SPAM на килограм

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: SPAM на килограм

Мнениеот NWD » Нед Окт 17, 2010 10:51 am

Да,това е напълно вярно,но ми е чудно какво търпение имат тези хора :eek3:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот PRobably » Нед Окт 17, 2010 10:52 am

В България за да караш мотор над 350 кубика трябва да имаш навърщени 21 и да имаш стаж с мотор под 350 кубика...
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот azze » Нед Окт 17, 2010 10:56 am

PRobably написа:В България за да караш мотор над 350 кубика трябва да имаш навърщени 21 и да имаш стаж с мотор под 350 кубика...

Това приеха ли го вече?По-скоро върнаха ли го?Скоро (2013г. мисля) ще въведат европейските органичения.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Alpina » Нед Окт 17, 2010 11:04 am

O, нямал съм представа...
Няма да казвам колко много ми се е карало кола почти винаги...
Като малък редовно сядах в колата на дядото и си играех с часове да превключвам предавки (докато е в гаража с трупчета пред и зад колелата)...
Сигурно бях на 10 или 11, когато за първи път бях прочел правилника и закона за движение по пътищата... книги като "Петте секунди преди катастрофата" и нещо като "Учебник за водачи категория B"... и двете от издателство Техника... поредици като "Парад на превозните средства" на Отечество и най-вече номер 3 от нея - Автомобили, която се разпадна от прелистване... Ръководство за ремонтиране на Полски фят 125... учебниците на бащата и даже дядото по транспортно строителство (което определи в последствие какво ще уча след 8-ми клас... и т.н. в последствие всяка сряда си купувах Авто Труд и още ги пазя и са ми в стаята един около половин метров куп, дето сигурно тежи повече от мен... тях съм ги прочитал и препрочитал сумати пъти...
Знаех почти всичко дори от страна на физиката, за това какво се случва с автомобила, как стои на пътя, кога какви сили и в какви посоки му действат...
Гледал съм сумати катастрофи с какво ли не и как ли не, така че грубо казано, дори имам идея как е най-добре да се ударят колите, когато това е неизбежно...
Чел съм статии от изследвания на това, че в момент на катастрофа, човек трябва да напрегне само определени части от тялото си и да направи всичко възможно други да са отпуснати, за да има най-много наранявания... Общо взето каквото може да се сетиш и дори идея да нямаш, свързано по някакъв начин с шофирането...
Ако изключа няколко карания по черни пътища и 2 пъти по междуселски, през цялото това време не ми е минало през ума да настоявам или каквото и да е, да карам преди да си взема книжка... По стечение на обстоятелствата това се случи чак на 22 ли, 23... (покрай тази на брат ми който беше още на 17 и 9 месеца) от както ми я връчиха до сега, дето се казва не съм се спрял... Като през цялото това време съм слушал какви съвети са ми давали международни шофьорим които половината живот им е минал на колела и са видяли какво ли не и сигурно са ми спасявали живота не веднъж...

Това да имаш контрол над собствената си кола, да знаеш да паркираш или подобни неща, не те прави никакъв шофьор, ако не се научиш да знаеш какво има зад завоя, какво има на местата, които не виждаш и не можеш да предвидиш поведението дори на най-непредвидимите участници... Това да се скъсаш от тропане с краче и биене в гърдите няма да стане, преди да си станал на определена възраст... на твоята и аз си мислих, че знам всичко, че мога всичко и т.н. За това, когато можех да взема книжка на 18, се отказах по няколко причини - едната беше, че на 100% бях сигурен, че ще правя глупости, което се случва дори и в момента, но мога по доста по-адекватен начин да преценя кога и къде да ги върша...

А дори да приемем, че имаш някакви умения и т.н. знаеш ли само в близките блокове, колко такива лапета направиха тоталки (2 от случаите по чудо живи) и то не просто да я забият в стълб, ами да помажат от всякъде и да вземат други коли, понеже "абе един приятел показа че може да кара, значи и аз мога..." щото го видяли да паркира колата на "тате".

Ако беше така, както ти си го мислиш, книжки да даваха и на 12 годишни... само че идеята на това от 18 е, едно че вече се води и по закон, че е в състояние да носи отговорност, друго че може би има нещо в главата, колкото и съмнително да е, но поне се почва да се развива... а това от 16-до 18 да им разрешат с придружител е именно, защото грам няма от същото това нещо със сигурност...

И сега не ми почвай с клиповете и подобните за деца, от сорта на http://www.youtube.com/watch?v=4ASuKye3u6c защото те не показват никакви умения, които са нужни за обществените пътища. Да, можеш да научиш дете и от 5 годишна възраст да кара, на 7 да дрифти и т.н. но то пак няма да може да се движи по обществените пътища...
Защото те може да имат умения да владеят колата, но не могат да мислят извън това...
Та ти се хвали как можеш да паркираш, но това не те прави никакъв шофьор, нито взимането на книжката, нито 2-те, а може би и 5 години след това, нито "километрите стаж"... Казали са го - преди да чукнеш 100к, не си видял нищо... а като го направиш, ще има да видиш и научиш поне още толкова...
Та аз имам книжка от близо 3 години и там 9-10 месеца, около 60к зад волана и въпреки че се бутам да споря и обяснявам за това или онова не е от опита ми покрай карането, ами главно по нещата, които съм чел, виждал участвал по един или друг начин подкрепени от малкия ми стаж...

Пък дали мога да карам, това ще го кажат тези, които са се возили при мен...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Нед Окт 17, 2010 4:48 pm

PRobably написа:В България за да караш мотор над 350 кубика трябва да имаш навърщени 21 и да имаш стаж с мотор под 350 кубика...

Няма такова нещо. Първият ми мотор е 600 кубика, без да имам никакъв стаж преди това с по-малък.

(Всъщност, имах с по-голям :evil:)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот eMcKu » Нед Окт 17, 2010 5:05 pm

PtD написа:

Няма такова нещо. Първият ми мотор е 600 кубика, без да имам никакъв стаж преди това с по-малък.

:propell:
Прикачени файлове
motorcycle-smile.gif
motorcycle-smile.gif (5.74 KiB) Прегледано 3072 пъти
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот daf4ov » Нед Окт 17, 2010 6:09 pm

@Alpina
Да не засегнах нерв нещо...?
Грешно впечетление си си направил за мен...не че ми пука особенно ама съм почнал да пиша вече...
Не знам защо се хвана с това паркиране много...верно аз друго мислех да напиша ама не го написах щото ставате много устати нещо като чуете че някой непълнолетен без книжка седнал да кара кола...
Да карал съм и пак карам...
Всички ме правили глупости.
Много добре знам последствията от моето каране, и не ми приятно и да ми ги разправяш.Може да се досетиш че щом съм взел колата и съм отишал да правя изпълнения съм взел някой с книжка който поне да ме закара до някое по обезопасено и по ненаселно място.И там един друг си споделяме опит говорим се и се прибираме доволни.
Да не мислиш че ще тръгна по улиците,ръчни да опъвам из кварталите...ПЪЛЕН ЪПСУРТ!Още повече че живея на централно място а не в квартал.
Недей да ме сравняваш с онея келешчета...нищо общо нямам с тях.

Минах и през картинга да се откъсна малко от тази кола защото бях прекалено малък и ми се въртяха много глупави идеи в главата.Но уви след време като задобрях,на едно състезание в Германия се натресох в една мантинела с доста висока скорост,смлях един картинг,единия ми крак пострада...
Там приключи ерата картинг за мен...отново,чаках радостно в момента в който ще карам кола със свидетелство за управление на такава.
И аз имам имам един много голям куп от всякакви такива списания за каквито говориш...
Въпреки че моите са повече ретро събирани тук от там...личния ми фаворит е Gente Motori ;)

Поздрави Давид :)
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот Alpina » Нед Окт 17, 2010 6:41 pm

Не ми се обяснявай :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот boriss13 » Нед Окт 17, 2010 7:32 pm

По шоссе идет старуха. а за ней мотоциклет. Мото-цикл-цикл-цикл. и старухи больше нет
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот PRobably » Нед Окт 17, 2010 7:40 pm

PtD написа:

Ако си над 21 може,ако не си по закон нямаш право да караш 600 кубика мотор,проверено е 100 пъти...
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот Alpina » Нед Окт 17, 2010 8:00 pm

Не четеш...
Ти беше написал, че за да караш повече от 350 кубика, трябва да имаш някакъв стаж с по-малко независимо от годините...
Та къде виждаш в поста на PtD нещо невярно - не знам... той не споменава нищо за години по-малко от 21...

Преди имаше някакви такива условия... но ако не се лъжа беше и за до 125 кубика а не 350... явно и тук е имало промени...
Защото си мислих едно време да изкарам курса и като мине едната година ограничение за 125, да си взема направо нещо по-голямо..
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Harka » Нед Окт 17, 2010 8:33 pm

@Alpina, daf4ov:

Много сърцераздирателни истории, наистина.
Аватар
Harka

Мнениеот Alpina » Нед Окт 17, 2010 9:18 pm

Не схващам, намекваш че ти трябва кърпичка ли :dontknow:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот mil4o3 » Нед Окт 17, 2010 9:30 pm

viewtopic.php?f=21&t=78824 :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :D :D :rofl: :rofl: :roll2: :roll2: :lol2: :lol2: :clap: :clap: :smash: .

Момчето за 5 кинта ще иска и някои други работи + шината. :evil:
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Мнениеот boriss13 » Пон Окт 18, 2010 1:59 am

Няма да мога да дочакам темата в рамките м/у 03:55 и 04:00.... :bigeyes:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот Antares » Пон Окт 18, 2010 7:22 am

Понеже в Ютръб повечето плейлисти са супер глупаво направени, смесващи различни банди, някои от които нямат почти нищо общо - почвам да си правя мои... За сега - R.A.T.M.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот TheAnimal » Пон Окт 18, 2010 10:05 am

Скучно ми е :crap:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот moonlight » Пон Окт 18, 2010 11:55 am

Абе някой сеща ли се за БГ реклами, в които се използват екологични призиви? Освен тези на Globul Green и WWF? Трябват ми тука за едни анализи. :confused:
Аватар
moonlight

Рейтинг: 1425

Мнениеот kakagana » Пон Окт 18, 2010 3:00 pm

Например рекламите на Екобулпак за разделно събиране на отпадъци като тази:

http://vbox7.com/play:ebfc1000

:beer:
Аватар
kakagana

Рейтинг: 1240

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Окт 18, 2010 3:23 pm

Някой добър човек ми е оставил портмонето в даскало(бях го затрил на Витоша някъде, а вътре ми беше личната карта, както и 1 куп глупости), тъй като съм болен, след като ми звъннаха умрях от кеф! :clap: :clap: :clap: :clap:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот PowerSlide » Пон Окт 18, 2010 6:42 pm

did написа:За домашно за утре, да препишеш на ръка по три пъти всички статии от този раздел на сайта: http://www.mtb-bg.com/index.php/special/repair

Ще те изпитам!

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :roll2: :roll2: :roll2: :roll2: :roll2: :D
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот hitar_potar » Пон Окт 18, 2010 7:07 pm

4-колесния дзвер май може и да се размине с повторно посещение в сервиза. За последните 2 дни все по-мъничко и мъничко масло остава по земята под колата. Чудя се дали просто маслото, което беше опръскало цялото окачване и двигател по начало, не се доутича, щото в сервиза явно са пропуснали да измият мизерията. :dontknow: Та тей де, колата върви без проблеми, единствено някакви настройки на помпата са разбутали явно, щото двигателя се държи по мъничко по-различен начин. :look:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Ozzie » Пон Окт 18, 2010 8:13 pm

hitar_potar написа:4-колесния дзвер ...

мойта е готова за обезглавяване
само да намеря отнякъде торкс Т 55 на сносна цена, че в "Бриколаж" не ми хареса
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот did » Пон Окт 18, 2010 9:04 pm

Ozzie написа:само да намеря отнякъде торкс Т 55 на сносна цена, че в "Бриколаж" не ми хареса

Сам ли ще го правиш?

Колко поста имаш във форума на Пежо?
Прочете ли тамошното ЧЗВ?
Пробва ли търсачката?
Какъв ти е рейтинга там? :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Пон Окт 18, 2010 9:12 pm

Со борче, со пичка и со мачка - не!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Ozzie » Пон Окт 18, 2010 9:23 pm

did написа:Сам ли ще го правиш?

с един приятел сме се хванали с демонтаж и монтаж,става бавно, но поне е забавно :D
главата ще я нося да я стържат в кадърен сервиз, "Кортекс"

did написа:Колко поста имаш във форума на Пежо?

точно 1362

did написа:Прочете ли тамошното ЧЗВ?

ИзображениеИзображениеИзображение

did написа:Пробва ли търсачката?

не :)

did написа:Какъв ти е рейтинга там? :D

нещо... "старши сержант" пише под nickname-то ми... :dontknow:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот Alpina » Пон Окт 18, 2010 9:31 pm

Нали има снимки :)
Я дай "Темата"
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот did » Пон Окт 18, 2010 9:36 pm

Eхааа, Ozzie, явно си "печен". Хващай мАтора за главата!

Впрочем, и на моя двигател аз си свърших сам 80% от работата, но не посмях да го правя извън оборудван с читави инструменти сервиз и под надзора на опитен механик.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Ozzie » Пон Окт 18, 2010 10:28 pm

Alpina написа:Нали има снимки :)
Я дай "Темата"

каква тема, какви снимки?!? :dontknow:
Аватар
Ozzie

Мнениеот Alpina » Пон Окт 18, 2010 10:33 pm

Е не правите ли теми, в които споделяте как сте извършили даден ремонт, документирано със снимки например :)
За да след това някой друг самоя отвори и действа...
Аз общо взето документирам почти всичко което правя
C'est la vie
Аватар
Alpina

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла