Петиция против съхранението на данни

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот PtD » Пет Авг 12, 2005 4:52 pm

А всяка революция:
а) изяжда чедата си
б) води до контрареволюция

[size=67]За Добри Божилов - и той е един професор по всичкология... Френска направа :puke: Аман вече. Кой го кара да се вре в клопките на отворения код, не мога да разбера :roll2: То е ясно, че не разбира от софтуер. Единствено ми е интересно колко са му платили М$ за книжката :emlaugh: [/size]
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пет Авг 12, 2005 4:59 pm

[quote="PtD"]

А всяка революция:
а) изяжда чедата си
б) води до контрареволюция
[/quote]

Аха, аха. Това е съвсем отделна тема, малко е рано за нея. Сега друго ни напъва. Едно по едно викам аз...

A Добри Божилов е наистина такъв какъвто го описваш, М$ очевадно стоят зад книгата му, но то не пречи да е прав до голяма степен, нали? ;)

[quote="Lubo"]
Но не смятам, че едни такива мерки ще ми ограничат толкова свободата, защото трябва да са ПЪЛНИ ТЪПАЦИ та да ме арестуват, защото съм казал "БОМБАААА"
[/quote]

Ами да - те са ПЪЛНИ ТЪПАЦИ, защото застреляха невинен бразилец с брада и раница в Лондон.

Вярно е - ПЪЛНИ ТЪПАЦИ са. Тъпаци са, щом прокарват законопроект приравняващ ТЪРСЕНЕТО в интернет на думи като "бомба" със ТЕРОРИЗЪМ.

А това вече не е ограничаване на свободата на словото, а на мисълта - казва се ПРЕСТЪПМИСЪЛ на Оруеловия новоговор...

И кво като са тъпаци... той и Буш е "тъпак" ама завладя Ирак без никой нищо реално да му каже, нали... кво повече да си говорим... :dunno:

айде лека вечер и спокоен уикенд и от мен.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Авг 12, 2005 5:04 pm

[quote="bikerider"]

A Добри Божилов е наистина такъв какъвто го описваш, М$ очевадно стоят зад книгата му, но то не пречи да е прав до голяма степен, нали? ;)
[/quote]

Не смятам, че е прав. Аз използвам огромни количества OSS продукти. Но да не генерираме оффтопик. :)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот velco » Пет Авг 12, 2005 6:56 pm

[quote="bikerider"]

[quote="halcor"]
Все пак не приеха софтуерните патенти в евросъюза, надежда от петиции има...
[/quote]

Защото такова решение обслужва интересите им
[/quote]

Тук не съм много съгласен. Патентите не ги приеха, защото в ЕС все пак има някакви остатъци от демокрация, която дори и еврокомисията не посмя да погази най-накрая, въпреки че години наред се опитваше за върви напреко на оригиналните поправки в закона, приети от европарламента. Просто много грубо щеше да стане, ако еврокомисията се беше опитала за втори път да прегази решението на най-демократичния[1] орган на ЕС, особено на фона да отхвърлянето не конституцията.

Въпросната книга на Добри Божилов не съм я чел. Изглежда няма и да я прочета, след като прочетох въведението. Даже се чудя как прочетох въведението докрая, след като прочетох първия ред: "В момента в глобален мащаб тече една грандиозна маркетингова манипулация. Тя се казва 'софтуер с отворен код' и неин флагман е операционната система "Линукс".

За съжаление, няма как да споря с автора, защото не съм му чел книгата ... не че се съмнявам, че половината му аргументи са пълни лъжи, а другата половина - характерни и за затворения код.

[1] не твърдя, че е много демократичен, просто останалите институции ни най-малко не са.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Пет Авг 12, 2005 7:58 pm

[quote="velco"]
Въпросната книга на Добри Божилов не съм я чел.
[/quote]

Прочети я де, дори заради спорта. Иначе ще те обвиня в предразсъдъци :lol::boxing:

Смятам пак я прочета този уикенд, защото и на мен ми е на кантар. Макар, че в момента страдам точно от отворен код публикуван от "флагмана" IBM - нямам време да го модифицирам, а честно нямам и търпения, защото е писан в стил 70-те години от некви фатмаци... та истината е май както винаги по-средата, както и преди казах. Отворения код е за мен хубаво нещо, но не и за сериозна разработка. Поне според мен. Откъм ползване е благина, но... аз поне гледам да имам балансиран подход.

Та... очаквай включване относно open source ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот velco » Пет Авг 12, 2005 8:17 pm

[quote="bikerider"]

[quote="velco"]
Въпросната книга на Добри Божилов не съм я чел.
[/quote]

Прочети я де, дори заради спорта. Иначе ще те обвиня в предразсъдъци :lol::boxing:
[/quote]

Ми щях я прочета -- ако беше open source ...:lol:
velco

Мнениеот hlebarka » Пет Авг 12, 2005 10:47 pm

[quote="bikerider"]
Както каза и velco, революцията идва...
[/quote]

А,изпуснал съм, каква ще бъде тази революция?
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот bikerider » Нед Авг 14, 2005 4:00 am

Ти не знаеш за Революцията...
Но Революцията знае за ТЕБ!!!

:lol:
Аватар
bikerider

Мнениеот hlebarka » Нед Авг 14, 2005 4:05 am

Аз питам каква ще бъде тази революция, не какво знае. Някой ще ми каже ли каква ще бъде тази революция? Срещу кого, кой ще участва, с каква цел? Ае кажете, мола ви.
Аватар
hlebarka

Мнениеот RaveUnit » Нед Авг 14, 2005 9:36 am

Добре, щом толкова настояваш - това ще е инсектицидна революция, Комитета постанови да бъдат избити всички инсекти-врагове, а останалите да бъдат сплашени. Към враговете влизат всички с твърда гладка хитинова черупка. Ти понеже си доказан приятел на форума би могъл да се скриеш у нас, върху старата наковалня (ако искаш) - когато дойдат партизаните ще им кажа че току-що съм те размазал (ще те полея със зелен конфитюр) и така ще те спася.
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот mih » Нед Авг 14, 2005 11:19 am

ето според "Гардиън" колко ги е еня европейците за тероризма и за предложените информационни директиви:

How many words did the national press devote to the big stories this [b]week[/b]?

The Ashes 153,843
The death of Robin Cook 121,630
The proposed anti-terror measures 82,037
Licensing laws 31,579
Iran resumes its nuclear programme 27,386
The Discovery shuttle lands 27,028

Figures show the number of words printed in stories appearing in the London-based national daily and Sunday newspapers, plus the Scotsman (Edinburgh) and the Herald (Glasgow), seeya. . .

все пак интересът към Марс е жив...
:unhappy:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот velco » Нед Авг 14, 2005 11:40 am

[quote="mih"]
ето според "Гардиън" колко ги е еня европейците за тероризма и за предложените информационни директиви:
[/quote]

Ако Гардиън така са интерпретирали броя на думите (приемаме, че е верен), могат да си го начукат отзад, защото тази интерпретация е еФтина манипулация.

Единствения извод, които може да се направи[1] е доколко са ИНФОРМИРАНИ за съответните събития, т.е. не колко се интересуват, а колко им се казва.

[1] с голЕЕЕЕми уговорки, броя на думите е МНОГО груба мярка за информационно съдържание
velco

Мнениеот mih » Нед Авг 14, 2005 12:49 pm

@velco,
ема аз не съм казвал обратното
:dunno::)

а броят на думите е незаменима помощ в много търсения, включително и езикови, така че не е за подценяване, просто не трябва да се абсолютизира.

ма сега да не ми забиеш в спорове - неделя е
;)
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот halcor » Пон Авг 15, 2005 10:54 am

[url=http://www.bukvite.com/k-e-f/matr/ip_decrt.htm]Едно доста интересно за мен четиво, подкрепящо идеята, че революцията иде :)[/url]
Аватар
halcor

Мнениеот hlebarka » Вто Авг 16, 2005 1:16 am

[quote="halcor"]

[url=http://www.bukvite.com/k-e-f/matr/ip_decrt.htm]Едно доста интересно за мен четиво, подкрепящо идеята, че революцията иде :)[/url]
[/quote]

:O:O:O каква компактификация!
Аватар
hlebarka

Мнениеот bikerider » Вто Авг 16, 2005 11:32 am

[quote="hlebarka"]

[quote="halcor"]

[/quote]

:O:O:O каква компактификация!
[/quote]

:rofl::bowdown:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Авг 16, 2005 12:13 pm

[quote="hlebarka"]

Какъв е този глобален комунизъм и защо е комунизъм?
[/quote]

http://www.monitor.bg/opinions/article? ... 86&eid=448

доста изчерпателно...
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Авг 16, 2005 1:44 pm

[quote="bikerider"]

[quote="hlebarka"]

[/quote]

доста изчерпателно...
[/quote]

по-скоро доста едностранчиво, но вероятно вярно
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Вто Авг 16, 2005 2:11 pm

обаче за съжаление безсъмнено вярно и за още по-голямо съжаление съвсем еднозначно...

дали е едностранчиво силно зависи от контекста, но определено оголва доста болезнени проблеми, които малко или много не се коментират.
да не говорим, че друга страна в монолога просто няма, ЕК мълчаливо си работи за европейската/световната революция...
не случайно наричат еврокомисарите дори троцкисти... :puke:
Аватар
bikerider

Мнениеот hlebarka » Вто Авг 16, 2005 4:41 pm

[quote="bikerider"]

[quote="hlebarka"]

[/quote]

доста изчерпателно...
[/quote]

Нищо не пише за комунизъм, има само някакви сравнения със СССР, които не касаят комунизма достатъчно смислено.

Хаха, и забраната за "тричане" на кучета се приема като недопустима намеса, хохо, не само,че трябва ЕС да забрани тая работа, ами и европол да доде да ги изтрича темерутите, които участват.
Аватар
hlebarka

Мнениеот bikerider » Вто Авг 16, 2005 5:00 pm

[quote="hlebarka"]

[quote="bikerider"]

[quote="hlebarka"]

[/quote]

доста изчерпателно...
[/quote]

Нищо не пише за комунизъм, има само някакви сравнения със СССР, които не касаят комунизма достатъчно смислено.

Хаха, и забраната за "тричане" на кучета се приема като недопустима намеса, хохо, не само,че трябва ЕС да забрани тая работа, ами и европол да доде да ги изтрича темерутите, които участват.
[/quote]

да, формално това не е комунизъм. това е просто свръхтоталитаризъм. в какви краски ще го украсим, червени, кафяви, пембени, няма значение. Днес го наричат глобализъм. Аз го наричам свръхтоталитарен бюрократизъм.

Конкретно за тричането, разликата между това и глобите за Словакия за неподготвени нормативни документи относно международните и води (а тя няма излаз на море) за мен е само в мащаба. Източника на подобни "регулационни" свръхтъпотии е свръхбюрократичната машина. Да спорим кое как да наричаме е малко наивно, аз говоря за факти. Който иска да гледа ги вижда.
Аватар
bikerider

Мнениеот hlebarka » Вто Авг 16, 2005 5:38 pm

[quote="bikerider"]
Да спорим кое как да наричаме е малко наивно, аз говоря за факти. Който иска да гледа ги вижда.
[/quote]

Хуу, де. Ама е факт, че "глобален комунизъм" означава нещо, а "свръхтоталитарен бюрократизъм", друго. И има значение как наричаме нещата, щот така се разбираме за какво говорим.
Аватар
hlebarka

Мнениеот halcor » Пон Сеп 12, 2005 3:08 pm

http://www.aclu.org/pizza/ (sound on)

Не е за fun-а, а за тук, според мен, въпреки, че по такива канали го открих.
Аватар
halcor

Мнениеот naka76 » Пон Сеп 12, 2005 7:30 pm

Абе никой ли не се сеща за филма "Enemy of the State" и за каво става дума в него?
Аватар
naka76

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 13, 2005 7:47 am

[quote="halcor"]

http://www.aclu.org/pizza/ (sound on)

Не е за fun-а, а за тук, според мен, въпреки, че по такива канали го открих.
[/quote]

Единствения ми коментар е, че римското право и принципа му за невинност до доказване на противното е вече история.

Традициите досега бяха, както се казва в сайта, невинните хора да бъдат оставяни на мира от правителството. Сега вече явно е на мода "как да разберем, че са невинни ако не ги следим". Тоест презумпция за виновност. Плюс готиния щрих на naka76 с напомнянето за Enemy Of The State, плюс военните тричленки за бърз съд без адвокат и право на телефон за "доказани" "терористи" (Patriot Act 1996) картинката е ясна.

Edit: naka76 ме подсети и за още нещо - вечния въпрос - КОЙ ПАЗИ ПАЗАЧИТЕ?????
Аватар
bikerider

Предишна

Назад към Други