Травми

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Приживявали ли сте тежка травма със велосипедът си поради липсата на екипировка?

Анкетата свършва на Съб Май 17, 2008 5:56 pm

Да
41
58%
Не
30
42%

Общо гласове : 71

Травми

Мнениеот HandJob » Вто Апр 15, 2008 5:56 pm

Моля в тази тема да споделите коя ви е най-тейката травма,коя травма няма да забравите и т.н.Разбира се това се отнася за колоезденето само,не например да кажеш,че си си счупил кракък когато си карал ски,може да споменете нещо такова,но причината поради която държа да се говори това какви травми сте приживявали с велосипедите си е поради фактът,че не малко хора си мислят,че екипоровка не им е нужна,винаги има опасност,трябва да се пооплашат малко,за да усъзнаят рискът който поемат хората които карат без нужна екипировка.
Cake-The Distance
HandJob

Рейтинг: 978

Мнениеот sando g » Вто Апр 15, 2008 6:07 pm

Скъсани сухожилия на колената поради липса на кори бях с драгомир !
[img]http://userbars-bg.com/uploads/Спорт/truvativ%20user%20bar.png[/img]
Аватар
sando g

Рейтинг: 1562

Мнениеот MIRO A » Вто Апр 15, 2008 6:13 pm

Аз засега само няколко ранички от педали заради липса на наколенки :D
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот Methuselah » Вто Апр 15, 2008 6:17 pm

Белег от ляво, над крака от влачене 5 метра по чакъл. Ма тва беше толкова отдавна... тогава си немах идея от протектори и други такива работи и колко "готино" е едно колело определях по тва дали има среден амортесьор както пишат в метро и броя скорости :rofl:

:offtopic:
Темата /!\ Crash section не е ли със същата цел, но не включва само лични травми?
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the human race.
-- H.G. Wells
Dirt, meet insanity.
Insanity, meet dirt.
Аватар
Methuselah

Рейтинг: 1243

Мнениеот bobiracing059 » Вто Апр 15, 2008 6:33 pm

Когато бях малък( май бях в четвърти клас) си карах SPRINTA( модела беше VEKTOR и държа да подчертая че му бях късал рамката четири пъти и след това ми пратиха още една и нея скъсах два пъти а след това си дадох рамката за аломиний) таааа карах си из квартала и имаше една пътечка по която се спусках и се развиваше добра скорост. Накрая на пътеката имаше едно малко хълмче. Ставаше като скоковете на Disorder3 и реших да скоча в следствие СТРАХ намалих точно пред него и все пак скочих и незнам как застанах отгоре на колелото и така се приземихме а педала ме удари по левият бъбрек и сега имам съсирена кръв на стомахът в следсвие разбрах да не се вживявам много във филмите и да си купя протектори ;) :)
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот URNEST » Вто Апр 15, 2008 7:06 pm

Попринцип да, но не съм сигурен дали и със протектори ще е било по леко.
Веднъж изкълчена китка, но незнам какъв протектор би ми пазил точно китката.
Другото беше тази събота. Висока скорост, остър завой и дърво. Естествено не взех завоя и се нацелих в дървото. Ударих си много лошо таза и се усуках настрани. Като цяло повърхностна рана (която нямаше да имам ако бях с ризница), съмнения за пукнати ребра и евентуални разкъсвания по коремните мускули и бъбреци. За щастие след преглед с ехограф и среща с травматолог се опровергаха и двете съмнения, въпреки че още чуствам болка при дълбоко вдишване. Случката ме накара сериозно да се сдобия в най-скоро време с ризница. Ако бях паднал с ризница безсъмнено последствията щяха да са по-малко.
Аватар
URNEST

Рейтинг: 2000

лошо

Мнениеот novak_vip » Сря Апр 16, 2008 2:03 am

преди 2 години карах крос ендуро 2 . след многократни скокове и какви ли не глупости, с който обикновенната рамчица от много нисък ценови клас , не е в състояние да понесе скочих леко от един бордюр = рамката се разчлени. на около 3-4см от челото се скъса и цялата предница ме изпревари доста. резултата беше лош. паднах на ръце но и си забих главата в асвалта. бях с ръкавици. едната беше цялата окъсана но на ръката ми нямаше и грам ожулено. за разлика от лицето ми което 2 седмици ..........
Аватар
novak_vip

Рейтинг: 997

Мнениеот bluskanie » Сря Апр 16, 2008 6:24 am

Веднага се сещам за SHADY :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Сря Апр 16, 2008 6:27 am

Не!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот tatunio90 » Сря Апр 16, 2008 7:12 am

2 счупени зъба, 5 шева под дясната ключица и множество белези по лицето които все още си личат, ако се вгледаш добре - всичко това поради липса на каска
As we strain to grasp the things that we desire, the thing we think will make our lives better - money, popularity, fame, we ignore what truly matters, the simple things, like friendship, family, love
Аватар
tatunio90

Рейтинг: 1235

Мнениеот bobi124 » Сря Апр 16, 2008 8:48 am

Аз само съм си ожулвал ръцете преди години, вече знам да не спирам с предна спирачка на пясък в завой :D :D :D
bobi124

Рейтинг: 1262

Мнениеот yahutu » Сря Апр 16, 2008 9:27 am

Един път кат малък паднах с колелото мноо зле (то нямаше и спирачки) в безсъзнание съм бил 30-40мин. някви хора ме намерили и ме носили наляво надясно :rofl: целия ми фейс помня беше супер подут и ожулен. Ам тогава изобщо не съм се зарибявал както сега и не съм знаел за каски и т.н. лапешка работа :)
Flesh Bike Team :finger:
Аватар
yahutu

Рейтинг: 1089

Мнениеот psicho » Сря Апр 16, 2008 9:56 am

Незнам как да ти отговоря на въпроса, защото травмата която претърпях беше поради скъсани грипове на кормилото ... просто и ясно си пробих четала на един пръст от оная ми работа, шиха ме с шест шева ... това никога няма да го забравя :nono: Искам да кажа на всички които посещават форума просто да не допускат да карат със скъсани грипове, защото волана може да им влезе и в корема .... до сега такива протектори за четала и корема за колело не съм виждал!!! :crap:
MR.PSICHO
Предпочитам да ме мразят такъв какъвто съм, отколкото да ме обичат такъв какъвто не съм!
Аватар
psicho

Рейтинг: 1228

Мнениеот gurga4a » Сря Апр 16, 2008 10:00 am

http://www.ridespot.net/product_info.ph ... b64e702397

това мисля да си го взема точно щото пази опашката четала и бедрата...и мисля че си заслужава :)

а пък за корема ризница :dunno:
www.veterinar-bg.com
Sell:Fox vanilla fork
Аватар
gurga4a

Рейтинг: 1271

Мнениеот HellBurn » Сря Апр 16, 2008 10:17 am

Ами имам 2 бабуни на левия крак поради на липса на наколенки и преди време си одарих лошо главата и не карах доста време, а ако бях с каска нямаше да има такива работи!
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Мнениеот psicho » Сря Апр 16, 2008 10:17 am

@gurga4a .... искам да подчертая че бях с такива гащи въпроса е че четала е там кадето ти се съединяват краката ... а там освен плат няма нищо .... за корема е същото ризницата в долната си част има само колан които е по скоро за закрепване на гърба .... сори за :offtopic:
MR.PSICHO
Предпочитам да ме мразят такъв какъвто съм, отколкото да ме обичат такъв какъвто не съм!
Аватар
psicho

Рейтинг: 1228

Мнениеот lanzz » Сря Апр 16, 2008 2:12 pm

отговор "не" какво значи - "не, защото никога не карам без екипировка", или "не, защото съм късметлия"? така поставена анкетата няма да произведе смислена статистика.
Аватар
lanzz

Мнениеот bikerider » Сря Апр 16, 2008 2:51 pm

ако изобщо това е целта, в което силно се съмнявам :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Neth » Сря Апр 16, 2008 7:38 pm

Като бях малък и си карах байка просто ей така,без екипировка съм падал обаче за щастие никога сериозно..най-много да се ожуля някъде по тялото.Дано и за напред остане така ;Р
Learn as if you will live forever,Live as if you will die tommorow.
Аватар
Neth

Рейтинг: 1440

Назад към Бла - Бла