Начинаещ "Направи си сам" и спирачките...

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Начинаещ "Направи си сам" и спирачките...

Мнениеот Watanabe » Вто Юли 21, 2009 5:48 pm

Сдобих се с на дърти години с един стар, престар английски велосипед. Навремето им викахме "бегач"- сега май им викат шосейки както разбирам от този ужасно интересен форум.

Та набързо да ви разправям как си скъсих жилото на спирачките, че почти не хващаха. Като ми викне някой познат и докато спраааа... ехее...

Та пробвах един- два пъти и то по правило се сещах късно вечер да свърша тая задачка но все не се получаваше.
Но днес! Като ми дойде едно вдъхновение! В антрето на апартамента намерих една резервна връзка за обувка. Вкарах връзката между отворите в долната част на спирачните лостчета и я вързах на джувка че да се затегнат челюстите (почти). След това вече с две свободни ръце с клещи издърпвам жилото на спирачката и с другата ръка с гаечния ключ затягам гайката на затягащия механизъм. Развързвам връзката и хоп, челюстите си стоят вече доста по- близо до джантата и като стисна спирачния лости вече спирачното усилие си е къде - къде по- добро.
Изображение
Айде отивам да пробвам как съм се справил. Ако не пиша скоро ме търсете в някоя канавка. :lol:
Watanabe

Рейтинг: 1606

Re: Начинаещ "Направи си сам" и спирачките...

Мнениеот za6tovsenamen » Вто Юли 21, 2009 6:12 pm

Щеше да е по добре първо да развиеш(но не до край) джуджавката* дет е там малко по-нагоре на жилото, където започва бронята, да стегнеш връзката(до край), да опънеш жилото(до край), да стегнеш гайката и да регулираш(чрез отпускане) от онова там*(така и не му научих името :xx(: )
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Анелия » Сря Юли 22, 2009 7:26 am

:smash: Изпразни прасето касичка и ще ти изберем от магазина истинско колело с истински спирачки :wavey:
Иначе ентусиазмът ти е похвален :clap: Кога ще качим баира към крепостта?
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот Watanabe » Сря Юли 22, 2009 10:12 am

Прасенцето горкото все го разбиват напоследък и стои празно. Пък този баир към крепостта засега го изкачвам предимно пеш носейки колелото в лявата си ръка . С дясната си чопля семки и прочие ...

ПП. Ама само колко гъзарски съм си щипнал калника със свинска опашка, а? :)
Watanabe

Мнениеот ico 1 » Сря Юли 22, 2009 2:39 pm

Може да се напише научен труд на тема "Как свинските опашки постепенно изместиха телта" ;)
П.П. Защо въобще са ти калници,имат ли грайфер гумите?
Аватар
ico 1

Мнениеот Watanabe » Сря Юли 22, 2009 3:38 pm

И да са имали грайфер някога тия гуми сега нямат абсолютно никакъв... Сега съм в процес на търсене на 27 цолови нови гуми.
Пък защо са ми калници нямам представа- така го купих. Всъщност имат една нелоша функция, понеже карам често из пешеходни зони (по независещи от мене, а от останалите участници в движението причини). Та функцията че, че доста дрънчат и предупреждават пешеходците че приближавам.
Изобщо колелцето има няколко неоспорими положителни качества.
Първо - евтинко го взех, почти подарък беше, така дори и да ми го откраднат няма да се самоубия. Пък и ако се окажеше че тая работа колоезденето не е за мене просто щях да го подаря на някого.
Второ- много е леко и може да се носи без проблем когато например баира се окаже непосилен и съм в прединфарктно състояние.
Трето- развива много добра скорост, която още не съм и пробвал какъв й е максимума поради тоя проблем със спирачките. Направо ме хваща шубе като мина на по- висока предавка. :fire:
Четвърто- има сложена от мен тромба, която използвам като крайно средство срещу движещите се по странна траектория пешеходци (по правило жени да ме извинява по- красивата част от чевечеството).
Пето, шесто- може да е грозничко това железце обаче си ми харесва :peace:
Watanabe

Мнениеот Watanabe » Сря Юли 22, 2009 6:13 pm

Ей го на! SUN Nothingam
Изображение
Изображение
Изображение

(не можах да редактирам предното мнение и да добавя снимки нещо)
Watanabe

Мнениеот Reactor » Нед Авг 02, 2009 6:33 pm

Как лъщи само :eyebrow: .Супер и важното е,че те радва.
Дръж се за Шуменската група и няма да съжаляваш :beer: :beer: :beer:
Аватар
Reactor

Назад към Бла - Бла