от Yavkata » Вто Сеп 06, 2011 6:10 am
Вчера към 17 часа се прибирам с колата ,натоварена с жена, хлапета и някой и друг байк върху покрива. Малко преди надлез "Надежда" (откъм ТЕЦ-овете,(София), срещу новия ТЕМПО, докато си карам спокойно в средната лента, в лявата някаква мацка леееко пълзеше и се гласеше за ляв завой към магазина. В момента в който я поизравнявам нещо сребристо с адско бръмчане профучава надувайки клаксон МЕЖДУ двете коли. Аз карах със около 60 , тоя пич беше с не-по малко от 120 (при огранчение 50). Килнах леко в дясно, успявайки да му направя място да не ме забърше.Светофара 50 метра напред, светва червено, спират коли в трите ленти по два автомобила. Секунда -две по -късно "изтребителя " също като на филм връхлита върху тях. Зверски звук от спирачки, трясък и прах. Колатата му се врязва между и във двете последни коли от лявата и средната лента. Мята се въздуха , прелита и пада на гуми пред тях. От рикошета естествено намазват и първите коли на светофара. Спирам от страни. Като по чудо , ранени и жертви няма. "Състезателя " излиза от бившата лъскава кола (май Ауди), пълна с още трима младежи, и отправя най -нелепата критика към "жертвите " си.
" Абеее, така ли се спира на светофар!!!"
Прекръстих се, и щастлив , че съм оцелял отпраших към дома.

Животът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!