Спорт с тюлени ???

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Мнениеот did » Пон Сеп 11, 2006 12:29 pm

[quote="Nightwolf13"]

Което изключва възможността даден проблем да се обсъди във форума, така ли?;)
[/quote]

Аамииии, нищо не изключва. Обсъждайте си я темата, като ви харесва. Само не забравяй след обсъждането да ядеш само салата, защото ако веднага след проповедите за правата на животните станеш от стола пред компютъра и излапаш една сочна пържола... сам знаеш какво означава това.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Гост » Пон Сеп 11, 2006 12:30 pm

Аз лично разпространих линка в още 2 форума + 1 чуждестранен.Ако имате желание, направете същото.
Гост

Мнениеот did » Пон Сеп 11, 2006 12:32 pm

[quote="Nightwolf13"]

Аз лично разпространих линка в още 2 форума + 1 чуждестранен.Ако имате желание, направете същото.
[/quote]

Браво! Ти си един съвършен, доказал се нееднократно РАЗПРОСТРАНИТЕЛ!!!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Teodor40 » Пон Сеп 11, 2006 2:04 pm

Did, коментирай това "almost all of them were babies as young as 12 days old". Аре стига сме се занасяли, избиването на цели популации по този начин е зверщина а тоя с шапката на едната снимка въобще не мяза на ловец! Отишъл е малоумника да си излее комплексите върху тези безобидни животни. И едно е да заколиш кокошка която няма нищо в главата, друго е тюлен. Да ги стрелят, да ги колят е брадва но да е внезапно. С кирките за леда е някаква невероятна зверщина и никой не може да го оправдае! До колкото съм чувал на тюлените има се взима мазнината и тя е ценна. Искам да попитам колко грама мазнина може да има едно тюленче на 12 дена?
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Гост » Пон Сеп 11, 2006 2:18 pm

Във американския форум се намери един идиот, който ми каза следното:

Dam these websites, they're giving Canada a bad name. It's completely human and ok to do this, the seal population is out of control so the seal hunters are controlling the population by killing off 300,000 something of them. It's cruel and bloody but please do not place accusations if you don't understand the situation.

And it's not for sport those are seal hunters making an honest profit, the seals are put to good use.
:crazy:
Гост

Мнениеот did » Пон Сеп 11, 2006 2:20 pm

[quote="Teodor40"]

Did, коментирай това "almost all of them were babies as young as 12 days old".
[/quote]

Това няма нужда от коментар. По същия начин няма нужда от коментар хуманното убиване на женски глиган с пушка, което се случва често в българските планини. Малките, които остават без майка, умират от глад.

Няма разлика.

@ *wolf:

Тоя, който ти е написал горното в американския форум, не е идиот, а човек с огреничено виждане по този проблем, каккто пък ти си супер ограничен в разбиранията си по един куп много по-важни проблеми. От ограничено мислене като неговото страдат тюлени, а от твоето - хора. Нямаш право да го съдиш.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот shepo » Пон Сеп 11, 2006 2:21 pm

верно е бил идиот
Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте...
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот Гост » Пон Сеп 11, 2006 2:29 pm

[quote="did"]

каккто пък ти си супер ограничен в разбиранията си по един куп много по-важни проблеми.[/quote]
Кои по-точно?

[quote] а от твоето - хора[/quote]
От моето или твоето?
Гост

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 11, 2006 2:33 pm

Не спирам да се удивлявам колко лесно някои хора се поддават на самоомраза. Не спирам да се удивлявам (а съм го виждал доста пъти) в какви зверове се превръщат така наречените приятели на животните, когато видят дебелия край...

И преди казах на Волфи - излез живей сред природата два месеца, яж шишарки пък да тe видя дали няма да отредиш такава съдба на някой заек... колкото и да е нехуманно! :crazy:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Пон Сеп 11, 2006 2:36 pm

А аз не спирам да се удивявам как нашия приятел байкрайдър се люшка от едната крайност в другата.Кога съм казал, че няма да изям някой заек ако съм сам сред природата?Тук става дума за СПОРТ, не за оцеляване.Пил ли си бе?;)
Гост

Мнениеот chill » Пон Сеп 11, 2006 2:38 pm

Не знам защо сте останали с впечатлението, че това е някакъв вид спорт. Това е поминък на рибарите, регулиран от правителството на Канада посредством квоти. Между другото, уловът на риба и други подобни също е регулиран, което на места в Канада създава неприятни социални ситуациии, подобни на положението с тютюна в Родопите.

Така че, преди да ви потекат сълзите и сополите при вида на сладкото пухкаво тюленче с големите доверчиви очички, проверете си фактите.
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 11, 2006 2:40 pm

[quote="chill"]
Така че, преди да ви потекат сълзите и сополите при вида на сладкото пухкаво тюленче с големите доверчиви очички, проверете си фактите.
[/quote]

@Волфи: има ли нужда да ти обяснявам колко си наивен? Виж цитираното от мен, няма по-точна диагноза.

@chill: :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 11, 2006 2:42 pm

[quote="Nightwolf15"]
Тук става дума за СПОРТ, не за оцеляване.
[/quote]

А според мен става дума за оцеляване. Канадеца хубаво ти е казал, да не коментираш щом не вникваш в проблема, ма нали си свикнал да праскаш смело заключения въз основа на текст...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пон Сеп 11, 2006 2:43 pm

[img]http://veselba.kafence.com/pix/jivotni/uglyZoo/uZoo8.jpg[/img]
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 11, 2006 2:44 pm

:emlaugh::lol2:
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Сеп 11, 2006 2:45 pm

:rofl::beer:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Сеп 11, 2006 2:57 pm

[quote="chill"]

Не знам защо сте останали с впечатлението, че това е някакъв вид спорт. Това е поминък на рибарите, регулиран от правителството на Канада посредством квоти. Между другото, уловът на риба и други подобни също е регулиран, което на места в Канада създава неприятни социални ситуациии, подобни на положението с тютюна в Родопите.

[/quote]
Между другото и в Европа има такива квоти даже има специалено министър (комисар) в Европейската комисия.
http://ec.europa.eu/dgs/fisheries/index_en.htm
http://ec.europa.eu/fisheries/cfp_en.htm
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 11, 2006 3:00 pm

Не за пръв и последен път се потвърждава, че човека е отвратително животно. И няма да се поправи... :crap:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 11, 2006 3:06 pm

[quote="bikerider"]

Не спирам да се удивлявам колко лесно някои хора се поддават на самоомраза.
[/quote]
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пон Сеп 11, 2006 3:14 pm

[quote="NovemberCharlie"]

[Между другото и в Европа има такива квоти даже има специалено министър (комисар) в Европейската комисия.[/quote]

СМЪРТ за тъкъви еврокомисари!!!

P.S. Не искам да останете с убеждение, че подкрепям избиването на малки тюленчета. Това според мен е чудовищно, т.е. нормално за най-голямото чудовище на планетата - човека. Аз обаче лично не бих го направил. Да, имам емоционална нагласа, съвпадаща с тая на всеки нормално развит емоционално човек и се отвращавам от тия снимки. Само че не се считам за компетентен по този проблем и не съдя никого, защото нямам достатъчно информация. За да съдя, трябва като съдия да съм чул и двете страни с всичките им аргументи. Няколко снимки с кръв не са ми достатъчни, за да си изградя аргументирано мнение. Точно затова ме дразнят коментари на хора, които даже и колкото мене не знаят, но имат самочувствието след виждането на 2-3 снимки да съдят други хора за делата им.

Преди няколко дни четох статия за изчезващите индийски слонове, заради сеченето на горите от местните селяни. Лошо е да изчезват слоновете, много лошо. Лошо е да мрат и селяните от глад, много лошо. А най-лошо е в тия деликатни теми да се намесват външни хора, които са напълно неинформирани за проблемите и си изграждат мнение само от няколко снимки и кратки репортажи.

Да изсечеш 50 декара гора с резачката и в резултат няколко слона да умрат от глад е също толкова "нехуманно", колкото да дупчиш глави на тюлени с летва с гвоздей. Крайният резултат е същия. Даже си мисля, че убийството на тюлени е по-"достойно" и по-"хуманно", защото тези, които го правят, имат някаква извратена смелост да се изправят пред "жертвата" си и да я убият лично с двете си ръце. Това все пак е някаква форма на носене на отговорност, без да се криеш зад анонимността на групата или зад техниката. Подлото убиване чрез натискане на едно копче за изстрелване на ракета или спусък на пушка, отсичането на дърво, умишленото запалване на пожар и т.н. са много по-жестоки престъпления. При тях освен жестокост, има и много подлост. Жестокостта не е нищо повече от липса на съвест и е нормално качество в природата. Подлостта да се криеш зад машини за убиване, сложни механизми, "груповата отговорност"... - това е само човешко "качество".
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Сеп 11, 2006 3:28 pm

[quote="did"]

[Между другото и в Европа има такива квоти даже има специалено министър (комисар) в Европейската комисия.[/quote]

СМЪРТ за тъкъви еврокомисари!!!

[/quote]
http://www.hsus.org/marine_mammals/mari ... l_ban.html
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Пон Сеп 11, 2006 3:31 pm

http://www.hsus.org/marine_mammals/mari ... l_ban.html
[/quote]

Да, ето това е правилен подход към проблема. Без излишен драматизъм, без сълзливи снимки, без вайкане по форуми. Просто сериозни икономически мерки, ясни правила и всичко само си идва на мястото. Хората разбират само от такива доводи.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 11, 2006 3:36 pm

[quote="bikerider"]

[quote="bikerider"]

Не спирам да се удивлявам колко лесно някои хора се поддават на самоомраза.
[/quote]

[/quote]

Е кой се мрази? Всички са в душевен възторг, когато се премазват главите на малките тюленчета...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 11, 2006 3:41 pm

[quote="bluskanie"]
човека е отвратително животно
[/quote]

Всички хора под общ знаменател, нали?
Тоест и ти си отвратително животно по тая логика?
Това имам предвид под самоомраза. Стига с тия хиперболи и заучени изрази. Човека е човек и толкова - яде месо.

Ако някой толкова се възмущава от клането на тюлени, моля да отиде пред някой голям магазин за кожи и да протестира срещу всяка тьотка, която е вляза да си купи такива продукти - оттам идва злото, а не от човека по принцип (което е адски повърхностно изказване, след като има всякакви хора!!!!!!). Тьотките с пухените шалове са проблема, а не хората, които си изкарват прехраната, като им ги доставят. Осъзнайте се малко бре хора!!
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 11, 2006 3:45 pm

[quote="bikerider"]

[quote="bluskanie"]
човека е отвратително животно
[/quote]

Всички хора под общ знаменател, нали?
Тоест и ти си отвратително животно по тая логика?
[/quote]

Разбирасе... но не съм казал, че се мразя. Всъщност, за да бъда по-ясен, човека е гениален по отвратителен (за животните и природата) начин. По тая логика и аз... :rofl:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 11, 2006 3:50 pm

[quote="bikerider"]

Ако някой толкова се възмущава от клането на тюлени, моля да отиде пред някой голям магазин за кожи и да протестира срещу всяка тьотка, която е вляза да си купи такива продукти - оттам идва злото, а не от човека по принцип (което е адски повърхностно изказване, след като има всякакви хора!!!!!!). Тьотките с пухените шалове са проблема, а не хората, които си изкарват прехраната, като им ги доставят. Осъзнайте се малко бре хора!!
[/quote]

Надявам се разбираш, че това няма нищо общо с бухалките по тиквите на животните. Прехраната, печалбата и оцеляването са съвсем на различно място. Но удоволствието от това начинание е показателно за човека (въпреки, че аз не бих правил това). Че и се снимат и го показват. Пука ми за тюлените... жал ми е за хората, дето ги бият. Разбирасе има дооста по-големи зверства, ма аре да не ги разискваме... :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 11, 2006 3:52 pm

Еми ок. Аз предпочитам да се настроя срещу потребителите на такива стоки, отколкото да викам колко жестоки били хората.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 11, 2006 3:54 pm

[quote="bluskanie"]
Че и се снимат и го показват.
[/quote]

Чудно ми е откъде си толкова сигурен, че истинските ловци се показват? От един уебсайт ли?
Щото на мен цялата работа отново ми мирише силно на червено-зелена "позитивна" пропаганда. Нищо чудно някой "природолюбител" да се е снимал над току що убит тюлен, откъде мога да разбера това от една гола снимка. Несериозни работи са това...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 11, 2006 3:54 pm

[quote="bikerider"]

Еми ок. Аз предпочитам да се настроя срещу потребителите на такива стоки, отколкото да викам колко жестоки били хората.

[/quote]

Е потребителите на тези стоки са месоядните хора, от които съм аз, а предполагам и ти, и повечето хора... Е те това е самоомраза, за която говориш. А дали да викаме колко са жестоки хората... че са жестоки - така е, ся дали ще викаме е друга работа
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 11, 2006 3:56 pm

[quote="bluskanie"]
Е потребителите на тези стоки са месоядните хора, от които съм аз, а предполагам и ти, и повечето хора...
[/quote]

Точно тук не уцели. Аз съм месояден, съзнавам го и не се срамувам от това. Обаче не си КУПУВАМ ШАЛОВЕ И ПАРЦАЛКИ ОТ ТЮЛЕНСКИ ПУХ !!!!!!

Истинските чудовища са модистите, ама те обикновено са дълбоко скрити зад кулисите на "естетиката" и подобни. Виж тях да наречеш зверове - съгласен съм с две ръце.
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла