bikerider написа:зелен с жасмин
Хихи, това още от преди Китай ли е? : ))
Аз съм пристрастена към ПИЕНЕТО НА ЧАЙ. Сутрин изпивам по една кана чай - към 800мл, иначе ми липсва нещо през целия ден. По принцип пия чая без захар, но слагам кафява захар на чая от лимон и джинджифил. Мляко понякога на черния чай. Обичам черен, зелен, Earl Grey, плодови когато няма от горните, и билкови когато няма нищо друго. Българските пакетирани чайове нещо не ми вдъхват доверие. Мразя чай от пластмасова чаша, както и чай, приготвен с вода по-студена от 100'С. Зеленият е изключение, защото той би трябвало да се прави с вряла вода, изстинала до около 90'С. Тогава можеш да държиш пакетчето дълго време, без чаят да стане горчив. Запарването на каната също е много важно според мен.
Любимата ми марка е Twinings, в последно време много харесвам два черни чая от серията Voyage - Indian Chai (с канела, кардамом, карамфил и джинджифил) и Brazilian Baia (с ванилия, кокос и какаови зърна).
Учудвам се колко много съфорумци предпочитат чай. А може би просто тези, които пият повече кафе не пишат тук