Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот MIKEY MOUSE » Чет Окт 25, 2012 8:44 pm

Прощавайте, но продължавам да досаждам- тук ми се вижда най-безопасно.Изчетох инструкцията за телефон Samsung Galaxy young, но не открих и не можах да кача избраната от мен мелодия /мои файлове/ за тон на звънене. Иска ли някой да ми каже как става номера? Благодаря Ви! :wavey:

ПП did,благодаря! Ще изпробвам опасната ти рецепта. :bowdown: Мързелът кво ли не прави?!
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

сменяне на средно

Мнениеот kimpo1 » Чет Окт 25, 2012 9:54 pm

как мога да сваля едно средно и да го сложа на друга рамка ? (с какъв инструмент)
продавам колело cross montana с нови части
kimpo1

Рейтинг: 1100

Мнениеот Hell_Man » Чет Окт 25, 2012 11:52 pm

PtD написа:И сега логичния въпрос, защо да рискувате да останете без кожа, месо и очи, вместо да дадете съответната сума на професионалист, да ви свали боята?
(извинявам се, ако въпросът не е за тази тема :emlaugh:)

Хахахах: "да останеш без крайници и очи: БЕЗЦЕННО!".
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Re: сменяне на средно

Мнениеот Hell_Man » Чет Окт 25, 2012 11:58 pm

kimpo1 написа:как мога да сваля едно средно и да го сложа на друга рамка ? (с какъв инструмент)

Ключ за средно движение.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

Hell_Man

Мнениеот Hell_Man » Пет Окт 26, 2012 12:25 am

MIKEY MOUSE написа:Прощавайте, но продължавам да досаждам- тук ми се вижда най-безопасно.Изчетох инструкцията за телефон Samsung Galaxy young, но не открих и не можах да кача избраната от мен мелодия /мои файлове/ за тон на звънене. Иска ли някой да ми каже как става номера? Благодаря Ви! :wavey:

ПП did,благодаря! Ще изпробвам опасната ти рецепта. :bowdown: Мързелът кво ли не прави?!

Как се качва избрана мелодия като тон на звънене.
В инструкцията мисля, че е страница 105.

Hell_Man

Мнениеот MIKEY MOUSE » Пет Окт 26, 2012 7:27 am

PtD написа:И сега логичния въпрос, защо да рискувате да останете без кожа, месо и очи, вместо да дадете съответната сума на професионалист, да ви свали боята?

...ами слушай Радио 1-Класическите хитове-ABBA -Money,money,money... :crap:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот PtD » Пет Окт 26, 2012 9:54 am

MIKEY MOUSE написа:

...ами слушай Радио 1-Класическите хитове-ABBA -Money,money,money... :crap:

Евтиното излиза скъпо, нали знаеш... Тези, дето ценят парите повече от здравето си, в крайна сметка с голяма вероятност губят и двете.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот rodopi_biker » Пет Окт 26, 2012 12:37 pm

Защо на спирачките с жила и брони казват механични, а на тези с маркуч и течност хидравлични при полужение, че и при двата вида силата се предава Механично? Не е ли по-правилно общото название да е "механични" със два под-вида -Хидравлични и -Стоманеновъжни (или Жилови) .. :}):
Аватар
rodopi_biker

Рейтинг: 1220

Мнениеот Hell_Man » Пет Окт 26, 2012 12:54 pm

rodopi_biker написа:Защо на спирачките с жила и брони казват механични, а на тези с маркуч и течност хидравлични при полужение, че и при двата вида силата се предава Механично? Не е ли по-правилно общото название да е "механични" със два под-вида -Хидравлични и -Стоманеновъжни (или Жилови) .. :}):

Да - трябва да е жилово-механична и хидро-механична, ако изходим, че хидравликата е базирана на механика на флуидите. Или съкратено "жилова" и "хидравлична".
Честно казано не съм обърнал внимание някой да нарича жиловата "механична" (или поне не съм го отбелязал). Най-често са си "с жило" и "хидравлична".

Hell_Man

Мнениеот Chroni » Пет Окт 26, 2012 2:52 pm

Абе е тва си е верно тъп въпрос ама се пак ще го задам - За гума 2.35 2.3 външна ... Вътрешната каква трябва да е и може ли да бъде такава обикновенна ? ХД Предполагам че не но просто питам
Карам Клаймбър - skype: johnni_walkers
Аватар
Chroni

Рейтинг: 1134

Мнениеот X_NRG » Пет Окт 26, 2012 3:31 pm

Chroni написа:Абе е тва си е верно тъп въпрос ама се пак ще го задам - За гума 2.35 2.3 външна ... Вътрешната каква трябва да е и може ли да бъде такава обикновенна ? ХД Предполагам че не но просто питам

Вътрешните обикновено си имат размери и пише за каква големина на балона стават (от - до). Под "обикновена" предполагам имаш предвид такава. която е за 1.9-2.1 инча размер на балона (ако не бъркам, защото говоря по спомен). Със сигурност ще стане, но е по-надеждно да сложиш вътрешна, която е за този размер балон.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот Chroni » Пет Окт 26, 2012 3:35 pm

Оки шот и аз знам така де и доста хора съм виждал да карат с обикновенни 1.9-2.1 вътрешна , а външната да е 2.3 :))
Аватар
Chroni

Мнениеот PtD » Пет Окт 26, 2012 8:11 pm

Ако става въпрос, кара се и 2.5 външна с 1.9 вътрешна. Всичко зависи от това колко блъскаш и колко (и какъв) материал има по вътрешните.
Аватар
PtD

Мнениеот azze » Съб Окт 27, 2012 2:36 pm

Как се правят принцеси с кайма така че каймата да не се свие и да стане едно малко и тънко кюфте върху филия хляб?Винаги като си купувам принцеси има кайма по цялата филия,а като си ги правя не се получава така.Този въпрос ме тормози.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот patricii » Съб Окт 27, 2012 2:55 pm

azze написа:Как се правят принцеси с кайма така че каймата да не се свие и да стане едно малко и тънко кюфте върху филия хляб?Винаги като си купувам принцеси има кайма по цялата филия,а като си ги правя не се получава така.Този въпрос ме тормози.

http://www.google.bg/search?q=принцеси+с+кайма+рецепта&aq=2&oq=ПРинцеси+с+кайма&sugexp=chrome,mod=0&sourceid=chrome&ie=U
SPIRITUS PROMPTUS EST,CARO AUTEM INFIRMA!- ДУХЪТ Е СИЛЕН, ПЛЪТТА-НЕМОЩНА!
+Станислав Стратиев-ТОЛКОВА МНОГО НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ,ЧЕ ВЕЧЕ ВЯРВАМЕ В ТЕОРИЯТА НА ДАРВИН
Аватар
patricii

Рейтинг: 1210

Мнениеот rodopi_biker » Съб Окт 27, 2012 6:21 pm

azze написа:Как се правят принцеси с кайма така че каймата да не се свие и да стане едно малко и тънко кюфте върху филия хляб?Винаги като си купувам принцеси има кайма по цялата филия,а като си ги правя не се получава така.Този въпрос ме тормози.

Като добавиш малко кашкавал в каймата, който ще служи като "амортисьор" и ще поеме луфта от свиването. :D
Аватар
rodopi_biker

Рейтинг: 1220

Мнениеот Chroni » Съб Окт 27, 2012 8:27 pm

Добре де аз ли съм тъп или?? От както се запалих по колела гледам най редовно в youtube стънт.. И сега забелязах че задната им спирачка е в ляво .. Нарочно ли са я разменили или така са си свикнали.. Защото гледам wheelie one hand го правят с лявата ръка - пускат дясната и пак кантарат ХД
Аватар
Chroni

Мнениеот natalito » Съб Окт 27, 2012 10:15 pm

и мойта задна е у лево, трее да почна със стънт начи
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот gesh0898 » Нед Окт 28, 2012 8:43 am

Как се прокарва маркуч на хидравлична спирачка през рамката?
ТАЙНАТА
Никога не излизаш с намерение да паднеш, затова винаги слагай каска.
Аватар
gesh0898

Рейтинг: 1278

Мнениеот Hell_Man » Нед Окт 28, 2012 9:05 am

Chroni написа:Добре де аз ли съм тъп или?? От както се запалих по колела гледам най редовно в youtube стънт.. И сега забелязах че задната им спирачка е в ляво .. Нарочно ли са я разменили или така са си свикнали.. Защото гледам wheelie one hand го правят с лявата ръка - пускат дясната и пак кантарат ХД

Аз карам и мотор и ми е много по-удобно предната да ми е вдясно - не губя ценни секунди да се чудя коя-коя беше.
Затова и ако се кача на чуждо колело винаги питам - да няма фалове :)

Hell_Man

Мнениеот PtD » Нед Окт 28, 2012 9:26 am

Hell_Man написа:Аз карам и мотор и ми е много по-удобно предната да ми е вдясно - не губя ценни секунди да се чудя коя-коя беше.

И аз карам... ама някак си превключвам напълно автоматично. Никога не ми се е случвало да ги объркам. :)
Аватар
PtD

Мнениеот Hell_Man » Нед Окт 28, 2012 10:03 am

PtD написа:
Hell_Man написа:Аз карам и мотор и ми е много по-удобно предната да ми е вдясно - не губя ценни секунди да се чудя коя-коя беше.

И аз карам... ама някак си превключвам напълно автоматично. Никога не ми се е случвало да ги объркам. :)

Явно съм тъпичък просто :)

Hell_Man

Мнениеот qwerty42 » Нед Окт 28, 2012 5:20 pm

Мисля, че знам отговора на моя въпрос, но тъй като не ми харесва - ще питам все пак xD

Баща ми и брат ми бяха взели моето колело ии... го върнаха Така.
Има ли някаква оправия, закърпване на проблема? Или да си търся нова задна гума? :D От какво се е получило така? защото те нямат обяснение xD
Благодаря!
SB R 3.14 ^^
Аватар
qwerty42

Рейтинг: 1250

Мнениеот Hell_Man » Нед Окт 28, 2012 6:06 pm

qwerty42 написа:Мисля, че знам отговора на моя въпрос, но тъй като не ми харесва - ще питам все пак xD

Баща ми и брат ми бяха взели моето колело ии... го върнаха Така.
Има ли някаква оправия, закърпване на проблема? Или да си търся нова задна гума? :D От какво се е получило така? защото те нямат обяснение xD
Благодаря!

То така си беше!
Иначе може да е стояло много време със спадната гума или да е карано с мека гума.

Hell_Man

Мнениеот zafirovp » Нед Окт 28, 2012 9:59 pm

Средно движение ISIS означаваше средно на квадрат или ??? :dontknow:
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот Ozzie » Нед Окт 28, 2012 10:05 pm

Ти верно ли?!? :eek3:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот azze » Нед Окт 28, 2012 10:09 pm

Изображение
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот vnzz » Нед Окт 28, 2012 10:49 pm

Маските от чичаците на ст. "Васил Левски" стаат ли? :dontknow:
Can you help me occupy my brain?
Аватар
vnzz

Рейтинг: 1200

Мнениеот zafirovp » Пон Окт 29, 2012 12:10 am

Мерси за линка. И да вярно забравих разликите. Бях извън спорта известно време и нещо взех да изоставам с матеряла. :beer:
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот rumbala » Сря Окт 31, 2012 5:50 pm

yo....сега първо да се похваля :)

В неделя с приятелите от няма да споменавам кой добре известен DH отбор решихме да пиеме на Витоша и добре се получи, но след това (те все пак са DH маняци) решиха да пускат Лале 1...Супер, чудесно си казах аз - все пак с мекица ще го подкарам добре, предната 180мм ротор - ще издържи, обачееее на половината на Лалето усетих, че нямам почти никаква спирачна сила (явно заради големия наклон). Та..карам с Juicy 3 предна и задна...за XC са супер, обачеее като пусках Лалето найстина никаква спирачна сила - лоста до край, а гумата се върти (не успях да го проумея, тъй като мислех, че ще задере и ще закове гумата, та поне ще смъква земята, ама не се получи)....Та сега въпроса: к'ви спирачки (не много скъпи) да си купя за подобни трасета ?
// In a world without walls who needs Windows ?
Аватар
rumbala

Рейтинг: 1273

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла