Велоалей?Велосдружений?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Велоалей?Велосдружений?

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 21, 2009 11:28 am

Някой да има идей за нови велоалей? Или за нови Велоеволюций? :evil:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Re: Велоалей?Велосдружений?

Мнениеот bikerider » Вто Юли 21, 2009 11:35 am

Е тва е приказка :rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот jd » Вто Юли 21, 2009 12:09 pm

Всъщност да, но очаквайте включване по-късно по баирите...
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот Antares » Пон Авг 03, 2009 10:09 am

Предлагам да създадем нова организация - велополюция.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Авг 03, 2009 10:11 am

ВелополюциЙ!!! :evil:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот sailman » Пон Авг 03, 2009 11:29 am

Ми то от велосипедали кво да се очаква? Да създадът ВелополюциЙ, естествено :eyebrow:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот denip » Нед Авг 09, 2009 10:25 pm

Може да е офтопик, ама да си изкажа мъката...

Абе що има толкова много гламави типове по велоалеЙте? Най-вече за тази по "цар Борис III" имам наблюдения. Да те е страх да вдигнеш повече от 10 км/ч! Най-вече деца, ама има и възрастни. Кара напред, а гледа встрани! Или си гледа колелото. Днес щях да се пребия брутално в един такъв тийнейджър. И по закона на Мърфи, случи се точно когато бях вдигнал първа космическа скорост. :D Кара вдясно в алеята, където и трябва да е, но си гледа колелото, а и караше с нищожна скорост, щото до него вървеше баща му, и съответно при такова каране се килва много. И точно преди да стигна до него, мина вляво. Та да видите вие как се качих при розите до оградата.

Като споменах рози, преди два дни спуках гума там. Като я свалих и видях къде е дупката на вътрешната, погледнах какво има по външната там и... бодил от роза. Аман! На кой мозък му хрумна да насади точно розови храсти покрай място, където се карат велосипеди?! Безброй лепенки ще бъдат изхабени от хората заради тази алея и розите до нея.
"Законите са като кренвиршите — по-добре да не виждаш как ги правят."
-- Ото фон Бисмарк (1815 – 1898)
denip

Рейтинг: 1218

Мнениеот bikerider » Пон Авг 10, 2009 1:42 pm

Пробвай в околоземното пространство. По алеята се кара с нормалната за градско колело скорост - 20км/ч. Особено по ТАКЪВ алеЙ.
Аватар
bikerider

Мнениеот Antares » Пон Авг 10, 2009 2:26 pm

кооо казааа?!
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот denip » Вто Авг 11, 2009 12:29 pm

bikerider написа:Пробвай в околоземното пространство. По алеята се кара с нормалната за градско колело скорост - 20км/ч. Особено по ТАКЪВ алеЙ.

Дефинирай "нормална скорост". Не, не ме интересува мнението ти, интересуват ме закони и общински наредби.
Щото имам усещането, че няма закон или наредба, определяща максимална скорост по алеите. Така че по-полека с това как СЕ кара. Обаче едно нещо е сигурно - кара СЕ като СЕ гледа къде, аджеба, СЕ кара!
denip

Мнениеот Antares » Вто Авг 11, 2009 1:01 pm

Да, и сега ще ми обясниш че си такъв астигматик, че виждаш и зад ъгъла к'во и кой иде...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот BlindVictim » Вто Авг 11, 2009 1:45 pm

Днес на същата алея ми се случи същото. Само че велосипедистите бяха 3-ма и бяха запречили цялата алея. За малко да се сблъскам с единия от тях, тъй като си зяпаше в предната гума. Да се удариш с 20 км/ч в някого, хич не би било приятно, а като се вземе предвид че той също се движи с някаква скорост 5-10 км/ч, съвсем не е хубаво.
Аватар
BlindVictim

Рейтинг: 1205

Мнениеот denip » Вто Авг 11, 2009 2:06 pm

Ъгъл? Май не си бил на въпросната алея. Тя е една 6-километрова права.

BlindVictim написа:Днес на същата алея ми се случи същото. Само че велосипедистите бяха 3-ма и бяха запречили цялата алея. За малко да се сблъскам с единия от тях, тъй като си зяпаше в предната гума. Да се удариш с 20 км/ч в някого, хич не би било приятно, а като се вземе предвид че той също се движи с някаква скорост 5-10 км/ч, съвсем не е хубаво.
Карал си в този дъжд? :D :agree:
denip

Мнениеот BlindVictim » Вто Авг 11, 2009 2:16 pm

Трябваше да се прибера от Борово до Люлин, нямаше начин. Иначе като цяло алеята беше доста приятна, повечето пешеходци си се движеха в тяхната зона, с малки изключения.
Аватар
BlindVictim

Рейтинг: 1205

Мнениеот bikerider » Вто Авг 11, 2009 5:05 pm

denip написа:
bikerider написа:Пробвай в околоземното пространство. По алеята се кара с нормалната за градско колело скорост - 20км/ч. Особено по ТАКЪВ алеЙ.

Дефинирай "нормална скорост". Не, не ме интересува мнението ти, интересуват ме закони и общински наредби.
Щото имам усещането, че няма закон или наредба, определяща максимална скорост по алеите. Така че по-полека с това как СЕ кара. Обаче едно нещо е сигурно - кара СЕ като СЕ гледа къде, аджеба, СЕ кара!

Прочети ЗДП в частта задаваща максималната скорост в жилищен квартал. После си помисли дали няма нещо общо с алеята (деца, пешеходци и прочие).
После си купи едно компютърче и измери средната скорост с нормално градско колело. Накрая си помисли дали всички велосипедисти имат силите/искат да карат със зор както ти с младежките си мускули. Няма да е зле и да размислиш върху това дали алеята (дори в тъпия й вид) е направена само за теб. Трябва ли да има специален член в закона за максималната скорост на булевард X в град Y на Марс? Или можем малко сами да се сещаме? Ако искаме де...

Ти си поредното потвърждение и поредния пример за това защо шофьорите и пешеходците по принцип не обичат велосипедисти - щото имат права на участници, но не и задълженията на шофьорите (изпити, документи и прочие). Ако ти беше минал един елементарен изпит за да караш колелото си и беше наясно с последствията от удар с висока скорост (> 30км/ч) на колело в пешеходец или в друго колело едва ли щеше да летиш в космоса...

Всички сме били безсмъртни, ама после се променят нещата, така че дай по-кротко. Като ти се лети с първа космическа иди на Витоша и се спусни по Кимбата. Или Лале на сняг. Или Стената на сняг. А като не те интересува мнението ми, не ме питай ;)
Аватар
bikerider

Назад към Бла - Бла