Спорт с тюлени ???

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 11, 2006 4:01 pm

[quote="bikerider"]

[quote="bluskanie"]
Е потребителите на тези стоки са месоядните хора, от които съм аз, а предполагам и ти, и повечето хора...
[/quote]

Точно тук не уцели. Аз съм месояден, съзнавам го и не се срамувам от това. Обаче не си КУПУВАМ ШАЛОВЕ И ПАРЦАЛКИ ОТ ТЮЛЕНСКИ ПУХ !!!!!!
[/quote]

Че к'во им е на шалчетата? Дали са обувки от телешка кожа или портфейл от кеокодилска... все тая.

М/у другото... убивал ли си някакво животно и по каква причина?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 11, 2006 4:04 pm

Да - клал съм прасе. И после го изядохме. И дотам.

[quote]
...все тая...
[/quote]

Да, ама не!
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 11, 2006 4:08 pm

[quote="bikerider"]

Да - клал съм прасе. И после го изядохме. И дотам.
[/quote]

Еее значи не е било за "спорта"...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пон Сеп 11, 2006 4:08 pm

аз пък най-редовно трепя мухи и мачкам хлебарки по най-изродски начин - с ей тия две ръце и с ей тия два крака! горките малки мушенца и хребарченца, какво ли правят после без майки и татковци...

И не ги ям после, НЕ!!! Правя го само за спорта!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 11, 2006 4:11 pm

[quote="did"]

аз пък най-редовно трепя мухи и мачкам хлебарки по най-изродски начин - с ей тия две ръце и с ей тия два крака! горките малки мушенца и хребарченца, какво ли правят после без майки и татковци...

И не ги ям послме, НЕ!!! Правя го само за спорта!
[/quote]

Да, аз пък с тюленчетата правя така, когато ми жужат цяла нощ на главата и ми кацат по сандвича...

Спора е безпредметен... само изказах леко отвращение
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Teodor40 » Пон Сеп 11, 2006 4:43 pm

Did, смърт за тюлените, врагове на планетата!
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот did » Пон Сеп 11, 2006 6:13 pm

[quote="Teodor40"]

Did, смърт за тюлените, врагове на планетата!
[/quote]

Да, ядат ми рибата! Аз обичам риба. Откъде накъде ще ми ядат рибата! Като има много тюлени, рибата намалява, трудно се лови, после поскъпва и аз трябва да плащам повече. И понеже съм коравосърдечен и съм скрънза, а съм и подъл сметкаджия, мразя тюлените от дъното на душата си, особено 12-дневните копеленца, които тепърва ще пораснат и ще ми ядат рибата.

Ходих даже да стрелям по едни тюлени, ама те много подскачаха и ми се изплъзнаха. Знайш как скачат! така:

http://bikedir.com/usr/did/germany2/target14.html

А пък как се изплъзват... не ми се говори. Хлъзгави са като голи охлюви. Как да не им пръснеш мозъчето с бухалка с пирон!

Абе поемам изцяло вината за всички избити тюлени!!! Ако видите убит тюлен, да знаете, че е умрял заради моето писане във форума. АКо видите някой жив, то той е жив само заради хлипането на Теодор4о и компания.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TOYAGA » Пон Сеп 11, 2006 6:15 pm

[quote="bluskanie"]

Че к'во им е на шалчетата? Дали са обувки от телешка кожа или портфейл от кеокодилска... все тая. [/quote]

[b][color=blue]Cruella de Ville, Cruella de Ville
If she doesn’t scare you, no evil thing will
To see her is to take a sudden chill
Cruella, Cruella de Ville

The glare in her look, the ice in her stare
You innocent children, you’d better beware
The world was such a wholesome place until

First, you think think she’s a devil (she’s a devil)
And after time has worn away the shock
You come to realize, you see it in her eyes
She’s watching you from underneath a rock

That vampire bat that in she released
She ought to be locked up and never released
Like a spider for the kill, that’s old

First, you think think she’s a devil (she’s a devil)
And after time has worn away the shock
You come to realize, you see it in her eyes
She’s babi-bidi-babi-bidi-badi-bah!

That vampire bat that in she released
She ought to be locked up and tossed away the keys
The world was such a wholesome place until
Oh! Cruella
Cruella, Cruella de Ville[/color][/b]

BTW, далматинците са адски тъпи псета...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот PtD » Пон Сеп 11, 2006 6:51 pm

По въпроса за модата:
http://www.metacafe.com/watch/93572/fur_coat/

И за другите неща:
http://www.peta2.com

И обобщено, нещата са стояли различно, когато сме били само петдесет-сто милиона, а сега вече стоят другояче. Без драстична промяна на начина на живот отиваме всички с едно добро темпо там, откъдето следва да си извадим главите *сега*!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Zozka » Пон Сеп 11, 2006 7:16 pm

[quote="TOYAGA"]

Човекът е хищник...
[/quote]

А ти си завършил средното си образование с милостива 3-ка по биология, предполагам?

No offence ;)
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот nunoH » Пон Сеп 11, 2006 7:51 pm

Това не са тюлени но не е по-нормално
[url]http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&Player=wm&speed=_med[/url]ПО ДЯВОЛИТЕ ДА ВЪРВЯТ ТЕЗИ!!!!:xx(::crazy::skull:
предупреждавам че филма е ужасен.Аз не го догледах.Гледах до момента в който вече бяха одрали животното а то още се оглеждаше с тъжен поглед
:crap::bawling:
Аватар
nunoH

Рейтинг: 1312

Мнениеот TOYAGA » Пон Сеп 11, 2006 8:39 pm

[quote="Zozka"]

[quote="TOYAGA"]

Човекът е хищник...
[/quote]

А ти си завършил средното си образование с милостива 3-ка по биология, предполагам?

No offence ;)
[/quote]

Не си спомням някога да съм имал тройка по нещо. Двойки да, но тройки - нивгъз... Що се отнася до гимназията - отстрелях я лежерно с една петица по немски :)
Аватар
TOYAGA

Мнениеот MAN6 » Пон Сеп 11, 2006 8:51 pm

@TOYAGA: кфо против далматинците, бре ихуууу!? :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Zozka » Пон Сеп 11, 2006 9:08 pm

[quote="TOYAGA"]

Не си спомням някога да съм имал тройка по нещо. Двойки да, но тройки - нивгъз...
[/quote]

Действително, 3-та е най-куцата оценка :xx(:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот TOYAGA » Пон Сеп 11, 2006 9:25 pm

[quote="MAN6"]

@TOYAGA: кфо против далматинците, бре ихуууу!? :)
[/quote]

Капацитети са големи... :)
Аватар
TOYAGA

Мнениеот MAN6 » Пон Сеп 11, 2006 11:43 pm

!?!? какво ще рече туй "капацитети" ? :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот PtD » Вто Сеп 12, 2006 12:12 am

[quote="nunoH"]

[url]http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&Player=wm&speed=_med[/url]ПО ДЯВОЛИТЕ ДА ВЪРВЯТ ТЕЗИ!!!!:xx(::crazy::skull:
предупреждавам че филма е ужасен.Аз не го догледах.Гледах до момента в който вече бяха одрали животното а то още се оглеждаше с тъжен поглед
[/quote]

Е, това е! NO MERCY TO HUMANS! :nuke:

(още повече се чува как някой от зрителите се хили :angfire::bigeyes:)

КЪДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ отиваме? Точно там - по дяволите.

:nuke::nuke::nuke:[size=200][color=red]NO MERCY TO HUMANS![/color][/size]:nuke::nuke::nuke:
Аватар
PtD

Мнениеот chill » Вто Сеп 12, 2006 7:04 am

Ей! Това е реплика на Alien!!! Пак сте си разменили сценариите!
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот Гост » Вто Сеп 12, 2006 7:37 am

[quote="did"]

[img]http://veselba.kafence.com/pix/jivotni/uglyZoo/uZoo8.jpg[/img]
[/quote]
:dunno: :lol:
Гост

Мнениеот Гост » Вто Сеп 12, 2006 7:38 am

[quote="did"]

[quote="NovemberCharlie"]

[Между другото и в Европа има такива квоти даже има специалено министър (комисар) в Европейската комисия.[/quote]

СМЪРТ за тъкъви еврокомисари!!!

P.S. Не искам да останете с убеждение, че подкрепям избиването на малки тюленчета. Това според мен е чудовищно, т.е. нормално за най-голямото чудовище на планетата - човека. Аз обаче лично не бих го направил. Да, имам емоционална нагласа, съвпадаща с тая на всеки нормално развит емоционално човек и се отвращавам от тия снимки. Само че не се считам за компетентен по този проблем и не съдя никого, защото нямам достатъчно информация. За да съдя, трябва като съдия да съм чул и двете страни с всичките им аргументи. Няколко снимки с кръв не са ми достатъчни, за да си изградя аргументирано мнение. Точно затова ме дразнят коментари на хора, които даже и колкото мене не знаят, но имат самочувствието след виждането на 2-3 снимки да съдят други хора за делата им.

Преди няколко дни четох статия за изчезващите индийски слонове, заради сеченето на горите от местните селяни. Лошо е да изчезват слоновете, много лошо. Лошо е да мрат и селяните от глад, много лошо. А най-лошо е в тия деликатни теми да се намесват външни хора, които са напълно неинформирани за проблемите и си изграждат мнение само от няколко снимки и кратки репортажи.

Да изсечеш 50 декара гора с резачката и в резултат няколко слона да умрат от глад е също толкова "нехуманно", колкото да дупчиш глави на тюлени с летва с гвоздей. Крайният резултат е същия. Даже си мисля, че убийството на тюлени е по-"достойно" и по-"хуманно", защото тези, които го правят, имат някаква извратена смелост да се изправят пред "жертвата" си и да я убият лично с двете си ръце. Това все пак е някаква форма на носене на отговорност, без да се криеш зад анонимността на групата или зад техниката. Подлото убиване чрез натискане на едно копче за изстрелване на ракета или спусък на пушка, отсичането на дърво, умишленото запалване на пожар и т.н. са много по-жестоки престъпления. При тях освен жестокост, има и много подлост. Жестокостта не е нищо повече от липса на съвест и е нормално качество в природата. Подлостта да се криеш зад машини за убиване, сложни механизми, "груповата отговорност"... - това е само човешко "качество".
[/quote]
Брей,брей сега като се замисля,най-после да кажеш нещо смислено.Прав си като цяло.
Гост

Мнениеот bluskanie » Вто Сеп 12, 2006 10:57 am

[quote="PtD"]

[quote="nunoH"]

[/quote]

Е, това е! NO MERCY TO HUMANS! :nuke:

(още повече се чува как някой от зрителите се хили :angfire::bigeyes:)

КЪДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ отиваме? Точно там - по дяволите.

:nuke::nuke::nuke:[size=200][color=red]NO MERCY TO HUMANS![/color][/size]:nuke::nuke::nuke:
[/quote]

Важно е спорта да върви добре... :crap:

Всъщност няма нищо нередно. Когато навремето инквизицията е осъждала на смърт чрез обесване или изгаряне на кладата... хората на площада са се забавлявали. За кво говорим...?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Вто Сеп 12, 2006 11:25 am

тъй, тъй...

като видите някоя "мацка" на улицата със шал от цяла кожа, без разрези около врата на животното (за да не се бутне тачеството на шала), помислете си как това животно е било одрано живо.

Докато има търсене на такива "стоки", ще се намират и "хора", които да ги предлагат.

И не ми излизайте с номера, че това било "за спорта". Не! Това си е бизнес. Точно както е бизнес и убиването на тюлени, убиването на прасета, убиването на телета, убиването на пилета, патици, изсичането на горите, замърсяването на въздуха... Ефектът, в крайна сметка, винаги е един и същ - смърт. Разликата е, че при живото дране може да се направи ефектно филмче като горното, което да заинтригува публиката, за разлика от други, много по-мащабни "човешки" злини, в които липсва първосигнална атрактивност.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Вто Сеп 12, 2006 12:19 pm

[quote="did"]

Докато има търсене на такива "стоки", ще се намират и "хора", които да ги предлагат.
[/quote]

Именно! Затова от *нас* зависи дали ще престане или не. Не купувай и няма да се случва. Колкото и наивно да звучи - работи! Има изброени десетки от големите компании, които са престанали да провеждат опити върху животни под натиска на бойкота и публичното мнение. Броят на вегетарианците също расте извънредно бързо.

Важното е да осъзнаем, че нещата *зависят* от нас и да предприемем действие, било то в личен план, било като разпространване на знание, било усмъртяване на индивидите, носещи естествена кожа от диви животни, или каквото и да е друго. Просто да спрем да си затваряме очите и да предпочитаме да не знаем.
Аватар
PtD

Мнениеот tobsi » Вто Сеп 12, 2006 12:53 pm

Не му е тука мястото, но това е ЛС от приятел на тъпия ВЪЛК "slushai be pederas malak ako oshte obidish moia priatel she doida i she ti strosha malkata glava be kopelence malko!POVECHE NE ME DRAZNI SHTOTO SHE IADESH BOIIII!" :rofl:
this is where I would be standing if I give a shit about whatever the hell you were talking about.
Аватар
tobsi

Рейтинг: 1220

Мнениеот bluskanie » Вто Сеп 12, 2006 2:19 pm

[quote="PtD"]

[quote="did"]

[/quote]

Именно! Затова от *нас* зависи дали ще престане или не. Не купувай и няма да се случва. Колкото и наивно да звучи - работи! Има изброени десетки от големите компании, които са престанали да провеждат опити върху животни под натиска на бойкота и публичното мнение. Броят на вегетарианците също расте извънредно бързо.

Важното е да осъзнаем, че нещата *зависят* от нас и да предприемем действие, било то в личен план, било като разпространване на знание, било усмъртяване на индивидите, носещи естествена кожа от диви животни, или каквото и да е друго. Просто да спрем да си затваряме очите и да предпочитаме да не знаем.

[/quote]

Всеки би трябвало да е съгласен с това, макар да сме наясно, че ефекта ще клони към нула. Все едно да спрем да си караме колите, за да се спре замърсяването на въздуха на планетата...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот chill » Вто Сеп 12, 2006 3:25 pm

[quote="bluskanie"]
Все едно да спрем да си караме колите, за да се спре замърсяването на въздуха на планетата...
[/quote]

Те колите ли го замъсяват ?
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот PtD » Вто Сеп 12, 2006 3:34 pm

[quote="bluskanie"]
Всеки би трябвало да е съгласен с това, макар да сме наясно, че ефекта ще клони към нула. Все едно да спрем да си караме колите, за да се спре замърсяването на въздуха на планетата...
[/quote]

Ще клони към != 0. А и ти гарантирам, че ако всички спрат да си карат колите, ще има рязко намаляване на замърсяването на въздуха. Ето затова аз правя своя принос - карам колело. Другите имат глави да си решават (е, не че не бих ги отстрелял на секундата, ако можеше да ми се размине ;))

[quote="Velco"]
Те колите ли го замъсяват ?
[/quote]

Не, те го очистват! :naughty:
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Вто Сеп 12, 2006 3:51 pm

Ми абсолютно прав си, само дето колите няма да спрат. Не и заради замърсяването, можеби заради свършването на горивото (такова, каквото е разпространено в момента). За отстрелването също... да ми дадат неопределено време, в което да мога да "поизчистя" малко планетата, без да ме осъдят за масови убийства ще е кул...

А, изкуствената материя скоро няма да замени естествените материали. При футболните топки вече е факт, ама...

Говорим за идеален свят нали?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 12, 2006 3:52 pm

@PtD: колите правят толкова нищожна част от замърсяването, че няма накъде.
Иди да преспиш на гара Яна и сутринта рано-рано ще побегнеш с писъци към магистралата за малко чист въздух...

Или се върни в София по магистралата и гледай вдясно като минеш Вакарел...

Колите са такъв малък проблем, че няма накъде...

@did: не съм съгласен, че решението се крие в това безмозъчната тьотка да спре да иска пухено палто. Тя просто е безмозъчна и не отбира от тюлени и подобни. Иначе би нахранила петстотин помияра, но за тюленчетата едва ли се сеща. Проблема е в МОДИСТИТЕ, които косвено създават търсенето. Всъщност кво косвено, баш пряко си е. Колко му е да погъделичкаш тъпа тьотка???
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Сеп 12, 2006 3:55 pm

[quote="bikerider"]

@PtD: колите правят толкова нищожна част от замърсяването, че няма накъде.
Иди да преспиш на гара Яна и сутринта рано-рано ще побегнеш с писъци към магистралата за малко чист въздух...

Или се върни в София по магистралата и гледай вдясно като минеш Вакарел...

Колите са такъв малък проблем, че няма накъде...
[/quote]

Само искам да попитам... какво точно прави разликата между въздуха в центъра на София и на Витоша...? За гара Яна е ясно...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла