Кафе или спорт ???

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Съчетавате ли спорта и кафето?

Спорувам и не пия кафе!
33
36%
Спортувам и пия кафе само в "екстремни" случаи.
11
12%
Спортувам и отвреме на време пия кафе (не виждам връзка).
27
29%
Повече кафе, по-малко спорт и обратното!
5
5%
И КАФЕ И СПОРТ - железен съм, не усещам влияние...
16
17%

Общо гласове : 92

Кафе или спорт ???

Мнениеот atanas2d » Съб Юни 09, 2007 3:16 pm

Какво мислите за пиенето на кафе всеки ден?
При мен лично, тонусът на тялото ми намалява неколкократно, единствено мозъкът ми се поразбужда. Понякога обаче второто е по-важно и затова ми се налага да пия кафе.
Споделете, на вас отразява ли ви се ВСЕКИДНЕВНАТА употреба на кафе върху имунната система и тонуса? Чувал съм също, че имунната система се изтощава от тези инжекции от кофеин, когато ви липсва енергия.

Ето ви една статия:
http://www.zdrave.bg/index.php?c=n&id=1839
България е много красива страна, дано винаги да е така красива и винаги да се казва България!

http://vvs.vnbg.net
atanas2d

Рейтинг: 1200

Мнениеот Nymphetamine » Съб Юни 09, 2007 3:20 pm

Кафето ми действа тонизиращо във всяка ситуация. Цигарите с кафето имат обаче обратен ефект... Но само да излезне малко свободно време, веднага отивам да поплувам.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Stuny » Съб Юни 09, 2007 3:29 pm

Не се имам за железен , но пия кафе ежедневно , като работя тежка физ. работа , а когато почивам - въртя доста.
Stuny

Рейтинг: 2000

Мнениеот THEZOGGO » Съб Юни 09, 2007 3:32 pm

Аз кафе не пия, колкото и да е смешно, просто не ми е вкусно. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Velio » Съб Юни 09, 2007 3:45 pm

черен чай rulez :)
Play it safe
Аватар
Velio

Рейтинг: 1220

Мнениеот THEZOGGO » Съб Юни 09, 2007 3:48 pm

:offtopic:
Ама защо анкетата не си е в раздел АНКЕТИ, :dunno: може би малко недоглеждане от страна на atanas2d :) , нищо случва се ;) :beer: , ъъъъ модераторите да действат по прехвърлянето. :agree: :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот gurga4a » Съб Юни 09, 2007 3:57 pm

черния чай е естествен афродизиак доколкото съм чувал ти за тфа ли? :D :D :D
www.veterinar-bg.com
Sell:Fox vanilla fork
Аватар
gurga4a

Рейтинг: 1271

Мнениеот sharky » Съб Юни 09, 2007 4:11 pm

Абе аз и без това съм си енергичен, само кафе ми липсва. Не знам ... може би по-натам може и аз да пропия, ама за сега кафе не пия изобщо. Хем не ме кефи, хем нямам нужда. Мен кофеина ми действа енергизиращо. Даже когато пия кола вечер след това не мога да спя, щото ме държи няколко часа. Сутрин в училище съм на кола и съм си супер. Са верно че вечер не мога да пия, ама не съм сикнал. Предполагам че ако почна организма ми ще свикне и ще мога да си спя
ИзображениеИзображение
Аватар
sharky

Рейтинг: 1834

Мнениеот atanas2d » Съб Юни 09, 2007 5:07 pm

TheZоggo, ами аз видях че има и други анкети в раздела БЛА-БЛА, а и темата беше доста далеч от MTB затова го сложих тук.

Не че подценявам мнението на учениците, но темата е насочена към хора, които по-принцип имат опит във всекидневната употреба на кафе, дори и да са се отказали от нея вече. Има и ученици, които пият кафе всеки ден и също могат да споделят опит. Аз лично като бях ученик не пиех кафе и разсъждавах така: хич не ми и трябва. Но когато съм спал 3-4 часа и трябва да работя трябва да се надрусам с кафе, няма как...

Аз също пукам зелен чай от време на време. Черният е по-силен и носи негативите и на кафето (черен чай = изсушен зелен чай, макар че в България и "зеления чай" е малко или много поизсъхнал докато стигне до нас). Има обудряващ ефект и е добър за хора, които кафето им действа кофти по някакъв начин. Проблемът е, че не е достатъчен за да се надрусаш с кофеин ако наистина имаш нужда, от моя опит препоръчвам зелен чай за по-леки случай на сънливост и лошо настроение...
България е много красива страна, дано винаги да е така красива и винаги да се казва България!

atanas2d

Мнениеот Nymphetamine » Съб Юни 09, 2007 5:21 pm

atanas2d написа:...Но когато съм спал 3-4 часа и трябва да работя трябва да се надрусам с кафе, няма как...

Жалко, че не помага и срещу мързел. :)
atanas2d написа:...препоръчвам зелен чай за по-леки случай на сънливост и лошо настроение...

В случаите, когато ми е сдухано и няма как да прасна една ракийка, да ми се пооправи настроението, вземам деанксид - мисля, че е смесица от билки и е нещо като лек вариант на антидепресант, съвсем безобидно, но с много ефикасно действие. 20 минути след приемането му отново ми е весело и се чувствам по-жизнен и бодър. Пък и чувството ми за хумор се оправя. ;) Струва 1.20 едно блистерче.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот Velio » Съб Юни 09, 2007 6:01 pm

gurga4a написа:черния чай е естествен афродизиак доколкото съм чувал ти за тфа ли? :D :D :D

не съм се замислял за това :dunno:

просто чая по- ме кефи и ми действа много по-добре. Пия и зелен, и черен и билков и плодов (то билковия и плодовия не е точно "чай" де, но... :) )
Имам над 10 кутии с рзлични видове чай и ми е кеф сутрин като стана да се чудя какъв да си направя. Зеления чай има доста по-малко кофеин от кафето. Също действа ободряващо, но няма толкова странични ефекти. Черния е малко по-силен, но пак е далеч от кафето.
На мен лично кофеина не ми действа особено добре. Почвам да треперя, изнервен съм, дори ми се проявява и сънливост. Ако е 1 кафе на ден (примерно сутрин) няма ядове. Но ако прекаля не отива на добре :)
Абе общо взето го избягвам кафето и карам на чай. Нямам зависимост нито към едното, нито към другото :^:
Play it safe
Аватар
Velio

Мнениеот atanas2d » Съб Юни 09, 2007 8:27 pm

Velio,
Аз пия зелен чай на сипно (листа).
4.20 сто грама е, обаче ти стига за доста време, защото листата са свити и когато ги пуснеш в гореща вода се разтварят. Зеленият чай (и черният) си прави от вечнозелено растение в Азия, така че няма как да го намериш в пресен вид в България, но поне може да не е съвсем изсъхнал. Ако са напълно изсушени листата това вече е черен чай и той е по-силен.

Но ако пиеш зелен и черен от пакетче (незнам каква марка е) едва ли има ефектът, който има истинския зелен чай на сипно. Той е около 2 пъти по-слаб от кафето. А черен на сипно не съм пил, ама сигурно е почти като кафе...

Има и друг начин да си намериш автентичен зелен или черен чай с истински качества - продават се конусовидни кутийки (като тези с разтворимо кафе) и се казват GUNPOWDER GREEN TEA например. Това GUNPOWDER отпред означава, че чайните листенца са свити на топчета и така си запазват качествата, докато не ги пуснеш във гореща вода, тогава те се разтварят. Виж това за да ти стане по ясно:

http://www.adagio.com/green/gunpowder.html

atanas2d

Мнениеот X3MIST » Съб Юни 09, 2007 8:47 pm

Да не кажете, че съм дребнав, но в първия възможен отговор от анкетата пише : "Спорувам".
Кафето мисля не от най-полезните неща, които може да погълне човек. Кофеина действа на тялото привидно добре или поне в повечето случаи. Вдига кръвното налягане, ускорява пулса и се чувствате по-енергични. Това обаче далеч не е така. При споменатите влияния организма само се изтощава по-бързо. Освен пиенето на кафе предизвиква по-често ходене по малка нужда (абе да си го кажем направо - пикаене :) ). Това води до обезводняване и ако не се поемат достатъчно течности влияе зле. Кафето малко или много наподобява тунизиращите напитки като Red Bull например. Подобни измишльотини не дават повече енергия, а просто ускоряват процеса на използване на наличната такава.
Казано кратко кафето е полезно, но в умерени количества и при подходящо хранене и пиене на течности.
Аз лично пия кафе много рядко (рядко повече от веднъж на месец). По-често (разбирайте 1-3 пъти седмично) прибягвам до капучино (то е с около 13-15% кафе) или кола. Просто имам ниско кръвно налягане заради един проблем със сърцето и ми се случва да ми се вие свят и да ми се мъглее пред очите и тогава нямам голям избор.
"Има само две безкрайни неща, Вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен." - Айнщайн
Аватар
X3MIST

Рейтинг: 1240

Мнениеот Methuselah » Съб Юни 09, 2007 9:28 pm

Аз имам2 състояния - заспал и буден. По средата няма нищо. В момента в който мога да се откъртя от леглото съм в пълно съзнание, а пък вечер рядко си лягам защото ми се спи и по-често от здрав разум (се пак не е полезно съвсем да не се спи). За това и не пия никакво кафе.
Иначе кофеина мисля че помага да се усвояват веществата по-бързо така че може и да има до някаква степен полезен ефект. Един приятел пие доста Shark, Red Bull, и от време на време Grizzly. В началото му се подобриха времената (тичаме), но после ефекта просто намаля и вече спря да пие.
Аватар
Methuselah

Рейтинг: 1243

Мнениеот Velio » Съб Юни 09, 2007 9:57 pm

atanas2d написа:

ами по принцип в пакетчета си взимам чая - Туинингс :)
Понеже гледам, че си от Варна, а от година вече и аз живея тука, кажи от къде може да се вземе зелен чай на листа?

:beer:
Play it safe
Аватар
Velio

Мнениеот Spurs » Съб Юни 09, 2007 11:24 pm

Имам много енергия и не ми трябва кафе...мога да си се събуждам без кафе...и без да съм сънен..Абе машина съм си и това си е ;) :^:
Изображение
Аватар
Spurs

Мнениеот Demo 9 » Съб Юни 09, 2007 11:43 pm

:offtopic: Здрафку никой не се и съмнява в тва :D
мен пък от кафе и кола ми се доспива :dunno:
Изображение
Аватар
Demo 9

Рейтинг: 1986

Мнениеот Presize » Съб Юни 09, 2007 11:51 pm

Abe баница с боза :popcorn:
Comfortably stupid...
Аватар
Presize

Рейтинг: 1091

Мнениеот klmn » Нед Юни 10, 2007 6:29 am

Пия кафе понякога сутрин,защото ми е вкусно и с цигарка.Въобще не забелязвам ефект като разсънване.В по-големи дози само изнервя и вечер трудно се заспива.Бе най-добре си е Бира :D :beer:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот atanas2d » Нед Юни 10, 2007 2:52 pm

Velio написа:
atanas2d написа:

ами по принцип в пакетчета си взимам чая - Туинингс :)
Понеже гледам, че си от Варна, а от година вече и аз живея тука, кажи от къде може да се вземе зелен чай на листа?

:beer:

Аз лично си взех зелен чай от един магазин за кафе на зърна, който се намира на колхозния (кооперативния) пазар във Варна. Малко ще е сложно да ти обесня къде точно се намира магазина в целия пазар, обаче ще ти кажа как да го намериш: аз лично питах в магазина за кафе, който е до сладоледите (в страни от пържената риба и кебапчетата ако ти говори нещо) - там жената ме опъти къде точно се намира магазина. Или направо питай в първия магазин за кафе на пазара къде има зелен чай на сипно, няма как да не намериш :). Ако е 4.20 цената за 100 гр. значи е същото място. И да знаеш, истинския зелен чай има доста горчив вкус и в началото може да ти е странен...

А за ползата и вредата от кафето мога да кажа, че кафето е невероятно силен антиоксидант и дори е добре с цигара да се пие кафе (за да се противодейства на токсичния ефект на цигарите :idea: )...
"Учените посочват, че според статистическите данни ежедневно възрастният човек употребява средно 1299 мг антиоксиданти от кафето (изпивайки средно 1.64 чаши кафе). Най-близкият негов “съперник” е чаят, в една чаша от който се съдържат 294 мг, следван от бананите (76 мг), зрелият боб (72 мг) и царевицата (48 мг)."

http://zdrave.bg/index.php?c=n&id=2016

П.С: X3MIST благодаря, ще оправя грешката ;).
:offtopic: Върви ли Аполона? Някакви проблеми има ли? Аз се замислих дали да не си взема твърда рамка като твоя приятел и да я ъпгрейтна мощно. Ама май единствената подходяща е Хакера? Нещо по-добро с твърда рамка на нормални цени няма ли?

поправка: тя грешката в анкетата май вече не може да се оправи :popcorn:
Последна промяна atanas2d на Нед Юни 10, 2007 2:56 pm, променена общо 1 път

atanas2d

Мнениеот SpoileR » Нед Юни 10, 2007 2:53 pm

Спортувам, ма не пием кафе....
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот squat » Пон Юни 11, 2007 8:43 am

Пия около литър кафе на ден и една кутия цигари не ми стига. :crap:
Работохолиците са ми противни...
Аватар
squat

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Пон Юни 11, 2007 9:00 am

ПОПАРААААААААА!
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот V8 » Пон Юни 11, 2007 9:43 am

Сутрин без 3 големи чаши кафе с по 5-6 пакетчета захар всека просто не мога да фукнционираме. Мишел па се налива с некакъв чай, де май е по-наркотик отколко чай, баси отврат нещото. Вечер проблем с заспиването немаме, особено откак мацката най-накрая се научи да "готви" нещо различно от полуфабрикати в микровълновата. Изобщо ако закуската я правим аз, а вечерята тя, всичко е ОК. Само дето лютеница малко зор се намира. А спорта - ми сутрин половин час тичане по тъмно, по обед пак половин час във фитнеса, по некое време след работа към 5 мили велоразходка, вечерта към 9-10 половин час във фитнеса пак и после към час в басейна. Между другото тия кобури за над глезените са доста полезно нещо, само дето скоро май ще сменя 1911 добичето с нещо по-компакно, че като гледам Мишел как леко си подскача с нейното 22 револверченцеце, докато аз моята 45 ютия все я чекаме да излети некой ден. Стрес по принцип май не се трупа, а и каквото се е насъбрало бързо се разпуска с кратък пробег със "служебното" Хъмви в аварийната лента, особено през пиковия час кога всичко се е спрело и беснее и псуе, а аз летиме със 120 с две колела в тревата. Имунната система засега се справя чудесно със задълженията си, или поне така си мислим.
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Мнениеот atanas2d » Пон Юни 11, 2007 11:10 am

V8,
Ти май работиш като охранител някъде ;) ...

Искам да препоръчам една "рецепта" за сравнително безвреден допинг за трудно сабуждащи се:
Чаша зелен чай на сипно (с гореща вода - за да се получи пяня отгоре) + чаша кафе след около час. Общо взето ми действа по-добре от 2 чаши кафе или 2 чаши зелен чай или само по 1 чаша и от двете :). Вече зависи от човека де, ама аз съм забелязал че става добра комбинация :beer: :agree:

atanas2d

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Юни 11, 2007 1:08 pm

За момента кафе пия много рядко... и честно казано не усещам никакъв ефект(даже по някога има обратния ефект - доспива ми се)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот gada » Пон Юни 11, 2007 2:17 pm

Кафе ли...пффф...
предпочитам нещо освежаващо. ;)
Изображение

nqmam net!!!
Аватар
gada

Рейтинг: 1223

Мнениеот Nymphetamine » Пон Юни 11, 2007 2:51 pm

Като ракия, нали? :)
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот pe60t0 » Пон Юни 11, 2007 3:56 pm

THEZOGGO написа::offtopic:
Ама защо анкетата не си е в раздел АНКЕТИ, :dunno: може би малко недоглеждане от страна на atanas2d :) , нищо случва се ;) :beer: , ъъъъ модераторите да действат по прехвърлянето. :agree: :)

http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=11032
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот V8 » Пон Юни 11, 2007 3:59 pm

Nymphetamine написа:Като ракия, нали? :)

SoCo -> liquid panty remover :D
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Следваща

Назад към Бла - Бла