88 емтелски трънки

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот kotka12 » Вто Ное 27, 2007 12:11 pm

@bikerider

контрол ТРЯБВА да има
защото в противен случай
държавата става повече от излишна
да не би да си отваряш кофичката кисело мляко
преди да я купиш, за да видиш дали съдържанието вътре става???
или ако е вкиснато и го върнеш в магазина, ти казат
"ми да не си го купувал"
някои неща си плачат за контрол от държавата ;)
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Вто Ное 27, 2007 12:47 pm

kotka12 написа:@bikerider
да не би да си отваряш кофичката кисело мляко
преди да я купиш, за да видиш дали съдържанието вътре става???

Ами време е да уточниш какво имаш предвид под контрол. Щото ТАЗИ държава, в ТАЗИ й форма е остаряла, неефективна, губеща (от гражданска гледна точка), непазеща гражданите си и в крайна сметка - излишна. Тя единствено осъществява някакъв базов социален контрол, събира данъци и тушира напрежения чрез кризисен мениджмънт. Това е факт. Другия факт е, че повечето от "гражданите" не са дорасли да се оправят сами, без държавния апарат.

За млякото - предпочитам непрекъснато да сменям марката мляко и/или магазина откъдето купувам, вместо да купувам едно и също мляко от едно и също място и да рева за контрол. Ако чакам държавата да ми гарантира, че търговеца ще ми спази правата по-добре да скоча от моста и да си спестя мъките. Няма да се впускам във фермани, за мен е очевидно, че централизирания контрол е губеща (за населението) кауза, защото е податлив на корупция.
Последна промяна bikerider на Вто Ное 27, 2007 12:52 pm, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот kotka12 » Вто Ное 27, 2007 12:52 pm

интересно:)
споре теб как във Франция си осъществяват контрола върху киселото мляко???
самички ли, или чрез държавата???
не споря, че в настоящият и вид
нашата държава е неефективна
но в цял сват държавата е институцията
която осъществява голяма част от контрола
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот agent_Jekov » Вто Ное 27, 2007 12:53 pm

Държавата трябва да упражнява контрол върху гражданите, както и гражданите трябва да упражняват контрол върху държавата.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот bikerider » Вто Ное 27, 2007 12:55 pm

@kotka12:
Напротив, държавите стават все по-малко ефективни. Причините са на повърхността - бидейки локални географски формирования, те не могат да контролират наднационалния трафик на пари, информация и продукти. И все по-малко ще могат.

Дори ЕС все още не е в състояние да наложи на търговците да не внасят китайски стоки опасни за потребителя. Няма и да успее напълно, колкото и да говори Меглена Кунева за развитие в тая посока.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Yavkata » Чет Фев 07, 2008 9:09 pm

Все пак днес глобиха М-тел със 150 000 лв. заради 88 -те трънки.Дет се казва нищо, но от сърце!
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот naso » Пет Фев 08, 2008 12:13 am

абе требе да се философства се за нещо,да си чеше устата бугарино ;) :^: :agree:
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот Alpina » Пет Фев 08, 2008 3:14 pm

Преди 3 дена ме търси номер +35988133, ама докато вдигна... както и да е, естествено не можех да се обадя аз...
Преди 2 часа пак ми званят от него и една много любезна операторка ми каза, че има нов тарифен план, на който мога да мина, и ще ми излезне по-евтино, спрямо потряблението ми на услугата им в последните месеци и както и да го смятам от тогава, наистина е така.
Тези дни ще мина да видя какви са абсолютно всички условия на договора, но ми е много странно всичко това :dunno:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот BikeArea » Пон Фев 11, 2008 4:15 pm

Внимавай!
Тези +359881... са съмнителни!
Често ги използват за разни услуги с добавена стойност и т.н.

Но е възможно и да са си от М-тел.

Понеже случая е подобен с твоя ще дам един пример:
Преди време звъняха на баща ми пак с подобна оферта. Уж да му намалее сметката ала-бала. Плащаше по 100 кинта сметка, които явно доста са се усладили на емтелците и сега с новия си "по-изгоден" тарифен план под 120-130лв. не е паднал! :^:

Така, че озъртай се какво ти предлагат! :popcorn:
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Мнениеот Мъро » Пон Фев 11, 2008 5:28 pm

133 си е телефонната им поддръжка, винаги ми звънят от него, май е за бизнес абонатите само. И винаги е някоя много любезна лелка, която разбира от работата си колкото аз от квантова физика...
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Alpina » Пон Фев 11, 2008 5:46 pm

Ами не знам, но до сега аз от тях лошо не съм видял. В началото, когато имаше абонаменти от 10 15 и 40лв и бях решил да мина на друг, след като излезнаха алтернативи. Една любезна "какичка" разгледа като статистика последните ми 6 месеца разговори и ми предложи наистина абонамент от който останах ужасно доволен и почнах да плащам 70% от предишните сметки. После пак така - казаха ми че за момента нямало смисъл да сменям абонамента, ако ще продулжа да говоря така. След 3-4 месеца чак излезна подходящ абонамент и без да ги питам ми предложиха точно него, по тяхна преценка и сега говоря по 5-6 часа месечно почти за без пари както се казва. За това сега, само защото ми се обадиха останах със съмнение. Но както и да го гледам на фона на последните ми 3 месеца сметки, наистина ще ми е по-изгоден, а и при положение, че май ще продължа с точно такъв тип разговори.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Пон Фев 11, 2008 5:59 pm

Спомням си как от МТел ни изпратиха оптимизирана тарифа на абонаментните планове. В нея, срещу моето име, имаше следната разценка:

- Сегашна сметка: 22.15 лв
- Прогнозна сметка с новия абонаментен план: 23 лв

:popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот kotka12 » Пон Фев 11, 2008 6:00 pm

аз съшо съм много доволен от МТел
и да не говоря и да говоря
все 50 лева сметка плащам
Never underestimate the predictability of stupidity :D