[quote="bikerider"]
[quote="bluskanie"]
Бе не е вярно това

Не можеш да ме убедиш, че някъв, дето слуша MTV хитчета е по-умен от тоз дето слуша неква Чалга.
[/quote]
Вярно е. И не мога да те убедя, че някой който слуша MTV хитчета е по-умен, щото не е така и ти си прав. MTV също е чалга и то от класа. Ние тук в темата досега под чалга разбираме нашия роден вариант.
[quote="bluskanie"]
Плю това е невярно да се говори, че всички, които слушат чалга са пълни тъпанари. Просто не е вярно
[/quote]
Ами какво да ти кажа - аз не мисля за такива хора като за тъпанари. Смятам обаче, че духовно ограбват сами себе си като слушат такава музика.
Нали знаеш - зависи от човека. Някои по-богати духовно хора могат да слушат чалга с години и да не се изродят до нечленоразделни маймуни, други хора пък директно се превръщат в разумни животни.
Каквото ядеш - в това се превръщаш. Музиката е храна за душата, а чалгата - отрова. За това говоря - чалгата е материализъм на първично ниво маскиран като духовна култура. Който иска да е такъв, може да слуша чалга и да се кефи на живота на макс - това не го прави по-малко осакатен духовно. Процеса е прогресивен.
Всекидневно наблюдавам в блока ми някои съседи на какво приличат - те направо живеят в света на чалгата - мисловния им процес се ограничава до заучените фрази, драми и "емоции" от чалгата. Скандалите им са като взети от сапунена опера, лафовете им са като Азисовите превземки, изобщоо... мога да стигна по-дълбоко, но ще изляза от рамките на форума. Ясно ти е за какво говоря.
За MTV си 100000% прав, просто го смятам за по-западна чалга. Не правя никаква разлика между "Обичай ме" и "О бейби уен ю ток лайк дет, ю мейк а уоман го мед" и прочие. Пошлотията си е пошлотия независимо от лустрото й. За някои това е върха на сладоледа, за други е мръсотия по асфалта. Хора всякакви.
Така... понеже Windstream ме зарази - flame on bitches
Edit:
@gnao:

:beer:
[/quote]
Е, прав си няма к'во. Но в много случаи тези, които подскачат в ритъма на " baby come.." или там как го каза... псуват чалгарите, наричайки ги селяни и т.н. Просто музиката не се дели на чалга или рап, а на добра и лоша. В АБСОЛЮТНО всеки стил в музиката, за който се сещяш...