Три не стигат...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Три не стигат...

Мнениеот Windstream » Нед Окт 29, 2006 1:21 pm

... трябва да са поне четири. Семейните V8-ци де, от вчера (събота) флотата нарастна с една бройка:

Изображение Изображение
Изображение Изображение

Видях го в петък докато преглеждах обявите в търсене на кола за една притяелка през обедната почивка, вечерта отидох да го видя наживо, в събота сутринта връчих на момчето парите, той ми връчи ключовете и документите, ръкостискане и off we go :D Машината е '79 C10 Custom Deluxe пикап, от конвейра е слязла с 4-литров мотор и 3-степенна ръчна трансмисия, обаче по някое време някой ги е сменил с 350SBC мотор (5.7L) и 3-степенна TH350 автоматична трансмисия, upgrade-нал е сериозно изпускателната система, инсталирал е т.нар. slapstick скоростен лост, и е махнал всичко под капак освен двигателя, акумулатора, и радиатора. Дори спирачките вече нямат вакуум-серво - общо взето пикапчето е готвено за street/strip ползване, а не ежедневен удобен превоз до и от работа (макар че то си зависи най-вече от дебелоглавието на шофьора ;)).

Защо го взех - еми запълва нишата: в момента имаме един седан (моя '88 Линкълн Континентал със 7.5-литров мотор) който е добър за дълъг път, един пикап за сериозен офроуд (моя '77 F150 с 5-литровия битурбо звяр), един полупикап-полукола (на жената '77 El Camino-то с 5.7-литровия състезателен мотор) за дивотии през уикенда и автосбирки и изложения, и един що-годе икономичен малък джип (на жената 2003 Jeep Liberty Sport с 3.9-литров V6 мотор) за градски превоз и тичане насам-натам. Реално нито едно от тези МПС-та не става за теглене на ремарке или превоз на нещо сравнително тежко, а такава нужда се отваря поне веднъж месечно... Новия пикап не само че има доста мощен мотор, ами и рамата и окачването му са правени за сериозно товарене, а на всичко отгоре има и доста масивен теглич - идеален е за влекач на 5th-wheel каравана примерно, или пък ремарке за превоз на голяма моторница. И може би най-хубавото - понеже е Chevrolet жената познава двигателя изключително добре, което пък автоматично значи че ще се заиграе с него и едно ще се разсейва от резултатите от котешкия й инцидент миналата седмица и ще й мине по-лесно, и друго ще ме остави на да си гледам футбола в неделя следобед на спокойствие :D
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот MAN6 » Нед Окт 29, 2006 1:43 pm

всички живеем в някави филми, ама твоят е много тежък :)
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот kotka12 » Нед Окт 29, 2006 1:44 pm

ми да ти е честито "пикапчето":D

ама като видях обема на двигателите на притежаваните от теб зверове съм спокоен за бъдещето на арабите - гладни няма да умрат:D
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Shady™ » Нед Окт 29, 2006 1:50 pm

Е честито !!! Със здраве да го ръчкаш !!!
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Ozzie » Нед Окт 29, 2006 1:55 pm

Да си го юркаш със здраве и безаварийно.:)
[quote][b][i]kotka12[/i][/b]
...съм спокоен за бъдещето на арабите - гладни няма да умрат[/quote]
Разби ме бе човек!:lol2::rofl::lol2::rofl::lol2::rofl::lol2::rofl:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот PtD » Нед Окт 29, 2006 10:35 pm

[quote="kotka12"]
ама като видях обема на двигателите на притежаваните от теб зверове съм спокоен за бъдещето на арабите - гладни няма да умрат:D
[/quote]

Бааа, напротив - по-бързо ще настъпи гладът!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Нед Окт 29, 2006 11:20 pm

5.7+7.5+5+5.7+3.9=27.8л. :crazy:
@PtD, много, наистина много, ако това е средната кубатура за тамошните семейства.

@Windstream, не мога да броя в момента, но това не е ли 5-тото попълнение, или просто 4-тото, като не броиме "седана":confused:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Нед Окт 29, 2006 11:57 pm

[quote="Alpina"]

@PtD, много, наистина много, ако това е средната кубатура за тамошните семейства.
[/quote]

Щеще да е смешно, ако не беше жалко - в САЩ мноооого рядко вдигат над 80 мили в час (130км/ч). Глобите са стотици долари, а може и книжката да ти хвръкне. Подкупни пътни полицаи кажи-речи няма - всичко се записва на камера. Единственото, което правят с бръмчилките си е да правят ластици от светофар до светофар :crazy:. Всяка мижава 1.6 16v може да постигне същите параметри. Но неее, ние сме американци, ние сме голяма работа, затова ни трябват големи двигатели и много коне.

(Един месец карах в Калифорния едни двулитрови колици - сигурно на пръстите на едната ръка се броят колите, които са ме изпреварили - поршета, корвети - всички кютат със 110-120).
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Windstream » Пон Окт 30, 2006 5:08 am

[quote="MAN6"]

всички живеем в някави филми, ама твоят е много тежък :)
[/quote]

Еми така става, като баща ти не ти дава дори да караш колата му, камо ли пък да ръчкаш под капака й ;)

[quote="kotka12"]

:beer:
[/quote]

Обема не е толкова важен, колкото честотата на употребата им - за последната седмица големия пикап е запалван само веднъж и то само за половин час колкото да зареди акумулатора, на Ел-Каминото пък днес му беше първото каране от не знам си колко дни вече. Реално погледнато редовно се карат само Линкълна (който въпреки огромните тегло и кубатура редовно си вади икономичност от 12л/100км градско) и Либъртито (към 9-10л/100км и то само заради кофти аеродинамиката), другите са МПС-та със специализрано приложение които се изкарват на пътя само когато има подходящ случай (а такива през зимата са малко). Така че ако арабите на мен чакат да им поддържам икономиката, ще има да си чакат ;)

Shady & Ozzie, мерси много!

[quote="Alpina"]

@Windstream, не мога да броя в момента, но това не е ли 5-тото попълнение, или просто 4-тото, като не броиме "седана":confused:
[/quote]

Ами някои семейства и повече докарват, но като писах по-горе по-важна в случая е честотата на употребата им - едно МПС за таткото, едно за мамата, останалите обикновено си стоят в гаража или на алеята и събират прах. Вече ако децата са на възраст може и те да си имат коли, ама сега на мода са малките 4-цилиндрови пъргавеляци, така че реално те не представляват проблем.

За бройката на попълненията - малкия пикап наистина е 5-тото МПС, но пък е 4-тото с V8 мотор, аз тях броях.

[quote="PtD"]

Щеще да е смешно, ако не беше жалко - в САЩ мноооого рядко вдигат над 80 мили в час (130км/ч). Глобите са стотици долари, а може и книжката да ти хвръкне. Подкупни пътни полицаи кажи-речи няма - всичко се записва на камера. Единственото, което правят с бръмчилките си е да правят ластици от светофар до светофар :crazy:. Всяка мижава 1.6 16v може да постигне същите параметри. Но неее, ние сме американци, ние сме голяма работа, затова ни трябват големи двигатели и много коне.

(Един месец карах в Калифорния едни двулитрови колици - сигурно на пръстите на едната ръка се броят колите, които са ме изпреварили - поршета, корвети - всички кютат със 110-120).
[/quote]

Абе то за "ластиците" е ясно, това навсякъде го има, обаче къде изпускаш магистралните състезания - аз лично съм се гонил с полицейска кола (не го знаех че е ченге), по точно той ме гонеше докато при около 120mph (ограничение то беше 65) на мен не ми писна и без мигач смених 3 платна наведнъж с набиване на спирачките оставяйки го да прелети край мен. И това нищо не е, лапетиите с Корветите и Поршетата си умират да пробват да превъртят скоростомерите - не си ги виждал често щото идеалното време за тия изпълнения обикновено е 2-3 през нощта неделя срещу понеделник, когато всеки нормален човек тогава е в леглото събирайки сили за работата седмица. Ама това че не си ги виждал не значи че не съществуват ;)

Иначе за големите коли с големите мотори и многото коне - реално на пазара истински големите коли се броят на пръстите на едната ръка, и основните им купувачи са или възрастни хора (заради надежността и пасивната сигурност), или компании за лимузини и таксита (заради надеждността и многото "товарно" място). Средния американец не купува Crown Victoria или Grand Marquis, а SUV, и то не защото се чуства американец и съответно по-голяма работа от всички останали, ами защото stealership-а му носи от 9 кладенеца вода за да му докаже че на лед примерно SUV-то не се върти също толкова лесно, колкото и Корвет или Мустанг, в сняг гумите са с плитки грайфери не зануляват ефективността на двойното предаване, а за горите и кофти терените ниския просвет съвсем не е проблем. Истината е че за лятото асфалта си тряба истинска кола (препоръчително не с V8 мотор), а за зимата и кофти пътищата истинско 4x4, ама на колко хора главите им го отбират това? А като заговорят и парите и нещата съвсем отиват на майната си...

Пфуу, баси и фермана де стана, как ще го четете хич не ми се мисли :D
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот bluskanie » Пон Окт 30, 2006 10:10 am

Аз пък съм чувал, че средния американец избягва да си купува американска кола. Купува си TOYOTA, съвсем обяснимо... :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Пон Окт 30, 2006 10:45 am

Windstream, щом колекцията те кефи, начи е достатъчно добра. :agree::beer: Другото е дъра-бъра...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот nikitzo » Чет Ное 02, 2006 3:58 pm

Чеки тогаз и аз да се пофалим
[img]http://bgphoto.net/photos/3737/o632980797211093750.jpg[/img]
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот boriss13 » Чет Ное 02, 2006 4:16 pm

Тати каза че ще ми купи такава, ама друг път!
Иначе честито:clap: радва:D
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Назад към Други