sim city 4

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

sim city 4

Мнениеот brokicho » Съб Дек 30, 2006 11:51 pm

преди няколко дни я дръпнах от един Българси сървър и започнах да я играя тази игра която изглежда доста зарибяваща но някъкси немога...
ако може тези от вас които са я играли(дано има такива) да обяснят с няколко думи как точно се строят кварталите защото аз построявам няколко къщички от кдаден квартал и после нищо видях че се делят на комерсялна жилищна и промишлени зони но пробвах доста но не успях да построия нищо о да заиграя играта говоря само за кварталите другите згради които се строят по отделно тях си ги строя :)
извинявам се за простотията с която Ви занимавам но ми бърка в здраветоя тая игричка вее няколко дни ще съм много благодарен ако някои се отзове да помогне
brokicho

Рейтинг: 1735

Мнениеот screamBoy » Нед Дек 31, 2006 12:35 am

ммм общо-взето ако не си играл никое Сим Сити то смисъла е маааалко по-така

обаче, не са само строителните неща, имаш и хора, и целта е да направиш и поддържаш такава инфраструктура че хората да са доволни
идеята е че със строежите се опитваш да влияеш на хората, а те вече те подпомагат с одобрение и пари (данъци)

така че, като строиш квартали за разиденции, индустрия, комерс ти си все едно кмет на града - заделяш парцел за тая цел и толкова. От хората зависи дали там ще има нещо и какво точно ще е.

Иначе казано - заделяш парцели и правиш така че хората да искат да ги използват - като им пускаш вода, ток, транспорт, заделяш търговски и индустриални площи наоколо, осигуряваш ги с полиция, пожарна, болници и т.н.
като не забравяш да се грижиш замърсяването да не е много голямо и данъците да не са прекалено високи (че хората отиват в съседните градове)

реално съм играл само 1, 2 и 2000, но предполагам основната идея не е много ралична и тук.
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот brokicho » Нед Дек 31, 2006 12:40 am

screamBoy благодаря много за отговора сега като се замисля и в тази част е така може би
brokicho

Мнениеот Alpina » Нед Дек 31, 2006 1:21 pm

Както каза screamBoy идеята е да правиш и от трите вида зони, според нуждите на хората, които са показани на една от графиките, усигорявайки им полицейска охрана, на един от режимите на картите може да видиш дали примерно цялата територия на град ти е покрита от полицията и следователно каква е престъпността там, завишавайки субсидиите за полиция едно управление може да покрие повече територия, същото е и за другите такива....
Пусни си някоя готова карта и поразгледай как стоят нещата с организацията на територийте. Трябва да обърнеш и внимание за това къде са индустриалните зони и дали няма да замърсяват жилишните... абе много зарибявка е, ако се хванеш сериозно да я играеш, но много време изисква :(
Няма как да се обяснят всички елементи така. Просто задавай въпрос и ако може, ще отговаряме.
Аз сега ще взема да я пробвам тази SimCity 4, че Transport Tycoon Deluxe малко ми писна :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Нед Дек 31, 2006 7:45 pm

P.S.
Играта си има чудесен tutorial, ако минеш през всичките, няма да имаш никакви въпроси :agree:
Но доста са я улеснили, спрямо предишните версии :banghead:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот brokicho » Сря Яну 03, 2007 12:03 pm

мерси за отговора Alpina горе долу разбрах за какво става на въпрос в играта та дано да няма повече въпроси :beer: :beer: :beer:
brokicho

Назад към Бла - Бла