Предпазва ли каската от мухи?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Предпазва ли каската от мухи?

Мнениеот sergeh » Пон Юни 07, 2010 1:57 am

Понеже всеки уикенд, когато тръгвам да карам, минавам през една доста голяма поляна, по която пасат крави, магарета, кози и други богоугодни твари, неизбежно покрай мен се събира многобройна придружаваща свита от добре познатите ви дребни и досадни мушички. Както казах, това е в началото, когато още карам бавно и спокойно, поляната е просторна и не винаги съм сложил каската си. Затова ми направи впечатление, че когато карам без каска, мухите са значително повече, а когато съм с каска - забележимо по-малко. Затова се чудя - дали се респектират от каската? И дали има значение моделът и най-вече цвета й? Много моля, ако имате наблюдения, споделете ги. Аз вече си купих няколко каски от различен цвят и смятам да проуча въпроса обстойно и да направя статистика. :idea:

И като стана дума за мухи - чудя се, дали при някое стремително спускане ви се е случвало някой охранен екземпляр да ви прасне по челото и, не дай Боже, да ви свали от колелото или поне да ви потроши каската? :banghead:

Друг екзестенциален въпрос - как успяват тези досадни мушици да са винаги с мен, независимо колко бързо карам и дори независимо дали има насрещен вятър. Версията, че се возят гратис и започват да досаждат веднага щом спреш е възможна, но те се изхитрят някак дори да ги прогоня преди да потегля бързо и изненадващо. Затова търся камера, способна да снима с честота 1000 кадъра в секунда, за да анализирам по-обстойно поведението на мухите на забавен кадър. Всякакви идеи в това отношение са добре дошли! :eyebrow:

Не се препоръчва за хора, с оперирано чувство за хумор. Преди употреба прочетете листовката.
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Re: Предпазва ли каската от мухи?

Мнениеот X_NRG » Пон Юни 07, 2010 8:37 am

Купи си жълта каска. :eyebrow:
Ако имаш и други жълти дрехи - сложи и тях. А по възможност боядисай и колелото жълто. :D
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Мнениеот Antares » Пон Юни 07, 2010 10:15 am

Като откровено мразещ мухите - ползвам дезодорантите на "Българска Роза" и "Ален Мак". Гонят всякакви досадни твари като мухи, жени, колоездачи...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот taurus13 » Пон Юни 07, 2010 10:22 am

А... мухата е най-добрия известен летец в природата. Способна била дори да излита назад. Наскоро обаче някой сподели, че мухата имала пределна скорост на летене, само дето я забравих колко беше, но беше напълно във възможностите на всеки колоездач. Вчера обаче бях задирван особено настоятелно от една оса и всякакви опити да се отърва от нея се оказваха неуспешни - след едно кръгче, тя отново се залепваше на 5 см от панталоните ми. Почвам да се съмнявам в lenor-a с който любимата има навика да третира всяко пране, въпреки моите възражения.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Antares » Пон Юни 07, 2010 12:46 pm

А може и от праха за пране да е... Значи съм бил прав - прането е противопоказно!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот gofren » Пон Юни 07, 2010 5:45 pm

sergeh написа:Затова се чудя - дали се респектират от каската? [/size]

Да, респектират се. :agree:
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Назад към Бла - Бла