Записвам си за да не забравя...

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Записвам си за да не забравя...

Мнениеот zax983 » Съб Ное 27, 2010 4:48 am

Вчера само 40км, вече трошката издържа първите 100км, до тук добре... казал този който падал от десетия, когато стигнал до третия...

Нещо десния ми крак няма място по него, което да не ме е заболяло последната седмица, т.е. откакто пак карам, но продължавам да си мисля че проблемът не е в колелото, а че въобще се опитвам да раздвижа тези килограми :D
Аватар
zax983

Рейтинг: 971

Re: Записвам си за да не забравя...

Мнениеот did » Съб Ное 27, 2010 10:55 am

Не се притеснявай! Ти си силен и краката са ти яки! Мъчи се смело - на теб загрявки, колелета с правилна геометрия, каране с правилен каданс и други такива дивотии не ти трябват! Бъди мъж!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот azze » Съб Ное 27, 2010 12:23 pm

zax983 написа:Вчера само 40км.....Нещо десния ми крак няма място по него, което да не ме е заболяло последната седмица, т.е. откакто пак карам

Ъъъъ....При мен 40 километра са приятно раздвижване и помагат срещу болка.Нещо правиш не както трябва.Дано did не е познал,защото това е неочаквано лоша комбинация.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Ozzie » Съб Ное 27, 2010 12:38 pm

ами познал е
можеш да разгледаш мненията на Закс, как точно кара :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот zax983 » Съб Ное 27, 2010 6:08 pm

Нямам парички в момента, не мога да се глезя...

Ей го веригата ми пада и адски много ме дразни, просто ще си карам само на 46/14... Ако мислите че това е прекалено тежко, на колко да карам, да ги фиксирам там скоростите докато им свикна и евентуално после да мина на по-високи... Но определено не искам да карам с постоянна смяна на скорости, има ли как да стане?

П.П. Днес цял ден спах и нищо не ме боли :D
Аватар
zax983

Мнениеот grebo » Съб Ное 27, 2010 6:44 pm

:D Пе и мене от спане нищо не ме боли, само глава понякога, ама подозирам че е от пиене. Наздраве! :beer:

Няма как да караш правилно без да сменяш скорости. Останах с впечатлението че скоростната ти система не работи както трябва и затова подозирам че ти е мъка да се занимаваш с нея. Засега го давай по-лекичко, не се свени да слезеш и да буташ ако трябва, пък като събереш някой и друг лев слагай там каквито предавки ти харесват и едни добре работещи команди и дерайльор, или виж там какво им е на твойте и ги оправи. ;) И загрявай преди същинската част от карането. Аз почвам с леко тип "тротоарно" на ниски предавки почти без натоварване и като мина 2-3 км и позагрея чак тогава "скачам на педалите" и излизам на пътя.
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот ico 1 » Съб Ное 27, 2010 7:38 pm

@ grebo, сега Закс ще ти обясни и на теб как се кара "украйна" и колко е корав в краката. ;)
Аватар
ico 1

Мнениеот zax983 » Съб Ное 27, 2010 8:00 pm

Нищо подобно... Никога не съм харесвал танковете, каквото предполагам е тази украйна... Друг е въпроса защо в МТБ не ги харесвате, като байка трудно може да не е танк...

Най-много ми харесва пистовия вариант на Phoenix. Качеството е много ниско, но съотношението цена/качество е много по-добро от което и да е друго...

Този боклук който имам в момента, не мога да разбера защо ми е толкова неудобен, прочетох това онова, уж нагласих всичко... Но явно не случайно има мъжки и женски рамки и геометрията на тази определено не е моята... С феникса явно съм имал уникалния късмет да е моята... И то от раз съм го уцелил... Въпреки че то в началото ми беше една идея по-голямо може би, но бях малък и може би пораствайки физиката ми се е нагласила към него ;) И вероятно ще търся пак такова колело... Освен ако някой не може да ми предложи по-добър вариант, със същата геометрия?

Хайде наистина да започнем от рамката... Не искам да е най-тъничката, че за нищо не става после само след един челен удар... Ако е необходимо, може и МТБ да е, просто здрава, лека и евтина, ако въобще тези прилагателни имат място всичките в едно изречение...
Аватар
zax983

Мнениеот ico 1 » Съб Ное 27, 2010 9:46 pm

Спомням си, че преди 20-ина години имах "феникс". Постоянно му се кривяха курбелите, а също и каплите. Все нещо тракаше или скърцаше. За скоростите няма да коментирам - китайско тенеке.
Не случайно споменах "украйна" - в пъти по-здрава е от "феникс"-а.
Та мисълта ми е - щом напъваш яко, откажи се от тоя китайски боклук. Намери си някое колело на старо - примерно "украйна", "турист" или "старт-шосе" и смятам, че ще си по-доволен.
Здрава, лека и евтина рамка няма. :D

@ azze, всъщност и трите са относителни понятия. Говоря за някаква пропорционалност помежду им. :)
Последна промяна ico 1 на Съб Ное 27, 2010 9:57 pm, променена общо 1 път
Аватар
ico 1

Мнениеот azze » Съб Ное 27, 2010 9:54 pm

ico 1 написа:Здрава, лека и евтина рамка няма. :D

Не се знае какво означава "евтина" за него.Може пък и да се намери нещо.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот subritual » Съб Ное 27, 2010 11:42 pm

Аз не мога да разбера кое ти липсва.
Бюджет или акъл. Или и двете :dontknow:
Записваш си,за да не забравиш как си си скапал един ден краката ли?
И освен това го правиш във форум, вероятно за да развеселиш хората с това или какво?
Вероятно и не осъзнаваш,какво е да се инвалидизираш на средна възраст или по-рано от тоя спортен дух.
Аватар
subritual

Мнениеот zax983 » Нед Ное 28, 2010 6:32 am

subritual написа:Аз не мога да разбера кое ти липсва.
Бюджет или акъл. Или и двете :dontknow:
Записваш си,за да не забравиш как си си скапал един ден краката ли?
И освен това го правиш във форум, вероятно за да развеселиш хората с това или какво?
Вероятно и не осъзнаваш,какво е да се инвалидизираш на средна възраст или по-рано от тоя спортен дух.

1. Паметта ми е доста слаба, подозирам атеросклероза...
2. Бюджета много силно не ми достига, повече дори и от акъла...
От 1 и 2 следва, че не ми стигат и двете...

Лошо ли е да развеселявам хората?

Всъщност щом тов ате развеселява, ще взема да споделя: Точно в момента бюджета ми е 0, даже е отрицателен, защото се оказва че понеже съм студент, нямам право да се запиша в бюрото по труда, а без да съм записан в бюрото по труда един път че нямам право на обещетение за това че съм съкратен, втори път от социалните нямам право на помощи, защото не съм бил в бюрото по труда еди колко си време... Това е имформация получена от служителите в съответните институции... Освен това някакси излиза че инвалидната пенсия на баща ми и тази на майка ми + това че в момента сестра ми работи, но брат ми не работи, ме вкарват в графа различна от социално слаб... Нищо че всички освен мен са затънали до гушата в дългове и на практика и техните доходи клонят към 0... Всъщност не помня някога някой от тях да ми е помагал финансово, макар че ми помагат по други начини, колкото могат и когато могат разбира се... Е не колкото аз на тях, но човек не си избира семейството...

Според държавата те са ми длъжни и аз нямам право да търся нищо от нея. Нищо че работя от 14 годишен и имам 10-тина години трудов стаж, поне половината от които дори съм работил легално и съм си плащал данъците... А на 14 нямаше как да е легално, защото закона не го позволяваше и вероятно и тогава и сега аз трябваше да съм умрял от глад, ако бях съвестен гражданин... Но сигурно сега ще ми обясните как държавата няма да се оправи заради такива като мен, които са решили да помогнат на родителите си защото са прекалено възрастни, а в същото време брат ми и сестра ми са по-малки от мен...

В момента в който реших че са се оправили и наистина им бях оправил бакийте и поради това нямах никакви спестявания, все пак реших че е крайно време да вляза да уча и съм направил достатъчно за тях като съм загубил 10 години от живота си... Това преди 2 години... Ест. съм уникален късметлия и понеже съм решил да уча, трябва да започне световна криза... Брат ми остана без работа защото е идиот, заемите му отидоха на майка ми, защото му беше поръчител и тя окончателно фалира... Аз пък останах без работа, защото някой реши да строи блок точно до работното ми място и понеже то влизало с някакви сантиметри в другия парцел, уж без да искат работниците така лекичко подкопаха сградата с няколко метра, разбира се без да искат и разбира се събота и неделя, когато явно институциите в държавата не работят... Аз държава ли казах, извинявам се че убиждам нормалните държави, наричайки българия(с малка буква) такава... Та подкопаха сградата и едва не падна в ямата, докато вътре имаше десетки души и скъпа техника... Разбира онези боклуци са си платили на когото трябва, а аз останах без работа... И едва ли ще мога да си намеря друга толкова подходяща по време на следването ми... Всъщност не е предвидено да имам излишно време за да работя, докато уча точно това... Макар че поработвам от време на време, но напоследък все по рядко, даже мисля че вече окончателно нямам и непостоянна работа, освен че не виждам шанс за постоянна в скоро време...

Университета не плащал здравните осигуровки след 26, нищо че аз станах студент 5 месеца преди да стана на 26... Обаче не бях уведомен по никакъв начин за това и още нещо... до 27 се водех с платени здравни и изведнъж месец следкато станах на 27 се оказа че дължа за повече от година назад... Първата ми работа беше да отида и да проверя какво става... Ест. никой не знае какво става и защо сайта на НОИ ме е лъгал една година... Молбата ми да се откажа от услугите на здравната ни система също беше отхвърлена, затова продължавам да трупам дългове към нея, без да мога да я ползвам... Това едва ли го има някъде другаде... Че и лихва ми слагат, даже май вече го криминализираха :dontknow:

Т.е. дохода ми е нещо от сорта на -20 на месец. А като допълнение, нямам право на заплата, затова че се грижа за инвалид 100%, който не е баща ми, той е с доста по-малка степен. Така че смятам че прекрасно знам какво е да си инвалидизиран и то не само на средна и напреднала възраст...

Вече съм се инвалидизирал и продължавам да го правя и аз поради прекалено застоял начин на живот... Макар че не надебелях заради това... Предпочитам да рискувам да се инвалидизирам още повече опитвайки се да променя това...

Освен това още на 13-14 вече бях 1.80 и 80кг само мускули, поради това че доста активно спортувах... И разбира се ми беше най-достъпна хамалогията и наистина тогава по-добре платена работа нямаше за някой който няма и средно, не че след това имаше... До към 18 успявах да съчетавам учене, работа и активна спортна кариера... Даже бях станал 90кг и абсолютна скала и даже се кефех че вместо да давам луди пари за фитнес и да се бода с какви ли не химии... Аз даже получавах пари за фитнеса на който ходех и всяко мускулче по мен беше напълно естествено придобито, но едва ли можеше да стане без хубавите гени, особено краката... Всъщност най-тежката ми работа е била, когато в продължение на година, всеки месец през ръцете ми минаваха минимум по 100 тона... Точно тогава карах така както съм споменавал в други теми, защото до тогава единствения ми транспорт беше колелото... И нямаше как да карам по друг начин, защото винаги колкото по-бързо, толкова по-добре, особено с толкова задължения... Даже когато завърших средното си образование имаше известен период от време в който работех на 2 места... Но най-вече поради задълбочаващите се финансови проблеми в семейството ми. В крайна сметка някъде тогава приключиха професионалните ми занимания с бойни изкуства, въпреки доста добрите ми постижения... най-вече по финансови причини, особено когато се класирах за световно и клубът ми тъкмо се беше разпаднал и въпреки че бях в националния отбор, се оказа че трябва да отида на собствени разноски... Но стига за спорта в българия или по-точно за липсата му, всички знаем за това...

Когато спрях да тренирам и вече имах доста по-лека или по-точно с нулева физическа активност работа, но все пак поне още карах колело и бях започнал да се топя... Дали от него, дали от стреса в тогавашната ми работа, дали и от двете, не знам... Точно тогава беше миналата голяма криза, явно те си вървят през 10-тина години... Тогава и ме съкратиха за първи път, искам да отбележа че никога не са ме уволнявали... Известно време не можех да си намеря работа и тогава започнах да мисля за учене, за което бях мислил още на 15... Но така и нямаше как да стане нито тогавам нито на 20... Та вече бях на 20 и бях измършавял до 78кг, което много хора биха намерили за доста добро тегло, но не и когато имаш моите кости... И понеже военните вече от повече от две години ме заплашваха че видиш ли нещо съм им дължал... Не че ми пукаше, но като се поинтересувах и разбрах че ще ми досаждат до 27 поне, а и не можех да си намеря добре платена работа вече няколко месеца... Реших да си платя и този дълг към държавата и да отбия военната си служба... Е явно беше голяма грешка, защото тъкмо се уволних и решиха да я махат, а няма и година след това наистина я махнаха... Проблемът беше че там качих 30 кг... Освен тов аза пръв път нямах никаква възможност да поддържам добра физическа активност и всъщност освен че си загубих 9 месеца в казармата, станах и мързелив, друго не получих от там, освен първата ми контуция в дясното рамо, а съм се занимавал с бойни изкуства без нито една кунтуция в продължение на повече от 10 години... Всъщност кунтуцията я получих заради един боклук, че се смилих над жалкия му живот, но както и да е... Общо взето реших да не го забивам от два метра в земята по глава, при което едва ли щеше да оживее, а после като за човек щяха да ме съдят, нищо че щях да смачкам просто една хлебарка... Трябваше да реша дали да му счупя врата или не... И сгреших... Тръгнах да го оставям на земята на крака, при което не бях много стабилен, а боклука взе че се опита моя врат да счупи и в крайна сметка паднах с него отгоре ми направо на рамото си, с почти 200 кила отгоре се заби директно в земята... Всъщност не е имало счупване или изваждане, не знам какво е имало, но ме боля поне месец и вече едвам си хващам пръстите на ръцете зад гърба, а преди можех да ги хвана до повече от ръкостискане, така че го приемам за контуция тази намалена гъвкавост, нищо че повечето хора дори не могат да си докоснат пръстите така :) След това вече не допусках такива грешки и пребивах тези които си го просеха и явно това беше правилния начин на действие, защото тогава нямаше последици за мен... Искам да подчертая че не се гордея с това и в реалния живот никога не ми се е налагало да се бия, ако не броим няколко лапешки истории и в училище ;) Но в крайна сметка освен 30кг отгоре и то далеч не само мускули, другото което получих от казармата беше че там се научих да мразя, преди това не познавах това чуство... Разбира се много бой съм ял и много хора са яли от мен, по състезанията, но никога не бях удрял човек с омраза и с ясната цел и мисъл да го нараня! Така че се радвам за всички деца, на които това няма да им бъде причинено!!!

Та вече бях 110кг, не по моя вина... Беше ми разбит и съня, също не по моя вина... Беше още по-трудно да си намеря работа, особено пък добре платена, но нашите вече бяха го закъсали съвсем без моята финансова подкрепа цяла година... Така че си хванах първото което намерих, за някакви смешни пари и пак без никаква физическа активност, 14 часови нощни смение... И си доразбих и съня и килограмите запазих... Явно все пак доста голямата ми активност преди това, а и младостта може би, не позволиха да кача повече в следващите 5 години, а и глада най-вече... Но за сметка на това, когато от време на време поработвах и по тежка работа, а и покрай грижите за човек който не може да ходи, както и излишните килца, заради някое от тези неща или заради всичките съм си направил някаква лека форма на пъпна херния, която уж още не била за операция, не била и баш пъпна, накрая не била и херния... Но все пак да не съм вдигал тежко... Е няма как, явно вече друга работа не мога да си намеря, а и не мога да не се грижа за близките си... Така че когато стане за операция, няма да имам пари и за това... Интересното е че не ме боли, не ми пречи, само шкембето ми расте, но дори не знам дали е от това...

За други здравословни проблеми не се сещам освен обичайните със зиби и очи, за които също нямам пари...

Никога нищо не съм си чупил, а както казах, не е като да не е имало предпоставки... Никога не съм пушил, не съм пил, не съм употребявал наркотици, дори не съм пил лекарства, просто защото напрактика не боледувам и никога не съм боледувал от нещо сериозно, а не съм се лигавил да се дрогирам с лекарства за най-малкото...

Отделно гледайки болен човек, аз някак така се получава че нямам право да получавам пари за това, нищо че има поне 3 програми, за всяка от които или аз не съм подходящ или той или не стигат местата...

Освен това нямам право на студентски кредит, защото майка ми имала дългове, а на баща ми му била малка пенсията... Значи един път когато трябва да получавам помощи майка ми няма дългове, а когато искам да взема кредит за да уча, тези кредити вече ги има и те ми пречат, нищо че те не са мои и нищо че ми пречат достатъчно и без това, защото в крайна сметка и аз ги плащам, без да съм видял и стотинка от тях... Много ме кефи тази държава !!! Няма друга европейска държава в която да ти пречат да учиш...

Ще ме попитате може би какво правя тук... Правя това че заради глупостта на баща ми, така и нямах възможност да уча какъвто и да било език... Е той може да се каже че не е виновен за недъгавата ни образователна система, само дето това не е точно така, следкато го бях предупредил...

Не се сещам какво повече да се оплача, пък то и няма :)

Следва да се похваля с разни глупости...

Понеже преди 2 години все още имах пари за глупости и вече бях решил да отслабвам и нищо че все още си бях стабилно между 100-110... Реших че ми е нужен някакъв бърнър... Взех си Thermonex, тогава уж това беше най-доброто... Да но малко след това се оказа че няма да мога да си платя семестриалните такси през настоящата година и парите които бях предвидил за колело, към 500 лева, отидоха за образование...

Чак сега успях да заделя малко пари за тази трошка, не че съм ги заделил, а съм ги изгладувал, защото всъщност 3 седмици няма какво да ям, заради това... Е то вече мина половината, а аз съм такава свиня, че сигурно години мога да изкарам без да ям, така че спокойно поех риска ;) Осъзнавам че гладувайки няма да сваля килограми, то аз точно така ги качих... Доста гладувах последните години и то в никакъв случай не доброволно и само станах над 120кг от това... Но пък глад, който няма как да избегна + колело, мисля че все ще има някакъв ефект... Ясно че и нещо ще се прецака... Няма начин... Но иначе докато завърша, ако въобще завърша, ще съм станал 150кг и не знам сега дали ще мога да поправя нещата, но тогава със сигурност няма да мога...

Та понеже нямах колело и не почнах бърнърчето, ясно ми е че няма смисъл да го хабя ако липсва физическа активност... Е сега я има и мисля да го почна... То едвам ще стигне за месец и после няма пари нито за него, нито за каквото и да е друго, макар че съм си харесал Syntrax fyre например и нищо че май ще ми трябва и Animal flex... И нищо че това което можех да си взема само преди 2 години за 500, вече е над 1000... Това не е причина да се отказвам... Както и всичко което казах до тук не е достатъчно да се откажа, така че ще си карам трошката, до тогава, до когато мога или в по-добрия случай докато не се сдобия с "хубаво" колело...

Освен това отказах газираното, макар че водата която тече от чешмата е отвратителна и МРАЗЯ да пия вода!!! Даже не съм съвсем сигурен кое от двете е по-вредно, но и с това се налага да се примиря...

Общо взето ще да ми се получат нещата с отслабването от комбинацията глад+колело... Лошото е само че паметта се повлиява доста зле от глада, а се опитвам и да уча... Но това е положенето...

Мисля че е по-добре да гладувам още няколко години, за да мога после да имам сравнително прилична работа и възможности да поправя и моите(макар в момента да не се сещам за такива) и чуждите грешки, докарали ме до това положение... Няма как да не е по-добре от това да се мъча и гладувам цял живот, който може и да се окаже прекалено дълаг...
Аватар
zax983

Мнениеот boriss13 » Нед Ное 28, 2010 9:35 am

:bigeyes:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот ico 1 » Нед Ное 28, 2010 11:43 am

@ zax983, :bowdown: .
Проблема е в това, че може би е трудно да ти се постави диагноза. :D :beer:
Не ми е ясно само защо пишеш "кунтуция" вместо "контузия"?
Аватар
ico 1

Мнениеот edinmilion » Нед Ное 28, 2010 1:08 pm

zax983 :bowdown:
Доста вълнуващо описание...Проблемите които застъпи са много лични, същевременно касаят много хора. Не се засягай от написаното тук, все пак този форум е конкретен и тъй като на повечето това е хоби е нормално да се изказват с лекота за скъпи вещи, което всъщност е свързано с оптимизация, удобство и т.н. Все неща повишаващи удоволствието, но не задължителни. Пример, един приятел направи за 6 месеца едно пътуване със старо колело из Европа за не повече от 100лв., без да гледа размер на рамка, гуми, скорости и т.н.
Всичко е до волята и разум.
И тъй като споменаваш на няколко места системата, да ти кажа да не се поддаваш на тихия геноцид, въпреки че спасение няма - усмихвай се и продължавай да се бориш :agree: (ибаси и философа съм и аз) :lol: пийс :peace:

п.п. За надебеляването няма как, застоя пред компютрите разказва играта на всеки който виси дълго пред тях, не знам за тези смени които споменаваш по 14 часа какво си правил, но само да дремеш пак ше си дроб...
edinmilion

Мнениеот fastera2 » Нед Ное 28, 2010 2:54 pm

zax983 Respect ! Бори се докрай ! ! !
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот marsa » Нед Ное 28, 2010 11:15 pm

Тъй като в тоя епопея доста усилено наблягаш на темата за килограмите през няколко реда, явно ги определяш като една от основните неволи в живота ти. Мен ако питаш, не се опитвай да отслабваш ударно, особено пък с препарати (въобще няма и да погледна какво е това). За да отслабнеш първо трябва да спреш да дебелееш, после трябва да започнеш да сваляш, а това се постига с качествен режим и постоянство. Разбира се, ако не го възпрепятства някакъв здравословен проблем. Не знам каква ти е фигурата и дали килограмите ти са съсредоточени някъде, но тъй като спомена за проблеми те съветвам да намериш начин да се прегледаш и лекуваш ако е необходимо. Жалко е да разбереш за нещо лечимо, когато е твърде късно.

Другото, което ще засегна е, че ако ако техническото състояние на колелото е единствената причина за начина по който караш, следствие от което са много идиотски писаниця тук... ами оставяш впечатление на твърдоглав инат, и без да ми се обиждаш, прост човек, а аз се надявам и вярвам, че едва ли си такъв. Ако държиш "да си караш на една предавка", не занимавай хората, които по- скоро биха искали да ти помогнат, отколкото да се ебават с теб. Ако нещата бяха изложени по различен начин още от самото начало, не се съмнявам че тук има хора (включително аз), които биха ти помогнали освен със съвети (от които очевидно имаш нужда), и с някой друг подарен чарк, или техническа помощ. Правилното нещо, което следва да направиш вместо да умуваш как да се бориш с неизправния си велосипед, е да търсиш начини да го отремонтираш малко по малко, никой не е казал, че трябва да струва стотици хиляди левове, за да ти доставя удоволствие и да ти върши непретенциозна работа. Форума освен за да се похвалиш кво си правил днес има много други по- основни функции, една от които е взаимопомощ по технически въпроси.

По другите проблеми не мога да ти помогна - имам си ги същите и въобще не сме единствените, така че не се отчайвай.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот PtD » Пон Ное 29, 2010 12:43 am

На fat burner-ите едно голямо NO, NO!

Виждал съм какво причиняват... оставаш си дебел, но ставаш психически нестабилен.

:smash:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот zax983 » Пон Ное 29, 2010 12:48 am

Да, мисля че това напълняване, въпреки че все още не ми е проблем и не се чувствам зле, нито пък се оплаквам от нещо. Мисля че все пак точно то ми е основен проблем... И не смятам да чакам да ми създаде още проблеми... Както вече казах, следкато рязко качих 30кг за 9 месеца, си стоях в рамките на 100-110 цели 5 години и не мислех че може да кача повече... Но ако преди 7 години бяха почти само мускули, преди 2 бяха почти само сланина... Само краката ми сравнително са се запазили, все пак те ме носят, другото не знам...

Но ето че съм грешал и преди 1-2 години съм започнал да качвам още... Почти веднага, преди година реших да си направя пълни изследвания, за да видя на какво се дължи, а и въобще мисля че след 25 години е хубаво профилактично да се прегледа всичко, даже и без никакви оплаквания, нищо не се знае... Но се оказа че такива не ми се полагали. Взеха ми само кръв и ме изследваха само за диабет и там каквото още се предполага че може да е свързано с тези килограми. Всъщност кръвната картина беше перфектна, нито диабет, нито холестерол, никакви показатели за каквото и да било... Само нещо черния ми дроб не е съгласен с боклуците които ям, но това ми е ясно... Разбира се за една година всичко може да е станало...

Килограмите ми до 110 бяха доста равномерно разпределени навсякъде... Но всичко отгоре мисля че се е натрупало само на шкембе, което на 110 въобще нямах, а сега е огромно... Както и паласки и т.н. коремната област... Така че смятам че вече наистина има някакъв проблем. Но предполагам че вече дължа поне 200 лева за здравни осигуровки, които и да платя, кой знае колко още ще дам и пак няма да ми свършат никаква работа... По-скоро бих отъшъл в някоя частна медико-диагностична лаборатория, където не съм съвсем сигурен дали ще ми излезе по евтино, но очаквам да ми свършат работа поне... Всъщност ако можете да ми препоръчате някоя?

От там нататък следва диетолог, при какъвто не мога да си позволя да отида... Който би ми казал да спазвам еди каква си диета, която също не мога да си позволя... Както и да имам някаква физическа активност, която поне вече имам... И преди винаги съм разчитал само на това, но явно вече съм достатъчно старичък за да компенсирам всичко само със спорт...

П.П. Ето например вече започвам да се замислям, понеже колелото ми е хоби и на мен. Но повече ми е необходимост, а какво по-хубаво от това да съчетаеш двете в едно ;) Та се замислям, дали да не ползвам 94/102 за една спирка, вместо да се претоварвам на въпросното баирче по Свети Наум(преди наистина не ми беше никакъв проблем!). То едва ли сутрин ще успея да се мушна там с колело, не съм опитвал до сега... Но останалите 20 километра за деня мисля че са си напълно достатъчни като начало. Друг е въпроса че се изкушавам и ето че само за 2 поредни дни са 100км, но не съм си давал кой знае колко зор! Отделно че само за половин година съм си избил парите от спестени карти за градски танспорт... Така че няма как да е лоша инвестиция, особено ако изкара поне зимния семестър без някакви сериозни ремонти, това колелце...
Аватар
zax983

Мнениеот zax983 » Пон Ное 29, 2010 1:18 am

За бърнърите е съвсем друга тема... Както казах имах тогава някой лев за глупости... Взел съм го 2008-ма и още не съм го отворил дори, така че можете да се сетите че и аз попринцип гласувам с едно голямо НЕ за каквито и да е химии...

Още се чудя какво ме удари по главата да си го взема въобще... Но пък хванах доста добро намаление, а и усилено се твърдеше и гледам че все още се твърди, че това беше първия бърнър който да има положителния ефект на най-силните, без нито един от отрицателните... И все пак не съм компетентен и не мога да кажа вярно ли е или не, понеже никога не съм пил нещо повече от аспирин...

И понеже вече е факт и последното което ще направя е да го изхвърля... Или ще го продам или ще го подаря на някой, но ако това не стане до лятото, ще си го пийна аз, не вярвам да психясам само от една опаковка, а срока му на годност е до август 2011. И до тогава, а и по-рано се надявам да съм в достатъчно добра форма, за да се възползвам максимално!

Ето и първото по-добро описание, което намерих в чичко гугъл за него, към днешна дата: http://www.muskulibg.com/e-shop-mainmen ... 7&vmcchk=1

Също смятам, да почна да си пийвам и омега 3, както за отслабване, така и за паметта.

П.П. Като най-хард вариант за паметта виждам някакъв Пирацетам, но първо смятам да се консултирам с лекар, някой ден... То ясно че действа, но пък се пълнее от него, а и ако го смеся с бърнар и без да съм кой знае колко компетентен, ми замирисва на инфаркт/инсулт... Така че за сега почвам само с омега 3, но от другия месец... Всъщност там ще отидат спестените парички от картите за градски транспорт.
Аватар
zax983

Мнениеот PRobably » Пон Ное 29, 2010 1:21 am

вие сте луди бе. :rofl:
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот Antares » Пон Ное 29, 2010 8:29 am

К'ви са тия стени от текст?! Т'ва ако не бяха думи, а бетон - да сме си построили панелка...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот zax983 » Пон Ное 29, 2010 4:49 pm

Antares, за да не флудим излишно темата за силовото каране, ще ти отговоря по изчерпателно тук

Ако имах възможност и смятах че скъпото колело е всичко, понеже ме интересува главно скорост и не намерих за 15К, но пък и не мисля да се хващам за думата. Това ми изкара чичко гугъл на първо четене http://www.dimibike.com/velosipedi-kolo ... osiped.htm

Устройва ме напълно нищо че повече от половината от характеристиките не ги разбирам, вярвам че за тази цена няма да остана недоволен, но също така вярвам че това не може да е реалната цена на едно колело...

Ето че и тук са 53/39 предните венци, значи може би добре се ориентирам за предавките... Но продължавам да си мисля че това е слабо за спускане, дори с 11 отзад в някакъв момент започваш да въртиш напразно... Не че бих посмял с такива гуми да вдигна повече, особено пък на пътя... Но все пак...
Аватар
zax983

Мнениеот subritual » Пон Ное 29, 2010 5:06 pm

Това не е достатъчно скъпо за твоите килограми.С тая карбонова рамка и силово каране ще се сцепи някъде и ще се пребиеш като куче.
Последна промяна subritual на Пон Ное 29, 2010 5:07 pm, променена общо 1 път
Аватар
subritual

Мнениеот did » Пон Ное 29, 2010 5:07 pm

zax983 написа:Ето че и тук са 53/39 предните венци, значи може би добре се ориентирам за предавките... Но продължавам да си мисля че това е слабо за спускане, дори с 11 отзад в някакъв момент започваш да въртиш напразно... Не че бих посмял с такива гуми да вдигна повече, особено пък на пътя... Но все пак...

Ти си неадекватен!

Имаш нужда от поне една година тихо четене на теорията, без да напишеш и дума, преди да заслужиш и един смислен отговор.

Обасни ми какво разбираш под каданс, пулс, аеробна и анаеробна тренировка, предавателно отношение, тренировки за база, сваляне на тегло,... и останалите ОСНОВНИ термини (т.е АЗБУКАТА). Обясни ми и накратко как ти виждаш връзките между някои от тези параметри, за да ме убедиш, че не си прав!

Дотогава наистина няма смисъл да ти се отговаря, понеже си чугунена глава.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пон Ное 29, 2010 6:05 pm

zax983: ако не ползваш предавки (независимо защо) най-накрая ще стане това, което става като си караш колата само на пета - ще ти заминат ниските обороти/издръжливостта, ще ти замине мощността/взривната сила, ще ти омекнат тампончетата/колената, ще ти замине съединителя... и.т.н.

Помисли си хубаво - не винаги ще си в такава силова форма. Вярвам, че колената не ти трябват само за каране... вкарваш се в излишни дилеми само заради отказа от предавки - кажи ми кога ще нацелиш оптималното предавателно число за една предавка? Утре ще се катериш, в другиден ще се спускаш... как очакваш с една предавка да караш пълноценно без да се мъчиш като сакат? Вече ти казаха, че има евтини системи за превключване, които работят повече от добре. Имам чувството, че преди да овладееш нещата бързаш да отречеш това, което не си овладял или не искаш да овладееш. Послушай did, зарови се малко и почети повече.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот zax983 » Пон Ное 29, 2010 7:55 pm

@did, Ако бях наясно с всички тези неща, дали щях да задавам някакви въпроси? Аз мисля че не...

Но все пак ще ти отговоря:

1. Каданс - все още не съм успял да си го измеря, тъйкато се оказва че няма начин да карам цяла минута на спокойствие, без нито един идиот да ме засече... Не знам каква е тази мания на шофьорите да се наврат в бордюра, дори с автомобили, чиито обем не го налага... Преди 10 години това не беше така! И съм сигурен че ме принуждават да карам по възможно най неправилния начин, като постоянно набивам спирачки и после пак набирам... Даже да имах хубави скорости, няма как да ги сменям толкова често... Просто не става това за което ми говорите по улиците на София... Но иначе километражчето ми е от най-евтините... Нямам 100 лева за такова което мери и каданса... То колелото ми не струва толкова... Ако настояваш ще вържа един часовник, който и секунди да показва и все ще намеря 10-тина спокойни секунди в които да го измеря, но какво от това... Не е приложимо в конкретния случай... Но може пък и да греша, вие ще кажете?

2. Пулса ми по принцип е доста висок, както казва жената "сърцето ти бие като на куче"... Дори когато бях в перфектна форма съм праскал пулс по 180-200 на тренировка и лекарите ми казваха че с този пулс трябва вече да съм получил инфаркт, но не го получавам... Така че явно съм някакъв по-особен случай... Е сега вече може и да го получа, но сърцето ми си бие така... Отделно че и кръвното ми е високо... И всичко това е наследствено, т.е. и да ми има нещо, имало го е и на 15... На пример лятото, като изляза навън, ако е над 40 градуса, просто ми шурва кръв от носа, ей така докато си ходя, без ниаккво физическо усилие... Затова предпочитам по-студеното време! Утре ще си го премеря преди, по време и след каране на колело колко ми е пулса и кръвното и ще докладвам, пък специалистите да кажат ;)

3. Аеробна и анаеробна тренировка. Погледнато буквално, още в 8-9 клас мисля че се учеше че става въпрос за дейност с или без присъствието на кислород. Но конкретно за спорта, доколкото знам карането на колело влиза в графа аеробни, т.е. по време на каране на колело притокът на кислород и енергия е преобладаващ и мускулните клетки биват съкращавани без значителна умора. Така се чувствам и аз докато карам колело, но ето че не се чувствам така докато тичам, предполагам заради килограмите ми се превръща в анаеробна, т.е. не ми достига кислород... Но вие искате да ми кажете, че начина ми на каране е изцяло погрешен и там също се получава така? А защо тогава не успявам да се изморя или задъхам дори, на тези предавки на равно... Значи са слаби... На изкачване вече имам проблем, това го установихме... Питам в една друга тема за кислородни маски, но никой не каза има ли ли смисъл и полза от това, а и вреда също? И въобще има ли отношение към въпроса? Аз търсих алпинистки, водолазни, бояджийски... къде ли не рових, но нищо не намерих, което да е подходящо за каране на колело... А много ми се иска да пробвам... Най-малкото ми трябва защита от боклуците които дишам на пътя, но с каквато и да е маска без допълнително подаване на кислород, той просто няма да ми стига, никой ли не е пробвал?

4. Предавателни отношения - нямам никаква представа, нали точно това питам?!

5. Термини за база - въобще не разбирам това словосъчетание в рамките на конкретната материя...

6. Сваляне на тегло - не съм диетолог... но подозирам че факта че почти не съм се движил доста от последните години, прави каквато и да е активност подходяща за сваляне на тегло. Макар препоръчителната да е аеробната, а ето и връзките които виждам.

7. Останалите термини(азбуката) - разбира се че не знам всичко, много неща не знам... Затова и задавам въпроси за нещата които не са ми ясни! Затова и ги обсъждам, за да разбера дали са ми се изяснили! Нима някой знае всичко и разбира всичко?

@bikerider, Не отричам нищо, само казвам че цяла зима маршрута ми ще е сравнително ограничен, по големите и надявам се почистени булеварди... Т.е. сутрин 10км и вечер 10км на равно, това е... И единствен проблем са ми тези 500-600 метра по Свети Наум сутрин... Където както казах мога и автобуса да взимам за една спирка и проблема е решен. И всичко това само 4 пъти седмично, 4 карам 3 почивам... Е може да покарвам и малко отгоре...

Правилно ли съм разбрал, че това няма да ми върне формата? И как да постъпя, освен пак да чета неща, които вече знам или пък тези дни съм прочел, но явно не съм ги разбрал или не съм съгласен...

Не искам повече и да чета и да се заливам с информация колко много неща ми трябват, но не мога да си ги позволя, искам да карам !
Аватар
zax983

Мнениеот ico 1 » Пон Ное 29, 2010 8:20 pm

Отиди на преглед при кардиолог, че работата с кръвното налягане е опасна. Още по-лошо е, ако е малка разликата между долната и горната граница. Не се натоварвай яко, колкото и сила да чувстваш в себе си. Това е измама, дължаща се на високото кръвно.
Относно високия ти пулс - това се дължи на малкото ти, но за сметка на това силови тренировки. Пробвай с нормално, но ежедневно натоварване и нещата ще се променят. Трябва ти редовно каране (ако не всеки ден, то поне през ден по 20 - 30 км асфалт).
Аватар
ico 1

Мнениеот PtD » Пон Ное 29, 2010 9:57 pm

Странно, че през лятото имаш по-високо кръвно... при мен е обратното.

Поддържане на форма с колоездене в града ми се вижда почти невъзможна работа. А понеже си в София, решението е много лесно и просто - както си в града, така се набираш на педалите по бул. България нагоре, нагоре, нагоре, през Бояна и нагоре продължаваш към Копитото, Златните мостове или където ти видят очите на Витоша по асфалт/паваж. Хем дълго и натоварващо, хем на чист въздух. Дори и да не е оптималният начин за сваляне на тегло, пак ще дръпнеш напред. Недей да се изхвърляш отначало, защото после ще плачеш. Полека-лека най-добре стават нещата, особено на по-зряла възраст.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот zax983 » Вто Ное 30, 2010 1:24 am

Не знам, но жегата най-много ме мори, като нищо друго... Студа определено го предпочитам, ако трябва да избирам между двете крайности... Иначе най-гот е като днес например... Без вятъра разбира се, който също беше доста приятен, но само когато е попътен :D

Границите не ги събирам за щастие, но играе от 120/60 до 150/80 и то без да правя нищо...
Аватар
zax983

Следваща

Назад към Бла - Бла