от Гост » Вто Сеп 12, 2006 7:38 am
[quote="did"]
[quote="NovemberCharlie"]
[Между другото и в Европа има такива квоти даже има специалено министър (комисар) в Европейската комисия.[/quote]
СМЪРТ за тъкъви еврокомисари!!!
P.S. Не искам да останете с убеждение, че подкрепям избиването на малки тюленчета. Това според мен е чудовищно, т.е. нормално за най-голямото чудовище на планетата - човека. Аз обаче лично не бих го направил. Да, имам емоционална нагласа, съвпадаща с тая на всеки нормално развит емоционално човек и се отвращавам от тия снимки. Само че не се считам за компетентен по този проблем и не съдя никого, защото нямам достатъчно информация. За да съдя, трябва като съдия да съм чул и двете страни с всичките им аргументи. Няколко снимки с кръв не са ми достатъчни, за да си изградя аргументирано мнение. Точно затова ме дразнят коментари на хора, които даже и колкото мене не знаят, но имат самочувствието след виждането на 2-3 снимки да съдят други хора за делата им.
Преди няколко дни четох статия за изчезващите индийски слонове, заради сеченето на горите от местните селяни. Лошо е да изчезват слоновете, много лошо. Лошо е да мрат и селяните от глад, много лошо. А най-лошо е в тия деликатни теми да се намесват външни хора, които са напълно неинформирани за проблемите и си изграждат мнение само от няколко снимки и кратки репортажи.
Да изсечеш 50 декара гора с резачката и в резултат няколко слона да умрат от глад е също толкова "нехуманно", колкото да дупчиш глави на тюлени с летва с гвоздей. Крайният резултат е същия. Даже си мисля, че убийството на тюлени е по-"достойно" и по-"хуманно", защото тези, които го правят, имат някаква извратена смелост да се изправят пред "жертвата" си и да я убият лично с двете си ръце. Това все пак е някаква форма на носене на отговорност, без да се криеш зад анонимността на групата или зад техниката. Подлото убиване чрез натискане на едно копче за изстрелване на ракета или спусък на пушка, отсичането на дърво, умишленото запалване на пожар и т.н. са много по-жестоки престъпления. При тях освен жестокост, има и много подлост. Жестокостта не е нищо повече от липса на съвест и е нормално качество в природата. Подлостта да се криеш зад машини за убиване, сложни механизми, "груповата отговорност"... - това е само човешко "качество".
[/quote]
Брей,брей сега като се замисля,най-после да кажеш нещо смислено.Прав си като цяло.