did написа:би ли ми казал как точно да се подготвя за сакралната година?
За начало, като спреш да се лигавиш с такива сериозни неща.
bikerider написа:Добре де, я ся кажи като си гледал Discovery
А че маите са разполагали с календар, последния ден от който е 21.12.2012 е факт, както е и факт, че са предсказали природни феномени случили се хилядолетия, след изчезването на цивилизацията им. Дори по Discovery съм гледал документален филм за тях, в който не се отричат тези неща.
Болднатото, фактите гледах по Дискавъри. Така че на въпросите
си търси сам отговора. Но като те гледам, ти вместо да търсиш начин как да НЕ станат тези неща, за които питаш, теб те вълнува КОГА ще станат. Използвай си енергията и акъла в тази посока, приятелю.кога ще настъпи християнския Апокалипсис? Кога ще дойдат ония седем години? Кога ще се възкачи Антихриста? Кога ще дойде Армагедон?
ако човек ВЯРВА
Аз за разлика от теб вярвам, че не сме се пръкнали "случайно" на тази Земя, че няма "случайни" неща и че за всяко нещо си има причина. Че въпреки, че всеки от нас има съдба, която следва, има неща, които можем да променим като например краят на Света 2012-та. Ти в какво вярваш, материалисте?
че търсиш доказателства за идващия му край
Аз предлагам да търсим начини да избегнем краят му.
за да вменяваш вина на хората...
Както е казано "всичко се връща". Не съм въобще аз този, който ще вменява вина на хората, но те определено има за какво да са виновни. Гледай "HOME" и ще видиш, че за 50 години са нанесени такива щети върху Земята, каквито не са нанасяни хилядолетия. Както казах щом се развали балансът (in-yan), трябва да се плати цената за това. Дали ще се случи и по какъв точно начин, зависи от нас и може би ще разберем през 2012-та година.
Виж научни доказателства с ВЕРВАНЕ няма да намериш.
А ти, повярвай ми НИЩО няма да намериш докато не спреш да се уповаваш единствено на "нАуката" като средство за обяснение на нещата. Знам, че не си виновен ти, Системата така ни е промила мозъците, че за всяко по-необяснимо нещо да търсим официалния отговор в "нАуката", а пък за каквото няма отговор или пък на каквото не трябва да знаем отговора да не питаме и да не се интересуваме, защото веднага програмираното стадо те обявява за "луд". Затова както ти се каза и в темата за човека на вода, отвори си съзнанието към различното и необяснимото и поне го допускай, а не го отричай!
се обърни назад и се запознай с историята и основите на скептицизма.
Аз съм достатъчно критичен и към себе си и към заобикалящата ме среда, не се чувствай длъжен да ми казваш какво да правя.
@bluskanie Благодаря ти, че се грижиш да не остана незасегнат от поредната помия произлизаща от Системата. Наистина ти благодаря, но и без твойта помощ съм достатъчно омърсен.

@Памперс, гледам изчерпа се майна. Сега какво правим, да ходим за чадел, а?