Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот crossenduro2 » Сря Яну 12, 2011 3:28 pm

Купих си курбели и средно FSA MOTO-X от Bike Center. Средното е за 73 мм рамка, но ми казаха, че имало спейсари добавени. Ще стане ли да ги сложа на RAM HT2 ? :beer:
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот dEcLiNe » Сря Яну 12, 2011 4:42 pm

crossenduro2 написа:Купих си курбели и средно FSA MOTO-X от Bike Center. Средното е за 73 мм рамка, но ми казаха, че имало спейсари добавени. Ще стане ли да ги сложа на RAM HT2 ? :beer:

Да.(без спейсърите)
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот crossenduro2 » Сря Яну 12, 2011 5:10 pm

dEcLiNe написа:
crossenduro2 написа:Купих си курбели и средно FSA MOTO-X от Bike Center. Средното е за 73 мм рамка, но ми казаха, че имало спейсари добавени. Ще стане ли да ги сложа на RAM HT2 ? :beer:

Да.(без спейсърите)

Мерси много, дано станат де. А какво ви е мнението за тях, мисля че са доста добри ? :beer:
П.П В смисъл средното самото е 73 мм, а те ми били добавели в комплекта някакви спейсъри, да можело да станат на мойта рамка
Изображение
crossenduro2

Мнениеот Fanatico » Сря Яну 12, 2011 7:05 pm

Дали пък спейсърите не са точно за 68мм средно :)
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот crossenduro2 » Сря Яну 12, 2011 7:32 pm

Fanatico написа:Дали пък спейсърите не са точно за 68мм средно :)

Да, значи трябва да станат. Че и са бели курбелите, не съм виждал другаде бели :dontknow:
Изображение
crossenduro2

Мнениеот DHR-blg » Сря Яну 12, 2011 9:57 pm

Ем ок щом е тема за тъпи въпроси аиде и аз да драсна един
Защо денонощните магазини имат ключалки ? :D :D :D
DHR-blg

Рейтинг: 1203

Мнениеот CaXky » Сря Яну 12, 2011 10:23 pm

Защо пингвините нямат пера????? :dontknow: :dontknow:
Изображение
Изображение
Аватар
CaXky

Рейтинг: 1139

Мнениеот niki_can133 » Сря Яну 12, 2011 10:25 pm

CaXky написа:Защо пингвините нямат пера????? :dontknow: :dontknow:

щото кат ги убият да не им чистят перата :roll2: :roll2: :roll2:
Изображение
niki_can133

Рейтинг: 986

Мнениеот exiteyes » Сря Яну 12, 2011 10:26 pm

Еми, защото те са като кучанцата, имат си пухче за да им е по-топло.. Тез перки кво топлят на повечето птици, по скоро през лятото предпазват от слънцето да не се опържат във синината над главите ни :rofl:
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот gesh0898 » Чет Яну 13, 2011 11:10 am

Да не им измръзват перата :agree: :D
ТАЙНАТА
Никога не излизаш с намерение да паднеш, затова винаги слагай каска.
Аватар
gesh0898

Рейтинг: 1278

Мнениеот ZDeight » Чет Яну 13, 2011 4:00 pm

От къде в България мога да закупя джърсито Scott Gambler 250 Series Jersey? Ето , вижте го как изглежда - http://www2010.motorcycle-superstore.co ... ersey.aspx Ако няма от къде в България да го закупя - Добре , но можете ли тогава да ми пресметнете колко лева ли ще ми дойде , ако го поръчам от сайта по-горе (с доставка до България) ? :dontknow:
П.П.:Благодаря все пак
ZDeight

Рейтинг: 1173

Мнениеот crossenduro2 » Чет Яну 13, 2011 4:06 pm

С какъв инструмент се развива/завива това средно ? http://www.maxcombike.com/e-shop/index. ... 03&lang=2& Дойде ми с курбелите (FSA Moto - x) и се чудя какъв инструмент да си купя (онлайн) за да си го сложа ?
Изображение
crossenduro2

Мнениеот did » Чет Яну 13, 2011 5:21 pm

crossenduro2 написа:С какъв инструмент се развива/завива това средно ? http://www.maxcombike.com/e-shop/index. ... 03&lang=2& Дойде ми с курбелите (FSA Moto - x) и се чудя какъв инструмент да си купя (онлайн) за да си го сложа ?

Купуването на читав такъв инструмент ще ти излезе по-скъпо от ходенето до сервиз, където могат да ти го монтират като хората.

Вече знам какво ще ми отговориш, да. Трябвало било сам да го правиш. Ами прави го, ама да знаеш, че ще ти излезе солено.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот crossenduro2 » Чет Яну 13, 2011 5:38 pm

did написа:
crossenduro2 написа:С какъв инструмент се развива/завива това средно ? http://www.maxcombike.com/e-shop/index. ... 03&lang=2& Дойде ми с курбелите (FSA Moto - x) и се чудя какъв инструмент да си купя (онлайн) за да си го сложа ?

Купуването на читав такъв инструмент ще ти излезе по-скъпо от ходенето до сервиз, където могат да ти го монтират като хората.

Вече знам какво ще ми отговориш, да. Трябвало било сам да го правиш. Ами прави го, ама да знаеш, че ще ти излезе солено.

Знам, че ще ми излезе солено, но съм си отделил към 120 - 130 лв за инструменти :beer:
Изображение
crossenduro2

Мнениеот did » Чет Яну 13, 2011 5:47 pm

Поощрявам този подход! По-добре чети упътванията и купувай инструменти, отколкото да плащаш на друг, който само чете упътванията и купува инструменти.

Обаче конкретно за монтаж на това средно... иди в сервиз, поискай да ти фрезоват рамката преди монтажа, ... плати си... Накрая ще ми благодариш!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот crossenduro2 » Чет Яну 13, 2011 5:49 pm

did написа:Поощрявам този подход! По-добре чети упътванията и купувай инструменти, отколкото да плащаш на друг, който само чете упътванията и купува инструменти.

Обаче конкретно за монтаж на това средно... иди в сервиз, поискай да ти фрезоват рамката преди монтажа, ... плати си... Накрая ще ми благодариш!

Исках адски много да ми фрезоват рамката, но в Добрич няма никой, който да свърши тази работа :(!: !
Та ще можеш ли да ми дадеш някаква информация за инструмента или просто някакъв линк да постнеш ? :beer:
Изображение
crossenduro2

Мнениеот crossenduro2 » Чет Яну 13, 2011 7:28 pm

crossenduro2 написа:
did написа:Поощрявам този подход! По-добре чети упътванията и купувай инструменти, отколкото да плащаш на друг, който само чете упътванията и купува инструменти.

Исках адски много да ми фрезоват рамката, но в Добрич няма никой, който да свърши тази работа :(!: !
Та ще можеш ли да ми дадеш някаква информация за инструмента или просто някакъв линк да постнеш ? :beer:

http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=519 Този става ли ?
Изображение
crossenduro2

Мнениеот 25thframe » Чет Яну 13, 2011 7:44 pm

niki_can133 написа:

щото кат ги убият да не им чистят перата :roll2: :roll2: :roll2:

На мама и тати умника.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Яну 13, 2011 8:15 pm

crossenduro2 написа:
crossenduro2 написа:

http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=519 Този става ли ?

А ако говорим за инструмент за фейсване на повърхностите, то те започват от около 4 пъти повече от финансиите, които си отделил ти за всички инструменти ;)
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот crossenduro2 » Чет Яну 13, 2011 8:29 pm

Става въпрос за този инструмент от линка ще стане ли за средното или не ?
Изображение
crossenduro2

Мнениеот Gasolin » Чет Яну 13, 2011 9:41 pm

Рамката ти е направена от тръби, заварени една за друга. Една част са загубили кръглата си форма благодарение на процеса Хидроформинг, така или иначе, средното е точно една тръба, кръгла, с резба от вътрешната страна Но при рязането на този сегмент, за да бъде заварен на мястото си, не е внимавано прекалено и в момента средното ти, погледнато отпред изглежда така - /__/. Когато сложиш средното с външни лагери, нещата изглеждат така |/__/|. Получава се празно място, което при достатъчно затягане се "изчиства", но лагера не е достатъчно хоризонтален. Това води до най-различни проблеми. Фейсването на рамката е за да го няма този наклон на тръбата и лагерите да легнат перфектно хоризонтални. Та отговора на въпроса ти попринцип е да, инструмента става, но дори и да сложиш средното успешно, ще имаш проблеми по-късно! Намери сервиз, където могат да ти направят услугата или провери дали вече не ти е фейсната. Най-сигурния начин е ако боята от стената на средното е обелена. Тогава оттам е минал инструмента. Другия начин е да пуснеш запитване до рам. Имай предвид, че карам хт2 08 и не беше фейснат преди да си взема Хоун =Д
Последна промяна Ozzie на Чет Яну 13, 2011 10:00 pm, променена общо 1 път
Причина: Престанете да се цитирате един друг!
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот crossenduro2 » Съб Яну 15, 2011 6:04 pm

От къде мога да си взема 2 бели шини Mach1 MAD ?
Изображение
crossenduro2

Мнениеот exiteyes » Съб Яну 15, 2011 7:19 pm

Кой е човека със най-нисък рейтинг във форума :dontknow:
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот did » Съб Яну 15, 2011 7:23 pm

exiteyes написа:Кой е човека със най-нисък рейтинг във форума :dontknow:

Ми отиваш на списъка с потребители, сортираш ги по рейтинг и гледаш :dontknow:

Вярно, много тъп въпрос.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот prokalnatiq » Съб Яну 15, 2011 8:15 pm

Здравейте! Има следният лазер: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.2390 . Проблема е, че трудно мога да го накарам да светнена пълна мощност. Проблема идва според мен най-вече от температурата, ако се пробвам навън при температури под 10 градуса, е почти невъзможно да го накарам да светне както трябва. Сменял съм му и батериите, но няма разлика. Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да сподели, нещо което би ми помогнало. И изобщо ако може да кайете дали е нормално това. :beer:

Поздрави!
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот hitar_potter » Съб Яну 15, 2011 8:44 pm

prokalnatiq написа:Здравейте! Има следният лазер: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.2390 . Проблема е, че трудно мога да го накарам да светнена пълна мощност. Проблема идва според мен най-вече от температурата, ако се пробвам навън при температури под 10 градуса, е почти невъзможно да го накарам да светне както трябва. Сменял съм му и батериите, но няма разлика. Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да сподели, нещо което би ми помогнало. И изобщо ако може да кайете дали е нормално това. :beer:

Поздрави!

С какви батерии пробваш? Дават ли добър контакт?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот CaXky » Съб Яну 15, 2011 9:26 pm

Къде и защо имам минус? :dontknow:
Изображение
Изображение
Аватар
CaXky

Рейтинг: 1139

Мнениеот Antares » Съб Яну 15, 2011 9:42 pm

CaXky написа:Къде и защо имам минус? :dontknow:
Абе я си гледай работата бе! К'ъв си, че ше ти се обясняваме кой къде ти е цъкнал минус!?
Аре, считай занапред, където и да имаш минус - бил е от мен. Обяснението - лазиш ми по нервите с т'ва постоянно реване. Доволен ли си? Вече знаеш защо имаш минус.

Най-сигурния начин да нямаш минуси е да спреш да пишеш. Едва ли много хора ще страдат, ако го направиш. Ако на теб не ти харесва - потърси помощ тук.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот controltech » Съб Яну 15, 2011 9:46 pm

:rofl: :rofl: :popcorn:
controltech

Рейтинг: 999

Мнениеот prokalnatiq » Съб Яну 15, 2011 9:47 pm

hitar_potter написа:С какви батерии пробваш? Дават ли добър контакт?

Първо с оригиналните, после ги смених с други, нови на VARTA. Имам чувството, че вътре батериите имат лек луфт, става ли да пробвам да навия малко изолир бланд около тях, за да се обере луфта. И дано това да бъде решението. Но едва ли ще е това. Сякаш самият лазер иска първо да загрее :dontknow: .
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла