Хляб

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Какъв хляб ядете ?

Ръжен
22
13%
Типов
29
18%
Заводски
74
45%
РъЧен
40
24%

Общо гласове : 165

Мнениеот SeeSaw » Нед Дек 21, 2008 12:13 am

Ръчен, определено - сутрин рано от чичо Митко (е ако има някой достатъчно луд да ходи до магазина в 8 часа, какъвто е дядо), мек, топъл, приятна, хрупкава коричка ... ммм :toast:
Фантазия
Аватар
SeeSaw

Рейтинг: 973

Мнениеот did » Нед Дек 21, 2008 11:26 am

kotka12 написа:малки количества пълнозърнест или от типа на "Тонус", "Бонус" и прочие "*онус"
съвсем без хляб не може :dunno:

пис пис пис...

Изображение
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот sharky » Нед Дек 21, 2008 12:01 pm

Ръчен ... нищо, че е вреден. Народа си го е казал - "Всичко дето е бяло не трябва да се яде" - сол ( вредна за очите,бъбреците и кръвното) , захар ( за кво ли не ) бяло брашно ....

Ама пък другите не ми харесват. И арабски хляб обичам - сам да си правя дюнери :agree:

Най-обичам нарязан, щото съм доста неталантлив в кухнята и трябва да се съсредоточа преди да отрежа филия хляб , щото иначе лошо хаха :rofl:
ИзображениеИзображение
Аватар
sharky

Рейтинг: 1834

Мнениеот kotka12 » Нед Дек 21, 2008 3:33 pm

@did

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
:D
:beer: :beer: :beer: :beer:

@sharky
сиренето за кое е вредно??
яйчните белтъци???
чесънът??

"народът е казал"
"баба ми още казваше"
"това от дядо си го знам, а той - от неговия дядо..."
....
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Redhat » Нед Дек 21, 2008 3:46 pm

От фурната отатък парка :)

Иначе любимият ми е руски, черен. Пълна тухла и много вкусен :)
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот Quiz » Нед Дек 21, 2008 3:49 pm

Redhat написа:Иначе любимият ми е руски, черен. Пълна тухла и много вкусен :)

Ооо, да! :) :agree:
Но не съм го яла от години.
Аватар
Quiz

Мнениеот Deadmau5 » Нед Дек 21, 2008 5:06 pm

@did :rofl: :rofl: :rofl: нямаш ли милост към мишленцата :rofl: :rofl: :rofl:

по темата: топъл :)
Аватар
Deadmau5

Рейтинг: 1058

Мнениеот Daniel Panev » Нед Дек 21, 2008 5:52 pm

Redhat написа:От фурната отатък парка :)

Иначе любимият ми е руски, черен. Пълна тухла и много вкусен :)

Да - и с водка и колбас, нали? :bowdown:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот ecL1pse » Нед Дек 21, 2008 5:54 pm

Пълнозърнест :agree:
Аватар
ecL1pse

Рейтинг: 966

Мнениеот rarekin » Нед Дек 21, 2008 6:40 pm

outfaced написа:
kotka12 написа:малки количества пълнозърнест или от типа на "Тонус", "Бонус" и прочие "*онус"
съвсем без хляб не може :dunno:

и аз така ...
обаче Бонус-а напоследък нещо изчезна от магазините ... какво стана с тоя хляб :dunno:

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=356797.0 :D
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот kagami » Пон Дек 22, 2008 10:41 pm

Пълнозърнест рулз. И засища за дълго време, не е като белия.
Не обичам ръчен хляб, но си спомням как обичах да ни пращат за хляб и се редяхме на опашка - за ръчен, защото друг нямаше, и с брат ми изяждахме близо 1/3 от него докато стигнем вкъщи. Тогава беше вкусен, но подозирам, че не е било само заради вкуса на хляба... :)
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот sando g » Вто Дек 23, 2008 12:12 am

Най обичам ръчен лебец :^:
Аватар
sando g

Рейтинг: 1562

Мнениеот yahutu » Вто Дек 23, 2008 10:53 am

за тези дето не ядат хляб - ми как ядете шкембе чорба тогава :D аз като го напрая супер люто и с много чесън мога да изям полвин хляб с 1 шкембе :D
пс най-якия хляб дето ядох беше едни ръчни питки на жар в етъра. някви хем супер жилави хем се топят в устата аве мноо яки :bowdown:
Flesh Bike Team :finger:
Аватар
yahutu

Рейтинг: 1089

Мнениеот did » Вто Дек 23, 2008 4:14 pm

yahutu написа:за тези дето не ядат хляб - ми как ядете шкембе чорба тогава :D аз като го напрая супер люто и с много чесън мога да изям полвин хляб с 1 шкембе :D

Алеко Константинов написа:Обедът готов. Минуват в обедната стая и сядат около трапезата: родителите на Иречека, сестра му, бай Ганьо и той. Бай Ганьо, преди да почне обедът, начева да се кръсти, хем се усмихва, с което иска да покаже на стопаните, че той не е от онези простите хорица и не че дотам вярва, ама все не е лошо (с дявола сме добре, какво бива и на господа малко тамян да покадим - за зор заман). - Аз съм леберал, от лебералната партия - пояснява той, - ама сегиз-тогиз удрям по едно кръстене, то не е зле, хора сме... Това какво е, супа ли е? А, аз обичам супа. Чорбата е турско ядене. И ний сега повече супа ядем. Ах, пърдон, извинете, оцапах ви бохчата... Ц... ц... ц... Тюх да се не види!... Увлечен от желание да се препоръча за цивилизован човек, бай Ганьо не можа да поеме право чинията със супата, която му подаде стопанката, и изля доста от нея върху масата и додето да му попречат, той събра една част с лъжицата ия изсипа в чинията си. Стопанката не искаше да му позволи да яде от тая супа, но той от деликатност загради чинията си с ръце и не искаше да му я меняват. - Аз имам чушки в дисагите си - съобщи ненадейно бай Ганьо. Той гореше от желание да си разтрие една чушчица от дребните в супата, която се показа съвсем бледна за неговия стомах, но се стесняваше да извади чушки, да не го помислят за простак, та искаше по-напред да сондира стопаните. - Да? Имате чушки? - обади се Иречек. - Как не, нося си аз чушки; нали знаете, "България майка мила" не може без лютичко - казва иронически бай Ганьо и без да чака повече, скача от стола, спуска се в кабинета, домъква дисагите си, прикляква над тях гърбом към стопаните и донася на трапезата две чушки. - Две стигат за петима ни, страшно са люти - заявява той, като изтърсва половина чушка със семките в чинията си и остатъка любезно предлага на стопаните: - На, заповядайте, разтрийте си, хе, хе, хе, по български! Не, не, разтрийте, слушайте мене и ще видите какво нещо е. Е, вий знайте: насила хубост не става. Чакайте аз да си разтрия, че да ви покажа какво се вика супа. И наистина, бай Ганьо разлюти супата си до такваз степен, щото един непривикнал човек би се отровил. И почна да сърба; ама сърба българинът, не се шегува, триста псета да се сдавят, не могат го заглуши. Едри капки пот му замрежиха челото и като че се стремяха да рукнат в чинията му. Бай Ганьо сръбне веднъж откъм върха на лъжицата, остави лъжицата и затисне лютата влага с два-три залъка хляб; пак вземе лъжицата, сръбне супа, смръкне с носа си навътре и пак два-три залъка хляб. - Я ми подайте още едно късче хлебец. Вий съвсем без хляб ядете учудва се бай Ганьо. - На българията дай хляб; ние много хляб ядем; да не се хваля, ама с таквази чорба, пърдон, с таквази супа цял самун хляб изядам. Бас държа. Бас не държаха, но и без това бай Ганьо унищожи доста хлебец. - Туй винце отде го вземате - любопитствува бай Ганьо, не че го интересува отговорът, а така, да намери предлог за още някоя чашка. - Купуваме го - отговаря стопанинът, - добро ли е ? - А-а! Чиста стока! Купувате го, а? Я подайте шишето насам. Каквото се е запалил стомахът ми от чушката като нажежено желязо, да ливна сега цялото шише, ще зацвърчи отвътре. Ех, у нас винце, половин лев оката, като му светнеш една окица - тука ли си!... А, оригнах се, прощавайте: туй малко просташко пада, ама пърдон, човещина, не можеш да го задържиш!... Обедът у Иречека благодарение на бай Ганя излезе доста оживен. Кафе им поднесоха в приемната стая. Бай Ганьо в благодарност за вкусния, а главно сития обед, иска да почерпи стопанина с една цигара тютюн и как да се случи тютюнът му в дисагите. Право казано, табакерата беше в джеба му, но трябваше да намери предлог да понавести дисагите, не може той да си остави мускалите така у чужди хора, всичко става на тоя свят. Бай Ганьо не ще и да чува отказването на стопанина да запуши от тютюна му: "Как тъй, джанъм, хич може ли да бъде български тютюн да не запуши човек!" Запуши бай Ганьо и почна с наслаждение да сърба кафето. Ето кое се казва сърбане!...

:dunno:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Анелия » Вто Дек 23, 2008 4:36 pm

yahutu написа:за тези дето не ядат хляб - ми как ядете шкембе чорба тогава

Шкембето го ям с течен хляб в халба :beer:
Аватар
Анелия

Мнениеот agent_Jekov » Вто Дек 23, 2008 4:41 pm

Quiz написа:Предимно бял заводски и ръчен.
Никога не съм обичала да ям хляб с "клечки" и други адски полезни глупости вътре (бонус, монус и подобни). Същото важи и за мюсли, корнфлейкс, ала-бала.
Нищо вкусно не намирам. :dunno:
Явно не си усетила благотворния ефект на ръжения хляб върху стомаха.Аз също бях скептичен и си ядях само ръчен и заводски, докато не минах на ръжен и пълнозърнест.Тогава разбрах колко дъго време съм се изтезавал.Дори да преядеш с ръжен хляб ти няма нищо, но ако го направиш с бял все едно имаш огромна и тежка буца в корема.Да не говорим колко по-полезен, лесно усвоими засищащ е в същото време.А ако си го препечеш на тостера става върха.За това ме е яд, че спряха Бонуса, дано го пуснат пак.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот PtD » Вто Дек 23, 2008 4:45 pm

@did Брей, брей, как хубаво ме е описал народният творец... ! :^:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот did » Вто Дек 23, 2008 4:48 pm

PtD написа:@did Брей, брей, как хубаво ме е описал народният творец... ! :^:

И мен!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот yahutu » Вто Дек 23, 2008 4:48 pm

did написа: - Аз имам чушки в дисагите си - съобщи ненадейно бай Ганьо. Той гореше от желание да си разтрие една чушчица от дребните в супата, която се показа съвсем бледна за неговия стомах, но се стесняваше да извади чушки, да не го помислят за простак, та искаше по-напред да сондира стопаните. - Да? Имате чушки? - обади се Иречек. - Как не, нося си аз чушки; нали знаете, "България майка мила" не може без лютичко - казва иронически бай Ганьо и без да чака повече, скача от стола, спуска се в кабинета, домъква дисагите си, прикляква над тях гърбом към стопаните и донася на трапезата две чушки. - Две стигат за петима ни, страшно са люти - заявява той, като изтърсва половина чушка със семките в чинията си и остатъка любезно предлага на стопаните: - На, заповядайте, разтрийте си, хе, хе, хе, по български! Не, не, разтрийте, слушайте мене и ще видите какво нещо е. Е, вий знайте: насила хубост не става. Чакайте аз да си разтрия, че да ви покажа какво се вика супа. И наистина, бай Ганьо разлюти супата си до такваз степен, щото един непривикнал човек би се отровил. И почна да сърба; ама сърба българинът, не се шегува, триста псета да се сдавят, не могат го заглуши. Едри капки пот му замрежиха челото и като че се стремяха да рукнат в чинията му. Бай Ганьо сръбне веднъж откъм върха на лъжицата, остави лъжицата и затисне лютата влага с два-три залъка хляб; пак вземе лъжицата, сръбне супа, смръкне с носа си навътре и пак два-три залъка хляб. - Я ми подайте още едно късче хлебец. Вий съвсем без хляб ядете учудва се бай Ганьо. - На българията дай хляб; ние много хляб ядем; да не се хваля, ама с таквази чорба, пърдон, с таквази супа цял самун хляб изядам. Бас държа. Бас не държаха, но и без това бай Ганьо унищожи доста хлебец.

Именно за тва говорех :D :rofl:
Flesh Bike Team :finger:
Аватар
yahutu

Рейтинг: 1089

Мнениеот i love bikes » Вто Дек 23, 2008 5:30 pm

agent_Jekov написа:
Quiz написа:...
...

Абсолютно съм съгласен с агент Жеков! :agree: Е, Бонус не ям, но все пак, друго си е ръженото хлеб! :D
i love bikes

Рейтинг: 1545

Мнениеот agent_Jekov » Вто Дек 23, 2008 5:36 pm

:agree: :beer:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Daniel Panev » Вто Дек 23, 2008 6:51 pm

i love bikes написа:
agent_Jekov написа:
Quiz написа:...
...

Абсолютно съм съгласен с агент Жеков! :agree: Е, Бонус не ям, но все пак, друго си е ръженото хлеб! :D

Той ръжения (обикновения от масовите магазини) ръж е виждал най-често само на картинка в някоя дебела книга, за съжаление...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот agent_Jekov » Вто Дек 23, 2008 9:15 pm

Доколкото знам в БГ я има 30-40 декара ръж я не.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот KuklenskiqBiker » Вто Дек 23, 2008 11:21 pm

Заводски
Аватар
KuklenskiqBiker

Рейтинг: 1113

Мнениеот Quiz » Вто Дек 23, 2008 11:54 pm

agent_Jekov написа:Явно не си усетила благотворния ефект на ръжения хляб върху стомаха...Дори да преядеш с ръжен хляб ти няма нищо, но ако го направиш с бял все едно имаш огромна и тежка буца в корема...

@agent-a,
Не е като да не съм опитвала и други видове хляб освен белия, пък и съм от тия дето си угаждат, но и си щадят стомаха, в това бъди 100% сигурен. Само че, мнооого държа яденето (в това число и хляба) да ми е вкусно, да ми е красиво, за да мога да му се насладя.
А за Бонус-а, както и за другите с "клечки", вече си казах мнението.
А да, и не преяждам с хляб. :)

@Daniel Panev, то затова е и толкова полезен, ама ходи обяснявай. ;)
Аватар
Quiz

Мнениеот did » Сря Дек 24, 2008 10:09 am

Бе лебът си е леп. Има и по-вредни навици: http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1261671
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот agent_Jekov » Сря Дек 24, 2008 10:27 am

@Quiz Само дето вкусното не винаги е полезно. ;)Може да са "клечки", може да няма много ръж, но фактът е, че се чувстваш по-добре.Изборът си е твой дет се вика.

@did :rofl:
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Quiz » Сря Дек 24, 2008 11:04 pm

agent_Jekov написа: Само дето вкусното не винаги е полезно. ;)

Дреме ми на шапката, няма да живея 100 години я! :D
Аватар
Quiz

Мнениеот PtD » Сря Дек 24, 2008 11:55 pm

Ха, взе ми го от устата. Тия дето се тъпчат със здравословна храна умират пак толкова скоро, колкото и другите, като единственият ефект е, че са се мъчили повече :emlaugh:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Quiz » Чет Дек 25, 2008 12:05 am

Само дето смятат, че са изпълнили дълга си да живеят здравословно. :rofl:

:offtopic:
P.S. Вегетарианството няма ли подобни подбуди?
Аватар
Quiz

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла