Потребителски кредит

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Потребителски кредит

Мнениеот Nymphetamine » Нед Ное 06, 2005 7:08 pm

Пиша въпросната тема, защото от RAM Bikes ми казаха, че може да закупя байк на изплащане от тях, с помощта на потребителски кредит. Искам да ви попитам как седят, горе-долу, нещата с потребителския кредит, що се отнася до купуване на колело. Отосно банкирането съм мноого бос..понеже още не ми се е налагало да извършвам операции от този род.
От друга страна, има възможност да взема същото колело на изплащане от един магазин в Пловдив, който работи с някаква си банка. Клиентът подава молба, одобрява се, плаща първоначална вноска в магазина и от там нататък, банката му издава кредиторска карта, в която той внася месечната вноска, която е константна... Тоест за колело на цена от 1000лв, имаме не знам си колко процента оскъпяване, при което колелото се оскъпява соколо 200лв (което не ми се вярва, може би не са ми го обяснили както трябва). Първоначалната вноска е 20% при това положение, а срока на изплащане е 24 месеца. Спред една груба сметка се плучава около 230лв първоначална такса и 40лв месечна вноска (пак при това положение:)).
Освен предходния въпрос, бих искал тези които са изпробвали метода с кредита, да ми кажат коят от двете опции е по-изгодна. Според мен, потребителския кредит от какъвто и да било вид, поне спред тези http://www.eurobank.bg/?p=consumer_credits#3
http://www.ubb.bg/bg/bnk%5Fpers/ условия ми се вижда по-неизгоден от лизниговата схема на магазина. Очаквам мнения... Благодаря.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот skynet » Пон Ное 07, 2005 10:00 am

вариантът за мене е РАМ от Байк центъра, с Jet Credit
8% за 6 месеца, 12% за година.
20% са много бе човек, нищо че е оскъпяване за 2 години, поне аз не бих им ги дал! :)
По-добре събери за по-голяма първоначална вноска и
не се връзвай за 2 години, за тва време гърмят хардове и излизат по-хубави колела! :8D:
skynet

Рейтинг: 1200

Мнениеот dil » Пон Ное 07, 2005 10:14 am

Виж точно с кои банки работят магазините..
Много са важни и таксите по-кредита.. защото при някои има ниски лихви, ама има и такса за обслужване, първоначална такса и т.н.

По принцип кредити от Euroline, Jetcredit и др. подобни се взимат лесно и бързо, ако отговаряш на условията им. Но при тях лихвите са по неизгодни според мене и си е чисто набутване.

В банките дават по-добри лихви, но изискват доста документи, евентуално поръчител.
Аватар
dil

Рейтинг: 1204

Мнениеот bluskanie » Пон Ное 07, 2005 10:41 am

ОББ - не ти трябва поръчител.Трябва само да си на трудов договор и това е.Става за 3-4 дни, зимаш парите кеш и плащаш байка.После си изплащаш кредита на банката за 1 или 2 години.Хубавото там е, че няма разни глоби ако закъснееш.Има наказателна лихва но не е фатална.Евролайн са бандити, не се връзвай.
Edit: О ама ти си на 17, няма как да си на договор...Е значи трябва да намериш някой с трудов договор иначе не знам...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Сря Ное 09, 2005 7:09 pm

[b]@Nymphetamine[/b] трудно ми е в момента да се ориентирам в улугите който представят банките който си посочил, само ще споделя скромния ми опит от преди 2 години. Изтеглих кредит от "SG Експресбанк" по услугата "Кредит експресо" (или нещо такова). Сумата не беше внушителна наистина- 1000 лв. който трябваше да върна за 18 месеца. Всичко на края на периода върнах 146 лв. лихви + главницата, т.е. 1146лв. Не са ми искали поръчители, единствено трудов договор и условие възнаграждението (т.е. заплатата) да се превежда в сметка в банката. Но както виждам, дори не си пълнолетен, така че единствения шанс е да отпуснат заем на някой от родителите ти. :agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Други