14 години само на слънце и вода.

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

14 години само на слънце и вода.

Мнениеот endkuro » Чет Юли 16, 2009 12:20 am

14 години глад :bigeyes: :crazy:

Ето статията: Индиец живее 14 години на фотосинтеза

Не мога да повярвам :D
Аватар
endkuro

Рейтинг: 986

Re: 14 години само на слънце и вода.

Мнениеот PowerSlide » Чет Юли 16, 2009 6:47 am

Щом яде слънчева светлина, какво ли сере? :bigeyes:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот Schizophrenia » Чет Юли 16, 2009 7:39 am

PowerSlide написа:Щом яде слънчева светлина, какво ли сере? :bigeyes:

Радиация.. :D :D
Евалата на човека ама не бих пробвал. :D
Аватар
Schizophrenia

Рейтинг: 1181

Мнениеот outfaced » Чет Юли 16, 2009 8:06 am

дрън дрън та пляс ... тия неща може да ги вярва някой, който е изкарал биология само до 3ти клас и хал хабер си няма ни как функционира фотосинтезата ни човешкия организъм
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Чет Юли 16, 2009 8:08 am

Това не трябваше да го казваш, чаках да видя бисери и да се хиля до болка в корема (по-вероятно защото лунната светлина с която вечерях снощи май беше стара и развалена) :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот agent_Jekov » Чет Юли 16, 2009 9:03 am

outfaced написа:дрън дрън та пляс ... тия неща може да ги вярва някой, който е изкарал биология само до 3ти клас и хал хабер си няма ни как функционира фотосинтезата ни човешкия организъм

Явно познаваш Света и чудесата му като дланта си. ;)
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Alpina » Чет Юли 16, 2009 9:07 am

Не агенте, сега кажи че вярваш в това :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот XeDoX » Чет Юли 16, 2009 9:51 am

Хм...при тея сложните процеси на разграждането на храната до енергия...ама айде да кажем,че енергията си я набавя.Ами вещества за други важни процеси (минерали,соли...и още)?
Изображение
Аватар
XeDoX

Рейтинг: 1796

Мнениеот Antares » Чет Юли 16, 2009 10:32 am

Що пък да е невъзможно? Това, че ти не можеш, това, че не познаваш някой, който го може не значи, че е невъзможно. И с научна аргументация не ми излизайте, като изчезнат неясните на науката неща ;]
Голяма част от придобитата чрез храносмилането енергия се използва за... храносмилане... Да не говорим каква малка част от енергийната стойност на храната се абсорбира при този процес. Енергията съществува в природата под много видове. Не е невъзможно да се приема друг вид, освен химическа, стига организма да може да се приспособи. Тия хора прекарват живота си в изследване и 'експериментиране' с човешкото тяло. Не го намирам за невъзможно.
Alpina, ти можеш ли да засмучеш със задника си? Щото йогите си правят клизма без гумени приспособления... Да не говорим за регулирането на пулса и спирането на сърцето. Това, че ти не можеш, не значи, че никой не може.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот endkuro » Чет Юли 16, 2009 10:54 am

Мда, както се казва "няма невъзможни неща" :)
В статията се казва, че човека пие и чай и кафе. Значи доста витамини приема, освен витамин Д от слънцето. Да не говорим колко е важна водата. Не, нещата не са толкова прости, този човек следва определена програма, иначе хората нямаше да умират от глад. А знаем, че само в Африка всеки ден умират над 10 000 души от глад, което мисля е стабилна цифра. Аз ще си похапвам хубавичко :) през лятото по-малко, през зимата повечко и така :] за мен формулата за здраве е спорт и стабилно хапване, по възможност да се ограничат вредните храни, а да се приема здравословна. Но малко глезотийки не пречат, защото когато човек спортува хубаво, изхвърля всички токсини. Движението и спортуване му е майката :) качвайте се на колелото пък после кибабчетата с биричка на 6 :)
Аватар
endkuro

Мнениеот Alpina » Чет Юли 16, 2009 11:29 am

Antares написа:Alpina, ти можеш ли да засмучеш със задника си? Щото йогите си правят клизма без гумени приспособления... Да не говорим за регулирането на пулса и спирането на сърцето. Това, че ти не можеш, не значи, че никой не може.

Ако ме влечеше, щях да се науча ;)
Но природата си знае - има отверстия за поглъщане има и такива за изпускане - когато ядеш с устата си - поглъщаш и е нормално, когато повръщаш - нещо не е наред. Същото е със задника - когато излиза нещо от него - всичко е наред, почнат ли да влизат разни неща - има нещо сбъркано

Та това, че човек ще ми живее само на вода и слънце са си глупости.
От слънцето се набавя единствено вътрешна температура и витамин D който се образува по повърхноста на кожата
и е нужен за освояването на калция.
За регулирането и обаче не е достатъчно само слъцне, ами и химия.
Ако тоя човек пие чиста водица - няма начин да оцелее.
Най-малкото заради това, че ще му атрофират органи и в повече, че само за работата на сърцето и белите дробове трябва не малко енергия, която няма как да си набави само от вода+слънце.

Всъщност единствения начин да си добавяш енергия с помоща на вода и слънце е чрез ре-формиране на водород, като трябва да ползва голямо количество от едни водорасли и бактерии, които ползват вода и слънце за това :D
Оф, големи глупости почнах да пиша :D

Нищо лошо към Йогата, ама това са врели-некипели и да ти кажа до сега не съм срещал човек, който да учи на това.
А ако те влекат клизмите - има си и направления за това, стига Евгени Минчев, да не е бил преди теб и да са свършили.
Щом искаш прочистване - не ядеш един ден, след това стопляш 2 литра вода - пиеш и после пръстчето в гърлото, обаче гледай да не ти става навик, че изкуствени трахеи мисля че още няма.
:beer:

Ще завърша с историята на един селянин, който се опитал да отвикне кравята си от ядане - две седмици и давал половин доза, после 2 седмици почнал да и дава четвърт доза зоб, след това спрял да и дава изобщо храна - само я поил и тъкмо кравята се научила да не яде и умряла -"Шо ли" :confused:
Последна промяна Alpina на Чет Юли 16, 2009 11:38 am, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Чет Юли 16, 2009 11:38 am

Antares, +1 !

Понякога учените са много бързи да отричат неща, които не се вместват в техните рамки за възможно.

Lord Kelvin написа:Heavier-than-air flying machines are impossible

---
Alpina написа:

Нищо лошо към Йогата, ама това са врели-некипели и да ти кажа до сега не съм срещал човек, който да учи на това.

Абе да ти кажа, и аз не съм срещал човек да ме научи да правя атомни бомби... Значи няма атомни бомби? :eyebrow:

А електрон виждал ли си на живо през живота си? Сигурно и те не съществуват? :D

A човек, който да си спира сърцето съзнателно виждал ли си? И ако не си виждал, това значи ли, че другите, които са виждали, са халюцинирали?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот agent_Jekov » Чет Юли 16, 2009 11:44 am

PtD написа:Понякога учените са много бързи да отричат неща, които не се вместват в техните рамки за възможно.

:agree: И Алпина в частност, като техен представител. ;) Алпине, свали си "Досиетата Х". Ще се припознаеш в лицето на Скъли.
Последна промяна agent_Jekov на Чет Юли 16, 2009 12:07 pm, променена общо 1 път
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Alpina » Чет Юли 16, 2009 11:55 am

Хе-хе-хе.
Първо аз не съм никакъв учен (не още).

Второ - хайде покажете ми човек, който да може да полети (да се издига във въздуха), без да ползва технически средства или някое торнадо :D
Няма нужните органи за целта.

Примерно има организми, на които не е нужен кислород за да съществуват и да си набавят енергия, да ама същите тези организми, ако ги оставиш в среда в която няма примерно сяра или азот, те ще умрат - това са строго анаеробите бактерии.
Т.е. азотно и сярно дишащите, ако ги принудиш да дишат кислород и умират - те просто могат тази химична реакция и това е.

Много неща са възможни, ама някои организми просто не могат - не защото вероятно не сме го разбрали/открили или не можем да си представим - те просто не могат.

Да се научиш да контролираш органи е различно от това да им променяш функцията на много по-различно ново - там е разликата
Човек може да се научи да контролира неволевите си мускули - това изисква създаване на нови мозъчни връзки, което е възможно!!!
Пример е дишането - то е точно в средата м/у волевите и неволевите команди - може да е напълно автоматично, може и да бъде контролирано.

Обаче това са коренно различни неща, от създаването на нови органи, извършващи нови химични преобразувания!
Много по-разнично.

За разлика от други хора не се ограничавам с възможното и невъзможното и примерно не вярвам, че е нужно да има вода, за да има живи организми, което е общоприето за задължително условие.
Отдавна беше и когато ми писаха двойка, за това че твърдях за възможни повече от 180 градуса на сбор на вътрешни ъгли на триъгълник, ама се оказа възможно и т.н. - не се ограничавама , ама някои неща са просто невъзможни.

Хайде опитайте да извлечете от дестилирана вода Хелий - възможно ли е за съществуващ жив организъм?
Има бактерии и организми, които ще я разграсят на водород и кислород, ама няма такива, които ще имат достатъчно енергия да изкарат хелий.

Човешкият организъм е сложен и има нужда от голямо количество енергия - то не може да се набави в достатъчни количества само от вода и слънце - може да се изкара толкова енергия, ама ще е при такава температура, че ще е невъзможно да се съществува, за това при развитието си е почнал да си я набавя чрез хранене по този начин.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Antares » Чет Юли 16, 2009 12:29 pm

Може да се обясняваш колкото си искаш. Това няма да те направи по-малко тесногърд и праволинеен. С колкото и красноречие да го украсиш - продължаваш да казваш "щом аз не мога - значи не може, щом не съм го виждал - значи го няма". "покажете ми, та покажете ми". Ти ми покажи електрон! Или неутрино. Или гама квант.

Ще те върна назад във времето - в древна Гърция са смеели на учените, твърдящи, че земята не е плоска, в средновековието са наказвали всеки, твърдящ, че земята не е центъра на вселената, смеели са се на хората, които са си мислели, че нещо друго освен птицата може да полети. И във всеки от примерите, скептиците са се облягали на "здравия разум и научната логика". В момента ти се смееш и отричаш твърдението, че човек може да издържи 14 години без храна. Защото си уверен, че науката е достиглана прага си и е доказала всичко? И че ти си запознат със достатъчно факти, опровергаващи го? В момента единственото, на което твърдо се оповаваш е твърдоглавието си. Това е единствения неоспорим факт :D
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Чет Юли 16, 2009 12:46 pm

Хах, погледнете си примерите и ще видите, че нямат общо с това - човешки организъм да може да живееш 14 години само на вода и светлина :D
Нито един!

Само да питам, като казваш
Antares написа:...смеели са се на хората, които са си мислели, че нещо друго освен птицата може да полети...

Хубаво - изобретени са летателни апарати, ама човек пак нене може да лети със собствени сили и без никакви технически средства - пак споменавам - под лети имам предвид да се изкачва във въздуха, неизползвайки вертикални въздушни течения.
Та може ли? Защото и на тоя дядка може да му приготвят "водичка" с която всеки от нас може да живее без особена трудност към привикване и с необходимите упражнения.

Ще се повторя - да се научиш да контролираш органин е едно, да му промениш функцията
на клетки или органи по този начин, не може да се постигне с Йога.
Точен пример е някой да успее да се задържи под вода за 8 часа, без да ползва кислородни бутилки,
само филтрирайки водата, за да си набавя кислород.

Какво - просто така дробовете ще се превърнат в хриле и ще може да прекара няколко тона вода за целта? :D
Това не е възможно да се случи по естествен път, дори в рамките на няколко поколения.

Точно като хората вярващи в "магията на фокусите" :D

Относно:
Alpina написа:Нищо лошо към Йогата, ама това са врели-некипели и да ти кажа до сега не съм срещал човек, който да учи на това.

Признавам, че наистина е глупаво - просто се изказах неправилно
Последна промяна Alpina на Чет Юли 16, 2009 1:06 pm, променена общо 4 пъти
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bi » Чет Юли 16, 2009 12:58 pm

Alpina написа:

"След като ознае доктрината за обусловеното възникване, мъдрият изобщо не споделя крайни възгледи"
Буда
Шегата често е в резултат на интелектуална беднотия.
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот Antares » Чет Юли 16, 2009 1:16 pm

bi написа:...мъдрия...
мхм
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот marsa » Чет Юли 16, 2009 1:24 pm

Погледнете се! Защо се захванахте за тази статия?! Поне дайте за дискусия други "невъзможни" неща, не че нещо, но за този дядо със сигурност се е писало преди 2г, със сигурност ще се пише и след 2г. Нищо чудно да е мъртъв от 5г, или въобще да не е реална личност, а измислена медийна атракция. Дайте да обсъждаме нещо релано и доказано.

П-с: Нечестив и грешен съм - споделям напълно мнението на Alpina, а именно, че реката няма да потече наобратно (образно), като дойдат извънземните (или друг) и донесат обратната гравитация съм сконен да се съглася, но не и преди това.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот endkuro » Чет Юли 16, 2009 1:32 pm

Стига сте спорили, както казах вече, човека пие не само вода, но и други течности - чай, кафе, вероятно и други. Огромен дефицит на витамини и важни вещества няма и е наблюдаван строго от лекари. На няколко пъти са му правили строги тестове от близо година, без да приема храна - само течности и слънце. Много хора не биха се приспособили, даже много хора умират от глад в днешно време. Но това не означава, че няма изключения. Има човек, на който органите са му огледално разположени, тоест сърцето му е отдясно например. И е напълно здрав.
Това според мен просто е любопитно, няма нужда да се хващате чак толкова и да спорите за такива неща :beer:
Аватар
endkuro

Мнениеот did » Чет Юли 16, 2009 1:43 pm

Момчета, измествате центъра на дискусията.

http://www.solarhealing.com/

Соларното съзерцание е бизнес. Продават се СД-та, ДВД-та, Книги, платени регистрации в сайтове...

Пише в сайта, че два пъти гладуването било контролирано и документирано от учени за незнам-си-колко дни. Рових доста в НАУЧНАТА литература, търсейки статии на учени, които да потвърдят наблюденията. Не намерих нищо. Ако някой може да ми даде линк в кое списание са публикувани тия "научни наблюдения", нека ми ги даде. Аз ще ви изгегля статията и нека тогава пак да коментираме.

За мен няма невъзможни неща, науката е много далече от истината все още, но КОНКРЕТНО този шарлатанин не заслужава подобни сериозни коментари.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 16, 2009 1:53 pm

Внимание! Написаното по-долу (ако не сте индийски факир) може сериозно да увреди вашето здраве.

Аз предлагам, на всеки, които вЕрва на "нечовека" да погледа, без да мига, 5 минути слънцето по обед и да изкара два-три месеца на витаминозни, но ниско енергийни напитки.

Погребението си е за ваша сметка.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Harka » Чет Юли 16, 2009 1:58 pm

Alpina написа:Второ - хайде покажете ми човек, който да може да полети (да се издига във въздуха), без да ползва технически средства или някое торнадо :D
Няма нужните органи за целта.

Ъ, Даниел Дъглас Хоум? Има и много други, но този е най-известния...
Аватар
Harka

Мнениеот PtD » Чет Юли 16, 2009 2:10 pm

Alpina написа:Хубаво - изобретени са летателни апарати, ама човек пак нене може да лети със собствени сили и без никакви технически средства - пак споменавам - под лети имам предвид да се изкачва във въздуха, неизползвайки вертикални въздушни течения.
Та може ли?

Аз лично с очите си съм виждал. Доволен ли си сега?

И то не някъде в цирка, а на една ръка разстояние.
Аватар
PtD

Мнениеот chill » Чет Юли 16, 2009 2:26 pm

bi написа:
Alpina написа:

"След като ознае доктрината за обусловеното възникване, мъдрият изобщо не споделя крайни възгледи"
Буда

"Преди философските доктрини, усърдният ученик изучава правописа" --chill
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот Alpina » Чет Юли 16, 2009 4:16 pm

Harka написа:Ъ, Даниел Дъглас Хоум? Има и много други, но този е най-известния...

С достатъчно голям бюджет, предполагам че бих постигнал подобно "явление" на определено от мен място :D
Имам предвид левитиране до 50-60см височина.

PtD написа:Аз лично с очите си съм виждал. Доволен ли си сега?
И то не някъде в цирка, а на една ръка разстояние.

Би ли споделил малко повече информация?
Не казвам, че това което си видял не е истина, просто ми е интересно как, къде и какво.
Едва след това бих казал каквото и да е по повод видяното от теб.

endkuro написа:Стига сте спорили, както казах вече, човека пие не само вода, но и други течности - чай, кафе, вероятно и други.

Хе-хе-хе. От "вода" до "течности", разликата е от земята до небето - споменах го по-горе ;)

Много от "необяснимите" "паранормални" или "феноменални", на пръв поглед явления и си имат съвсем логични, отдавна известни и описани обяснения.
Просто някои хора успяват да ги съчетаят по начин, който да ни се струва необясним.
А в много случаи са повече от елементарни и точно там е уловката.

В крайна сметка по повод
, ще се окаже, че компютрите за Япония, не били 100,000, а били 10,000... Не били компютри, а компоти... Не сме ги изнесли за Япония,
а са ни ги върнали от СССР зарад срок на годност.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот veskoz » Чет Юли 16, 2009 4:57 pm

Добре че не живее в Англия. Че пукне у глад :rofl:
Фотосинтеза хаххаххаха :rofl: :rofl: :rofl:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот bi » Чет Юли 16, 2009 5:12 pm

chill написа:
bi написа:
Alpina написа:

Буда

"Преди философските доктрини, усърдният ученик изучава правописа" --chill

:blush: :blush: :blush: Изображение
Шегата често е в резултат на интелектуална беднотия.
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот PtD » Чет Юли 16, 2009 8:26 pm

Би ли споделил малко повече информация?

Бих. Но не във форума! :peace:
Аватар
PtD