Хляб

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Какъв хляб ядете ?

Ръжен
22
13%
Типов
29
18%
Заводски
74
45%
РъЧен
40
24%

Общо гласове : 165

Мнениеот did » Вто Яну 13, 2009 5:25 pm

agent_Jekov написа:Евала, това е да се храниш с мисъл. :beer:

Не е въпрос на мисъл. Просто е по-вкусно.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот ico 1 » Вто Яну 13, 2009 6:07 pm

did написа:От около месец периодично си пека сам хляб - без набухватели, консерванти и т.н., които ги има даже в пълнозърнестите из магазините.

Елементарно е, ако не ви мързи, а ако умеете да го правите, си струва.
Ти и луканчица ще почнеш да си майсториш като си почнал :)
Аватар
ico 1

Мнениеот did » Вто Яну 13, 2009 6:09 pm

ico 1 написа:Ти и луканчица ще почнеш да си майсториш като си почнал :)

Аз луканчица си правя и суша откакто се помня, както и сушен солен паламуд. Стига офтопик!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Dr.Green Thumb » Вто Яну 13, 2009 11:33 pm

agent_Jekov написа:
Dr.Green Thumb написа:Ръчен рулллллз :hbang2: :hbang2: :^: ръжен suxxx :puke:
:D :D :D

Ти гледаш да е вкусно или да е полезно?

Да е ръчно :D :evil: :evil: :^:
Аватар
Dr.Green Thumb

Рейтинг: 1191

Мнениеот agent_Jekov » Сря Яну 14, 2009 11:24 am

Ясно, да е вредно значи.Жив и здрав. :lol:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот PtD » Сря Яну 14, 2009 1:25 pm

agent_Jekov написа:Ясно, да е вредно значи.Жив и здрав. :lol:

Ако си толкова маниак на тема "полезно", то първото нещо, което следва да направиш, е незабавно да се изнесеш от смога на София. Да обясняваш кое е вредно и кое полезно, докато дишаш сажди, примесени с малко въздух, ми се вижда малко демагогско... :popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Яну 14, 2009 3:44 pm

did написа:От около месец периодично си пека сам хляб - без набухватели, консерванти и т.н., които ги има даже в пълнозърнестите из магазините.

Абсолютно. Инвестицията в робот за хляб се изплати за няколко дни, поне така твърдят стомасите ни в къщи. Даже и котките го ядат...

@PtD: :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот agent_Jekov » Сря Яну 14, 2009 7:55 pm

PtD написа:
agent_Jekov написа:Ясно, да е вредно значи.Жив и здрав. :lol:

Ако си толкова маниак на тема "полезно", то първото нещо, което следва да направиш, е незабавно да се изнесеш от смога на София. Да обясняваш кое е вредно и кое полезно, докато дишаш сажди, примесени с малко въздух, ми се вижда малко демагогско... :popcorn:

Аз и без това не съм в най-големия смог.А и е ясно, че не можеш да ограничиш цялото вредно влияние около теб с едно махване на ръката, мисълта ми е, че до колкото може, може да се ограничи.И единият от начините за това е правилното хранене и в частност по-полезен хляб. :agree:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот bikerider » Чет Яну 15, 2009 8:42 am

1.
- Желе, от какъв сандвич се отслабва?
- От половин сандвич!

:lol2::lol2::lol2:

2.
Доста наивно разсъждаваш относно "по-здравословен" хляб купен от магазин :)

3.
agent_Jekov написа:А и е ясно, че не можеш да ограничиш цялото вредно влияние около теб с едно махване на ръката.

Може и още как:
axelmax написа:Айде давай го смело,
върни се ти на село.

:D
Аватар
bikerider

Мнениеот Анелия » Чет Яну 15, 2009 9:42 am

Агентът Жеков не защитаваше ли въобще неяденето на хляб :dunno: Темата се разми доста, но ще добавя моето мнение: няма смисъл да се яде хляб ако можем да си го позволим. Той е евтин вариант за набавяне единствено на въглехидрати. Далеч по-полезно е да изядеш две пържоли със салата отколкото една пържолка с 2-3 филии хляб. Но сами се сещате, че разликата в цената е огромна.
Да, за вкуса сте прави, и аз обожавам тестени неща. Те така са и направени: да са вкусни. Но последиците са килограми, шкембета и паласки. Заради това не (зло)употребявам с тесто и захар.
Не съм правила статистика, но винаги съм се заглеждала по хората, които ръфат тестени закуски навън. Много голяма част са с наднормено тегло. Знам, че ей сега ще ми скокнат велосипедистите като ми кажат че хрускат по 3 закуски на закуска и са кльощави. Но едно е тялото на спортуващи МЛАДИ хора, друго е на 40 и отгоре годишни лелки, които си седят само вкъщи и лапат хляб и яхния.
Ауу, че дълго стана :)
Аватар
Анелия

Мнениеот agent_Jekov » Чет Яну 15, 2009 11:00 am

bikerider написа:Доста наивно разсъждаваш относно "по-здравословен" хляб купен от магазин :)

Аз най-вече защитавам методът на did, а както разбрах и твоя.;)

Относно селото, наистина съжалявам, че нямам такова, в което да избягам понякога. :)

@Анелия Не съм защитавал неяденето на хляб.И няма такова правило, че ядеш ли хляб ставаш дебел и тн.Всичко опира до правилната му консумация, което включва и правилен хляб.Много е просто. ;)
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот bikerider » Чет Яну 15, 2009 11:18 am

:offtopic:

agent_Jekov написа:Относно селото, наистина съжалявам, че нямам такова, в което да избягам понякога. :)

Извинявай. Забравих, че си потомствен аристократ от Симеоново :)
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Яну 15, 2009 11:20 am

Анелия написа:Но последиците са килограми, шкембета и паласки.

:nono: Липсва ти разходната част в уравнението.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот agent_Jekov » Чет Яну 15, 2009 11:27 am

bikerider написа::offtopic:

agent_Jekov написа:Относно селото, наистина съжалявам, че нямам такова, в което да избягам понякога. :)

Извинявай. Забравих, че си потомствен аристократ от Симеоново :)
:offtopic:
:bouncy:
До 5-то коляно съм софиянец, живея във вилната зона, не в самото село.Там се преместихме отдавна именно заради шума и мръсотията на големия град.А това, че по-голямата част от деня я прекарвам в града, трябваше ли да го споменавам?То не те и интересува.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Анелия » Чет Яну 15, 2009 4:59 pm

Разходната част е важна, но уравнението си е уравнение и когато приходната е по-голяма от разходната, тогава резултатът е споменатия. Така че ако след 1 час плуване сме изгорили 400 калории и изядем 700, защото сме озверели от глад, резултатът е с отрицателна стойност за нас и положителна за мазнините по тялото.
Белият хляб има висок гликемичен индекс (100!). Това означава, че инсулинът ни се покачва доста бързо. Което пък води до бързо огладняване пак. И поемане на още храна. И така затворен кръг. Пълнозърнестият ръжен хляб има ГИ 89, което не прави кой знае каква разлика с белия. Така че според мен ако ядете хляб, си яжте този, който ви е по-вкусен.
Аватар
Анелия

Мнениеот biketron » Вто Яну 20, 2009 2:04 pm

А не може ли да не ядем хляб а само месо.... :beer: :beer:
Аватар
biketron

Рейтинг: 1044

Мнениеот wicked_bro » Пет Яну 30, 2009 9:48 am

последно време малко го намалих ,но по-попринцип заводски бял или още по-добре добруджа,ненарязан.Твърдо ненарязан! първо не се иска много акъл за да си нарежеш хляба и мразя всякакви такива мързелашки изпълнения които полека скапват всичко истинско в тоя свят.. и второ мразя гадни найлони които замърсяват всичко,мразя коли поради същата причина.обичам диня и море :):):):)
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Рейтинг: 1609

Предишна

Назад към Бла - Бла