Значи , тогава набързо направихме няколко протеста в ЮЗУ . Както каза ДИД , с блокиране на университета . Първата стачка беше за отпадане на идеологическите дисциплини . После свалихме Пешо Дамаджаната (президента - председател ) , после свалихме и Луканката . Ентусиазма беше голям , тъкаляхме се на мраморните подове по коридорите , къркахме , дрънкахме на китари , аз лично не съм е...л на тия мероприятия , щото си имах пресно сериозно гадже , ама и това го имаше

Мнгого колеги , които не можеха да блеснат с друго , с революционен плам и миризма на некъпано тогава си забиваха гаджета . Ядене ни носеха предимно от БСЧИ - Българско сдружение за честни избори , ама аз си ядех в къщи . Това сдружение беше организирано от Кеворкян , и беше спонсорирано от чужбина , и разполагаше с невиждани дотогава ресурси - компютри , факсове и даже кеш . Другата организация беше ФНСД- Федерация на независимите студентски дружества во главе с Емил Кошлуков . На местна благоевградска почва в ръководството се намърдаха едни безподобни лайнари , които после или заминаха за Америка , или основаха студентски кооперации , които по това време имаха право да търгуват безакцизно с алкохол и цигари . Тия кооперации в съдружие със заформящата се мутренска прослойка осраха пейзажа , и отвратиха всички честни младежи от политическата дейност. Оформи се една каста на политически протежирани , и дирижирани лекенца , много от тях бивши комсомолски активисти , които имаха доста влияние във всички аспекти на академичната дейност , вкл. и раздаването на лавки и барчета под аренда , настаняване в общежития и т.н. Значи , Емил Кошлуков , и Миро Севлиевски са емблематични фигури от студентските протести по онова време . Яхнаха протеста , и се наместиха в политиката , като се задуши в зародиш свободната самоорганизация на младежта . Сега се оказва , че са били доносници , мутренски съдружници , и въобще ченгесарски пионки . Иначе , масата студенти бяхме с надеждата , че нещо ново и светло започва . Сегашните протести не са толкова масови , но са по-почтени според мене . Тогава полицията не се намесваше , щото всичко е било дирижирано , а сега щом Р.Петк. праща копоите да арестуват , значи , много го дразнят. Един бандит не е вкарал в затвора , ама срещу млади хора с мозък в главата , и с позиция ....по путински . Той така си може .

Това от мене , Кагами

Айде пак на Беломорието , тоя път с каяци . Аз си купих