assgiver написа: А кои е авторът ?
bluskanie написа:assgiver написа: А кои е авторът ?
Амос Оз се казва - чист евреин. Малко полулярен е у нас, защото не е превеждан на български. Ама понеже преди няколко дни майка ми приключи с превода, имах честта да я прочета пръвСкоро ще я издадат...
"История за любов и мрак"
Teodor40 написа:bluskanie написа:assgiver написа: А кои е авторът ?
Амос Оз се казва - чист евреин. Малко полулярен е у нас, защото не е превеждан на български. Ама понеже преди няколко дни майка ми приключи с превода, имах честта да я прочета пръвСкоро ще я издадат...
Има ли сюжетна линия или? В смисъл такъв-много ли е тежка?
Teodor40 написа:bluskanie написа:assgiver написа: А кои е авторът ?
Има ли сюжетна линия или? В смисъл такъв-много ли е тежка?
bikerider написа:@bluskanie: Добро упражнение по маркетинг
bluskanie написа:bikerider написа:@bluskanie: Добро упражнение по маркетинг
Епа упражняваме се, нема как
bluskanie написа:Иначе какво... ти не си ли съгласен с това? Родителското бреме е неизлечимо решаващо за развитието на децата. Всеки е чувал уорнингите отностно това или онова начинание. Ако нямаше кой да ни спира, ВЕРОЯТНО щяхме да сме по-пробивни. Това е само теория и то не моя, но съм склонен да се съглася с нея.
PtD написа:Мммм, родителското бреме е ужасно... обаче ако нямаше предупреждения и предпазни действия, щяха да оцелеят под 1% от децата - кое щеше да е бръкнало в контакта, кое щеше да е паднало от балкона, кое щеше да се е нарязало с кухненски нож, кое щеше да се е отровило и т.н. и т.н. Просто интуицията, развивана с хиляди и милиони години не действа в среда, която е създадена в близките сто години.
bluskanie написа:PtD написа:Мммм, родителското бреме е ужасно... обаче ако нямаше предупреждения и предпазни действия, щяха да оцелеят под 1% от децата - кое щеше да е бръкнало в контакта, кое щеше да е паднало от балкона, кое щеше да се е нарязало с кухненски нож, кое щеше да се е отровило и т.н. и т.н. Просто интуицията, развивана с хиляди и милиони години не действа в среда, която е създадена в близките сто години.
Нещата , за които говориш са различни от това, за което става дума тук...
bluskanie написа:bikerider,
Но ти изпадаш в крайност отново. Аз не см казал да оставим децата си на произвола, но пък искам важните решение да се вземат еднолично без НИКАКЪВ натиск.
bluskanie написа:едно поколение да задмине предшестващото го е да го премахне.
bluskanie написа:Говоря например за това, детето само да избира какво и къде да учи. Само да избира с кого да се жени или живее. Нещата , за които говориш са различни от това, за което става дума тук...
Аз не см казал да оставим децата си на произвола, но пък искам важните решение да се вземат еднолично без НИКАКЪВ натиск.
did написа:@bluskanie:
Всъщност, защо пусна тази тема?
bluskanie написа:PtD, именно, по това време, детето е вече младеж или вече зрял човек и въпреки това не е научен да взима решенията, или по-скоро е научен (от кого?) да няма последната дума...
PtD написа:bluskanie написа:PtD, именно, по това време, детето е вече младеж или вече зрял човек и въпреки това не е научен да взима решенията, или по-скоро е научен (от кого?) да няма последната дума...
На това човек се научава сам. Ако не се научи сам, значи не може да взима сам решения.
bluskanie написа:Така е, но само защото не му е давана възможност, когато е трябвало
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта