи, че има някакъв ред(боклуци по плочките и разни такива няма) тук ако седнеш в кафене в манастир или някоя друга такава личност за кафе и кола ще те одръгнат 5лв, а там където бях аз само 1.80 което се равнява на незнам и аз колко денари.
Последна промяна exiteyes на Съб Апр 16, 2011 8:38 pm, променена общо 1 път
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот eMcKu » Съб Апр 16, 2011 8:37 pm

exiteyes написа:Също така Македония е страна която не е в ЕС и разликата във цените на цигарите, алкохола, храните е от тук до Китай. Там тече време което е било тук преди 10-15години, където колите стоят на улицата с ключове на тях и хората не се плашат, където няма такава разруха и където хората си помагат взаимно. Бутките по улиците, паркчетата с млади хора, които тук много рядко може да срещнеш. Дано се върне това минало.

ХАХАХАХАХАХАХАХА ти бил ли си в Македония ?!
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот exiteyes » Съб Апр 16, 2011 8:39 pm

eMcKu написа:
exiteyes написа:Също така Македония е страна която не е в ЕС и разликата във цените на цигарите, алкохола, храните е от тук до Китай. Там тече време което е било тук преди 10-15години, където колите стоят на улицата с ключове на тях и хората не се плашат, където няма такава разруха и където хората си помагат взаимно. Бутките по улиците, паркчетата с млади хора, които тук много рядко може да срещнеш. Дано се върне това минало.

За "съжаление" бях. А ти ако си бил в Македония и точно по-големите градове, там където има пумяри е нормално да не си усетил и цент разлика, сорка аз усетих нещо. А и нещо излъгал ли съм в горния пост? По парковете кво има?.. особено вечерно време наркомани? В ЕС ли е? Цигарите 2лв ли са или 5-6(вярно не пуша и не съм пушил но видях и сметнах "което е много простичко") Тука в последните години как изкорениха всичко нашите мили дипутатчита?

Няма смисъл да ми подчертаваш думичките с червено Господине по Български език, тези за които говоря не заслужават да им слагам "я-то". Даже бушони не бих ги нарекъл. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0_%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0 Грамотносттт
Последна промяна exiteyes на Съб Апр 16, 2011 8:55 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот eMcKu » Съб Апр 16, 2011 8:47 pm

exiteyes написа:
eMcKu написа:

За "съжаление" бях. А ти ако си бил в Македония и точно по-големите градове, там където има пумяри е нормално да не си усетил и цент разлика, сорка аз усетих нещо.

То и тук, в някои селца е приказка, ама какво от това ? Една птичка, лястовичка не прави. ;)
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот PtD » Нед Апр 17, 2011 12:02 am

exiteyes, май не си схванал идеята на тази тема. Помисли и опитай пак. Без off-topic, моля.

:popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Lonerider_Rozi » Нед Апр 17, 2011 3:06 pm

http://www.vsekiden.com/80359 Дилма Русеф също е македонка... Не че може да се мери с откривателя на Америка (все пак какво е тя... един обикновен президент).
Аватар
Lonerider_Rozi

Рейтинг: 1205

Мнениеот sasho* » Нед Апр 17, 2011 4:41 pm

Най-известните македонски личности:
- Филип Втори Македонски – баща му е македонец, майка му е македонка, той е македонец. Заедно с жена си са родили Александър.
- Александър Македонски – императорът на първата истинска македонска империя. Тя се е простирала от квартала Скопска Чаршия в Скопие до Площад Македония в Калкута.
- Македонски от Немили недраги на Иван Вазов
- Николо Макеавели – известен македонски имигрант във Флоренция. Създал научното течение за освобождение на Македония – Макеавелизъм.
- Нелсън Македонела – черен македонец, борец против българския апартейд в Южно Македонската Република
- Христофор Маколумб – македонски мореплавател, откривател на Максико, кубинските пури и маковите полета.
- Ким Чен Ир и Ким Ир Чен – корейски македонци, съвременни комунистически диктатори в Македоно-Корейската Народно Демократична Република
- Георги Вашингтонски – първият македонски президент на САЩ. Откривател на македонския град Вашингтон.
- Лайка – македонска овчарка, отгледана от македонски стопанин и шиптърска икономка. Първата истинска кучка полетяла в космоса.
- Юрий Гагарински – първия македонски представител, направил една екскурзийка и в маке-стационарна орбита.
- Валентина Терешкова – втората жена кучка полетяла в космоса.
- Исус Ристоски – македонски гражданин, който по неволя създал първата световна религия – Скопски Монотеизъм.
- Мека – свещен мекадонски град в Арабия. Тук Макемед е положил основите на втората световна македонска религия – Скопски Монотеизъм 2.
- Адам и Ева – както имената им сами говорят, това са първите македонци на света. Произведени са от кал. Както и всички македонци след това.
- Техните деца са чистокръвния македонец Авел и бугаро-татарската отрепка Каин. Така започва враждата между македонците и бугаро-татарите!
- Клод Макелеле – неизвестен македонски футболист.
- Макел Джексън – избелял македонски певец, създaл първата македонска лунна походка (moon-walker), откривател на педофилията, участник в множество съдебни дела против бугаро-татарските си непълнолетни опоненти.
- Парижката Света Богородица – римейк на успешната първа в света версия – Скопската Света Богородица.
sasho*

Рейтинг: 1263

Мнениеот Alpina » Нед Апр 17, 2011 5:42 pm

C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот joropc » Нед Апр 17, 2011 5:49 pm

Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот Antares » Чет Апр 21, 2011 3:01 pm

Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Чет Апр 21, 2011 4:48 pm

То темата е излишна - "Всичко под небето" - това е, което макетата са са открили, изобретили и направили. Имам предвид за в рамките на планетата Земя. За това, че бог Господ е македонец - няма какво да се съмняваме, а предполагам ако се открият извънземни цивилизации и същества, те ще са с македонски произход...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bluskanie » Нед Апр 24, 2011 8:45 pm

А какъв е българският комплекс спрямо Македония? Винаги съм се чудил...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Пон Апр 25, 2011 9:58 pm

То някои хора се чудят какъв е твоя проблем, ма казва ли ти някой, смее ли да пита :)

Къде видя комплекс спрямо Македонците :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bluskanie » Пон Апр 25, 2011 11:07 pm

Ами очевиден е, и не е отскоро. Винаги, когато се заговори за Македония, българите веднага скачат и се започва една разправия, че те били българи, че нямало македонски език, че тва, че онова. Все едно искаме от Македония да си заплюе името и да каже, че е част от България. Ми няма как да стане, бе... Квот било навремето - било. Сега има Македония и македонски език - ОФИЦИАЛНО!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Antares » Вто Апр 26, 2011 6:42 am

Абе то т'ва ясно. Надали ще намериш точно тук много от тези с болния комплекс за Македония, като част от България. Ама тия неща, част от тяхната промакедонска пропаганда са направо комични. Като например това.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Univer welo » Сря Апр 27, 2011 9:42 pm

Момци, знаете ли -ШО НАРОД СЕ Е УТЕПАЛ- за да доказва правотата си по тази тема. Предлагам - прочетете :deal: :popcorn: :nono: 13 - и пост от темата "ЕВАЛА" - и да приключваме!!!
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот Univer welo » Сря Май 04, 2011 8:08 pm

Antares написа:Абе то т'ва ясно. Надали ще намериш точно тук много от тези с болния комплекс за Македония, като част от България. Ама тия неща, част от тяхната промакедонска пропаганда са направо комични. Като например това.

Ето и нещо трагично: На днешния ден 04май 1903 г. в село Баница , Серско е убит Гоце Делчев от турска потеря , ръководена от негов съвипускник във военното училище . Днес село Баница / на територията на Гърция -35 км от Българската граница / е запустяло,а пътят до него е унищожен.В Серска област или окръг /не знам как е на гръцки/ всички знаят и говорят български. До кога?!
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот Burned » Пет Май 06, 2011 8:55 am

bluskanie написа:Сега има Македония и македонски език - ОФИЦИАЛНО!

Официално страна Македония няма(спор между тея и Гърция). Доколкото съм запознат се нарича FYROM или БЮРМ. Македония е географска област.
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

Мнениеот bluskanie » Пет Май 06, 2011 11:16 am

По конституция е Република Македония, призната от обединените нации. Заради Гърция обаче е Бшвша Югославска, което е пълна простотия, но дали е бивша или не... Македония или FYROM е държава със собствено управление и език. Какво неясно има тук, не мога да разбера.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Ozzie » Пет Май 06, 2011 11:24 am

FYROM - Former Yugo(slavian) Republic Of Macedonia

Така и викат в Гърция и някои международни организации.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Daniel Panev » Пет Май 06, 2011 4:09 pm

Ozzie написа:FYROM - Former Yugo(slavian) Republic Of Macedonia

Така и викат в Гърция и някои международни организации.

Да - а като приемат македонското предложение в ООН да се казват "Македония (Скопие)" (btw - първата държава със скоби в официалното име) ще е известна като TCFKAFYROM - The Country Formerly Known As Former Yugoslavian Republic Of Macedonia...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Ozzie » Нед Сеп 04, 2011 1:15 pm

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот prokalnatiq » Пон Сеп 05, 2011 1:12 am

Тези BNews изостават. Това го четох доста отдевна на друго място. :)
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот cvb » Вто Окт 04, 2011 4:22 pm

майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот bluskanie » Чет Окт 06, 2011 10:10 am

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=612913

Между другото, като цяло в тоя спор, не мога да определя, кои са по-големи идиоти...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Antares » Чет Окт 06, 2011 11:00 am

bluskanie написа:Между другото, като цяло в тоя спор, не мога да определя, кои са по-големи идиоти...
Бразилците!
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот petbul » Чет Окт 06, 2011 10:27 pm

bluskanie написа:http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=612913

Между другото, като цяло в тоя спор, не мога да определя, кои са по-големи идиоти...

viewtopic.php?f=9&t=24584
Тая тема вече сме я дъвкали с теб. Нека тази да си остане "смешна"!!!
Аватар
petbul

Рейтинг: 1221

Мнениеот bluskanie » Пет Окт 07, 2011 10:30 am

petbul написа:Тая тема вече сме я дъвкали с теб. Нека тази да си остане "смешна"!!!

След близо 5 години разбирам колко правилно съм мислил още навремето и колко е куха конспиративната идея за политиката на Македония, насочена срещу българите )))
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Следваща

Назад към Бла - Бла