2012

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: 2012

Мнениеот agent_Jekov » Пон Авг 10, 2009 2:49 pm

did написа:би ли ми казал как точно да се подготвя за сакралната година?

За начало, като спреш да се лигавиш с такива сериозни неща.

bikerider написа:Добре де, я ся кажи като си гледал Discovery

А че маите са разполагали с календар, последния ден от който е 21.12.2012 е факт, както е и факт, че са предсказали природни феномени случили се хилядолетия, след изчезването на цивилизацията им. Дори по Discovery съм гледал документален филм за тях, в който не се отричат тези неща.

Болднатото, фактите гледах по Дискавъри. Така че на въпросите
кога ще настъпи християнския Апокалипсис? Кога ще дойдат ония седем години? Кога ще се възкачи Антихриста? Кога ще дойде Армагедон?
си търси сам отговора. Но като те гледам, ти вместо да търсиш начин как да НЕ станат тези неща, за които питаш, теб те вълнува КОГА ще станат. Използвай си енергията и акъла в тази посока, приятелю.

ако човек ВЯРВА

Аз за разлика от теб вярвам, че не сме се пръкнали "случайно" на тази Земя, че няма "случайни" неща и че за всяко нещо си има причина. Че въпреки, че всеки от нас има съдба, която следва, има неща, които можем да променим като например краят на Света 2012-та. Ти в какво вярваш, материалисте?

че търсиш доказателства за идващия му край

Аз предлагам да търсим начини да избегнем краят му.

за да вменяваш вина на хората...

Както е казано "всичко се връща". Не съм въобще аз този, който ще вменява вина на хората, но те определено има за какво да са виновни. Гледай "HOME" и ще видиш, че за 50 години са нанесени такива щети върху Земята, каквито не са нанасяни хилядолетия. Както казах щом се развали балансът (in-yan), трябва да се плати цената за това. Дали ще се случи и по какъв точно начин, зависи от нас и може би ще разберем през 2012-та година.

Виж научни доказателства с ВЕРВАНЕ няма да намериш.

А ти, повярвай ми НИЩО няма да намериш докато не спреш да се уповаваш единствено на "нАуката" като средство за обяснение на нещата. Знам, че не си виновен ти, Системата така ни е промила мозъците, че за всяко по-необяснимо нещо да търсим официалния отговор в "нАуката", а пък за каквото няма отговор или пък на каквото не трябва да знаем отговора да не питаме и да не се интересуваме, защото веднага програмираното стадо те обявява за "луд". Затова както ти се каза и в темата за човека на вода, отвори си съзнанието към различното и необяснимото и поне го допускай, а не го отричай!

се обърни назад и се запознай с историята и основите на скептицизма.

Аз съм достатъчно критичен и към себе си и към заобикалящата ме среда, не се чувствай длъжен да ми казваш какво да правя.

@bluskanie Благодаря ти, че се грижиш да не остана незасегнат от поредната помия произлизаща от Системата. Наистина ти благодаря, но и без твойта помощ съм достатъчно омърсен. :agree: Само да кажа, че най-развитите и еволюирали душевно цивилизации не познават оръжието и войната, защото са ги "надраснали" отдавна, така че не се очудвам, че са били сломени толкова лесно.

@Памперс, гледам изчерпа се майна. Сега какво правим, да ходим за чадел, а? :lol:
Последна промяна agent_Jekov на Пон Авг 10, 2009 3:11 pm, променена общо 2 пъти
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Antares » Пон Авг 10, 2009 2:55 pm

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
ИзображениеИзображениеХаре Жеков, Харе Жеков, Жеков-Жеков, Харе-ХаааареИзображениеИзображение
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот hrissim » Пон Авг 10, 2009 3:08 pm

2012...

Тогава ще има маркирани велоалеи в цяла София и всички бивши окръжни градове.

Ще има професионални трасета за всякакъв вид МТБ.

Всички ще карат колелета с каски.

В София ще се изравни броят на шофиращите и каращите колелета.

......................................................................................

Ще сме с 3 години по-мъдри.

Все по-малко ще се говори за предстоящи апокалипсиси... :D :popcorn:

Защото хората ще ги е СТРАХ по-малко , а това е основно оръжие в ръцете на някои... :praying: :D :D :D
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот agent_Jekov » Пон Авг 10, 2009 3:17 pm

hrissim написа:Все по-малко ще се говори за предстоящи апокалипсиси...

Кога? След 21.12 ли? Не забравяй, че ако ще става апокалипсис може да не е точно на тази дата. Може да е около нея, месец по-рано или по-късно например.

Защото хората ще ги е СТРАХ по-малко , а това е основно оръжие в ръцете на някои...

Именно. Това е основното оръжие в ръцете на Системата, на Тъмните сили. От нас зависи да не се чувстваме виновни и съответно да не ни е "страх" от нещо, защото каквото трябва да стане, ще стане.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот hrissim » Пон Авг 10, 2009 3:21 pm

agent_Jekov написа:..........................

Колега - сичко е въпрос на гледна точка. Ето:

Защо пилето пресича пътя?

ОТГОВОРИ:
Учителката от детската градина:
- За да отиде от другата страна на пътя.
Платон:
- За свое добро.
Аристотел:
- Това е в природата на пилетата да пресичат пътища.
Карл Маркс:
- Исторически неизбежно е.
Садам Хюсеин:
- Посоченото действие е непровокиран акт на бунт и ние съвсем справедливо ще изсипем пет тона нервно-паралитичен газ върху него.
Роналд Рейгън:
-Забравих. :crap:
Хипократ:
- Заради излишък на флегма в неговия панкреас.
Мойсей:
- И дойде господ от небето и каза на пилетата - "Пътят ще требва да се прекоси". И пилетата започнаха да прекосяват пътя и настъпи радост. :praying:
Ричард Никсън:
- Пилетата не са прекосявали пътя. Повтарям! Пилетата НЕ СА прекосявали пътя.
Симеон II
- Пилето ще пресече пътя! Вервайте ми!
Фройд:
- Фактът, че вие изобщо сте загрижени за това, че пилетата прекосяват пътя, разкрива вашата сексуална несигурност. :deal:
Дарвин:
- Още от векове пилетата съвсем естествено са се селектирани по такъв начин, че те в момента генетично са предразположени да пресичат пътя.
Исак Нютон:
- Всяко пиле във вселената винаги ще може да пресича пътя перпендикулярно на дължината на пътя в една безкрайно дълга права линия с постоянна скорост, освен ако пилето не спре в резултат на небалансирани противодействащи сили от противоположната на пилешкото движение посока.
Айнщайн:
- Дали пилето пресича пътя или пътя се движи под краката на пилето зависи от гледната точка.
Хайсенберг:
- Никой никога не знае със сигурност дали в действителност то ще стигне до другата страна на пътя.
Буда:
- Задаването на този въпрос отрича природата на пилето.
Ърнест Хемингуей:
- За да умре в дъжда.
Снупи:
- Беше тъмна, бурна нощ. Някъде в дъжда едно пиле пресичаше пътя.
Вуте:
- Май пропуснах нещо. :rofl:

Хев фън.
Статии за:
Аватар
hrissim

Мнениеот agent_Jekov » Пон Авг 10, 2009 3:26 pm

hrissim написа:
agent_Jekov написа:..........................

Колега - сичко е въпрос на гледна точка.
Не всичко. Някои неща са въпрос на правилна гледна точка. ;) Иначе :beer: за останалото.
Последна промяна agent_Jekov на Пон Авг 10, 2009 3:26 pm, променена общо 1 път
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот skiman » Пон Авг 10, 2009 3:26 pm

agent_Jekov написа:Именно. Това е основното оръжие в ръцете на Системата, на Тъмните сили. От нас зависи да не се чувстваме виновни и съответно да не ни е "страх" от нещо, защото каквото трябва да стане, ще стане.

Мдааа тревата те прави силен :wavey:
agent_Jekov написа:Аз предлагам да търсим начини да избегнем краят му.

Да чуем. :popcorn:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот agent_Jekov » Пон Авг 10, 2009 3:35 pm

skiman написа:
agent_Jekov написа:Именно. Това е основното оръжие в ръцете на Системата, на Тъмните сили. От нас зависи да не се чувстваме виновни и съответно да не ни е "страх" от нещо, защото каквото трябва да стане, ще стане.

Мдааа тревата те прави силен :wavey:

http://estet.log.bg/article.php?article_id=19778

skiman написа:
agent_Jekov написа:Аз предлагам да търсим начини да избегнем краят му.

Да чуем. :popcorn:

Като начало, да разберем, че краят му може да е много по-близо отколкото ни се иска на нас. След това да започнем да пазим Земята и самите себе си.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот skiman » Пон Авг 10, 2009 3:49 pm

agent_Jekov написа:Като начало, да разберем, че краят му може да е много по-близо отколкото ни се иска на нас. След това да започнем да пазим Земята и самите себе си.

Той краят може да е още утре, в други ден.....за някой и след 20 мин. Винаги има край. Само салама има два края. :eyebrow:
Само да не е зимата, че тогава си имам занимавка. :nuts:
А и салама е класика :erm:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот bikerider » Пон Авг 10, 2009 3:59 pm

agent_Jekov написа:Системата, на Тъмните сили.

А кои са Светлите сили? :popcorn:

agent_Jekov написа:Болднатото, фактите гледах по Дискавъри.

:rofl:

Edit: Мале, мале, как си се индоктринирал с open-source идеологии... Ако съм те разбрал правилно, ти презираш "матрицата", в която ни е вкарала "Системата", т.е. сляпата вяра в нАуката. Дотук съм съгласен, наистина се прекалява с вярата в нАуката. Но оттам автоматично да скочиш в лоното на ПСЕВДОнАуката и да тръбиш, че притежаваш Истината е меко казано смешно. Поне като искаш да излизаш от "Матрицата" първо се огледай за алтернативите, Нео. Поне избери истинска религия с традиции.

Всъщност ми е малко жал за теб, защото те наблюдавам от доста време как се маргинализираш и като реакция се вкопчваш във все по-невероятни обяснения за света и Вселената. Пророкуването за разни апокалипсиси тук, на Земята е доста обяснима реакция на този фон, особено в постхристиянски и посткомунистически контекст. Само дето нищо не постигаш освен по-нататъшно маргинализиране. Което разбира се е напълно валиден избор. Но както сам каза ти вярваш в по-висши сили и явно не те вълнува материалния ти живот, тук и сега. Нормално. TOYAGA би го казал с една-единствена думичка :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Neo_92 » Пон Авг 10, 2009 4:19 pm

bikerider написа:
agent_Jekov написа:Системата, на Тъмните сили.

А кои са Светлите сили? :popcorn:

Е как кои - Жеков естествено , не виждаш ли че той е agent , и не какъв да е агент , той е агент от друга планета на която живеят светлите сили.
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот bikerider » Пон Авг 10, 2009 4:29 pm

Любопитно ми е какво ще отговори. Интересно ми е какво се крие зад етикетите, с които жонглира.
Аватар
bikerider

Мнениеот Neo_92 » Пон Авг 10, 2009 4:34 pm

bikerider написа:Любопитно ми е какво ще отговори. Интересно ми е какво се крие зад етикетите, с които жонглира.

Абе вече ми омръзна тоя мога само да му тегля една дълга ..... псувня, няма ли да се появи някой друг клоун да ни позабавлява малко. :D Предлагам да се направи една тема в която да се преместят всички мнения( в хронологичен ред ) на такива епични съфорумници :D
Аватар
Neo_92

Мнениеот bluskanie » Пон Авг 10, 2009 4:52 pm

agent_Jekov написа:@bluskanie Благодаря ти, че се грижиш да не остана незасегнат от поредната помия произлизаща от Системата. Наистина ти благодаря, но и без твойта помощ съм достатъчно омърсен. :agree: Само да кажа, че най-развитите и еволюирали душевно цивилизации не познават оръжието и войната, защото са ги "надраснали" отдавна, така че не се очудвам, че са били сломени толкова лесно.

Всъщност не съм убеден в това. Има 1000 предания за мъжественоста на индианците, както и за тяхната жестокост. Просто, както казах, са били в отделена от света, друга, паралелна цивилизация, очевидно доста по-слабо развита във всякакво отношение и затова се е случило неизбежното за тях.
А що се отнася до "душевно еволюиралите" цивилизации... смисъл от много билки и марихуана се извисяваш душевно ли? Бе чисти диваци са били, какво има да говорим.

За ква система говориш??? "омърсен от помията" ? Много насериозно приемаш живота, а още по-тревожно е, че приемаш сериозно тоя форум. Радвай се на малките неща, прави това, което смяташ за правилно и точно. Каквото има да се случва на хората ще се случи, ти бъди чист пред портите на рая, другите да му мислят.

BTW, препоръчвам ти да се замислиш по-сериозно върху отношенията между хората. Какви са, дали са такива, каквито хората искат да са, и ако не - защо е така. И не е ли това причината за изникването на такива въпроси, които ти си задаваш. А пък 2012 ми е се едно кво ще стане... ако умрем - това ще е добре за майката планета, ако не - ще продължим по пътя си)))
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот hrissim » Пон Авг 10, 2009 4:54 pm

bikerider написа:Любопитно ми е какво ще отговори. Интересно ми е какво се крие зад етикетите, с които жонглира.

Трябва да го провокираш - на това той може много добре да те научи :D

:beer:
Статии за:
Аватар
hrissim

Мнениеот Antares » Пон Авг 10, 2009 5:35 pm

agent_Jekov написа:Не забравяй, че ако ще става апокалипсис може да не е точно на тази дата.
Примерно дес'тина двайсе хиляди години по-късно... к'во са на фона на няколко милиарда съществуване на земята...
agent_Jekov написа:Като начало, да разберем, че краят му може да е много по-близо отколкото ни се иска на нас. След това да започнем да пазим Земята и самите себе си.
АХАХАХАХАХАХАХА И трябва да плашим децата с апокалипсис, за да се замислят малко за природата?! Олелеее.... Боже, колко мъка има по този свят, боже...

Апропо - искрено учудвам себе си - напълно съм съгласен с казаното от bluskanie!
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот PtD » Пон Авг 10, 2009 5:49 pm

bluskanie написа:Има 1000 предания за мъжественоста на индианците, както и за тяхната жестокост.

Ъъъъ... да не би да бъркаш маите с ацтеките?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Авг 10, 2009 5:53 pm

Аре бе Jekov, кажи кои са Светлите сили? Като си дефинирал едната страна, дефинирай и другата. Всъщност точно това ти е слабото място - зороастрийския -> християнския -> комунистическия мироглед за света като бойна сцена между две противоположности. От такъв контекст директно се отива към апокалипсиси. Ами ако Вселената не е устроена така? А? Какво казват филмите по въпроса?

@hrissim: що ве? Давам му храна на човека, да се изяви, да каже докрай каквото има да казва ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот Neo_92 » Пон Авг 10, 2009 6:05 pm

Агент 007 ... ааа такова де Агент Жеков май го хванАха тъмните сили , нещо изчезнА. :crap: Гответе се хора , светлината си отидЕ , ше мре ! ( иии д**а и рима има )
Аватар
Neo_92

Мнениеот did » Пон Авг 10, 2009 6:35 pm

Neo_92 написа:Гответе се хора , светлината си отидЕ , ше мре !

Ами, ше се мряло. Просто ше се спи. Светлината утре пак ше се появи, заедно с някое ново пророчество.

Светлината винаги се появява, след като изчезне. Пише го в учебника по география.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Neo_92 » Пон Авг 10, 2009 7:11 pm

did написа:
Neo_92 написа:Гответе се хора , светлината си отидЕ , ше мре !

Ами, ше се мряло. Просто ше се спи. Светлината утре пак ше се появи, заедно с някое ново пророчество.

Светлината винаги се появява, след като изчезне. Пише го в учебника по география.

Мдам , до и когато на полюсите са наблюдават полярните вечери , все нЕкога светлината ис къминг бек. Да се надяваме че в тъмната вече на 21.12.2012 масър Жеков ше изкочи от некъде и ше осветли положението :^: :bouncy:
Аватар
Neo_92

Мнениеот X_NRG » Пон Авг 10, 2009 7:30 pm

Една блондинка викнала друга блондинка в апартамента си, за да и покаже нещо "невероятно":
- Цуци, знаеш ли къде отива светлината като загася лампата? (и загасила лампата в стаята)
- Къде? - попитала втората.
Първата отворила хладилника:
- Ето къде!

Идеята ми е да не се боите от тъмнината ако имате хладилници. :)
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот Antares » Пон Авг 10, 2009 10:28 pm

X_NRG написа:Идеята ми е да не се боите от тъмнината ако имате хладилници. :)
Абе не е баш така, щото моя хладилник владее тъмната сила.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Neo_92 » Пон Авг 10, 2009 10:45 pm

Antares написа:
X_NRG написа:Идеята ми е да не се боите от тъмнината ако имате хладилници. :)
Абе не е баш така, щото моя хладилник владее тъмната сила.

Викни дарт Жеков да му влее малко светлина :evil:
Аватар
Neo_92

Мнениеот did » Пон Авг 10, 2009 10:45 pm

по-добре да го зареди с бира.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Neo_92 » Пон Авг 10, 2009 10:47 pm

did написа:по-добре да го зареди с бира.

Тамън Жеков щеше да свърши нещо полезно и ти го отказа ... :crap: :D
Аватар
Neo_92

Мнениеот Antares » Пон Авг 10, 2009 10:49 pm

did написа:по-добре да го зареди с бира.
Митак, поне месец още ще се въздържам от този кехлибарен елексир... :[
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот hrissim » Пон Авг 10, 2009 10:52 pm

Antares написа:поне месец още ще се въздържам от този кехлибарен елексир... :[

Тва некви нови пости ли са? :dontknow:
Или проблеми с перисталтиката? :crap:
:beer:
Статии за:
Аватар
hrissim

Мнениеот Antares » Пон Авг 10, 2009 10:59 pm

hrissim написа:Или проблеми с перисталтиката?
Черния дроб. Току виж не доживея 2012 :D
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Neo_92 » Пон Авг 10, 2009 11:08 pm

Antares написа:
hrissim написа:Или проблеми с перисталтиката?
Черния дроб. Току виж не доживея 2012 :D

Дарт Жеков прокълна твоята покварена душа ! :D

П.С. Иначе не говори така бе човек ! :crap:
Аватар
Neo_92

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла