stealth написа:Но пък целта ми беше просто да вкарам физическа активност в живота си и подобряване на здравословното състояние без да изпадам в крайности.
Gworan написа:Накратко въпросът ми е: като изляза навън и се кача на колелото, как и къде би трябвало да карам за да изгоря възможно най-много калории за дадено време?
pascoff написа:Ако целта е просто да изхабиш 800-1000 калории, тогава наблегни на тренировки с висок интензитет (викат им HIIT). Примерно рязко/стръмно изкачване (или спринт) за половин-една мин. и после нормално каране и/или спускане няколко минути. И така 5-10 пъти или колкото ти хареса или можеш.
stealth написа:Все пак има напредък от началото на темата, където се въртяха шоколадчета и еклерчета
Аз преди няколко години, когато почнах с колелото, нямах почти никаква редовна физическа активност. Без да гоня някакви конкретни резултати, просто карах. Тегло взех да свалям чак на следващата година - междувременно се свалят мазнини, но се качва мускулна маса. За около 2 години паднах от 85 на 75 кг. като храненето почти не го промених. Аз и преди това не бях особен почитател на захарта, просто си хапвам от всичко по малко. Никога не съм следял калории и т.н. Но пък целта ми беше просто да вкарам физическа активност в живота си и подобряване на здравословното състояние без да изпадам в крайности.
почти нов човек ставаш... ще ми трябват нови маратонки... Сещам се четях 10 000крачки на ден.. Квоо тея луди ли са хаха.. Умереното натоварване топи мазнини. Ако се натоварва повече, караш бързо или тичаш, тялото започва да гори и въглехидрати вместо само мазнини.Gworan написа:Аз ще се опитам да върна темата към въпроса за горене на калории / отслабване с велосипед, или по-точно относно какъв би бил най-оптималния начин за горене на калории чрез каране на велосипед. Без да засягаме темата за хранене, диети и т.н.
Аз имам вече доста задоволителни резултати, мисля че беше някъде Май-Юни месец през 2020г като реших че искам да отслабна, и до края на годината от 102кг бях паднал на 78кг, при ръст 183см. Не съм се вманиачавал чак да гледам и смятам микро и макро нутриенти, единствено смятах калории.
Накратко въпросът ми е: като изляза навън и се кача на колелото, как и къде би трябвало да карам за да изгоря възможно най-много калории за дадено време?
Boyan1984 написа:Аз сигурно съм медицинско чудо или изключение. В момента съм на 37 години, висок съм 1.78 или 1.80 , не знам и аз с точност. Обаче от повече от 20 години съм си на едни кила 67-70, в зависимост от сезона и това колко карам. А ям всичко без ограничения, пием бири, пушим козове и те така.![]()
Boyan1984 написа:А държа да отбележа, че джънк фууд не ям, щото не ми харесва. Не ям и от мазни хартийки или купени готови неща, не ям храна от ресторанти и т.н...Може би в мярката е разковничето. Абе кой знае, всички сме си различни.
отново се върнах в правия път. Тази сутрин рекорд 71кг!(след 15км вървене вчера) целта още е 65-67кг за юни. Тази седмица ще взема боксови ръкавици харесах си декатлонски за 20лв. Взех 30 яйца свободни кокошки, увеличих протеина и намалям въгл. Ако има промо взимам свинско евтино, сигурно бъкано с антибиотици ама тъй ще е до юни месец яйца, свинско малко риба и зеленчуци. Картофи, овес. Ядки до 100гр на ден. А да, кис. Мляко по 1-2 кофички на ден почти всеки ден. С байка планирам 3дневен преход 100км поне веднага щом минималните се качат на 10градуса
pcconsult написа:... Карам всеки ден до работата и обратно към 15-16 километра разнообразен терен. ... ми се събират около 25... Разхождам си пеша джак-ръселите по три пъти на ден. Днес съм направил повече от 10 500 крачки. Въпреки всичко това кантара казва: не се качвайте двама, а един по един - 120кг....
Exorcist написа:...в крайна сметка поемаш достатъчно калории и не правиш целенасочен отслабващ режим Всичко в крайна сметка е супер проста физика и математика на поето-изразходвано, и никой гури не е измислил нещо различно. От собствен опит ти го казвам, а и на всички четящи темата чешащи се по главата - отслабването, особено сериозното, да не говорим "влизането във форма", изисква отначало сериозен глад, съчетан с много активни тренировки месеци наред, както и после поддържане на постигнатото - да отслабнеш внезапно за месец-два-три-четири дори не е чак толкова трудно, но да влезеш във форма от увиснало отслабнало неадекватно тяло до мускулесто жилаво тяло при същите постигнати кг и да ги задържиш - това е вече точката на пречупване в мозъка, която никога няма да върнеш назад. То не е лесно най-вече и ментално, изисква тотално пренареждане на дневния ти лайфстайл и приоритети и какво време отделяш за какво, ама това е ключа към палатката, реално трябва да промениш начина си на живот, реално, и не е случайно, че малко са успяващите
Tomcat написа:Да, благодаря, това е интересна идея, което предлагаш. Само ме притеснява каране по Цариградско. Струва ми се опасно. Но ще го обмисля този маршрут. Стръмното не ме плаши, стига да не е твърде продължително. Под язовир вероятно имаш предвид Панчаревското езеро и вец Кокаляне.
И самото минаване от Врана до Герман и Панчарево не си го представям точно откъде ще е, понеже съм минавал от там само с кола и знам само един път.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта