Въпрос за Ски

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Въпрос за Ски

Мнениеот Antares » Чет Яну 03, 2008 10:13 pm

Предполагам, че има запознати на тема ски, за това питам:

Понеже от пет-шест години не съм се качвал на другата ми голяма страст и съм малко изостанал искам да питам...
Виждам, че вече като че ли са стандарт (когато последно карах активно точно се опитваха да се наложат) ските, които са удебелени в двата си края, върха е тъп и... ми се виждат абсурдни за моя стил на каране (със събрани/долепени ски)...
Можете ли да ми кажете какви са предимствата и недостатъците на такава геометрия, сравнена със стария вид на правите ски с високо издигнат остър връх?
Последна промяна Antares на Чет Яну 03, 2008 11:09 pm, променена общо 1 път
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот snappy » Чет Яну 03, 2008 10:38 pm

Това са т.нар. карвинг ски. Освен различната си форма, те са и по-къси (спрямо ръста). Според мен са много удобни, завоите с тях са много по-лесни. Въобще.. аз се преродих, когато се качих на тях. Много приятели споделят това.
"Less is more"
Аватар
snappy

Рейтинг: 1247

Мнениеот skiman » Пет Яну 04, 2008 9:58 am

Карвинг ските са много по-приятни за каране от правите ски. Много по-лесно се завива с тях(това им е идеята) и мното по-лесно се контролират. Карвинг ските се карат по-разкрачен. Техниката е малко по-различна.
Ето ТУК съм писал едно мат'рялче за избор на фрирайд/фристайл ски. Ако обаче избираш типично ски за писта, задължително височината на ската трябва да е до рамото или до брадата най-много.
За мен лично недостатъците на карвинг ските(говоря за тези за слалом, с много малък радиус на завоя-от порядъка на 9-12м) е при високи скорости и в дълбок сняг. При високи скорости започват да играят(говоря за "шус"), а в дълбок сняг са като подводници. Лично за мен много по-универсално решение е така наречената "паркова" ска. Прочети темата и ще разбереш защо. ;) Много по-универсална, еднакво добра и на писта и на разбит сняг. А всички ние знаем в края на деня, на какво мязат родните писти ;)
Аватар
skiman

Рейтинг: 2000

Назад към Други