Лекарите в БГ

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот pes » Чет Фев 16, 2006 9:07 pm

аиде пак... баща ми почти през целия си живот е обикалял по света/ тесен специалист без работа в България / та за държавите който е обиколил нищо хубаво от "държавата" в която е бил не е видял. Като започнем от латиска америка, минем през другата америка, Германия, Испания, и накрая ударим в Русия / където било най гот./ Да не си мислиш че ако си осигорен в Германия например и те блъсне кола ще се погрижат за теб подобаващо, макар че си плащаш данъците? Аз си плащам данъците осигоровките с малко повече търпение и повече познание нямам проблем да се оправям в нашета мила държава и макар да съм специалист без особено "златно" бъдеще тук / за разлика от бъдещето ми при швабите или янките/ Ама смятам да остана, за да не останатат само крадци и проституски и какво бе аа наркомани, бих добавил и политици. Само да те питам кой оправлява държавата не сме ли ние / еми не сме щото се отказваме от отва право негласувайки/ Ама дай само да се оплакваме и да си мълчим за другото и да се крием, май така е по добре...
Или аре да бягаме към Европата и без това вече грам не ни спират.
Повечето от това, което знаем за човека, се дължи на изследванията на сладкия грах и един вид винени мушици.
pes

Рейтинг: 1200

Мнениеот mih » Чет Фев 16, 2006 11:52 pm

@pes
еми да беше станал тракторист ;)

по темата:
Миналата година приятелката ми получи обрив по тялото... Викат му копривна треска, понеже изглежда като опарено от коприва. Тъй като плъзна твърде бързо и ударно и положението стана неконтролируемо, хванахме такси и право в частната "клиника" Торакс - като най-наблизо.
Сложиха я на системи (по системите пуснаха кортикостероиди!), но въпреки това състоянитето й продължи да се влошава. Предупреждавам аз дежурната лекарка - нищо. След малко пак, този път заплашително, й обяснявам, че ако не направят нещо ще има последици с фатален изход, и за приятелката ми, и за тях. Сепна се оная, обади се по телефона. Дойде "специалист" - с такси. Биха й конска доза адреналин, обривът взе да се прибира, с което лечението приключи. След общ престой от 3 часа си тръгваме, на излизане плащаме 200 и кусур лева (за един леглоден и други али-бали в т.ч. и таксито!) и си обменяме пожелания за скорошна среща в съда. Що платих, и аз не знам, но карай, имал съм пари - дал съм ги, пък и шокът беше голям - скъпата се задушаваше пред мен и т.н. Предписаха й лекарства, които са забранени за спортисти, бременни, кърмачки, деца, абе от ония лекарства, дето списъкът със страничните ефекти е далеч по-дълъг от този с показанията.
На следващия ден - пак обрив.
Запътихме се към Медицинска Академия, към клиниката по кожни болести. Стабилизираха й състоянието и заявиха, че ще трябва да полежи при тях няколко дена. На другия ден половинката се чувства по-добре, но е удивена как главната лекарка постига резултат у всички пациенти в стаята само с едно лекарство, но в различни дози. На по-следващия ден всички сме щастливи и тръгваме да се изписваме. На тръгване обаче едната лекарка се сеща за нещо много важно - така и не е направила изследвания на кръв и урина... Нищо, смигва тя, тя може и сега да даде проби, пък утре тя да дойде да си ги прибере... Бутат ни в ръцете предълъг списък със забранени храни и едно тесте с рецепти - алергия е, спокойно. На другия ден пък се оказва, че уж било бактериална инфекция, но съветите и диагнозата за алергия бяха преповторени. Напуснахме с радост това отвратително място.
Все пак бяхме доволни от едно - обривите като че ли се изплашиха и се скриха...
До следващата седмица, когато се появиха отново, за щастие леко и полека, без да създават спешни ситуации. Последва хомеопатично лечение без никакви ограничения относно хранене (освен стандартните за хомеопатично лечение) - обривите продължиха да избиват, но все по-слабо, докато накрая съвсем затихнаха. Било от стрес. (Това и в "Изгубени" го каза д-р Джако:))

Мнението ми като цяло за съвременната медицина е доста негативно. Достатъчно е само да споменем, че разни огромни корпорации зависят и печелят от продажбите на лекарствата, често се наблюдават зависимости, смъртни случаи.

Повечето болести (пък и травми) идват от главата - не е зле да се обърнем към самите себе си, ако искаме да се лекуваме, а не да разчитаме наготово - да си платим и хоп! здрави отново.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот TOYAGA » Пет Фев 17, 2006 12:51 am

[quote="pes"]

... баща ми почти през целия си живот е обикалял по света/ тесен специалист без работа в България... blah-blah-blah... bullshit-big bullshit-great bullshit... blah-blah-blah... [/quote]

Е нема ли кой да светне баща ти първо да обиколи Мала Азия и Близкио Изток, да си разшири тесната специалност и да се прибира наместо да се шматка като глуа кучка из бъзе из латиска и разни други америки?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот pes » Пет Фев 17, 2006 1:02 am

случайно нещта които той проектира отдавна са построени в тоя район...
edit: а що се онсася до тяснта специализация си я разшири до 4 визши... Но човек работи само това, което му е най-кеф, иначе се мъчи...
Повечето от това, което знаем за човека, се дължи на изследванията на сладкия грах и един вид винени мушици.
pes

Мнениеот TOYAGA » Пет Фев 17, 2006 1:07 am

Мда...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот did » Пет Фев 17, 2006 1:14 am

мдаа мдаа... четирите виЗши не прощават.

дали и аз да не стана тракторист?

и без това (о Боже) според жена ми съм добър шофьор. пък и мога да кОпам.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот pes » Пет Фев 17, 2006 1:24 am

[quote="did"]

виЗши [/quote]

еее ама си проклеттт :spin:
pes

Мнениеот mih » Пет Фев 17, 2006 3:21 am

[quote="did"]

и без това (о Боже) според жена ми съм добър шофьор.
[/quote]

това недей да го ползваш за трудовата си автобиграфия! :D
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот bikerider » Пет Фев 17, 2006 11:19 am

[quote="pes"]
Да не си мислиш че ако си осигорен в Германия например и те блъсне кола ще се погрижат за теб подобаващо, макар че си плащаш данъците?
[/quote]

Ще се погрижат според толкова КОЛКО съм осигурен :bulb:
Ако се стискам или работодателя ми плаща на черно и ме осигурява на минимума, според тебе какво обслужване би следвало да очаквам???
Затова говорим за българия, щото тук това е практика. Едва ли се опитваш да ме убедиш, че баща ти е бил осигурен достатъчно.

Цялата работа тръгна от лекарите, та затова е крайна сметка искам да кажа, че у нас специално ако лекарите имат вина, то тя е, че спазват разпоредбите и нормативната уредба.

[quote="pes"]
Само да те питам кой оправлява държавата не сме ли ние / еми не сме щото се отказваме от отва право негласувайки/
[/quote]

Говориш отново неверни неща. Хората се отказват да гласуват, защото се гласува за партии, които после подменят вота и наистина се получава така, че не ние управляваме. При нас особено силно важи принципа на чичко Сталин, че не е важно кой как гласува, а кой брои бюлетините.
А втория проблем е по-голям, щото и да не се отказваме да гласуваме, като стоварят 10-20 рейса с турски емигранти в Кърджали и готово... за мъртви души да не говорим... пък после българите в Кърджали не били гласували. Хайде да гледаме реалистично на нещата, искаш ли?

Относно "правото" НИЕ да управляваме държавата, първо вярваш ли си изобщо и второ кои сме НИЕ?
Кой от НИЕ ще е министър на земеделието да речем???? Стига утопии приятелю...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот pes » Пет Фев 17, 2006 12:14 pm

това, което казваш е напълно вярно, аз съм реалист, но аз говоря за последните парламентарни избори в който политическия ни "елит" бе избран от 36% от населенито на България като сметнеш, колко от тях са пенсионери или разни 5000 пътуващи с рейсове по градовете, ще излезне че младите и работещите хора в България/ говоря за масите/ не им пука въобще кой е на власт и кой им определя съдбата. И не съм съласен с идеята, че е нямало за кой да гласуват, да бяха гласували за Кошлуков чието единствено важно обещание беше, че ще иска мажуритарни избори! Съжалям че не съм се изразил правилно малко по горе, и е напълно естесвено, че нито на екологията нито на земеделито ще бъдат тия ми ти корупции особено втората, дето ако не говориш на един определен език ще видиш "Сапард" евентуално след кихнеш под масата.
pes

Мнениеот bikerider » Пет Фев 17, 2006 1:12 pm

Охх, отказвам се... оставям те на Кошлуков... :banghead:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот pes » Пет Фев 17, 2006 1:23 pm

добре де разбрах те, в България какво то и да правим ще си е се същата помия, ама не ми убивай надеждите за промяна все още съм малад и вярващ./ между другото за инцидента не визирм в Германия не визирам никой роднина, а случка със студент наскоро и според мен след като си плаща да учи там и работи съвсем легално като студент /работа му се осигорява от унивеситета/ би трябвало да е осигорен нали?/
pes

Мнениеот Гост » Пет Фев 17, 2006 2:58 pm

[quote="bikerider"]

[quote][i]Originally posted by pes[/i]

Относно "правото" НИЕ да управляваме държавата, първо вярваш ли си изобщо и второ кои сме НИЕ?
Кой от НИЕ ще е министър на земеделието да речем???? Стига утопии приятелю...
[/quote]

Щом в други страни живеят по добре значи е възможно да се променят нещата.Ако НАРОДА го поиска!Освен това България допреди 9-ти септември е била една просперираща държава,на 5-6 място в Европа по животновъдство и земеделие.Имало е и една голяма част "интелигенция",която почти изоснови е изтребена от псевдо комунистите.
Гост

Мнениеот did » Пет Фев 17, 2006 3:42 pm

[quote="pes"]

... в Германия не визирам никой роднина, а случка със студент наскоро и според мен след като си плаща да учи там и работи съвсем легално като студент /работа му се осигорява от унивеситета/ [b]би трябвало да е осигорен нали[/b]?/
[/quote]

тц.

кат нищо може да не е бил осигурен или просто да е осигурен срещу нищожно ниска премия в случай на злополука или болест.

точно след 10 дни отивам да върша и аз в Германия една работа, осигурена от университет, но здравното ми осигуряване си е моя лична работа - сам си решавам колко да плащам, в коя компания да плащам, дали въобще да плащам...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот pes » Пет Фев 17, 2006 3:47 pm

еми то излиза че си е същата гадост...
pes

Мнениеот kotka12 » Пет Фев 17, 2006 5:09 pm

отново се получава така, че всеки казва по нещо вярно.
истината е, че здравно-осигурителната ставка е ниска, а на всичкото отгоре управлението на парите от НЗОК е тотална обърквация. Не може да имаш 800 милиона лева РЕЗЕРВ. При цялото ми уважение - ЕБА СИ РЕЗЕРВА !!! , докато в същия момент има остър недостиг на апаратура, медикаменти и много малко курсове за повишаване на квалификацията на висшите и средни медицински кадри.
НЗОК опита няколко начина за грубо ограничаване на използването на медицински услуги по нейния път, като най-фрапиращия беше ограничаването на медицинските услуги при самите лекари. При мен например централно се задаваше колко изследвания имам право да направя месечно и толкоз. Ако дойде някой след това-или си плаща или не може да мине. Нямате си представа за какви разправии става въпрос. После стана още по-весело - ограничиха броя на талоните за високоспециализрани дейности при лекарите специалисти и даваха на един специалист 2-3 талона месечно и той си ги стиска за зор-заман.
Не ми се коментира
Добре поне, че здравния министър /за който се чуват по 50% позитивни и негативни неща/ се зае да поразчисти малко /не започвайте да гризкате веднага, че е политическа чистка-дори да е така, тия управители на здравни заведени отдавна трябваше да са се махнали/
Аре стига глупости
НАЗДРАВЕ:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот PtD » Пет Фев 17, 2006 5:54 pm

[quote="kotka12"]
здравно-осигурителната ставка е ниска
[/quote]

Това е вярно, ама пък и не боледуват 50% от населението наведнъж. Все едно да кажеш, че КАСКОто е малко, понеже е 7.5%...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот kotka12 » Пет Фев 17, 2006 7:50 pm

[quote="PtD"]

[quote="kotka12"]
здравно-осигурителната ставка е ниска
[/quote]

Това е вярно, ама пък и не боледуват 50% от населението наведнъж. Все едно да кажеш, че КАСКОто е малко, понеже е 7.5%...
[/quote]

За каско-то не знам
обаче не е никак необичайно една пневмония с хубави антибиотици да излезе около 5000 лева, да не говорим, че щеш - не щеш помагаш и на милион и кусур пенсионери, които иначе нямат шанс никакъв. А задавал ли си си въпроса колко струва оцеляването на едно недоносено дете?? Или един онкоболен???
Темата е много дълга и сериозна
С една дума, здравеопазването е скъпо удоволствие
ПС За малко да забравя добрия стар надпис в поликлиниките преди
"Лекарят - слуга на народа"
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Предишна

Назад към Други