Опит за дискусия: За примиреността на българина

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Rancid » Пет Мар 31, 2006 10:48 pm

Та[color=red]Ф[/color]толога,по-леко с термините.:rofl::rofl::rofl:
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Гост » Пет Мар 31, 2006 11:03 pm

ОК:)
Гост

Мнениеот Admin » Пет Мар 31, 2006 11:32 pm

[quote="Nightwolf"]

Говорим за България.ТУК капиталистите са "лоши".Защото [b]всичките капиталисти[/b] са бивши комунисти.Не ми казвай,че не си наясно с това.
[/quote]

Не съм наясно с това, защото не е вярно. А удебеленият текст показва ясно дали изопачавам или не предишните ти думи. Признавам, че съм те перифразирал, обаче за да разсееш всякакви неясноти, ти реши да го кажеш и в прав текст. :emlaugh:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Гост » Съб Апр 01, 2006 10:22 am

Добре,не всички-95%.И е така,защото станаха ултра богати за отрицателно време.Защо ли?Еми първо като направиха на страната дълг от 5-6 милиарда за няколко години,80-те години.След това като изнесоха хазната в западните банки.Това са все комунистите,които лъжеха народа,че го чака светло бъдеще,десетки години.И накрая същите тези преди да "абдикират" си разпределиха България.Взеха си по един отрасъл,и от там нататък всеки си уреди близки,приятели,роднини.Създадоха си и "мафия",която да работи за тях и така...Допреди чистокръвни комунисти вярващи в идеята и заблуждаващи хората с нея,сега същите са върли капиталисти-точно обратното.Просто нищо не се е променило,това искам да кажа.Продължават да ни управляват комунисти.От най-високите етажи на властта до една фирма например,която се държи от сина/внука на някой от тях.Всичките партии са изтърсаци на партията майка-БКП.Дори много от тях сега са седесари,демократи...Абе,тъга и пародия.Тук няма самоиздигнал се капиталист,благодарение на собствените си усилия и труд.Или ако има се броят на пръстите на едната ми ръка.Най-големите капиталисти са политиците ни и след това мафията и обръча от фирми около тях.Със тези хора на власт капиталисти-комунисти няма да просъществува свободна пазарна икономика,няма да има чист капитализъм.Това не е Америка и няма да е.Просто трябва да се отърсим от комунистическата сган,която и в момента ни източва.Декомунизация на държавата е нужна.
А който не вярва,че те още са тук,че не са си отишли,като някои заблуден костовист,да гледа "Между редовете" по скат от 21.30 всеки ден.Ифандиев съвсем ясно обяснява всичко-разкрива ги като дава факти и доказателства.Специално от това предаване,човек може много неща да научи.:peace:
Гост

Мнениеот did » Съб Апр 01, 2006 10:33 am

[quote="Nightwolf"]

Специално от това предаване,човек може много неща да научи.:peace:
[/quote]

даа, и от постовете ти човек може много неща да научи. аз си ги събирам тука в един тефтер, водя си записки. като станат 200-300 страници ще ти се обадя да се разберем нещо за авторските права и да ги издадем. вече колегите от съседния институт проявяват голям интерес. ше делим 50-50, даже може 60-40 за тебе.

на мен даже ми е достатъчно за нАуката само да ме цитират отвреме навреме, щото си е реноме да те споменават [size=67][color=beige]в годишника на асоциацията на психиатрите[/color][/size]
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Съб Апр 01, 2006 1:16 pm

[quote="Nightwolf"]

Оооо голямао раздвижване,дааа!:crazy:Що не се разходиш малко из България."В България никога не се е строяло, както в момента."-тва пък кво ще рече?Заводи и фабрики не виждам да се строят.А ако имаш предвид готините блокчета дето никнат като гъби,е тва е друго нещо.Има хора с милиони които се чудят какво да си правят парите.
ПС:Бъди оптимист,хубаво,ама оптимист-реалист,не овца.:thumbu:
[/quote]

Виж сега мойто момче... Разбирам стремежа ти да зпълваш всяка тема с бръщолевщините си, но земи си избери една теза и я защищавай докрай. Тук поне 2-3 пъти различни по глупост неща издрънка. Относно строежите...аз се разхождам доста из България и виждам да се строи, както никога до сега. Това включва и фабрики, и жилищни блокове, и магазини, и каквото щеш. Това означава, че има хора, които имат пари и ги влагат в нещо. Това пък от друга страна осначава, че се създават работни места (което уж е проблем на България). От друга страна се подобрява инфраструктурата на държавата, което по моему също е проблем. Да не говорим за смелостта на банките да дават кредити насам - натам. Бе въобще все хубави неща, от които се нуждаем. Не мога да разбера що за позиция на губещ си избрал. По-скоро мисля, че не си пораснал достатъчно, че да мислиш по такива сериозни въпроси. Ааа вчера имаше митинг на "Атака" в Бургас. За съжаление разбрах след, като беше свършил. Ако беше дошъл щеше да намериш единомислие у бабите, които преобладаваха.:D Моля не ми отговаряй, щот ни ма кефиш...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Admin » Съб Апр 01, 2006 1:24 pm

:banghead::banghead::banghead:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Crimson » Съб Апр 01, 2006 1:30 pm

[quote="did"]

[quote="Nightwolf"]

Специално от това предаване,човек може много неща да научи.:peace:
[/quote]

даа, и от постовете ти човек може много неща да научи. аз си ги събирам тука в един тефтер, водя си записки. като станат 200-300 страници ще ти се обадя да се разберем нещо за авторските права и да ги издадем. вече колегите от съседния институт проявяват голям интерес. ше делим 50-50, даже може 60-40 за тебе.

на мен даже ми е достатъчно за нАуката само да ме цитират отвреме навреме, щото си е реноме да те споменават [size=67][color=beige]в годишника на асоциацията на психиатрите[/color][/size]
[/quote]
:lol2::lol2::lol2:
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Гост » Съб Апр 01, 2006 1:50 pm

[quote="bluskanie"]

Originally posted by Nightwolf[/i]

Оооо голямао раздвижване,дааа!:crazy:Що не се разходиш малко из България."В България никога не се е строяло, както в момента."-тва пък кво ще рече?Заводи и фабрики не виждам да се строят.А ако имаш предвид готините блокчета дето никнат като гъби,е тва е друго нещо.Има хора с милиони които се чудят какво да си правят парите.
ПС:Бъди оптимист,хубаво,ама оптимист-реалист,не овца.:thumbu:
[/quote]

Виж сега мойто момче... Разбирам стремежа ти да зпълваш всяка тема с бръщолевщините си, но земи си избери една теза и я защищавай докрай. Тук поне 2-3 пъти различни по глупост неща издрънка. Относно строежите...аз се разхождам доста из България и виждам да се строи, както никога до сега. Това включва и фабрики, и жилищни блокове, и магазини, и каквото щеш. Това означава, че има хора, които имат пари и ги влагат в нещо. Това пък от друга страна осначава, че се създават работни места (което уж е проблем на България). От друга страна се подобрява инфраструктурата на държавата, което по моему също е проблем. Да не говорим за смелостта на банките да дават кредити насам - натам. Бе въобще все хубави неща, от които се нуждаем. Не мога да разбера що за позиция на губещ си избрал. По-скоро мисля, че не си пораснал достатъчно, че да мислиш по такива сериозни въпроси. Ааа вчера имаше митинг на "Атака" в Бургас. За съжаление разбрах след, като беше свършил. Ако беше дошъл щеше да намериш единомислие у бабите, които преобладаваха.:D Моля не ми отговаряй, щот ни ма кефиш...
[/quote]

Абе не знам кви фабрики се строят,а то се и видя при какви условия и с какви заплати работят хората там.А относно жилищните блокове,що не се запиташ колко хора могат да си позволят да си купят апартамен в някой от новите яки блокчета.Много се подобрява инфраструктурата,няма що!А относно банките и кредитите май някои неща не са ти много ясни.Ква смелост,кви 5 лева?Ако беше запознат и от други ъгли по този въпрос щеше да знаеш,че цялата тази агитация на банките за кредитите е с цел колкото може повече хора да се вържат,да се изкушат да вземат кредитче пък после ще му мислим,и така да затънат в дългове.Никаква смелост не е,това е целенасочен фалит на колкото може повече хора,което искат.Освен това съм сигурен,че не знаеш,че от различни среди в други страни се получават доста обезпокояващи доклади.В тях се споменава,че българите имат прекалено много собственост-недвижимо имущество и това трябва да се редуцира.Прави си изводите как това е свързано с нещата по-горе.И не ми говори,че не съм дорасъл,тъй-като ти гледаш едностранно на нещата.Въобще не съм избрал позиция на губещ,факта,че знам някои неща и ще се опитам да се боря срещу тях е показателен.
ПС:Въпреки препоръката на Admin,ти спомена АТАКА.И какво е лошото,че е имало митинг?И то против американските бази!Моля те преосмисли срещу какво си и за какво си и пак ще говорим.
Гост

Мнениеот bluskanie » Съб Апр 01, 2006 2:08 pm

А да видим какво знаеш, какво си дорасал да разбереш и срещу какво се бориш? А дай примери де...кажи какво точно ще искаш от управниците ни? Подозирам, че нямаш представа ...

Относно кредитите...аз лично съм взимал кредити от по 2000 лева без никакво усилие преди време при заплата 400 лева. Купих си колело и си изплатих кредита. Мисля, че преди 5 и нагоре години нямаше да мога да го направя. Фалирах ли? Купих ли си колело? Сам си отговори...

Имало доклади от различни среди от други държави, които твърдяли ахала бахала. Те твърдяха, че няма да се вАри ракия по домовете, ама вАри ли се? Как ще вземат имуществото на хората не ми е ясно. Няма как да стане.

Ти протестирай, а аз ще побачкам, за да имам по-малко поводи за оплакване...:^:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Гост » Съб Апр 01, 2006 2:32 pm

Originally posted by bluskanie

[quote]А да видим какво знаеш, какво си дорасал да разбереш и срещу какво се бориш? А дай примери де...кажи какво точно ще искаш от управниците ни? Подозирам, че нямаш представа ... [/quote]

Искам условия,в които да мога да се развия и да бъда оценен след време адекватно,както социално така и финансово.А тези от които зависи това не са способни да го направят тъй-като мислят за собствения си джоб.А тази основна цел за която се боря,вече повлича и други подцели.Или ще ми кажеш,че сме цъфнали и вързали?!

[quote]Относно кредитите...аз лично съм взимал кредити от по 2000 лева без никакво усилие преди време при заплата 400 лева. Купих си колело и си изплатих кредита. Мисля, че преди 5 и нагоре години нямаше да мога да го направя. Фалирах ли? Купих ли си колело? Сам си отговори...[/quote]

Говорех за друго нещо,че това има и друга цел,но явно не си ме разбрал.

[quote]Имало доклади от различни среди от други държави, които твърдяли ахала бахала. Те твърдяха, че няма да се вАри ракия по домовете, ама вАри ли се? Как ще вземат имуществото на хората не ми е ясно. Няма как да стане.
[/quote]

Май за световно правителство не си чувал?Че има хора,които решават накъде и как да върви света.Карай,откъде ще знаеш като никога не си се интересувал от такива неща.На теб бих ти препоръчал някои книги ако разбира се имаш желание.

[quote]Ти протестирай, а аз ще побачкам, за да имам по-малко поводи за оплакване...:^:[/quote]

Добре аз ще протестирам и от твое име;)
Гост

Мнениеот bluskanie » Съб Апр 01, 2006 2:45 pm

Ти наистина си неспасяем случай...щял да иска да го оценят...какво да ти оценяват бе? Плоските размисли ли? Детското мрънкане за близаалки ли? Искал да се раззвива...ами ако можеш развивай се, а не дрънкай, да ставаш за смях (то едва ли има накъде вече де). Дано след време промениш коренно възгледите си относно, целите на един млад човек и това, как той би могъл да постигне тези цели...

А и се замисли как други хора успяват да се развиват в "безумните условия предоставени от правителството" и защо ти не можеш...? Точка.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Admin » Съб Апр 01, 2006 5:08 pm

Nightwolf, престани да обвиняваш другите в едностранчивост на мисленето, не може всички да са на твойто мнение и слава Богу! ;) И изобщо, защо реши че точно в нашия форум трябва да решаваме проблемите на България? :dunno:И преди ти го казах, ама не мога да не го повторя - говориш и мислиш като някакъв фанатик, което е направо плашещо...
Аватар
Admin

Мнениеот RaveUnit » Съб Апр 01, 2006 5:54 pm

е, добре се посмях ... няма ли всички да попишете още ?
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот did » Съб Апр 01, 2006 6:02 pm

[quote="RaveUnit"]

е, добре се посмях ... няма ли всички да попишете още ?
[/quote]

шшшт! трай там и си води записки...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот velco » Съб Апр 01, 2006 7:33 pm

[quote="Nightwolf"]
оценен след време адекватно,както социално така и финансово
[/quote]

Шокираща мисъл - а може би вече си!!! :evil:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Гост » Нед Апр 02, 2006 1:12 pm

[quote="bluskanie"]

Ти наистина си неспасяем случай...щял да иска да го оценят...какво да ти оценяват бе? Плоските размисли ли? Детското мрънкане за близаалки ли? Искал да се раззвива...ами ако можеш развивай се, а не дрънкай, да ставаш за смях (то едва ли има накъде вече де). Дано след време промениш коренно възгледите си относно, целите на един млад човек и това, как той би могъл да постигне тези цели...

[/quote]

:crazy:Бе ти кух ли си или да?!Аз може и да се развивам,но тук няма условия за реализация след това,овню.Защо всеки гледа да избяга от България?Френската младеж защо се надигна?От мрункане ли?Или пак те питам,ще ми кажеш,че сме цъфнали и вързали,250лв средна заплата,живота е прекрасен!Абе ти за търсене и отстояване на права да си чувал?Че в някои страни това е една от основните ценности на хората?Или си просто една от многото,за съжаление заспали п***и,за които mih спомена?

[quote]А и се замисли как други хора успяват да се развиват в "безумните условия предоставени от правителството" и защо ти не можеш...? Точка.[/quote]

Абе не знам с мене какво ще стане,тъи-като уча,но виждам какво става в страната ни.А ти кажи на баща ти да ти излее една кофа студена вода на главата и се събуди.
Гост

Мнениеот Гост » Нед Апр 02, 2006 1:20 pm

[quote="Admin"]

Nightwolf, престани да обвиняваш другите в едностранчивост на мисленето, не може всички да са на твойто мнение и слава Богу! ;) И изобщо, защо реши че точно в нашия форум трябва да решаваме проблемите на България? :dunno:И преди ти го казах, ама не мога да не го повторя - говориш и мислиш като някакъв фанатик, което е направо плашещо...
[/quote]

Аиде моля ти се не се изказваи и ти.Проблемите на България са общи и трябва да се решават навсякъде по възможност.Аааа!Будните и трезво мислещи вече ги изкарват фанатици...Боже мили..Представям си Левски да беше дошъл да ни отвори очите-щяхме да го вкараме в лудница.
Гост

Мнениеот Гост » Нед Апр 02, 2006 1:26 pm

[quote="velco"]

[quote="Nightwolf"]
оценен след време адекватно,както социално така и финансово
[/quote]

Шокираща мисъл - а може би вече си!!! :evil:
[/quote]

Абе знаеш ли,имам едно предположение защо всички постове са ти от 3-5 думи.Но засега няма да го споменавам,може би други хора се досещат.;)
Гост

Мнениеот did » Нед Апр 02, 2006 1:51 pm

[quote="Nightwolf"]

Абе знаеш ли,имам едно предположение защо всички постове са ти от 3-5 думи.Но засега няма да го споменавам,може би други хора се досещат.;)
[/quote]

за тва пък колко по-малко глупости е изприказвал...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Lubo » Нед Апр 02, 2006 6:22 pm

Мили ми НощенВълчо, няма сили да прочета всичките ти краилати мисли, просто нямам толкова нервии време. Но ако наистина си мислис, че всички богати хора са мутри ти наистина си МНОГО КЪСОЛГЛЕД. Около нас има доста примери, които ще те опровергаят на момента, но май няма измислен все още токова голям диоптер очила.

Но това което ме тревожи най-много е, че за теб важи една доста нецензурна поговорка (Да е ...... .... ...., а то е акъл). Не ти ли минава през невръстанат главица, че щом един куп по-зрели от теб хора ти обясняват, че ти бъркаш то значи ВЕРНО МОЕ да бъркаш. Не си ти най-големия разбирач и капацитете в тоя форум (ако въобще има такъв).

Аз лично спирам то тук , защото вече ми идва в повечко.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот bikerider » Нед Апр 02, 2006 6:26 pm

[quote="mih"]
@bikerider

намирам примера с Франция за твърде силен, че да го подмина, дори и да стои в другата крайност, но това, че го ползвам, не означава, че предлагам да правим като тях или че го намирам за правилно решение.
Освен това, Канада наистина е доста далече (:banghead:), но като че ли малко прибързано ме отписваш от картинката - все пак не съм заминал преди 100 години, за да нямам понятие какво се случва у нас, нито съм живял в кафез преди да дойда в Канада. Погледът отстрани понякога е ДОСТА полезен, а и е неиминуемо да не се направи сравнението с нашата ситуация и да не се замисли човек за причините за разликите.
[/quote]

Всичко това е чудесно, но вече ти обърнах внимание на факта, че акцента не е върху това (погледа) :). Проблема с инертността и неверието съществува, никой не отрича това. Съшествува обаче и по-големия проблем с превземането отвътре на всяка организация способна да лобира за публичните интереси и превръщането й в проводник на частни/корпоративни интереси, при което хората винаги остават излъгани, което е и целта на занятието. Примери много, Волен Сидеров е само един от тях...

Аз очаквах от темата не само констатации за положението, а конкретни предложения, но вместо това се появи примера с Франция и се създава съвсем обективно впечатление, че това предлагаш като решение. Но това е само идея, само призив.

Ако си решил да споделиш колко по-ясно се вижда отстрани, може би трябваше да дадеш и малко опорни точки от това отстрани за да мога поне аз да преценя какво имаш предвид. Щото дотогава мисля е разбираемо защо реагирам така - не звучиш различно от интелигентен и възпитан вариант на Волен Сидеров. Материята е сложна и не мисля, че трябва да се акцентира върху индивида... все пак си говорим за политика.

Между другото, можеше със същия успех да кръстиш темата: "Опит за дискусия: За отказа на българина да вади чужди кестени от огъня...". Щеше да е насочена към доста по-реални моменти...например липсата на доверие в политическата система и кое го поражда. Щото това което наричаш примирение е всъщност точно това. Хората отдавна са разбрали, че ако искат нещо да стане в тяхна полза, трябва да са единни. Само в тълпа са достатъчно силни. Ама както знаем от трудовете на Гюстав Льо Бон, тълпата няма характер, тя е аморфна маса и й е нужен водач, който да изразява груповите интереси. И точно в тази точка е същината - на избиралите отдавна им е писнало да им бъдат "отвличани"(hijack-вани) кредитите на доверие и да бъдат използвани за съвсем други лични и/или корпоративни интереси. Затова и тази неебателност, която ти наричаш "примиреност". Затова според мен в България е по-изгодно и реалистично да работиш за себе си, тоест да работиш за обществото (групата) като гониш собствените си интереси (колкото можеш), отколкото да се бориш за групови идеали чрез някаква организация.
В близкото и по-далечно политическо минало последното винаги е водило до разочарование за отделния индивид, но това е нормално - така е устроена политиката, за да може политическия консуматор (избирателя) да е винаги незадоволен, за да може да се върти колелото. Това което наричаш "примирение" е много по-дълбок психо-социален феномен и корените му са много по-дълбоко. Публичната сфера е в отстъпление навсякъде по света, защото това е пряко следствие от глобализацията. България е подложена на ускорен преход от планово общество към общество на консуматори и оттам напреженията и търканията и отказа на индивида от участие в публичната сфера. Оттам и неориентираността на някои хора, които очакват някой винаги да ги води за ръчичка и си търсят идоли и месии. Та за мен проблема е двустранен - от една страна съществува заплаха за политическата система от страна на негласуващите неебателни избиратели, а от друга страна съществува пряка заплаха за всички от ловкото използване на незадоволеността на мрънкащите, защото винаги има някой силен, който иска да запуши устата на демокрацията. Та проблема е дори троен:
1. превземането на организациите защитаващи публичните интереси (директен пример са профсъюзите и партии като Атака и ДПС)
2. неебателност у част от избирателите в резултат на 1
3. негодувание в резултат на липса на ориентири, породена от остарял и фиксиран мироглед у много от неебателните избиратели... която отрицателна енергия става лесна плячка на политическите sith-ове - популистите... особено уязвими са тези, закърмени с някакви фиксирани и непоклатими (бетонни) морални идеали.

Та твоето "примирение" е само външното изражение на проблема в сегмента избиратели от точка 2.

@Nightwolf: суз бре, чиба...

Edit:
@Admin: относно Nightwolf, той е пример за точка 3 и страда от най-обикновена параноя. Нека му простим, че вижда проблема в точка 1 да идва от един и същи източник - просто модела на света в главата му е силно опростен, оттам и реакциите му. Нека му простим, че вижда връзка между собственото си незадоволително състояние и видимо доброто състояние на по-ориентираните в обстановката хора, каращи мерцедеси...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот kagami » Нед Апр 02, 2006 8:22 pm

Абе хора, не можете ли в една тема да не изпокарате? Ей така, за разнообразие?
Nightwolf, колкото и да ти се иска, не можеш да изразиш повече от собственото си мнение. Вече си го направил по достатъчно ясен начин - не мислиш ли, че е време да замълчиш?
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот Гост » Нед Апр 02, 2006 10:06 pm

@bikerider,що не се пробваш при Бареков или някой друг чифут,например агент Алберт,по известен като г-н Коритаров?Те точно такива търсят за коментари.Хора,които умеят да манипулират съзнанието и насочват мисълта на слушателя в посоката която те искат,по един уж обективен и професионален начин.Кво да ти кажа,приятелю..За някои неща си прав,за други за да не кажа "заблуден",ще ти кажа,че ги тълкуваш едностранчиво.Ама то келфайда нали?Ти си знаеш все пак.Ако беше поне малко толкова умен,колкото се опитваш да се изкараш,щеше да приемеш и други гледни точки и още повече-щеше да извлечеш нещо от тях.Какво да ти разправям,че диагнозата ти за мен за твое съжаление не е вярна,че не правиш разлика между популизъм и говорене на истината,че слагаш под общ знаменател събитията и тенденциите,които се наблюдават в България и по света,причините довели до тях,както и следствията произтичащи от тях.Само ще ти кажа,че докато таиш тази злоба и скрита агресия в себе си,няма да можеш да стигнеш до истината.Тя ще ти убягва винаги,колкото и да си мислиш,че вървеш напред.Ти се познаваш най-добре,знаеш за какво говоря.Ако признаеш това пред себе си,има методи,чрез които можеш да си помогнеш.Аз бих те насочил.Казвам ти го най-приятелски.;)
Гост

Мнениеот bikerider » Пон Апр 03, 2006 9:33 am

:offtopic:
@Nightwolf:
нямам нужда да пробвам каквото и да е - имам си живот, старая се да го живея пълноценно, от никого нищо не искам, не се старая да спасявам света и да говоря вместо другите. А истината... малко си млад и зелен, но съм спокоен - ще дойде време и ще прозреш... ако не се закопаеш сам дотогава...

та ще оставя твоите думи да говорят вместо да ти отговарям повече, просто няма смисъл да очаквам да разбереш тези неща - многократно доказа, че не можеш.

дотогава, ако искаш нещо да кажеш ако обичаш придържай се към темата и добрия тон и избягвай митингаджийски изпълнения тук.

А дали тая скрита злоба и агресия има кой да каже, но все пак ти благодаря за безплатната психоанализа.

Edit: няма да споря с теб каква е разликата между истината и популизма, защото самото ти позоваване на ИСТИНАТА като нещо непоклатимо ми говори много.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пон Апр 03, 2006 9:45 am

[quote="bluskanie"]
Как ще вземат имуществото на хората не ми е ясно. Няма как да стане.
[/quote]

Има, има, като сключат нормален договор за заем с някой дето си мисли, че морето е до колене.. та като после не е в състояние да си плаща вноските и му вземат обезпечението кой е виновен? Естествено банката, нали ние сме БЪЛГАРИ и всички трябва да ни носят пари и да ни благодарят, че ги взимаме... :crazy:
А те неблагодарниците ни взимат ипотекираните обезпечения, на нас БЪЛГАРИТЕ дето имаме 1300 години история, вие знаете ли кои сме ние а? Булгар, булгаар... да живей България.. всички са евреи, всички искат да ни вземат парите :crazy:

Боже как може да има толкова глупави хора на тоя свят не мога да разбера...

[quote="bluskanie"]
Ти протестирай, а аз ще побачкам, за да имам по-малко поводи за оплакване...:^:
[/quote]

:agree::beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Пон Апр 03, 2006 10:43 am

Примерът с банките е много удачен. Човек като слуша приказките, че това било поредния пъклен план за ограбване на народа, може да си помисли, че някой кара хората насила да взимат заеми. Криви ли са банките, че както едно време с пирамидите, така и сега много хора търсят лесния начин да се видят бързо с пари, жилище или каквото там, без да мислят могат ли после да си изплатят заема?! И, разбира се, тъй като в България е изключено човек сам да си е виновен за нещо, най-добре е да натопим банките - нали са типичен представител на гнусните капиталисти :emlaugh:

О, ужас, като си чета горното, виждам, че съм започнал да се заразявам от речите на Nightwolf ;)

Милене, заключвам темата, за съжаление опитът за нормална дискусия май излезе неуспешен, а аз вече се уморих от пропагандата на Nightwolf и не смятам, че мястото й е във форума.
Аватар
Admin

Предишна

Назад към Други