Античалги : - ()

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Мнениеот cichlidi » Сря Ное 07, 2007 10:29 pm

assgiver написа:Замисли се защо не се говори против другите стилове толкова яростно? Случайно ли е според теб, че метъли рапъри и поддръжници на други стилове не се "мразят" толкова силно по межу си, колкото "мразят" чалгата. "Музиката" не е най големия проблем. Самите чалгари са отвратителни. Не всички им личи, че слушат този стил. Защо трябва да се обличат като най-долнопробните утрепки, да си правят цигански прически, "момчетата" да се обличат с женски дрехи, а "момичетата" да ходят с птури с дъно под коленете? Кому е нужен този цирк? Нужно ли е да се показват по такъв просташки начин? Да не говорим как някви смешни хърби ходят неперено все едно ще пребият културист. Тея са ми от любимите. Трябва ли да му се счупи носа, когато е пуснал бясната чалгия и кънти целия рейс? Не мога да разбера модерно ли е да си прост и едновременно да парадираш с това, че си прост ?!?

ПС: @alpina Тези неща не се отнасят за теб. Предполагам ти не си от болшенството, а си от тези, който просто се радват на музиката, и дори не им личи, че слушат дадения стил.

ПС2: Относно интелигентността на стила, който слушам, мога да кажа, че е няколко идеи по-интелигентна ;)

Е ок щом хората "чалгарите" не ви харесва как се обличат и се чудите, ами металите, ония смъкнатитие те как се обличат ми в стила който слушат....... Нищо неказвам, защото лично аз слушам това което ми хареса независимо какъв стил е!
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот assgiver » Сря Ное 07, 2007 10:35 pm

Спора е вечен ;) няма смисъл да си леем омразата тук.
Всеки да си слуша любимия стил, независимо колко е тъп и прочее, но да не парадира с него. :agree:
не става само със спамене и пари !Трябва каране И АКЪЛ!!!.....
Аватар
assgiver

Рейтинг: 1960

Мнениеот Teodor40 » Сря Ное 07, 2007 10:50 pm

assgiver написа:Спора е вечен ;) няма смисъл да си леем омразата тук.
Всеки да си слуша любимия стил, независимо колко е тъп и прочее, но да не парадира с него. :agree:

Абе ти осъзнаваш ли, че "твоята" музика проповядва наркомания, убииства, проституция, сводничество и показност до безсъзнание ?!?
Може да сме прости чалгари, ама поне не сме на хапчета и амфетки по участия. Нещо да кажеш ?
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот assgiver » Сря Ное 07, 2007 10:52 pm

Да си завреш музичката отзад ;)
Аватар
assgiver

Мнениеот Besen na Kolelo » Сря Ное 07, 2007 10:57 pm

Teodor40 написа:

Абе ти осъзнаваш ли, че "твоята" музика проповядва наркомания, убииства, проституция, сводничество и показност до безсъзнание ?!?
Може да сме прости чалгари, ама поне не сме на хапчета и амфетки по участия. Нещо да кажеш ?

А чалгата кво проповядва ? Айде глория ти си.... скапана работа ;) Поздрав специално за тебе с Gabba Mix 5(любимия ми сет :) )
I spit on the face of the people who don't want to be cool
Аватар
Besen na Kolelo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Teodor40 » Сря Ное 07, 2007 10:59 pm

assgiver написа:Да си завреш музичката отзад ;)
Гледай нещо друго да не ти завра на тебе отзад. Като нямаш какво да кажеш, като си се изчерпал и забил по-добре за тебе е да не пишеш.
Аватар
Teodor40

Мнениеот bi » Сря Ное 07, 2007 11:10 pm

Teodor40 написа:

Не сте защото чалга певиците пеят на плеибек, и не по 3-4 часа, а най-много 1 час.
Но всеки има право да слуша това което иска.
Само малко факти:
-Чалга певците не остават в историята.
-Гласовете на повечето от тях не струват. (Има изключения)
-Прповядват разврат, показват пошлост
-Не се славят с интелект
НО е и факт, че почти цяла България слуша тази музика, най-вече подрастващото младо поколение. Факт е, че я чуваме навсякъде в магазина, градския транспорт, по улицата, в училище, съседите отгоре(побъркват ме, особено като уча) . Правете си изводи за какво става въпрос. Прави сте няма да избием чалгарите с камъни един по един, няма нужда да избиваме чалгарите,(по простата причина, че в България почти няма да остане население.) Всеки има прятели чалгари. Но няма и да стойм и да ни заливат с нещо което не ни е прятно. Щом аз не налагам моята музика, на останалите, нека и те не правят това. Не сме длъжни да я чуваме отвсякъде.
Като говорим за ограниченост как решихте, че всички не слушащи чалга в този форум са върли метали с мазни коси? :dunno:
:headpho:
Не всички изглеждат така:
Изображение
Шегата често е в резултат на интелектуална беднотия.
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот cichlidi » Сря Ное 07, 2007 11:15 pm

Не казваме, че сте метали и н тн. Просто аз лично се дразня на това, че просто някой хора си избиват комплексите и се правят. Кво лошо има човек да слуша каквато иска музика, защо трябва да му се налага, че даденият стил не е хубав и тн. Това просто е глупаво, човек слуша това което му допада и некоментира на другите мизиката им, понася ги и това е ( лично аз съм така).
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот Alpina » Сря Ное 07, 2007 11:17 pm

marshall__ написа:...

Не защитавам "чалгата", просто съм против това даден стил музика да се плюе.

Всеки с предпочитанията и вкусовете си.

@marshall__,
Alpina написа:тупс-тупс-тупс-тупс-бъгджжии-бъгджжжжж-бъгдж-бъгджжжи-шиуууу-шиуууу.....

ми е не по-малко приятно от:
marshall__ написа:Аааа не бе, дай да има "ОП-оп... дай-дай... врътни-си-гз-на-масата... оп-оп пляс-пляс... чи-ги-рака-чики-таа.."

Просто беше пример към ass... нещо си...
Последна промяна Alpina на Сря Ное 07, 2007 11:31 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот assgiver » Сря Ное 07, 2007 11:17 pm

bi написа:...

Именно. Като мине някой по улицата с телефон за цифра пари и е надул няква чалгийка винаги му казвам да я спре. Ако се озъби негов си проблем. Аз мойта музика не я пускам на никой. И никой не искам да ми пуска неговата.

@Teodor40 жалък си ;)
Аватар
assgiver

Мнениеот Presize » Сря Ное 07, 2007 11:21 pm

Прости хора = проста музика. :spiny:
Аватар
Presize

Рейтинг: 1091

Мнениеот Teodor40 » Сря Ное 07, 2007 11:31 pm

bi написа:Само малко факти:
-Чалга певците не остават в историята.
-Гласовете на повечето от тях не струват. (Има изключения)
-Прповядват разврат, показват пошлост
-Не се славят с интелект

1. В Сърбия и България остават а това е относително нов стил музика, която още няма история. След няколко години ще видим дали няма да помним Анелия, Ивана и т.н. Ако не им направят паметници няма да е истина :rofl:
2. Искам да попитам като процент на живо от новите чуждестранни звезди колко звучат добре? Доста са българските звезди с добри гласове.
3. Чуждестранните не проповядват разврат и пошлост?!? Смо хауса не проповядва и то не за друго, а защото почети няма текст.
4. По интервюта като гледам американските идоли и ми текът сълзи понякога от тъпотията им. Не всички са така, но повечето. От тях не се изисква интелект :)

Нищо лично, само ми е писнало да ми надуват рев против чалгата, колко била еди каква си, при половежие, че от другата страна са гадните смрадливи негри дето дори не пеят а издавт нечленоразделни звуци.
Всеки да си слуша каквото си иска, стига да не пречи на околните.

Ако останалата българската музика беше на ниво, щеше тя да се слуша, но не е. Затова ще се цикля предимно на чалгите и нито съм мазен, нито се напивам като животно(вече), имам ощеморал. Всичко си е до човека. И каласика да слуша, ако е прост, прост ще си бъде във всяко едно отношение.
Аватар
Teodor40

Мнениеот Teodor40 » Сря Ное 07, 2007 11:32 pm

assgiver написа:

Именно. Като мине някой по улицата с телефон за цифра пари и е надул няква чалгийка винаги му казвам да я спре. Ако се озъби негов си проблем. Аз мойта музика не я пускам на никой. И никой не искам да ми пуска неговата.

@Teodor40 жалък си ;)

Кажи ми го на мен да видиш чии ще е проблема. Жалък си ти и ти казах да спреш на време, защото ставаш още по-жалък.

Presize написа:Прости хора = проста музика. :spiny:

Конкретизирай кой стил имаш в предвид :D
Аватар
Teodor40

Мнениеот Alpina » Сря Ное 07, 2007 11:34 pm

Оппппааааа. Тука направи фатална грешка. Моля, ама не намесвай сръбския фолк, известен пак под доста наименования.

За каква история говориш - не знам, но тяхните изпълнители са действително светлинни години пред наще. За гласове да не говорим. Просто трябва да си много Мечо КУХ, за да почваш да плямпаш такива глупости ;)

http://www.dnes.bg/article.php?cat=30&id=43265

мдам, това е идол :D
не че за наще изпълнителки може да се говори с добро, но това е което се опитвам да ви накарам да разберете. Ако поискам мога да изкарам всеки един стил музика, толкова черен, колкото искам. А да не казвам, че честно казано преспочитам "чалга" стила на обличане по улиците, пред това, да не мога да разпозная зомбираните същества на някое пейка какъв пол са ;) Да ме давам други примери, че чатала на панталона, да се намира под колената не е само запазена марка на "чалга културата" :nono:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Presize » Сря Ное 07, 2007 11:43 pm

Teodor40 написа:
Всеки да си слуша каквото си иска, стига да не пречи на околните.

Ми както споменаха по-горе всичките готени пичиве обичат да си пускат чалгията в тролея,на мен лично това ми пречи защото музиката не ми харесва ,и тогава с пълно право идвам и ти лепвам един шамар зимам ти телефона и те метам през прозореца (:rofl:) . Аз не те карам да слушаш хаус нито дръм нито Slayer нали ? а Пък това за музиката и хората е пряко свързано с нивото на културата на хората в БГ.Простите хора слушат проста музика . :idea:
Аватар
Presize

Рейтинг: 1091

Мнениеот marshall__ » Сря Ное 07, 2007 11:46 pm

Alpina написа:@marshall__,
...
ми е не по-малко приятно от:
...

Нещо се обърка, или? :)
Както и да е. Няма смисъл да дълбаеме повече. Така или иначе надали нещо ще се промени.. ;)
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот Besen na Kolelo » Сря Ное 07, 2007 11:46 pm

Другото което е Сръбското и Гръцкото не са чалга хаха

btw като се биете,т.е там като се зъбите един на друг мое ли да ме викнете да гледам :) забелязал съм,че Тедо е напомпаничак,не достатъчно,даже клони към дебеличак,но т'ва щото е още в началото и не е разградил протейнчетата,ще стане кюфте,смисъл машина и от него :) (след време ще се разплуе от протеините,но до тогава ще е машина хаа)

ПП Правете любов,а не война

ПП Теодорчо , са да не ми се разсърдиш ама верно трябва да се постягаш още,не става само с протейнче ;) са вече мое и да си станал ЖувотнУ де,не съм те виждал :)
Последна промяна Besen na Kolelo на Сря Ное 07, 2007 11:47 pm, променена общо 1 път
Аватар
Besen na Kolelo

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Сря Ное 07, 2007 11:46 pm

Приключихте ли с темата?

Поздрав - http://www.dailymotion.com/video/5579835
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот Besen na Kolelo » Сря Ное 07, 2007 11:48 pm

MpaBka ABuaTop написа:Приключихте ли с темата?

Кви са тия умрели поздрави бе ? Я бързо пускайте: Коцани Оркестър - Сики Сики баба хахахаха
Аватар
Besen na Kolelo

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Сря Ное 07, 2007 11:50 pm

Besen na Kolelo написа:

Кви са тия умрели поздрави бе ?

Е те тва е бъдещата звезда на Пайнер! Ай да не се обиждаме на звезди ся!
Последна промяна MpaBka ABuaTop на Чет Ное 08, 2007 12:05 am, променена общо 1 път
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот RAM-FR » Сря Ное 07, 2007 11:54 pm

всички написа: Блааааа-блааааааа

:boring:
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот assgiver » Чет Ное 08, 2007 12:08 am

Teodor40 написа:
assgiver написа:

@Teodor40 жалък си ;)

Кажи ми го на мен да видиш чии ще е проблема. Жалък си ти и ти казах да спреш на време, защото ставаш още по-жалък.

Presize написа:Прости хора = проста музика. :spiny:

Конкретизирай кой стил имаш в предвид :D

Не знам за теб, но аз знам кога да спра. Що да не ти го кажа ? Чий ще стане проблема? И какво помпаме с протеинчета и слушаме чалгка. Нищо учудващо. Не знам кой изглежда жалък. Всъщност 7те процента неслушащи чалга са кривите нали ? Удобно а ? И колкото да се заблуждаваме простотията ходи по човечеството и няма измъкване от нея.
Аватар
assgiver

Мнениеот ThePa1n » Чет Ное 08, 2007 1:07 am

"ЕЕЕ ОПА, Я СИ ЗНАМ ВАЩА РАСА Е НАЙ-ДОБРАТА....АЙДЕ ЧАЛГИЯТА БРАТКООООО"" :bowdown: :rofl: :rofl: :rofl: :bowdown: :rofl: :lol2:
ThePa1n

Рейтинг: 1200

Мнениеот marshall__ » Чет Ное 08, 2007 2:12 am

@ThePa1n - веднага да махнеш този грозен и голям аватар!
Как може да сте толкова несъобразителни и лекомислещи не ми е ясно. То, че има правила, има... че никой не ги е чел, не ги е... ама то трябва малко мозък за някой неща..
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот ThePa1n » Чет Ное 08, 2007 2:27 am

marshall__ написа:@ThePa1n - веднага да махнеш този грозен и голям аватар!
Как може да сте толкова несъобразителни и лекомислещи не ми е ясно. То, че има правила, има... че никой не ги е чел, не ги е... ама то трябва малко мозък за някой неща..

Is it ok now, mate ?
ThePa1n

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Чет Ное 08, 2007 4:47 am

@Teodor40: не ти виждам проблема с мен. Нямам ли право на мнение, че така скочи да защитаваш чалгата? Нещо казах ли, че чалгата е лоша музика, че е гадна музика? Просто споделих най-нормално мнение с един от будните хора тук. Не виждам що да се изкарвам велик и прочие, факт е, че има и по-духовни нива на съществуване от клатене на гъз и цици - въпрос на личен избор. Това, че не разбираш за какво говоря и ме наричаш мен комплексиран си е твоя работа - както ти казах, бъди щастлив и се кефи на живота. Пожелавам ти като завършиш да изкарваш прекрасни пари :)

@Droze, bi: :):agree:
@Sp3c7r3: :beer:

@all: що мразите чалгата? на мен ми е безразлична, всеки слуша каквото желае. Важното е да сме щастливи, нали? :)

@металягите:
"...
Cain and Abel: Yes, mistress.
Persephone: They come from a much older version of the Matrix..."

Edit:
Teodor40 написа:секи да си слуша каквото си иска, стига да не пречи на околните.

Много точно си нацелил сърцевината на проблема. А как разбираш, че пречиш на някого, когато дори не понасяш различно мнение като моето? :)
Много обичам някой да ми говори за толерантност и вечерта да се напие и да надъни метъл или чалга в три часа през нощта...
Последна промяна bikerider на Чет Ное 08, 2007 5:34 am, променена общо 3 пъти
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Ное 08, 2007 5:26 am

-
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Чет Ное 08, 2007 7:06 am

marshall__ написа:Нещо се обърка, или? :)

Абсолютно не ;)
marshall__ написа:Както и да е. Няма смисъл да дълбаеме повече. Така или иначе надали нещо ще се промени.. ;)

:agree:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот klmn » Чет Ное 08, 2007 8:53 am

Националната Циганизация протича успешно. :D

"Чалгата е етно-поп-културен продукт. Поп-културните продукти не са символ на никакво западане, те са просто продукти за най-широките маси маймуни, които не могат сами да решат какво харесват или нямат воля/желание да се превърнат в индивиди, тоест никога не са се качвали някъде, че да западат. Чалгата е поточна линия за образцови безмозъчни консуматори, обречени на щастие доживот."

@Bikerider,това си го сложих в подписа в един друг форум :beer:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bikerider » Чет Ное 08, 2007 9:34 am

Мерси за честта :)
Но това в голяма степен не са мои мисли, аз просто перефразирам и синтезирам мислите на едни ужасно, ужасно умни хора - Зигмунт Бауман и братя Уашовски. Не знам какво да ти кажа, освен едно голямо евала за тая свещичка, която си запалил в другия форум. :beer:

Иначе за циганизацията - който квото си постели... :)

marshall__ написа:Както и да е. Няма смисъл да дълбаеме повече.

Винаги има смисъл - както казва любимия ми чичо доктор: "По-добре да запалиш свещ, отколкото да псуваш тъмнината." :):beer:
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла