Мда,интересно нещо е теорията на конспирацията.Аз обаче гледам да се придържам към елементи в които мога да взема някакво участие.
Като радиолюбител мога да кажа, че голяма част от нещата писани за ХААРП са глупости.Благодарение на такива писаници хората не вярват, което пък е и една от целите на тези които имат какво да крият.
http://www.youtube.com/watch?v=f5IevSxeQV4&feature=related Това е запис на един от експериментите от ХААРП,чува се в цял свят.Наистина хиляди ватове се бълват.Възможно е да има сложни взаимовръзки,които да водят и до земетресения.При нагряване на атмосферата с тези микровълни се получава йонизиране на някои слоеве.При тия процеси и част от атмосферата се издига,което е възможно да води до промени в климата.Тогава може би се получават неща като това
http://www.youtube.com/watch?v=IWki-xl_ZtU&feature=fvwrelТези сложни взаимовръзки,за които изглежда е доста трудно все още да се каже със сигурност биха могли да бъдат като тригер за отключване на събития,нарупали напрежение,както е със земетресенията.Но само по себе си,радиоизлъчването не би могло да подейства,поне не и преди да ни изпържи първо нас.
За почитателите на конспирациите ще отбележа,че преди първото земетресение беше доста топло

и то през ноща.
Освен това някои радиолюбители забелязват засилени "прохождения" около земетресенията (Явление на приемане на далечни сигнали в следствие на йонизацията)
Тази година слънцето навлиза отново в 11 годишния си максимум.Миналия път,когато и аз се зарибих,около 2000 година изгоряха някои радиосъоръжения и електроника по цял свят в следствие на слънчевите бури.
От друга страна се наблюдава отслабване на геомагнитното поли и редица аномалии.В момента магнитните полюси са тръгнали да се местят.Кога точно ще отслабне максимално не може да се каже,но вероятно ще е след по-малко от 1000 години.Тея неща няма как да не доведат до каталклизми.В крайна сметка земната кора е като каймака на млякото.Така,че живейте си живота,но не отлагайте изработването на методики за действие в различни ситуации.
Не знам дали забелязахте, че след земетресението някои банки изключиха голяма част от банкоматите си.Бензиновите колонки работят с ток.ГСМ клетките също. Колко от вас знаят телефона на родителите си наизуст?
Ей такива неща....