chistete si lainata ot ku4etata

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

chistete si lainata ot ku4etata

Мнениеот b1k3r4o » Съб Юни 24, 2006 1:12 pm

hora molq vi kato si razhojdate ku4etata po nekvi takiva mesta deto si li4i 4e horata karat koleleta molq vi se kat vi se izsere tapoto ku4e na pate4kata molq vi molq vi mahnete gi lainata po nekav na4in pls shto edin pat kat si karah cqloto kolelo peshe v laina ;~( daje na garba imah :angel2::(!::(!::(!::(!::(!::(!::(!::(!::(!::(!::(!::(!:
warden.hit.bg
Аватар
b1k3r4o

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alpina » Съб Юни 24, 2006 4:22 pm

И смяташ, че тука който има куче не се е сетил, или че всички притежатели на кучета, без да имат колела, демек точно тези към които предполагам се обръщаш влизат тук за да прочетат "призива ти":bigeyes:

Бъбрецииии...

А не смяташ ли че може ти да караш там където хората си разхождат кучетата?

На концерта на Depech Мode, въпреки големия брой предоставени химически тоалетни за физиологочните им нужди, хората превърнаха мястото, където няколко човека си разхождаме зверчетата в баси тоалетната, те дали се сетиха, че на някой не му стана приятно?
А пък ако бях писал във форума на производителите на детски играчки сеш'ли как бих успял да получа гласност за призива ми относно конкретния концерт?

А уличните кучета предполагам куснат по цял ден във този форум и попринцип да достатъчно културни, за да не постъпват толкова нечовешки...

Абе гадно е, ама няма как да си помогнем точно в този проблем.
Има толкова лайна с които се бориме, зависещи от малко количество съобразителност в останалите хора и пак няма успех, та за това ли...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Съб Юни 24, 2006 4:58 pm

[quote="b1k3r4o"]

hora molq vi kato si razhojdate ku4etata po nekvi takiva mesta deto si li4i 4e horata karat koleleta molq vi se kat vi se izsere tapoto ku4e na pate4kata molq vi molq vi mahnete gi lainata po nekav na4in pls shto edin pat kat si karah cqloto kolelo peshe v laina ;~( daje na garba imah :angel2::(!::(!::(!::(!::(!::(!::(!::(!::(!::(!::(!::(!:
[/quote]

ти в ред ли си??? :crazy:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Black cat » Съб Юни 24, 2006 5:03 pm

и да се оплакваш не мисля че някой ще се замисли и ще го направи
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот nikitzo » Съб Юни 24, 2006 6:21 pm

b1k3r4o - da ne bi ti da si se izpusnal?
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот kotka12 » Съб Юни 24, 2006 8:45 pm

хм
моето мнение е, че е прав
макар, че не е това начина да се изрази
винаги съм твърдял, че домашните любимци на хората не бива да замърсяват улиците, парковете и прочее. Имам съсед, който има доберман и го разхожда редовно, а когато кучето му си свърши кучешките дела, прибира отпадъците в една найлонова торбичка и после я хвърля в контейнера.
Не мисля, че хората, които са отговорни за своите домашни любимци, ще се зарадват особено ако аз се изкензам някъде на някоя алея.
По въпроса за бездомните кучета - можете ли да кажете колко са те в сравнение с домашните такива????
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Alpina » Съб Юни 24, 2006 9:05 pm

Доста повече от домашните за жалост...
Но да те питам друго, на село хората си хвърлят лайната на кравите по градините (е различно е и тези лайна не са пресни), тука няма кой да го прави това, а разстенията си искат своето, погледни го от тази гледна точка. За разлика от уличните кучета аз контролирам къде моето да се изходи, не смятам, че това са места, където се разхождат хора или играят деца + факта че мога да гарантирам за това, че никой няма да се зарази от каквото и да е, заради изпражненията на моето куче, освен получаването на стомашно-чревно разстройство, ако ги е ял.
За харата, които живеят в места, където няма подходящо място кучето да се изходи и това да не пречи на останалите - мисля че си прав и е редно да прибереш "продукра" му.
Уличните кучета - това вече е проблем и то много сериозен, който трябва да ни притеснява, не лайното на алея в парка, за което не може да бъдем сигурни от кого е, за да на насочваш вниманието към домашните. Предполагам си на ясно колко лесно се предава микроспорията, както и много други болести - е има една "малка глутница" от млади кучета, която е половината в много тежко състояние, а се разхожда и живее в двора на едно училище, хранена е от бабичките наоколо... не ми се мисли какво може да стане някой ден, след като на скоро още като лапета почнаха да гонят деца, добре че бяхме наблизо...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот klmn » Съб Юни 24, 2006 9:22 pm

Хм,от моя блок "хората" си изкендзват пуделите на плочките пред входа,и мятат употребени дамски превръзки от балконите..:puke2::puke:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Гост » Съб Юни 24, 2006 9:25 pm

[quote="klmn"]

Хм,от моя блок "хората" си изкендзват пуделите на плочките пред входа,и мятат употребени дамски превръзки от балконите..:puke2::puke:
[/quote]
Къде живееш ако не е тайна? Това плюс ако се разровиш в това,от къде са (при)дошли твоите "комшии" би обяснило доста неща според мен.
Гост

Мнениеот Alpina » Съб Юни 24, 2006 9:31 pm

[quote="klmn"]

[/quote]

Както каза kotka12, а аз се сетих за друга тактика - събери им го в хартиено пликче, остави го пред входната им врата, драсни му клечката, звънни и... гледай сеир, аз и обяснителна бележка бих оставил, че баш тия с пуделите, в повечето случай са ми черни и за уличните кучета.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот klmn » Съб Юни 24, 2006 10:10 pm

[quote="Werewolf"]

[quote="klmn"]

[/quote]
Къде живееш ако не е тайна? Това плюс ако се разровиш в това,от къде са (при)дошли твоите "комшии" би обяснило доста неща според мен.
[/quote]
Св.Троица,пришълците са много..
"пришалец"
Аватар
klmn

Мнениеот klmn » Съб Юни 24, 2006 10:21 pm

[quote="Alpina"]

[quote="klmn"]

[/quote]

Както каза kotka12, а аз се сетих за друга тактика - събери им го в хартиено пликче, остави го пред входната им врата, драсни му клечката, звънни и... гледай сеир, аз и обяснителна бележка бих оставил, че баш тия с пуделите, в повечето случай са ми черни и за уличните кучета.
[/quote]
не знам,ама според мен болонките са анти-кучета,могат да се изс***т и във входа..може и до възпитание да е,но моето(доберман/овчарка)колкото и на зор да беше,докато не си намери храстче/дръвче по полянката не правеше мизерии..,е отровиха го добри съседи..:uzi:
"пришалец"
Аватар
klmn

Мнениеот Alpina » Съб Юни 24, 2006 11:19 pm

Съжелявам за кучето ти, но и на това е трябвало да го възпиташ, да не взима каквото му падне от вън...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Нед Юни 25, 2006 1:00 am

@kotka12: момчето явно се е объркало - тук във форума хората май обикновено карат колела... а моето доколкото знам не сере по улиците... :dunno:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Нед Юни 25, 2006 10:18 am

Ти така си мислиш:D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Гост » Нед Юни 25, 2006 11:16 am

Въпроса пак опира до културата на народа.Той е оставен да се носи по течението и си прави каквото си иска.Тук възприемаме лесно лошото и много трудно доброто.Според мен трябва да се назначат хора,които да следят когато на някой му се изсере/изпикае кучето на улицата да отива,да му връчи фишчето и да си плати глобичката.Същото важи и за хвърлянето на боклуци.Друг е въпроса,че това ми се струва доста неприложимо докато самия народ малко не положи усилие,не му уври главата.Лошото е ,че от 16 години насам се разпасохме много и не знам как ще се оправим за по-малко.Вероятно след още толкова ще прихванем частица от културата на европееца,който не си оставя лайната на кучето насред улицата и не си изхвърля пепелника от колата на светофара.
Гост

Назад към Други