от did » Нед Сеп 10, 2006 4:42 pm
[quote="kibikoff"]
де ги търсиш тез гъби У Швабско вааа??
да са нинатровиш, ейй мумчиее, умната...
[/quote]
Има, има. Много гъби има даже. Малко е забранено да се берат, ама какво да правя, като има. Не мога просто да си мина по пътеката и да подмина някоя сърнела, пръкнала се на 10 сантиметра встрани оп маршрутчето ми. Все пак там, където ги бера, шансът да ме види някой е нищожен.
Има и много мухоморки, повече отколкото в България даже - бели, зелени и червени... Цели полянки като трикольори са!
Вчера видях за първи път през живота си off-road линейка. По един маркиран веломаршрут минах покрай 2 колоездачи, единият от които беше легнал по гръб и не мърдаше. Беше без каска и явно се беше изтряскал в главата, щото лявата половина от лицето му беше синя. Лежеше неподвижно и чакаше линейка, т.е. постъпваше точно както трябва да се действа в такива случаи. Беше си в съзнание и даже говореше спокойно, но нарочно не мърдаше. В такава ситуация може ако мръдне, при евентуална фрактура в областта на врата, да си прекъсне някой нерв и да се парализира. Явно хората знаят как да постъпват при такива инциденти и мислят с главите си, а не се правят на "мъже" като някои хлапета, които веднага след падане гледат да станат и да демонстрират, че "нищо им няма".
Питах ги имат ли нужда от помощ, а те ми казаха да не съм се притеснявал, помощ щяла да дойде много скоро. Доста се зачудих там каква помощ може да иде, че да пренесе пострадал без да го раздруса сериозно. Гората е много висока и хеликоптер няма шанс даже да ги види, камо ли да ги кацне и да ги извози. Нормална кола до там е АБСУРД да иде. Както и да е. Отпратиха ме, аз продължих и малко по-надолу видях в ГОРАТА по ПЪТЕКА нагоре да драпа "линейка". Упитъх ги накъде е пострадалия, обаче досега не бях виждал подобен джип, оцветен със цветовете на немските линейки, при това в действие.
Q. b. f. f. f. s.