които не са гладни ще изядат един хляб
asench написа:Ако едно КУЧЕ изяжда един хляб, когато му се яде, за едно куче време, то две кучета, които не са гладни ще изядат един хляб за КОЛКО КУЧЕТА време? Моля ви помогнете ми...![]()
Госпожа Маринова иначе ЧЕ МЕ УБИЕ...
![]()
![]()
BurNiNg_IcE написа:В тая задача нещо смисъла ми се губи...не моа да вържа 2та края....
asench написа:Ако едно КУЧЕ изяжда един хляб, когато му се яде, за едно куче време, то две кучета, които не са гладни ще изядат един хляб за КОЛКО КУЧЕТА време? Моля ви помогнете ми...![]()
Госпожа Маринова иначе ЧЕ МЕ УБИЕ...
![]()
![]()
pe60t0 написа:The question is: "How old are Mark's children and how did Peter find this
out ?"
pe60t0 написа:"Синеоката история"
В една прекрасна дъждовна софийска утрин, двама приятели - Мишо и Пешо, и двамата професори по математика във ФМИ се срещнали на улицата и решили да ударят по една-две ракии (математици) в близката кръчма. Понеже не се били виждали от доста време, решили да си задават въпроси, за да разберат какво му е нагоре на другия (не се сдържах)... как са хавите при другия.
Пешо питал:
- Имаш ли деца?
- Да, имам три прекрасни деца, с които много се гордея - отговорил Мишо
- На колко години са - попитал Пешо, изпивайки на екс 50 грама.
Но Мишо, като типичен алкохо... математик не можел просто да отговори на въпроса, а по-скоро му се искало да накара другия да помисли и сам да разбере:
- Няма да ти кажа. Но ако умножиш техните години ще получиш 36.
- Тази информация не е достатъчна, за да получа отговора. Кажи ми още нещо. - казал Пешо след кратък размисъл.
- Сумата от техните години е равна на броя зелени къщи на улицата.
- Това все още не е достатъчна информация - казал Пешо след кратък размисъл.
- Добре - казал Мишо - най-голямото от децата ми е синеоко.
- Аааа, разбрах. Сигурно си щастлив баща. - отговорил Пешо.
Въпросът е, на колко години са децата на Мишо и как Пешо е разбрал.
Antares написа: ....броя зелени къщи.....
Alpina написа:Сети се за уловката с номера на къщата ли![]()
Иначе стават и 3 3 4 и 2 2 9 и 1 4 9 още доста комбинации
Alpina написа:Т.е. ако направиш сбора на всички комбинации излизат само 1+6+6=13 и 2+2+9=13 с еднакъв сбор.
kikon написа:Alpina написа:Т.е. ако направиш сбора на всички комбинации излизат само 1+6+6=13 и 2+2+9=13 с еднакъв сбор.
А защо трябва да търсиш тея с еднакъв сбор?
Защо да не става 3 3 4 със сбор 10?
Това с къщата не го разбирам, явно съм много нелогичен човек...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта