Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот Alpina » Пет Окт 30, 2009 10:30 pm

lastborn написа:http://www.pinkbike.com/photo/3207455/ какво е това на боксера ?

Карал ли си на мокра настилка с по-висока скорост и без очила?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот _SoRa_ » Съб Окт 31, 2009 11:51 am

Има ли някакви симптоми при натравянето с гъби, естествено преди да е прекалено късно?
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Re: нови услуги от Еконт

Мнениеот FighteR » Съб Окт 31, 2009 6:26 pm

От http://www.pinkbike.com доставят ли до България ? :dontknow:
Аватар
FighteR

Рейтинг: 1220

Мнениеот DTD » Съб Окт 31, 2009 7:41 pm

Колко вата са нужни за затоплянето на 1 литър вода с 1 градус по целзий? :dontknow: :confused:
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот azze » Съб Окт 31, 2009 7:46 pm

DTD написа:Колко вата са нужни за затоплянето на 1 литър вода с 1 градус по целзий? :dontknow: :confused:

http://wiki.answers.com/Q/What_amount_of_heat_is_needed_to_raise_the_temperature_of_one_liter_of_water_one_degree_Celsius
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот DTD » Съб Окт 31, 2009 8:22 pm

azze написа:
DTD написа:Колко вата са нужни за затоплянето на 1 литър вода с 1 градус по целзий? :dontknow: :confused:

http://wiki.answers.com/Q/What_amount_of_heat_is_needed_to_raise_the_temperature_of_one_liter_of_water_one_degree_Celsius

Трябваше ми точно във ватове, но и това е нещо, благодаря. :beer:

bdz43r написа:Във ватове всеки отговор е верен при така зададен въпрос.

Забравих да дам време. :)
Ами... за 60 секунди. 1 литър вода за 60 секунди с 1 градус... Не съм много на ти с физиката и това 4180j не знам колко вата са. :dontknow:
Последна промяна DTD на Съб Окт 31, 2009 8:37 pm, променена общо 1 път
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот bdz43r » Съб Окт 31, 2009 8:33 pm

Във ватове всеки отговор е верен при така зададен въпрос.
Аватар
bdz43r

Мнениеот Frida » Съб Окт 31, 2009 9:11 pm

Eто и от мен един тъп въпрос: Кросовите мотори имат лт размери като колелата? :blush: че от седмица имам муха в главата :crazy:
Аватар
Frida

Рейтинг: 1323

Мнениеот FUNN » Съб Окт 31, 2009 9:38 pm

Тъй, като темата е за тъпи въпроси ще задам и моите чуденки..
1. Защо буталата на хидравлична дискова спирачка магура стария модел не се връщат достатъчно
и няма начин да избегна лекото потъркване на накладките по диска.Дискът е идеално прав,
опитвах многократно натройка от преходника но без успех.. :bowdown:
2. Днес, докато си сменях гумата едни ''лиги'' си играха и пипваха каквото намерят в гаража и скъсаха
бандажната лента.. Таа въпросът е дали е проблем да карам без бандаж.Вътрешната гума е обикновена,
а шината е Sumo.
dancho717 написа:аз така на 1 колело му скъсах вилката като махнах обтегача и веригата прекалено много я обтегнах,но ако имаш обтегач няма как да стане...
Аватар
FUNN

Рейтинг: 1327

Мнениеот PRobably » Съб Окт 31, 2009 9:46 pm

Frida написа:Eто и от мен един тъп въпрос: Кросовите мотори имат лт размери като колелата? :blush: че от седмица имам муха в главата :crazy:

Нямат размери.Обикновено размера зависи от кубатурата примерно 85цц мотор има разлика в размера с 125 такъв,но има и такива при който единствено кубатурата е различна.Абе с две думи има ги всякакви. :D
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот X_NRG » Съб Окт 31, 2009 10:48 pm

FUNN написа:2. Днес, докато си сменях гумата едни ''лиги'' си играха и пипваха каквото намерят в гаража и скъсаха
бандажната лента.. Таа въпросът е дали е проблем да карам без бандаж.Вътрешната гума е обикновена,
а шината е Sumo.

Лепни изолирбанд по шината, но не карай без нищо между шината и вътрешната гума. :)
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот ico 1 » Съб Окт 31, 2009 10:53 pm

FUNN написа:Тъй, като темата е за тъпи въпроси ще задам и моите чуденки..
1. Защо буталата на хидравлична дискова спирачка магура стария модел не се връщат достатъчно
и няма начин да избегна лекото потъркване на накладките по диска.Дискът е идеално прав,
опитвах многократно натройка от преходника но без успех.. :bowdown:
2. Днес, докато си сменях гумата едни ''лиги'' си играха и пипваха каквото намерят в гаража и скъсаха
а шината е Sumo.

1.На която и да е хидравлична дискова спирачка буталата не се прибират повече от необходимото т.е. карай си така, нищо не можеш да промениш.
2.Ако караш без бандажна лента има голяма вероятност да си съсипеш вътрешната гума (ще се трие в нипелите и освен, че ще се спука и ще изтънее на тези места). Аз лично съм използвал лейкопласт вместо бандажна лента, колкото да не е на голо.
Аватар
ico 1

Мнениеот Gasolin » Нед Ное 01, 2009 12:04 pm

Къде се намират втулките на вилките? :banghead:
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот azze » Нед Ное 01, 2009 12:44 pm

Вчера се замислих и аз за моторите.Някой знае ли при какви условия се измерва мощостта и другите характеристики - на каква надорска височина (най-логично ми се струва на морското равнище) и при определена температура и влажност на въздуха ли ?

Друг не толкова тъп въпрос - произвежда ли се все още и на каква цена е Banshee Morphine(само рамката)?Размечтал съм се. :nuts:
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Мнениеот did » Нед Ное 01, 2009 3:18 pm

_SoRa_ написа:Има ли някакви симптоми при натравянето с гъби, естествено преди да е прекалено късно?

Зависи и от гъбите, и от стомаха на човека, който ги яде. Често при неядливи и слабоотровни гъби (пък даже и при ядливи гъби и хора със слаби стомаси) симптомите са почти моментални и помагат на организма да се изчисти чрез повръщане. При мухоморките, обаче, често първите симптоми се появяват, когато вече е твърде късно.

Надявам се въпросът да е зададен от любопитство, а не поради някаква конкретна причина :confused:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот _SoRa_ » Нед Ное 01, 2009 5:04 pm

@did по време на последното ми каране в планината /тази сряда/ с двама мои колеги брахме гъби. Само единият колега познаваше гъбите. Брахме сърнела и масловки. Сърнелата е много вкусна гъба :liplick:
И макар да знаех, че съм ги брала под зоркия поглед на дългогодишен берач на гъби, доста се позамислих дали да ям от тези гъби. Ама що отговарям значи всичко е наред :D
Толкава гъби има в хладилника, че се чудя какво да ги правя :D
_SoRa_

Мнениеот Ozzie » Нед Ное 01, 2009 6:26 pm

_SoRa_ написа:Толкава гъби има в хладилника, че се чудя какво да ги правя :D

Продавай! Какво ти пука? :nuts:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот PRobably » Пон Ное 02, 2009 12:58 am

Има ли начин рамото на дереилър Сейнт да се смени,като гледам е някакси занитено има ли как да се махне ?
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот did » Пон Ное 02, 2009 3:09 pm

_SoRa_ написа: Сърнелата е много вкусна гъба :liplick:

Точно от бране на сърнели и объркването им с бели мухоморки стават 90% от фаталните отравяния с гъби, затова и аз сърнели отдавна не бера, макар да ги познавам отлично и да съм изял мноооооого. Предполагам сте разравяли пръстта около пънчето на сърнелата и сте проверявали, дали случайно няма вулва, преди да я откъснете.

Имай предвид също, че много хора не понасят сърнели и повръщат от тях, дори да не са отровни. Това се случва най-често при децата.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот _SoRa_ » Пон Ное 02, 2009 3:57 pm

did написа:
_SoRa_ написа: Сърнелата е много вкусна гъба :liplick:

Точно от бране на сърнели и объркването им с бели мухоморки стават 90% от фаталните отравяния с гъби, затова и аз сърнели отдавна не бера, макар да ги познавам отлично и да съм изял мноооооого. Предполагам сте разравяли пръстта около пънчето на сърнелата и сте проверявали, дали случайно няма вулва, преди да я откъснете.

Имай предвид също, че много хора не понасят сърнели и повръщат от тях, дори да не са отровни. Това се случва най-често при децата.

Не сме разравяли. Аз дори за първи чета за това от теб /то пък кога ли съм брала гъби/. Гъбите които набрахме бяха разпръснати една от друга и освен сърнела в ройона, в който ги брахме имаше и масловки. Мухоморки срещнахме един или два пъти, но не на същото място от където брахме сърнелата.
Няма да ти показвам какъв е резултата от търсенето ми в google.com /написах "вулва"/ :evil:
Иначе сърнелите до сега, които съм изяла не са ми дразнили стомаха. Приготвих си ги запържени заедно с печени червени чушки :liplick:
_SoRa_

Мнениеот rarekin » Пон Ное 02, 2009 4:09 pm

Всички гъби са ядливи ..... :D

То, ако имаше вулва, сега нямаше да пише тука. Освен това, не е задължително да се объркат с бели мухоморки. Може да се объркат и със ..... сърнели. Тогава пак не е приятно, макар и да не е (чак толкова) страшно.
Аз па масловки не обичам. Манатарка и смръчкула, ако може.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот bikerider » Пон Ное 02, 2009 4:10 pm

PRobably написа:Има ли начин рамото на дереилър Сейнт да се смени,като гледам е някакси занитено има ли как да се махне ?

http://techdocs.shimano.com/media/techd ... 609155.pdf

Внимавай много с пружината!
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пон Ное 02, 2009 4:50 pm

Какво ще стане, ако абсолютно всепроникрващ снаряд се удари в абсолютно непробиваема стена?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот X_NRG » Пон Ное 02, 2009 5:13 pm

did написа:Какво ще стане, ако абсолютно всепроникрващ снаряд се удари в абсолютно непробиваема стена?

Логическа "0". :D
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот azze » Пон Ное 02, 2009 5:43 pm

Какво ще стане, ако Бойко Борисов удари тази абсолютно непробиваема стена?
Аватар
azze

Мнениеот dEcLiNe » Пон Ное 02, 2009 5:50 pm

Абе един ден както си ровех из pinkbike случайно натиснах някаква комбинация от бутони и си намалих шрифта.Сега едвам се чете.Някой да знае как се оправя? :dontknow: :banghead:

@Alpina:Мерси много !!! :beer: :beer:
Последна промяна dEcLiNe на Пон Ное 02, 2009 6:09 pm, променена общо 1 път
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот Alpina » Пон Ное 02, 2009 6:07 pm

Задъж ctrl и мести скола на мишката...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Ное 02, 2009 6:14 pm

Става и с "ctrl" + "+" или "-". :agree:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот za6tovsenamen » Пон Ное 02, 2009 7:10 pm

Ако навън днес е 0 градуса, а утре е ДВА пъти по-студено, то колко градуса ще бъде температурата утре? :boggled: :shake:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот psixopat » Пон Ное 02, 2009 7:31 pm

Пак 0. :agree:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла