Колело/Кола?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Колело/Кола?

Мнениеот Esoteric » Пон Авг 15, 2011 3:03 pm

Alpina, мойте най-дъблоки адмираций, но този ти пост е от типа на тези, в други теми, където някой напълно начинаещ иска съвет за колело и почват да се сипят предложения за такива, които са за далеч по-напреднали. естествено и срванения на компоненти, в които питащия няма да забележи никаква разлика. иначе и аз съм съгласен, че колата е "лукс" който, ако имаш възможност, е по-добре да избереш оптимално, наблягайки най-вече на сигурноста. но отново, това е от гледна точка на човек, който може да кара.
и пак, сравнението между кола и колело не е много уместно, но мисля, че всеки тук би се съгласил, че на човек, токущо взел книжката си, не е удачно да се предоставя кола, която ти, в случая, би казал "да, тази става". просто защото първите няколко хиляди километра, почти 100% давам, аз лични, гаранция, че ще удари поне 2-3 пъти. къде по-сериозно, къде по-леко. иначе ДА, пак ще кажа, колата трябва да бъде кола, но също така и шофьорът трябва да бъде шофьор.
аз не смятам, че авторът е шофьори, в пълния смисъл на думата. не смятам и, че скоро ще стане истински шофьор. за това му препоръчах горепосочената схема. защото очевидно иска да кара колело и кола, едновременно. и защото, на този етап, колата, която вероятно иска, няма да просъществува много дълго под неговото вещо управление.
освен това, той не е споменал и бюджета. компромиси винаги може да се направят и от двете, зависи той на какво е склонен и естествено зависи какво ще предпочете да направи.
другото което е, аз го посъветвах, на база на личен опит. не съм го задължил да направи така, просто му показах личният си пример, в който е възможно да съчетае и двете, като се обосновах. естествено, всеки е прав, гледайки от собствената си камбанария, както и ти, а аз съм напълно съгласен с доводите ти, но не и в конкретния случай.
с две изречения. ако иска хубава кола, нека взима, ако иска хубаво колело, неква взима. но ако иска и двете, също има варианти.
:beer:
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот Alpina » Пон Авг 15, 2011 4:42 pm

Нищо такова :D
Никъде не споменавам да си вземе кола с hi-end компоненти или със сумати екстри и т.н., ами просто читава, а такава за 900лв според мен няма. Това няма нищо общо със съвети от сорта "абе ти искаш колело за в парка, ама си вземи такова за спускане".
Според мен това с "вземи си стара кола, щото ще я удариш", "по-добре да свикнеш с по-лошото, защото после може да ти се наложи някой път да караш такова" са пълни глупости и даже учат на лоши навици. Именно защото се кара с мисълта "е тя струва само 900лв, какво толкова и да я ударя". Защо са важни "първите седем години"? Мисля си, че това е валидно за всички нови навици - както свикнеш в началото - така. Ако първите ти стъпки са, че за колата не трябва да се полагат грижи - това остава. Че не трябва да я пазиш - това остава... Просто трудно се изкореняват усещянията и навиците, които са придобити в началото.
А и какво като натрупа опит с нещо такова? Все едно ще го опази много повече ако след това премине на в пъти по-добра?

Тия лафове за "абе по-добре на кола без серво волан, без ABS, без това, без онова" бяха и често заради киселото грозде по времето, когато тези коли не бяха толкова масови... Времената обаче отдавна са други и такива стари схващания, трябва да останат в миналото.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Morewood » Пон Авг 15, 2011 4:57 pm

От личен опит бих посъветвал автора, да вземе за първа кола, такава която притежава ABS, серво и AIR BAG.
Тези неща са задължителни според мен, за всяка "първа" кола на младия шофьор.На мен тези екстри ми спестиха поне 4 удара в рамките на 1 година стаж в София и общо минати километри приблизително 25 хиляди.За поддръжката мисля, че няма какво да обсъждаме, абсолютно задължителна при всеки уважаващ и ценящ себе си човек, а камо ли за млад такъв с малко опит :beer:
Аватар
Morewood

Рейтинг: 1240

Мнениеот Antares » Пон Авг 15, 2011 6:17 pm

Аз си оставам зад ролковите кънки!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Ozzie » Пон Авг 15, 2011 9:23 pm

Пешо, и аз оставам твърдо зад теб! :nuts:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот webster1102 » Пон Авг 15, 2011 10:07 pm

Ех, тези пари... мисля, че не съм длъжен да казвам с колко пари разполагам, все пак чета мнения, не препоръки каква кола да си взема, нали?Във всички случаи, няма да е БмВ е30 сЪс ЗаВаРеН ДиФеРеНцИаЛ, нито някоя затормозена кошница - напротив, точно обратното.Предпочитам да хода пеш известно време и да си купа сносен автомобил ЗА КАРАНЕ, не за дрифтове и лапешки историй.Пък по-нататък, ако сме живи и здрави всички, ще се видим по някоя пътека.Поне така го планирам :peace:
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Мнениеот joker_brand » Пон Авг 15, 2011 10:16 pm

webster1102 написа:Във всички случаи, няма да е БмВ е30 сЪс ЗаВаРеН ДиФеРеНцИаЛ, нито някоя затормозена кошница - напротив, точно обратното.Предпочитам да хода пеш известно време и да си купа сносен автомобил ЗА КАРАНЕ, не за дрифтове и лапешки истории !

Евала, много ми се вдигна в очите с този пост ! Всеки нереализирал се селяндур си прехвърля действията/мисленията върху E30 и Е36 ! Коли с хубав замисъл, но придобили селска слава в милата ни родина ! BMW-то, прическата, чалгата и се мислиш за безсмъртен ............. а да не говорим, че за дрифт има по-добри коли :agree:
Аватар
joker_brand

Рейтинг: 1996

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Авг 15, 2011 10:46 pm

webster1102 написа:Бла-бла-бла-бла...Във всички случаи, няма да е БмВ е30 сЪс ЗаВаРеН ДиФеРеНцИаЛ, нито някоя затормозена кошница - напротив, точно обратното. ...бла-бла-бла-бла, не за дрифтове и лапешки историй...

Да бе то да летиш с 80-100км/ч в завой с "вратите напред" са си лапешки истории.. :lol2:

joker_brand написа:...Всеки нереализирал се селяндур си прехвърля действията/мисленията върху E30 и Е36 !

За Е36 съм съгласен до колкото знаеш, за Е30 не толкова. ;)

joker_brand написа:BMW-то, прическата, чалгата и се мислиш за безсмъртен ...........

Е поне ще си умра млад. Имаше една поговорка: "Live fast, die young and leave a good looking corpse" :nuts:

joker_brand написа:... а да не говорим, че за дрифт има по-добри коли :agree:

Да, ама цените в БГ за тях са различни от тези на вече споменатите BMW-та. :magnify:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Antares » Пон Авг 15, 2011 10:49 pm

...или тротинетка?
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот joker_brand » Пон Авг 15, 2011 10:55 pm

BurNiNg_IcE написа:Бла, бла, бла, бла ..................

Бате, излагаш се :D ! Познавам го човека, ще направи отстъпка .............. а си заслужава да влезнеш в наща секта :agree:

http://www.cars.bg/u401831
Аватар
joker_brand

Мнениеот mntcrazydh » Пон Авг 15, 2011 11:22 pm

joker_brand написа:http://www.cars.bg/u401831

Мисля, че тези 218 кончета никак не са за начинаещ зад волана. (и като цяло колата )
ОН: Аз бих ти препоръчал да си вземеш евтина кола за да се научиш да караш добре. Тъкмо ако се удариш няма да те е яд ( дано не се случва все пак )
И останалите пари да инвестираш в някое хубаво колелце.
За контакти: Лично съобщение или скайп : kamenovbeamer От гр. Монтана съм.
Аватар
mntcrazydh

Рейтинг: 1221

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Авг 15, 2011 11:27 pm

mntcrazydh написа:
joker_brand написа:http://www.cars.bg/u401831

Мисля, че тези 218 кончета никак не са за начинаещ зад волана. (и като цяло колата )

Mисля, че знае от личен опит:
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 3212_n.jpg
Нищо де, пак си взе Субару, тоя път даже е турбинирано.. :D :evil:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот webster1102 » Вто Авг 16, 2011 7:14 am

Само за протокола брат - един приятел искаше да си купи кола за въртене.Купи си Е36, блъснаха го от двете страни, китоса я, оправи я, мина му бала и я продаде.Мерака да я въртиш ще ти трае не повече от 2 седмици :agree: .Когато влезеш в завоя с 100 км/ч, ела ме викни да го видя :peace:
Аватар
webster1102

Мнениеот Antares » Вто Авг 16, 2011 8:28 am

Абе няма ли кой да ви спре Fast & Furious? И разните nfs-та, grid-ове и т.н. рацерски игри? Деба и народа изпотрепа се, тука всеки втори с кола е уличен рацер...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот skiman » Вто Авг 16, 2011 9:27 am

Всеки БГ шофьор е по-добър от тези около него. Стара максима. :dontknow:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот joropc » Вто Авг 16, 2011 9:54 am

joker_brand написа: BMW-то, прическата, чалгата и се мислиш за безсмъртен .....

Като бивш собственик на BMW M5, и настоящ на два автомобила(други модели) от тази марка, искам да те уверя, че нито се мисля за безсмъртен, нито слушам чалга, нито някога през живота си съм дрифтил,.... а и прическата не ми е приоритет... ;)
@Alpina :agree:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот joker_brand » Вто Авг 16, 2011 10:19 am

joropc написа:

Като бивш собственик на BMW M5, и настоящ на два автомобила(други модели) от тази марка, искам да те уверя, че нито се мисля за безсмъртен, нито слушам чалга, нито някога през живота си съм дрифтил,.... а и прическата не ми е приоритет... ;)

Както виждаш, аз съм опоменал двата прословути модела Е30 и Е36 ! Все още мечтата ми за BMW (колкото и да не ги харесвам) е - E39 M5 ! Ето това е кола от друго измерение ! Сама по себе си уникална с доста вложена в нея инженерна мисъл ! Просто този атмосферен мотор не е за подценяване :agree:
Аватар
joker_brand

Мнениеот Antares » Вто Авг 16, 2011 11:06 am

И т'ва било МТВ форум :D
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот BurNiNg_IcE » Вто Авг 16, 2011 11:08 am

webster1102 написа:Само за протокола брат - един приятел искаше да си купи кола за въртене.Купи си Е36, блъснаха го от двете страни, китоса я, оправи я, мина му бала и я продаде.Мерака да я въртиш ще ти трае не повече от 2 седмици :agree:

И баща ми това ми обясняваше преди 3 години за колелото... :popcorn:
webster1102 написа:Когато влезеш в завоя с 100 км/ч, ела ме викни да го видя :peace:

No Problemo!
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот PRobably » Вто Авг 16, 2011 11:25 am

Благо,ти си ебати филмара. :rofl: Карай си колелото не се занимавай с глупости.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот BurNiNg_IcE » Вто Авг 16, 2011 12:06 pm

PRobably написа:Благо,ти си ебати филмара. :rofl: Карай си колелото не се занимавай с глупости.

Изображение Изображение :D
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот nelim » Вто Авг 16, 2011 2:03 pm

joker_brand написа:
joropc написа:

Както виждаш, аз съм опоменал двата прословути модела Е30 и Е36 ! Все още мечтата ми за BMW (колкото и да не ги харесвам) е - E39 M5 ! Ето това е кола от друго измерение ! Сама по себе си уникална с доста вложена в нея инженерна мисъл ! Просто този атмосферен мотор не е за подценяване :agree:

И какво против Е30 и Е36? :)
Незнам на колко си години, но явно още не си се научил да не слагаш нещата под общ знаменател, аз карам Е36 от доста години, това че напоследък се навъдиха много селяни с кошници не значи че всички са такива, има си много запазени и добре поддържани екземпляри и уравновесени и свестни шофьори който ги карат :)

Това че някой кара БМВ или каквато и да е друга марка не го прави директно селяндур, тя колата не прави шофьора, селянина в каквото и да го сложиш, все си е селянин :)
И нямам впредвид хората от село, а селяните по манталитет, защото аз лично също съм живял на село и си имам много хубави спомени и преживявания от там :)
Винаги съм карал БМВ, но нито съм агресивен шофьор, дрифтър, чалгар или каквото и да е (пък и да слушам чалга к'во толкова?)

А по темата, според мен разходите с една кола, няма как да се сравняват с разходите по колелото, тя колата си е като член семейство.
Камо ли пък ако искаш да я ползваш за спорт и да я поддържаш такава, тогава цените вече скачат адски.

Аз само едно нещо ще те предупредя, като си купиш кола (защото това рано или късно ще стане) не спирай да спортуваш и да си караш колелото,
защото вземе ли човек колата, така го наляга мързела, че се качва и се предвижва с нея постоянно, а от там и килцата растат доста ;)

Колата си е необходимост, багаж, деца, морета, примерно съм ходил по чужбина и с рейс и с кола, и разликата е огромна
Пътя от Пловдив до Атина с рейса ми беше много по-неприятен отколкото с колата, да не говорим за удобството да си правиш каквото си искаш.

Та според мен, рано или късно ще имаш нужда и от двете, каквото вземеш сега, другото ще си купиш след време.
Аз лично нещото от което мога да се лиша е колелото, защото без него мога да се оправя, но без колата ще ми е доста по-трудно :) Не невъзможно, но трудно :)

ПС.
Оф-топик по темите за кола за дрифтене и спорт.
Тъй като съм в тези среди, пак ти казвам, цените на това удоволствие са доста по-големи от колкото при колелото, мерака не е ясно дали ще ти мине след 2 седмици, щото на някой им минава, на други не.
И брата като си взе Subaro Impreza STI ~280-300коня турбо наще мислеха че ще му мине марака, ама още колко неща е направил по тая кола и не му минава :)

Друг е въпроса че адреналина според мен е по-различен, но и удоволствието си е по-скъпо :)

и пак към колегата .. не обиждай така БМВ-тата и разните им модели, член съм на БМВ Клуб България, виждам нещата отвътре и ти казвам че не си прав, винаги има гнили ябълки, но това не значи че всики са такива или че клуба и марката го толерират :nono:
Аватар
nelim

Рейтинг: 1202

Мнениеот webster1102 » Вто Авг 16, 2011 2:28 pm

Затова и мисля, че известно време няма да ме има по пътеките.Искам да кажа само, аз лично, тренирам от както се помня(много спортове съм сменил)дано и като стана на 25, не ме мързи и да спортувам :agree: .Пък колелата няма да избягат, ако все още ми е мерак, тогава ще си взема колелото което искам :beer: .
Аватар
webster1102

Мнениеот denises26 » Вто Авг 16, 2011 4:31 pm

@nelim :agree:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот skiman » Вто Авг 16, 2011 4:59 pm

nelim написа:Това че някой кара БМВ или каквато и да е друга марка не го прави директно селяндур, тя колата не прави шофьора, селянина в каквото и да го сложиш, все си е селянин :)

Те и за Голфовете и за Перник така разправят. :popcorn:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот joker_brand » Вто Авг 16, 2011 7:53 pm

skiman написа:Те и за Голфовете и за Перник така разправят. :popcorn:

:agree:
Аватар
joker_brand

Мнениеот naskoj » Вто Авг 16, 2011 8:10 pm

ще помоля хората от горните мнения да се придържат към темата все пак това не е форум за автомобили

към автора : ако има нужда от кола ,която не можа да се задоволи с градския транспорт значи първо си купуваш кола ,но ако колата ще е един вид глезотия и може да се справиш и без нея взимай колело .
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот vpravov » Вто Авг 16, 2011 8:22 pm

Ейййййй - Пидирасти-пидирасти, къде ме водите бе пидирастиииии!!? :D
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот Antares » Вто Авг 16, 2011 9:18 pm

Абе той българина може и с 300 лева месечно да живее - пак ще има 'кола' и пак ще се вози сам в нея. Имам чувството, че е генетично заложено. Сульо и пульо се юрнали да взимат коли, само и само да държат геврека. И въобще не говоря за хора със семейства и деца, говоря за сульовци, като мен, дето и те не знаят за какво точно са им колите...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот dian_kz » Пет Авг 19, 2011 7:12 am

Antares написа:Абе той българина може и с 300 лева месечно да живее - пак ще има 'кола' и пак ще се вози сам в нея. Имам чувството, че е генетично заложено. Сульо и пульо се юрнали да взимат коли, само и само да държат геврека. И въобще не говоря за хора със семейства и деца, говоря за сульовци, като мен, дето и те не знаят за какво точно са им колите...

Зависи, има и хора на които колите са им нужни без да имат деца или семейство ! Аз ако имах кола нямаше да стоя в Казанлък да работя за толкова пари, при положение,че стара загора е на 2 крачки, а заплатите са двойни :agree: Така, че колата е нужна, но не само за гъзария, а да си вършиш работя с нея !!! :look:
0878534196 / 0892797374
Аватар
dian_kz

Рейтинг: 1178

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла