Няма вече утре...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Teodor40 » Вто Мар 13, 2007 11:12 pm

Мъро написа:
Някога карал ли си кола в центъра на София да търсиш място да паркираш по правилата???? Явно не си.

Чакай бе приятел, на мен какво ми пука дали си намерил място или не? На мен ми пука, че вече и по тротоарите е фраш с коли на някои места. Даже не са оставени и задължителните по закон 2 метра разстояние от близката сграда/ограда.
Хубаво си решил да ходиш с колата към центъра и да паркираш където ти е кеф, ама това решение могат да са взели и още 1 милион души в София. Законите не познават извинения.
Да, няма общински паркинги в центъра на София. И в Пловдив няма. И едва ли някъде в БГ има. Остава ни само надеждата, че това ще се промени някой ден. Някой ден...
Ето на тази красота попаднах веднъж в обедната почивка, когато излязох от офиса. Става въпрос за Гладстон ~25, пресечка е на Витошка:

Изображение

Дреме ми на патката, че е нямал къде да паркира. Заради такива ситуации хората ходят по пътните платна, където не е особено безопасно, естествено.
Друг е въпроса със СО, де...

Ти от дума не разбираш и колтото и човека нормално да ти обяснят как този проблем не е монета с едно лице. На пича с СО регистрация му се е наложило да спре там след сигурно 20мин обикаляне и за това не е виновен той както ти беше обяснено по-горе. Ти направи ли си труда да прочетеш въобще или се чудеше за коя дума да се хванеш? Кеф му било да спре там? И сигурно му е кеф да рискува да има гооба? Моляте не говори като не си шофиор и си личи колко завиждаш на хората с коли.
Някой като теб оня ден ми е целил колата с ябълки на паркинга на магдоналдс, някой като теб ми я е одрал отстрани и за какво? Според теб аз съм виновен, че няма къде да спра така ли? И понеже ти нямаш пари за кола и аз да не карам? :bowdown:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Мъро » Вто Мар 13, 2007 11:29 pm

Моляте не говори като не си шофиор и си личи колко завиждаш на хората с коли.

И понеже ти нямаш пари за кола и аз да не карам?

Точно някъде в тия две реплики усетих, че е излишно да ти отговарям. Сигурно си от Перник и караш голф двойка, а? :popcorn:
Дали човек да автомобил или не е съзнателен избор, който той сам прави. С парите за таксита, които съм дал в последната година, съм могъл да си купя поне една добра кола...
Не е тук пойнта.
Дай да накарам леля ми, майка ми и баща ми да ходят два километра, за да стигнат до погребението на баба ми, а?

Изкривяваш ми думите. Не съм ПРОТИВ автомобилите. ПРОТИВ съм тези хора които решават, че центъра на даден град има нужда единствено и само от техния автомобил. Нищо не ти пречи да спреш примерно на паркинга пред ЦУМ и да си свършиш работата до НДК, каквато и да е тя. В крайна сметка и ходенето не е гадно.
Хората в чужбина това и правят - пресмятат си действията. Защото знаят, че паркират ли неправилно, ще ги санкционират.
Така си спестяваш и нервите по споменатото обикаляне.
Шофьорите не са виновни, че нямат къде да спират - окей, съгласен съм. Пешеходците са още по-малко виновни обаче...
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот bikerider » Сря Мар 14, 2007 12:09 am

Мъро написа:Нищо не ти пречи да спреш примерно на паркинга пред ЦУМ и да си свършиш работата до НДК, каквато и да е тя. В крайна сметка и ходенето не е гадно.

Гадно е когато отивам на службата за погребението на баба си да трябва да ходя от ЦУМ до църквата на Раковска. Гадно е да гледам всякакви Вр, РВ, В и прочие регистрации изпонаспряли в моята столица на места за две, че и три коли, докато аз обикалям да търся място като гламав. И пак не ги обвинявам, щото никой не се е погрижил да не могат да влизат в столицата и не са виновни те.

Мъро написа:Хората в чужбина това и правят - пресмятат си действията.

Сигурно е защото имат избор, любезно предоставен им от тамошните администрации срещу данъците им. За разлика от тук.

Мъро написа:Шофьорите не са виновни, че нямат къде да спират - окей, съгласен съм. Пешеходците са още по-малко виновни обаче...

Така, това и казвам аз. Кой тогава е виновния в омагьосания ти кръг?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот MAN6 » Сря Мар 14, 2007 12:19 am

xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Zozka » Сря Мар 14, 2007 12:45 am

Teodor40 написа:Изображение
На пича с СО регистрация му се е наложило да спре там след сигурно 20мин обикаляне и за това не е виновен той както ти беше обяснено по-горе.

На тоз пич и на всички подобни наглеци, не им пожелавам да им видя колите "паркирани" по този начин. Лично аз винаги оставям стабилен демидж на подобни нагли копелета, било то ключове, ламарини и подобни. После като си видят бричката остъргана и си вадят изводите /принципно от г*за, щот главата им е в пасивен режим на действие/. Просто и ясно е че, за да си оставиш колата по подобен начин, трябва да си пълно мекотело...
Аватар
Zozka

Мнениеот PtD » Сря Мар 14, 2007 2:20 am

Zozka написа:На тоз пич и на всички подобни наглеци, не им пожелавам да им видя колите "паркирани" по този начин. Лично аз винаги оставям стабилен демидж на подобни нагли копелета, било то ключове, ламарини и подобни.

:agree:

Всички имаме проблем с паркирането в центъра, но не всички наглеем...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот axelmax » Сря Мар 14, 2007 7:52 am

една случка за селската наглост :

мъжът на братовчетка ми и двмата родом от малъкия град Самоков,се преместиха в София,с една дума селяни(казвам го,защото ги познавам)

та селчото работи в градския транспорт,един ден си оставя колата нагло на паркинга на Земляне и запушва една кола на свой колега

за да излезне човека , трябвало да премести камара гуми

направил го,но спаднал предната гума(на брачет ми) ,човекът дори си оставил и номер за връзка и името си( евала му правя),ако има проблем да се свърже

с тея селяни само така ,ще се научат да се държат като хора
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bikerider » Сря Мар 14, 2007 10:53 am

@PtD: Матея 26:52
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Сря Мар 14, 2007 2:27 pm

Карма :) И аз съм съгласен, ако паркирам селски, да ми се случи същото на мен.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот DAM » Сря Мар 14, 2007 2:39 pm

Спомням си веднъж на една от пресечките на Витошка си ходих с един скин от мойто даскало...
И един беше спрял така с опел вектра и той просто се издразни и започна да рита по вратата с мартеницата ..и я направи на МЕКО казано БАНИЦА !!
И аз по някой път кат съм нервен ги правя тея мизерии щото тва е много гадано така да ти спират!

:nono: :nono: :nono: :offtopic:
Skype-just-da,
Icq-191902647
[email protected]
Ако някой има някви оплаквания или похвали да ми пише ((((:
DAM

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Сря Мар 14, 2007 2:48 pm

PtD написа:Карма :) И аз съм съгласен, ако паркирам селски, да ми се случи същото на мен.

"Селски" е субективно понятие и всеки го тълкува според настроението си. Карма :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Сря Мар 14, 2007 3:39 pm

PtD написа:Всички имаме проблем с паркирането в центъра, но не всички наглеем...

:agree:
Наблюденията ми са, че в повечето случаи хората просто искат да оставят колата си максимално близо до мястото, където имат работа, забавление или нещо друго. Сакън да не походят малко пеша.
Разбира се, винаги има и случаи, когато наистина се налага да си намериш място в реална близост и това да стане чрез нарушение и чрез затрудняване на други хора... разбирам го, но в такива случаи най-нормалното нещо е човек да си понесе последствията от това - преценил съм, че е по-добре да направя нарушение, значи ако ме хванат, си нося последиците. Доколкото съм имал подобни случаи, те са били заради други хора и тогава аз просто не напускам колата, за да мога да я преместя, ако пречи на някого.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Teodor40 » Сря Мар 14, 2007 3:49 pm

Е хубаво е всичко това което правите с възпитателна цел! Браво! Скина е перфектен като личност и мироглед и затова има право да съди другите! ЕВАЛА!
Искам да уточня две неща. Не съм съгласен с този тип спиране и не го практикувам не защото ме е страх, че някой ще ми нарита колата а понеже не съм егоист и знам колко ми е неприятно да се провирам през колите след като сляза от моята. И второто е по повод на това изказване, че съм от перник и не съм запознат с градският транспорт. Нямам нищо общо с този град и типа хора в него и много добре знам, как не може да се влезе вечер в 204, 260, 102, 11, 60...да продължавам ли? Днес си казах-аре какво хубаво време ще повървя малко пеша е така за разнообразие. Отидох до спирката пеша, автобуса закъсня 10-15мин, после се сменя 4-5мин на гаража, и двата се влачеха и закъснях за уговорката си. Вътре миришеше на мърша, имаше много хора без да е пиков час и се подсетих колко е ниска хигиената на българите като цяло. И какво? 2-3 ми е с колата да отида и какво спестявам иначе? Не може никой да ме убеди в противното.
А Мъро, убеден съм поне за София, че който може си е купил кола и си я кара а не се ръга с пуберите и циганите в рейсовете в това число и ти! Колко искам да ти изпадне една кола от някъде и да видим дали пак така ще говориш.
Аватар
Teodor40

Мнениеот chill » Сря Мар 14, 2007 4:31 pm

Абе, случвало ми се е като се наложи да отида до центъра на София с кола, да вземам човек с мен да обикаля в кръг, докато свърша работата ... Или пък ходя с колело, пеш, с градски транспорт ... Ама така НИКОГА няма да паркирам.

ПП. А пък в двата 20-милионни метрополиса, в които ми се е случвало да пребивавам и пътувам, няма НИКАКВИ проблеми с транспорта. Демек - може.
Последна промяна chill на Сря Мар 14, 2007 4:35 pm, променена общо 1 път
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот bikerider » Сря Мар 14, 2007 4:32 pm

Admin написа:разбирам го, но в такива случаи най-нормалното нещо е човек да си понесе последствията от това - преценил съм, че е по-добре да направя нарушение, значи ако ме хванат, си нося последиците.

Ами да и аз така - спирам в синя зона, нямам талон (така се случи, забравих да купя), чакам зелената жилетка да се появи отнякъде, чакам, чакам, чакам 10 минути, тегля една майна, връщам се и на колелото скоба. Стои една зелена жилетка - питам " къде беше бе твойта верица"...
"ами аз таковата, те колегите, мън-мън-мън"

Значи когато държавата/общината/и.т.н не си вършат работата трябва ние да си носим последствията от "нарушенията" (какво нарушение е, че съм спрял в синя зона и ИСКАМ да си платя, а няма на кого?), а когато отворим дума за тоя дето не си върши работата и само цица пари изведнъж отново ние трябва да си носим последствията щото "не сме се справили с предизвикателството". Много удобна позиция. Изключително удобна. Няма да кажа нищо повече.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Мар 14, 2007 4:35 pm

chill написа:вземам човек с мен да обикаля в кръг

Нали. А пешеходците ти дишат газовете докато обикаляш.

За моженето е ясно че може. А дали има паркинги в 20-милионните метрополиса?

Edit: ох, гади ми се вече от това преливане от пусто в празно.
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Мар 14, 2007 4:46 pm

Аз лично в София ходя пеша.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Admin » Сря Мар 14, 2007 5:54 pm

bikerider написа:Ами да и аз така - спирам в синя зона, нямам талон (така се случи, забравих да купя), чакам зелената жилетка да се появи отнякъде, чакам, чакам, чакам 10 минути, тегля една майна, връщам се и на колелото скоба. Стои една зелена жилетка - питам " къде беше бе твойта верица"...
"ами аз таковата, те колегите, мън-мън-мън"

Марто, това е съвсем нов случай в темата и нямаше как да съм го имал предвид, като писах моя пост ;)
Аз говорех за паркирането по тротоари и то по начин като показания на снимката и подобни на него.
Далеч съм от мисълта да браня общината в това отношение, проблемът е налице и за това не са виновни хората, освен когато се намери някой тарикат като оня на снимката, който не го прави от липса на избор, а от липса на мозък и възпитание. Нормалните и възпитани шофьори търсят сини зони или търсят места, където да могат да паркират нормално, без да пречат на пешеходците по тротоара и на колите по платното за движение. Дори ако тези места са на половин километър от там, където отиват. Но наглеци винаги се намират и не са малко - за тях говорехме в случая.
Иначе проявявам достатъчно разбиране дори към неща, които лесно могат да бъдат окачествени като наглост. Така например всеки път, когато се прибирам с колата, извършвам нарушение, за да си стигна до нас. Правя го, защото нямам избор - единствената уличка, по която мога да го направя без нарушение, трайно и постоянно се е превърнала в денонощен паркинг с минимум 2 и максимум 10 автомобила. Те как се оправят помежду си не знам, сигурно се познават. Та моят избор в случая е или да вляза директно срещу забранителния знак за 50м, или всеки път да викам паяк да разкара колите от уличката. Засега влизам с нарушение, още повече че забранената улица всъщност е забранена само за тези, дето нямат пропуск, а имам чувството, че половината коли в София имат такъв :D Досега не са ме спирали (то почти няма и къде, става дума за 50м от кръстовището до нас), но ако ме спрат, ще им обясня кратко и ясно ситуацията, ще ги помоля да се разходят и да се уверят сами дали има начин да си стигна до нас без нарушение, пък ако искат да ме глобят, ще го преживея. Само дето, ако стане така, ще се видя принуден да скофтя живота на още няколко души, които може и да нямат къде да паркират, ама не им е мястото на улица, която все пак е направена за движение.
Всичко това го написах, защото нещата наистина са сложни и някаква толерантност трябва да има, но до един момент и не и към хора, които просто са нахални в желанието си да си сместят колата някъде там в центъра.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Сря Мар 14, 2007 6:23 pm

Admin написа:Всичко това го написах, защото нещата наистина са сложни и някаква толерантност трябва да има, но до един момент и не и към хора, които просто са нахални в желанието си да си сместят колата някъде там в центъра.

:agree::agree::agree:
Не съм и твърдял, че е обратното, но за мен причините да се появят такива "нахални" хора са пак в общината и прочие, защото на тия хора им е писнало. Има и такива дето с нищо не се съобразяват, наистина, ма ако тях наказваме би трябвало и всички други, които като теб и мен са принудени да нарушават правилника. За това говоря.

Започнем ли да търсим проблема другаде, нищо не помага освен уравниловъчни наказания за всички - като в казармата - заради един глупак цялата рота помпи лицеви на плаца. За това говоря. Че вместо да се борим с тоя окопан комунизъм и уравниловката, ние спорим кой шофьор прав и кой крив. А така можем да си спорим до утре, щото всеки има някакво основание и от неговата гледна точка е прав. А този факт (че всеки търси проблема в другите) се дължи пак на същите "отговорни фактори", които не са осигурили възможност за прилагането на закона от страна на участниците. Първосигналните маймунски елементи пък само това чакат - да видят че някой не спазва правилника и айде юруш.

Щеше да има камери, щеше всичко да е под контрол. Вятър и м'гла...
Ем няма контрол, ем няма пазарни принципи. Като не може общината ми да намери инвеститор, да му отдаде терен и да строи паркинги и да ги експлоатира. Аз лично с радост бих плащал на частен паркинг и го правя когато имам възможност (има места) щото ми е писнало да хабя бензин за да спра за 5 мин - излиза ми по-евтино да дам 2 лева за един час и това е. Ама като няма паркинги?

Да ама не. Общината вместо да решава проблеми се възползва от това положение и цица пари. И преди го казах - рибата се вмирисва откъм главата. Схемата е перфектна и работи безотказно. Чудя се само докога...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Сря Мар 14, 2007 6:54 pm

Докато може... :dunno: :D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Мъро » Сря Мар 14, 2007 10:15 pm

Е, значи почнахме да си пресичаме гледните точки :agree:

Започнем ли да търсим проблема другаде, нищо не помага освен уравниловъчни наказания за всички - като в казармата - заради един глупак цялата рота помпи лицеви на плаца. За това говоря.

Никой не търси първо проблема в себе си. НИКОЙ. Трябва да се случат някакви конкретни неща, за да осъзнае човек вината си за дадена ситуация. Хора, к'во да ги правиш...
За да се направя на дипломат, ще спомена и другата страна на монетата - пешеходците. Днес до св. Неделя при червен за пешеходците светофар едни гамени така пресичаха, че бих ги ударил с кеф, та да им виси обица на ухото. И тези "едни гамени" не бяха двама трима, нито бяха някакви малки келешчета.
Единственото, което можем да направим за момента е... да сме прави за себе си. Да играем по правилата и ако имаме смелостта - да правим забележки на другите, когато те не ги спазват.
Няма да забравя колко възхитен беше един пич, който си хвърлил в Холандия дъвката на тротоара и хората му вдигнали скандал какъв е простак.
Вярно е, че рибата се вмирисва откъм главата, но в държавното устройство главата е умален вариант на цялото тяло. Ако ми схващаш идеята...

П.П. Извинявам се за хаотичните и необосновани мисли, ама днес ми беше натоварен ден.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Teodor40 » Сря Мар 14, 2007 10:36 pm

Сега е така ми щукна за хората ограбени по подлезите. Те какво ли мислят? Всеки с исканията си. И още нещо да вметна-днес когато пресичах на 1-2 места осъзнах, че отдолу има подлези но почети никой не ги ползва! Тъпанарите пресичат отгоре цариградско а ние подлези искаме :rofl: Каква държава само :rofl: Направо е смешно всичко ей!
Аватар
Teodor40

Мнениеот klmn » Сря Мар 14, 2007 10:46 pm

Бе,кви камери,кви 5 лв,нали шапкарите снасят на шефа част от заработеното по улиците..,а и едва ли е толкова трудно да се назначат малко безработни да лепкат по една глоба на джама на селяците спрели на тротоара (и една снимчица).
Соца няма да си замине скоро,пък то и на оВцете им е се тая..йебем ти семе и племе.. :popcorn:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bikerider » Сря Мар 14, 2007 11:59 pm

TOYAGA написа:Докато може... :dunno: :D

Alteri vivas oported, si tibi vis vivere :dunno:;)
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Мар 15, 2007 12:11 am

Мъро написа:Никой не търси първо проблема в себе си. НИКОЙ.

Сигурен съм, че си чувал за интровертна психика :)

Мъро написа:Вярно е, че рибата се вмирисва откъм главата, но в държавното устройство главата е умален вариант на цялото тяло. Ако ми схващаш идеята...

Схващам я, дори според нея излиза, че на 10 ноември като се смени главата се е сменило и тялото, нали? Иначе идеята не е лоша, ама точно на тая идея й куца малко логиката въпреки, че е бая широкоразпространена... не знам дали онзи френски философ дето я е измислил са го клали комунисти, ма едва ли щеше да измисли такова нещо ако беше живял между 1920 и 1940 в СССР... а тука соца се вихри и цъфти в новата си пазарна одежда...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Мар 16, 2007 1:14 am

"...през юни - ще приключи друг проект над бул. "Ал. Малинов" - изграждането на пешеходен надлез"

явно трябваше да стане нетърпимо, за да се сетят...

цък
Аватар
bikerider

Предишна

Назад към Други