[quote="ThEUfO"]
[quote="Nymphetamine"]
Руската в Пловдив, но не смятам да продължавам с испанския занапред.
[/quote]
Аз там съм завършил. Виж сега има разлика между DELE и DELE. Едва ли си взел DELE Superior, но DELE Basico го взимат 8 клас подготвителна, а средната степен (забравих как се казва) е добре.
DELE-то означава Diploma Espanol como Lengua Extranjera , демек сертификат за владеене на испански, признат от Испанците по цял свят.
За продължаване на учението ти във ВУЗ в Испания ти трябва SELECTIVIDAD, един вид, испанският TOEFL, за разлика от който не важи само 2 години, но за сметка на това е много труден.
За да кандидатстваш медицина, едно време учехме биология на испански при Родгирез, имаше и изпит в посолството по биология, който ти се явяваше като приемен, но отпреди 5-6 години вече го няма.
Аз се ориентирах в друга насока, испанския ми остана само за обща култура
[/quote]
Ясно ми е какво представлява DELE-то и каква е разликата между DELE и Selectividad.

Т'ва за Родригес го знам, да. Но пък на мен Мъдьо ми каза, че и тази диплома можела да се използва. Както и да е, не смятам да ходя в Испания, просто искам да имам някакъв сертификат за владеене на език, ей така, черно на бяло, дет' се казва.