Преходен трофей "Местожителство: София/Пловдив"

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Мнениеот bikerider » Пон Яну 05, 2009 12:05 pm

Извинявам се на Antares. Не темата е крещящ пример, а писанията на bluskanie (нищо лично).
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Пон Яну 05, 2009 12:42 pm

bikerider написа: ...защо като се хвърлят по-малко боклуци през празниците София пак е до уши в мръсотия?

Е как що, щото ги нямаше да изнасят боклука :)

Рзабрах, че не съм толерантен и съм с "ограничено мислене". Вие отворените, зЕмете тоа боклук и децата ви да говорят на "чуек"

Нема кво да се каже повече. Ще ни накарат да избягаме от града, който обичаме, щото е незаконно да се саморазправим с тях. Бай-бай
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Пон Яну 05, 2009 12:45 pm

bikerider написа:Не темата е крещящ пример, а писанията на bluskanie (нищо лично).

Не, Марто... Пример за овчедушие е писаното в цялата тема, а и не само в тази. Това "модерно" мислене, което проповядва безсилие и бездействие е не само грозно клише, но и вече е вредно както за изповядващия, така и за съседа му.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TheAnimal » Пон Яну 05, 2009 1:07 pm

напълно подкрепям bluskanie :agree:
София се пренапълни със селяни вече(правя разлика между селяни и хора от село). Ако събота и неделя не се махна от София сигурно няма да издеяня много психически. Дано не ми се случва да прекарам уикенда тука че ще е жив кошмар.
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Яну 05, 2009 1:11 pm

TheAnimal написа:Ако събота и неделя не се махна от София сигурно няма да издеяня много психически. Дано не ми се случва да прекарам уикенда тука че ще е жив кошмар.
Така сте вие младите с буйната кръв.Ние възрастните си стоим в къщи и зяпаме телевизия. :)Колкото до София, аз, като виден провинциалист, притежаващ работа и жилище в София, не се интересувам какво мислят кореняците по простата причина, че първо си плащам данъците и второ "софиянци" са не повече от 40-50000 души (преди 100-тина години софия е била 5-6 хиляди). Колкото до софийското жителство аз бих предложил тези, които ги влече една такава мярка да има предвид, че жителството има и една гадна страна - ставаш крепостник по същество. Та в тоя ред на мисли ще ми е интересно какво ще стане с кореняците софиянци, ако останат 50-тина хиляди, без право да работят другаде извън София.И въобще какво ще стане със София при едно такова решение?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот PtD » Пон Яну 05, 2009 2:24 pm

TheAnimal написа:София се пренапълни със селяни вече(правя разлика между селяни и хора от село).

Зверино какви ги произвежда, селяни или хора от село? :popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Яну 05, 2009 2:57 pm

Alpina написа: и не си прави сметка, че не само заплатата е по-голяма, но разходите са още в по-лошо съотношение.
Заеби тая работа. Иди да живееш постоянно в провинцията и да си вадиш хляба на местните заплати да видиш дали е по-евтино. Щото тук ревем за цените на парното, а я се опитай да подържаш в цял апартамент 22 градуса + постоянна топла вода на дърва, въглища, ток или газ да видиш за какви цифри става въпрос. Иди в който и да е магазин в малък град и сравни цените със софийските да видиш дали е по-евтино. Иди на пазара за зеленчуци да видиш дали е по-евтино. В малките градове са по-евтини кръчмите и то не много. Другото по-евтино, и то не на всякъде, е градския транспорт. Вярно дрехите са по-евтини, но просто в малкия град никой не продава костюм за 500 лв., щото няма кой да го купи. Продават костюми от 150 лв. По-ниски са и наемите и цените на жилищата. Горните неща ти ги казвам от пряко сравнение между София и Пазарджик.
Не искам да спорим, просто монетата има две равностойни страни. :beer:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TheAnimal » Пон Яну 05, 2009 3:12 pm

PtD написа:Зверино какви ги произвежда, селяни или хора от село? :popcorn:

Името на селото ще отговори на въпроса ти :)
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот bikerider » Пон Яну 05, 2009 5:22 pm

bluskanie написа:Това "модерно" мислене, което проповядва безсилие и бездействие...

Това е твоето мнение. Моето не е такова. Така нареченото от теб "модерно" мислене отрича ксенофобията като начин за решаване на проблемите. Така нареченото от теб "модерно" мислене сочи с пръст към истинските причинители на проблемите, а не към приносителите им. Така нареченото от теб "модерно" мислене е чисто и просто здрав разум, а не затворено окопно мислене. Самата дума "чуждоземец" е достатъчна.

И е крайно време да спреш да обобщаваш. Има хора от провинцията, които се държат 300 пъти по културно от някои кореняци. Има и тъпи животни дошли да серат на воля, щото може. Хора има всякакви и отвсякъде. Да поставяш всички хора от провинцията под един знаменател е най-малкото късогледо (да не повтарям kibikoff).

Edit: всъщност точния термин за този тип мислене, за който говоря е "постмодерно", но това на теб едва ли ти говори нещо. Може би е по-добре да понаваксаш малко в някои области, но ти си знаеш.

Edit2: и моля, преди да се засегнеш си спомни за оня твой хубав подпис преди време...

NovemberCharlie написа:Не искам да спорим, просто монетата има две равностойни страни.

:agree::agree::agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот kotka12 » Пон Яну 05, 2009 5:40 pm

защо ли си мисля
че ако изведнъж останат само кореняк-софиянците
силно ще ви се прииска да се върнат "селяните"
ксенофобски изказвания
с подобен мстен шовинизъм
могат да се сравнят само с китния феномен
да се пребиват всички от "чуждото село"
дошли в дискотеката в "нашето село"
обобщаването не води до добър край
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bluskanie » Пон Яну 05, 2009 5:42 pm

bikerider написа:Edit: всъщност точния термин за този тип мислене, за който говоря е "постмодерно", но това на теб едва ли ти говори нещо. Може би е по-добре да понаваксаш малко в някои области, но ти си знаеш.

:rofl:

Да наваксам в овчето си мълчание ли? Не! Не съм този тип модерен човек. Има неща, които не ми харесват, не говоря само за слеячетата... и се пробвам да се противопоставям на тези неща (да, пишейки в този форум също).

Познавам хора от провинцията тук и им правя евала, че се боят в родните си градове, вместо да предпочитат прехвалената хубост на столицата. Ма то е логично де... те добрите хора са си останали по родните места... плявата е тук :crap:

Не ми се слуша за тесногръдие, късогледство и всякакви други щуротии. Видял съм тва-онова и смятам, че гледам на света като модерен човек, защищаващ или поне опитващ се да защищава и малкото останали хубави неща. Плюя на тези модерни хора, които казват "това е демокрацията, всеки може и има право да прави, каквото сметне за добре". ОК, но без да пречи на останалите...

Не ми се дълбае повече всъщност. Само последно ще кажа, защото отново не се чете, каквото е написано. Нямам против хората, които са родени извън столицата. Имам против хората, които са родени извън столицата (разбира се и тези родом от нея), които я цапат и превръщат в житейски ад.

Edit: Относно ксенофобските простотии. Бе аз ако бях ксенофоб нямаше да имам толкова много добри другари другоселци, та чак и от други континенти ;)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Antares » Пон Яну 05, 2009 5:52 pm

bluskanie написа:...Не ми се слуша...
...защото отново не се чете, каквото е написано...
Да, сам си го казваш ;]
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот kotka12 » Пон Яну 05, 2009 5:53 pm

bluskanie написа: [Имам против хората, които са родени извън столицата (разбира се и тези родом от нея), които я цапат и превръщат в житейски ад.

така вече звучиш разумно
това не се изясни от първите ти пост-ове по темата :agree:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Alpina » Пон Яну 05, 2009 6:04 pm

kotka12 написа:защо ли си мисля
че ако изведнъж останат само кореняк-софиянците

Хм, май никой не е казвал това да се случи, защото преди 5-6 години нямаше много такива изблици. Само на отделни "софиянци" които си придаваха глуповата важност. Дам, ама тогава тука имаше грубо 1.3 милиона "пребиваващи". Сега обаче бройката не е 1.5, нито 1.7, нито 1.9...

Всъщност само това, че 60% от перничани налазват града всеки ден е достатъчно да му кипне на човек. Ако за месец се спре този сутрешен прилив - колко по търпимо ще стане положението - идея си нямаме.

Дам, ама и те гладни не могат да стоят - нямам против тях до момента, когато почнат да ми се отварят и бъркат в здравето и чистотата.

От Кюстендил, който е на 90км, всяка сутрин потеглят около 5-7 хил човека, да работят през деня в София - в други държави може да е повече от нормално, но не и за толкова малък град, с толкова грешна инфраструктура като нашата столица.

От другите входове какво се случва идея си нямам, но едва ли сутрин София се излива от тях.

В други градове е същото, но още не са издивяли до там.
На кореняци благоевградчани почват вече да им писва от наплив на "чудоземци". Не заради студентите, които представляват грубо 40% от моментно пребиваващите, ами точно от такива случаи, каквито са в София. Там до преди година и половина не знаеха какво значи думата задръстване. Сега почнаха да висят по 10-15 минути и са яко изнервени, тенденцията е до още година да им отнемат по 30-40 минути от деня. Града приема голяма част от населението на близките села и градове защото всеки там се бута да търси работа.

Проблема на града и хората в него е повече от това, че не е предвиден дори за половината населяващи го.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот did » Пон Яну 05, 2009 6:53 pm

Абе... не че нещо, ама не ви ли омръзна тая дъвка? Отдавна не мирише на нищо свежо.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Antares » Пон Яну 05, 2009 9:58 pm

...пуста хрема :D
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот chill » Вто Яну 06, 2009 12:12 pm

Мчи, приходящИтИ работници нИ обяснявЪт 'що вечер нИ могЪ дЪ си намерЙЪ мястУ за паркиранИ прИд блокЪ. Нито пък камарите кучешки лайна по паркове и градинки.
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот Antares » Вто Яну 06, 2009 1:19 pm

Да бе, софийските кучета не серат, или го правят само в тоалетната :D
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Newone » Вто Яну 06, 2009 1:55 pm

Antares написа:Да бе, софийските кучета не серат, или го правят само в тоалетната :D

А къде другаде? :dunno:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот PtD » Вто Яну 06, 2009 8:32 pm

Собствениците на серящите кучета, които не почистват незабавно след любимците си, следва да бъдат приведени в непосредствен контакт с получения продукт!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Вто Яну 06, 2009 8:39 pm

Мда, твърдо ЗА изкуствените торове, :finger: за органичните :D

Интересно ми е, защо няма табелки "Място за извеждане на кучета"
Има само "Забранено за кучета" от което си правя извода, че на останалите е разрешено.

Опс. Знам едно с разрешаваща табелка.

Също така - за какво е данъка тогава? Нямам против от 25 да стане и 250, само че да знам какви са правата, че сега само задължения има ;) Плащаш за чип, плащаш за данък и накрая - само забрани.
Кучето ми си върши работата в много тесен район 3 на 5 метра в квартала, където не е стъпвал човешки крак от поне 2 години и въпреки това - да виновен съм защото не е посочено като място за тази цел, само че и събирам произведенията само ако са извън този район.

Да не се отклоняваме от темата, защото наистина тука едно 70% от собствениците на животни не само в София са за линчуване относно действията и бездействията си.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Сря Яну 07, 2009 11:09 am

@bluskanie: Щом нямаш желание да разбереш за какво ти се говори, толкова по-зле за теб. Аз проблеми с "чуждоземци" нямам.

Имам проблеми с конкретни тъпанари и тъпанарки, серящи, трошащи и паркиращи като неандерталци. И не ме интересува географския им произход, интересува ме поведението им. Вчера щяхме да се бием с един такъв тъпанар (по негови твърдения кореняк софиянец) който културно си оставя боклука пред входната ми врата. Беше му обяснено, че ако ще и да е от Марс, боклука му ще бъде натикан дето слънце не огрява. Не знам какъв съм, но тая сутрин боклук нямаше.
Та там би следвало да си насочиш вниманието - към конкретните индивиди, а не към безплодни обобщения във форума. Ако ти стиска де....
За това, обаче, се иска известна доза здрав разум и известен капацитет, а ти според мен го имаш. Оттук нататък си ти, аз каквото имах да ти кажа го казах. Щом си толкова напред с материала, че се поддаваш на елементарни промивки в стил divide-et-impera и сам се връщаш на ниво средновековие - желая ти успех с кръговата защита и класовите/географските/расовите обобщения. Стъпил си на пътя...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Яну 07, 2009 11:33 am

bikerider написа: ...

Въпроса за мен вече не опира до добро възпитание и човешко отношение. Ако може да им забранят със закон достъпа, аз бих гласувал с 2 ръце и хич няма да ме интересува това, че живеем в 21 век, в ЕС сме, и сме модерно мислещи, интелигентни, млади хора.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Яну 07, 2009 11:48 am

Ами там е работата, че не може. Не бива, не може и няма как да стане.

Не и преди да си дефинирал какво точно значи софиянец и как ще се доказва, че някой има право да живее в София. Опитай да дефинираш и да си представиш как да се доказва. Другото са дъвки по форумите.

И после се опитай да си представиш - софийското жителство ли ще разреши проблемите с боклука? Ако да, би ли обяснил как точно?
Аватар
bikerider

Мнениеот Daniel Panev » Сря Яну 07, 2009 12:49 pm

Не - аз наистина не разбирам защо си мисли някой, че "софийското жителство" ще реши какъвто и да е проблем? Веднага давам светъл личен пример: До преди година постоянният ми адрес беше в Кюстендил. В един хубав момент ми потрябва софийски такъв - и? За точно 2 часа се сдобих - 15 минути в общината, после с байка до "Документи за самоличност" на Мария Луиза - там още 10 минути и на другия ден отидох да си взема новите документи. Те това е цялата драма за получаване на заветното "софийско жителство". Е - верно - може да се наложи да си вземеш 1-2 дни отпуск, ама какво толкова в сравнение с "облагите", които получаваш.
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот kibikoff » Сря Яну 07, 2009 1:02 pm

Питат радио Ереван: Може ли в България да избухне гражданска война?
От там отговарят: Не!В България всички са селяни!!!
kibikoff

Мнениеот Antares » Сря Яну 07, 2009 1:14 pm

kibikoff написа:Питат радио Ереван: Може ли в България да избухне гражданска война?
От там отговарят: Не!В България всички са селяни!!!
owned!

Един селянин си ловял риба и ненадейно - хванал златната рибка, която проговорила с човешки глас:
- Селянино, пусни ме и ще ти изпълня три желания!
- ТИ НА КОЙ ВИКАШ СЕЛЯНИН МА?!?!?! - бой, бой, бой...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Сря Яну 07, 2009 1:47 pm

Daniel Panev, явно не знаеш какво значеше "Софийско жителство" преди 50 години и как се придобивало.
Пожене тогава столичанин женен за "селянка" имащи едно дете и тя бременна с второ не е било достатъчно основане жената също да стане "столичнка"
Нещо такова му е в главата на bluskanie, сещаш ли се. Да не става за 2 часа?

Всъщност защо не вземат всички да си сменят временното местожителство. Не трябваше ли ако пребиваваш повече от 2 седмици на дадено място да трябва да си смениш личната карта?
Или не е изгодно да ти пише в документите, че си Софиянец?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот yahutu » Сря Яну 07, 2009 1:48 pm

аве как е 14:47 като при мен е 13:47 ??? :dunno: :D :offtopic:
Flesh Bike Team :finger:
Аватар
yahutu

Рейтинг: 1089

Мнениеот bluskanie » Сря Яну 07, 2009 1:55 pm

Alpina написа:Или не е изгодно да ти пише в документите, че си Софиянец?

Е закво... като ти потрябва нещо, да се буташ по опашки и насам-натам по институциите, като може да си идеш в чирпан примерно и да идеш в съвета, където леля ти е домакин и нещата да станат за 2 мин. :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла