Спорт с тюлени ???

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Спорт с тюлени ???

Мнениеот RAM-FR » Нед Сеп 10, 2006 9:59 pm

http://tuleni.hit.bg/indexbg.html
http://www.hsus.org/protect_seals.html
This year the Canadian government allowed fishermen to club and shoot more than 330,000 baby seals in the North Atlantic, just to earn a few extra bucks by selling seal skins.

Какви хора са това ???? :(!::bawling:
Линковете не се препоръчват за хора със слаби сърца.
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот elfa » Нед Сеп 10, 2006 10:13 pm

Това е ПОКЪРТИТЕЛНО:(!:!!!
elfa

Рейтинг: 1705

Мнениеот Teodor40 » Нед Сеп 10, 2006 10:13 pm

Нека всички които го видят да взлязат! Не е нужно да се гледа а по този начин се добавя един глас!
Влесте и тук: https://community.hsus.org/campaign/har ... rce=gaban5
А от мен едно пожелание към тези "спортисти"- ДА УМРАТ ДАНО И ДЕЦАТА ИМ ПРЕДИ ТОВА! Това не са хора!!!!!!
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Morpher » Нед Сеп 10, 2006 10:16 pm

[color=red]Моля, чрез това си мнение да не бъда приет, като безразличен към проблема!!!
[/color]
Ние не сме в област, където този проблем се среща!!!
Ние сме на майната си от каквито и да било тюлени! С какво ще помогна, като видя или пратя този линк на някой 15 годишен, който ще каже "Е*ал съм го..."???

Вярно! Това е много голям проблем, но не мисля, че е от такъв приоритет за България, че даже да се превежда на родния ни език...

No hard feelings...:beer::beer::beer:
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот Teodor40 » Нед Сеп 10, 2006 10:21 pm

" The 2006 Canadian seal hunt left more than 336,000 seals dead -- almost all of them were babies as young as 12 days old. "

Morpher- приемам те като безразличен и искам да ти кажа, че на местата където си слагаш мейла е като подписка. Не се срещало в България...ти човек ли си бе? На тебе ли трябва да ти се случи за да ти запука?
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Morpher » Нед Сеп 10, 2006 10:24 pm

[quote="Teodor40"]

Morpher- приемам те като безразличен и искам да ти кажа, че на местата където си слагаш мейла е като подписка. Не се срещало в България...ти човек ли си бе? На тебе ли трябва да ти се случи за да ти запука?

[/quote]

Аз изрично съм си написал мнението, а живеем в една свободна държава и мога да го изразя свободно! И НИКОЙ не може да ме съди за това!!!!

Едит: Като не ти харесва НЕ МИ ОТГОВАРЯЙ!!! НЕ КАРАМ НИКОЙ ДА МИ ОТГОВАРЯ!!!

Едит 2: НИКЪДЕ НЕ СЪМ КАЗАЛ, ЧЕ НЕ МИ ПУКА!!!!!!!!!!!!!!!

Едит 3: Когато някой не ме е разбрал, то нека НЕ МЕ КОМЕНТИРА...ОТНОВО НАПОМНЯМ: Не карам никой дами отговаря!
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот Shady™ » Нед Сеп 10, 2006 10:32 pm

Няма нужда да редя псувни и иконки по въпроса...За това направо:

ТЕЯ СА ЗА УБИВАНЕ / ПРЕБИВАНЕ !!!
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот klmn » Нед Сеп 10, 2006 10:35 pm

Баси,с 3 мин. закъснение пуснах същото в "No comment"без да съм видял темата,еднакви неща ли ровиме..изродията е отсекъде..
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bobeca » Нед Сеп 10, 2006 11:04 pm

Тея са някви супер П*д*р*с*и!Дано умрът дано!
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот ddevil » Пон Сеп 11, 2006 10:18 am

Кофти...явно канадците могат само да карат...не да мислят:xx(:
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот chill » Пон Сеп 11, 2006 11:08 am

Вие тук всички сте вегетарианци, нали? И мама и тати се грижат да имате какво да папкате, нали ?
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 11, 2006 11:08 am

Булгар, булгааар... :spin:

@chill: :thumb:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пон Сеп 11, 2006 11:15 am

Аз не виждам НИКАКВА разлика между тия "ловци" и нашенските си "ловджии". Разликата е само във вида на убиваните животни.

Там има тюлени и идиоти. Идиотите се занимават с убиване на тюлени.

В България има диви свине, елени, сърни... и идиоти. Идиотите, съответно, се занимават с избиване на диви свине, елени, сърни и квото там друго им падне. Ако имаше и тюлени, щяха да трепят и тюлени. Всъщност, те са трепали доста, затова и вече по черноморието почти няма.

В България също има такова понятие "Спортен лов",имат си легална организация, легални магазини за муниции, списания си издават, трофеи си събират. Само дето не се опитват да вкарат спортния лов в олимпийската програма (засега).

Ако ви покажат подобен сайт с картинки на сърни с прерязани гърла от Родопите, едва ли ще ви е по-приятно да ги гледате. Разликата е, че канадците са успели да раздухат този проблем до степен, в която той да се обсъжда в български форум по планинско колоездене. Странно защо гледката на череп на елен с големи рога, закачен в някоя механа, се счита за нещо нормално, създаващо уют, а снимка на същия тоя елен с прерязано гърло, точно преди да му резнат "трофея" е "покъртителна гледка".

Когато канадците започнат в техните сайтове за планинско колоездене да обсъждат защо в Родопите се избиват сърните, тогава ще стане ясно, че и в България се прави нещо по въпроса. Защото в Канада явно се прави, и то много. Тая тема го доказва.

Дотогава ще е добре да обърнем внимание на това, което се случва в собствената ни къща, преди да упрекваме комшията за това, че биел жена си. Спомнете си за тая тема, когато видите ваш познат да отива през уйкенда с пушката и джипа "сред природата да разпусне". Кажете му 2-3 думи. АКо не знаете какво да му кажете, поне го напсувайте. Това е по-полезно от цъкане върху линкове към преведени на български език канадски сайтове.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот tobsi » Пон Сеп 11, 2006 11:32 am

Добре дори и да не сме "вегетарианци" ******* според теб това ли е начина да убиеш "дивеча" ? Да му блъскаш по главата докато не спре да мърда ? Наистина човечеството в наши дни се "нуждае" от това което тези животни могат да ни дадът... дали ще е някое палто на някоя смотана богата курва или дали ще е храна за някого [color=red]НО ТОВА ЛИ Е НАЧИНА [/color] ти изобщо забеляза ли че на тези бухалки има и ЗАБИТ пирон ??? Както и да е ... аз съм твърдо ПРОТИВ.
this is where I would be standing if I give a shit about whatever the hell you were talking about.
Аватар
tobsi

Рейтинг: 1220

Мнениеот did » Пон Сеп 11, 2006 11:36 am

[quote="tobsi"]

според теб това ли е начина да убиеш "дивеча" ?[/quote]

яяяя, интересно!

и кой е начина?

би ли ни го описал по-подробно?

Преди месец гледах представление как хранят тюлени в зоопарка във Франкфурт. Тюлените са удивителни същества. Според мен имат коефициент на интелигентност по-висок от този на средностатистически ловец.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот tobsi » Пон Сеп 11, 2006 11:40 am

Еми @did не сам казал нищо на теб, а начина ако изобщо тези, както каза @did удивителни животни трябва да бъдат избивани начина трябва да е по-хуманен !!! Защот животинките трябва да се мъчат с бухалки с пирони ? Ето го начина @did, по-добре смъртта им да настъпи бързо ако изобщо трябва да настъпва ...
this is where I would be standing if I give a shit about whatever the hell you were talking about.
Аватар
tobsi

Мнениеот did » Пон Сеп 11, 2006 11:43 am

Точно така, tobsi, добре си се ориентирал. Съвет от мен: Трябва да запишеш някакво висше, хуманитарна специалност, щото пращиш от хуманизъм, чак от ушите ти изтича.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот tobsi » Пон Сеп 11, 2006 11:45 am

@did мисля че си забавен :beer:
Аватар
tobsi

Мнениеот TOYAGA » Пон Сеп 11, 2006 11:46 am

Човекът е хищник... Безогледен звяр, който има присъщи потребности.

Като бялата мечка, която разкъсва малките пухкави тюленчета с големи кръгли очи със зъби... Как мислите, дали разкъсването наживо със зъби е по-хуманно и естетически издържано от пръсването на черепа със сопа?

И като малките пухкави тюленчета с големи кръгли очи, които разкъсват малките пъстри и нежни хамсийки с острите си кръвожадни зъбки. Тва как ви звучи? Да сте чули някой да се е застъпвал за хамсията? Или за зелената еуглена?

Айде да не продължавам с изстъпленията на лакомите хамсии над по-дребната морска фауна, че има малки деца в района...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот tobsi » Пон Сеп 11, 2006 11:53 am

Ами @TOYAGA според теб има ли животно което убива за удоволствие ??? Е така просто да убие друго животно и да го остави ... те убиват за да живеят, част от кръговрата на живота. Докато ТУК говорим за удоволствието което изпитват тия твари когато ги убиват, нали е СПОРТ !!!
Аватар
tobsi

Мнениеот TOYAGA » Пон Сеп 11, 2006 11:58 am

[quote="tobsi"]

Ами @TOYAGA според теб има ли животно което убива за удоволствие ??? Е така просто да убие друго животно и да го остави ... те убиват за да живеят, част от кръговрата на живота. Докато ТУК говорим за удоволствието което изпитват тия твари когато ги убиват, нали е СПОРТ !!!
[/quote]

Цитирам по памет...

"И в най-свирепия звяр се крие капка милост,
В мен няма, значи звяр не съм..."
Аватар
TOYAGA

Мнениеот did » Пон Сеп 11, 2006 12:02 pm

Аз предлагам, ако някой забележи някоя котка (все едно дали е 1, 2, 3 ..., 11, 12 или 13) да убива мишки без да ги яде (значи за спорта), котката моментално да бъде линчувана и да и бъде иззето колелото в името на Родината.

А сега сериозно: Знам, че тояга заема такава позиция, за да покаже, че има и други гледни точки. Сега не ми се спори за тия неща, щото такива спорове по правило са безплодни. Аз не съм вегетарианец, че да се правя на света вода ненапита. Намесих се в тая тема, защото тръгна твърде лигаво, движена само от емоции, породени от ужасните снимки в горните сайтове. Не може да се говори само за и против "спортния лов" на тюлени. Може да се говори за и против "спортния лов" въобще, но това е твърде философски въпрос, на който всеки сам трябва да си отговори.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот tobsi » Пон Сеп 11, 2006 12:03 pm

@TOYAGA само не разбрах аз ли те дразня ? :dunno: Аз просто си казах мнението ...
Аватар
tobsi

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Сеп 11, 2006 12:04 pm

[quote="tobsi"]

[/quote]
Не забравяй, че хората също имат инстинкти. Животински инстинкти. Не можеш да коментираш инстинктите от морална гледна точка. Безсмислено е. По отношение на българските ловци мога да ти кажа, че в България сигурно вече има над 150 000 регистрирани ловеца, по простата причина, че преди 10-тина години беше "мноу фиешън" да си авджия. Бяха почти унищожени популациите от сърни, благородни елени, елени лопатари, муфлони, диви кози, зубри, силно намаля броя на дивите зайци и т.н.Мисля, че вече нещата се пооправят, но това, което беше съсипано изисква поне 20-30 години, за да се възстанови. Аз самият ходех до около преди две -три години редовно на лов, но вече не ходя. Една от причините за това е, че когато държиш пушката и гръмнеш някое животно не изпитваш никакви морални задръжки ("угризения на съвестта"). Но когато се наложи да доубиеш с голи ръце или нож ранено вече животно нещата вече стоят по друг начин. Иска се доста воля, да тръгнеш срещу съвестта си и да го убиеш, за да не страда. Моля ви не коментирайте моите думи. Като казах, вече не ходя на лов.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот tobsi » Пон Сеп 11, 2006 12:09 pm

Еми именно @NovemberCharlie идеята е поне да ги убиват с пушки или с нещо водещо до внезапна смърт, както ти каза да го убиеш с нож (в случея бухалка с пирони) е съвсем друго. Както и да е сприрам да коментирам случея защото усещам че дразня сички.
Аватар
tobsi

Мнениеот did » Пон Сеп 11, 2006 12:10 pm

[quote="NovemberCharlie"]
Но когато се наложи да доубиеш с голи ръце или нож ранено вече животно нещата вече стоят по друг начин. Иска се доста воля, да тръгнеш срещу съвестта си и да го убиеш, за да не страда.[/quote]

Това съм го правил и то не веднъж. Клал съм разни птици, зайци, веднъж и прасе. Гадно е. Въпреки всичко, ако се наложи някога, пак ще го направя, макар и с отвращение. Това обаче се отнася за домашни животни, съдбата на които е решена още когато са се родили. Никога не бих посегнал на животно, родено на свобода.

Не знам каква е разликата. Принципно няма никаква разлика, но за мен има. Сигурно си търся някакво оправдание за пържолите, които толкова много харесвам.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Гост » Пон Сеп 11, 2006 12:14 pm

[quote="did"]

Това обаче се отнася за домашни животни, съдбата на които е решена още когато са се родили. Никога не бих посегнал на животно, родено на свобода.[/quote]
Природата ли им е отредила тази съдба или хората?
Гост

Мнениеот TOYAGA » Пон Сеп 11, 2006 12:15 pm

[quote="tobsi"]

@TOYAGA само не разбрах аз ли те дразня ? :dunno: Аз просто си казах мнението ...
[/quote]

Не ме дразниш. Просто както каза did, гледните точки към даден проблем са много. Да, това е проблем, но той няма да се реши с дърдорене по форуми...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Сеп 11, 2006 12:18 pm

[quote="did"]

[quote="NovemberCharlie"]
...[/quote]

...за пържолите, които толкова много харесвам.
[/quote]
И аз, и аз:D:beer:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Гост » Пон Сеп 11, 2006 12:22 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="tobsi"]

[/quote]

Не ме дразниш. Просто както каза did, гледните точки към даден проблем са много. Да, това е проблем, но той няма да се реши с дърдорене по форуми...
[/quote]
Което изключва възможността даден проблем да се обсъди във форума, така ли?;)
Гост

Следваща

Назад към Бла - Бла