Спорт с тюлени ???

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Сеп 13, 2006 11:04 am

bikerider, до колкото на мен ми е известно постъпленията в бюджета от Кремиковци са меко казано скромни. Информацията ми все пак е от вестниците. Единствено допринасят с платените глоби, социалните и здравни осигуровки на работещите и данък върху доходите на работещите. Като се има предвид, че основно си изнасят продукцията, то сумата на платените косвени данъци (ДДС) е минимална, аз за преките данъци (корпоративен данък върху печалбата)няма смисъл въобще да се говори.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Сря Сеп 13, 2006 11:39 am

Картинката е следната: http://nfp-bg.eionet.eu.int/soe/air/airs1.htm

Както е видно наличието на сероводород, серен диоксид (от който идва миризмата в Бухово) и натриев диоксид е голямо, спрямо останалите замърсители. Не съм химик и не знам какво значи това, но bikerider, донякъде си прав относно причинителите на замърсяване. И все пак данните са от 1998г, а други данни сочат понижаване на замърсяването от тогава насам...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Сря Сеп 13, 2006 11:42 am

[quote="bluskanie"]

Както е видно наличието на .. натриев диоксид е голямо, ... и не знам какво значи това[/quote]

Аз ще ти обясня сега!

Това значи, че си бягал от часовете по химия и тайно си пушил в мазето на училището, докато другите са се опитвали да запомнят разликата между метала натрий и газа азот.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 13, 2006 1:22 pm

@NC: ти определено си по-компетентен от мен в тази област, но зависи как дефинираме "солидни". За мен и моите мащаби корпоративния данък от такъв завод не е шега работа. Сигурно си прав, че е капка в морето, но все пак го има вместо да го няма, аз това исках да кажа най-вече.

Така или иначе, вече е продаден завода, пито-платено. Дано час по-скоро се оправят нещата с емисиите, щото направо вече не е за живеене под тоя похлупак...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Сря Сеп 13, 2006 1:53 pm

[quote="bikerider"]

За мен и моите мащаби корпоративния данък от такъв завод не е шега работа. Сигурно си прав, че е капка в морето, но все пак го има вместо да го няма, аз това исках да кажа най-вече.
[/quote]

Ааа, зависи колко са ти добри счетоводителите. Ако са ти добри, данък печалба може да е пренебрежимо малък ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот mih » Сря Сеп 13, 2006 2:15 pm

@did
обясни ми за белите мишки, хайде де :I
:beer:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот bluskanie » Сря Сеп 13, 2006 2:22 pm

[quote="did"]

[quote="bluskanie"]

Както е видно наличието на .. натриев диоксид е голямо, ... и не знам какво значи това[/quote]

Аз ще ти обясня сега!

Това значи, че си бягал от часовете по химия и тайно си пушил в мазето на училището, докато другите са се опитвали да запомнят разликата между метала натрий и газа азот.
[/quote]

Е, аз това си го знам, не е нужно да се обяснява. :) А, да пуша в мазе и то на училище...? Бягах щото не можех да се примиря с червеното оцветяване на лакмуса.

А, белите мишки според мен се отглеждат за предназначението си. А, и видимостта е по-добра, когато са бели, предполагам...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 13, 2006 2:34 pm

[quote="PtD"]
Ааа, зависи колко са ти добри счетоводителите. Ако са ти добри, данък печалба може да е пренебрежимо малък ;)
[/quote]

Е той затова е малък. Да не са глупаци да дават пари на няква си държава да прави велоалеи :spin:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот chill » Сря Сеп 13, 2006 5:38 pm

[quote="bluskanie"]
[/quote]

[quote="chill"]
Те колите ли го замъсяват ?
[/quote]

Май бил прав бат ви Чильо да изпитва леки съмнения ... :nono:

ПП. Между другото, във вторники, 4.9.2006 пътувах по посока автомагистрала Хемус. Такова невероятно замърсяване не бях виждал никога и никъде. На десетки километри в източна/североизточна посока от Кремиковци въздухът беше мръснооранжев, като мъгла. СЪжалявам само, че имах фотоапарат, но не го снимах.:banghead:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Сеп 14, 2006 8:43 am

[quote="PtD"]

[quote="bikerider"]

За мен и моите мащаби корпоративния данък от такъв завод не е шега работа. Сигурно си прав, че е капка в морето, но все пак го има вместо да го няма, аз това исках да кажа най-вече.
[/quote]

[/quote]
Мда. Това е вярно....понякога.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот chill » Чет Яну 25, 2007 7:38 pm

Хмм, по въпросa за природозащитните организации ....

http://www.petakillsanimals.com/

МОЛА ЗА ФНИМАНИЕ: Не твърдя, че е вярно, не съм проверявал лично, пък и още не са ми докладвали. Просто информация.
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Предишна

Назад към Бла - Бла