Горди татковци

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Горди татковци

Мнениеот Yavkata » Вто Авг 28, 2007 6:54 am

Като гледам в една анкета за възраста на карачите във форума има едно стотина човека които са в подходящата възрастова граница.
Ако има сред вас татковци може да споделим тук велопроблемите и радости на нашите деца ;) С някои от хората вече се познаваме защода не се запознаем и с други :)
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот tanya » Вто Авг 28, 2007 1:03 pm

ами за гордите татковци + гордите мами отделна тема ли трябва да има?
Ние нашия калпазанин сега го учим да ходи :rofl: За колело ще трябва да почака още година.
Последна промяна tanya на Вто Авг 28, 2007 1:12 pm, променена общо 1 път
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот did » Вто Авг 28, 2007 1:10 pm

Yavkata, съдейки по доскорошния ти подпис, имаш две щерки. И аз така. :beer:

Голямата отдавна я обсъждахме из форума как се е учила да кара, а малката (4 месеца) засега се учи да се обръща от гръб по корем и обратно и до колоезденето има доооста време. За това пък е ходила на море, качвала се е на х.Грънчар и до Якорудските езера в Рила, ходила е 2-3 пъти на х.Равнища, веднъж на пикник над с.Равногор, на месец и половина покори манастира св.Петка над Асеновград... и издевателствата продължават. :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Yavkata » Вто Авг 28, 2007 1:22 pm

Първо да се извиня, че пропуснах гордите мами :agree:
Второ идеята ми има и по - практическа насоченост. Споделяне на опит къде може да се отиде без сериозно "издевателство" върху родители и деца :D
Голямата ми е 2 години и 9 месеца и много обича да кара колело (все още с помощни колелца), обича да джапа из язовирите и реките, умерен рафтинг с гумени лодки и да ходи по пещери. За съжаление не е достатъчно издръжлива за дълги преходи пеша , а аз съм с проблемчета по прешлените и раницата за носене на дете бездейства :bawling:
Малката е на месец и половина и това което умее да прави много добре е да реве :D
Надявам се напролет да мога да я сложа в столчето за велосипед и дружно да караме цялото семейство :)
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Quiz » Пет Авг 31, 2007 1:08 pm

Нашият малък-голям човек на 20 дни се качи на Витоша и оттогава е там почти всяка седмица, а вече търчи по платото като изтърван :D Качвал се е и на Черни връх. И в морето се плацика:D
Засега се "вози" само в раницата и столчето на колелото (малко му е раничко за детско колелце), но като гледам и този вариант го устройва :)
Последна промяна Quiz на Пет Авг 31, 2007 1:29 pm, променена общо 1 път
Аватар
Quiz

Мнениеот flex » Пет Авг 31, 2007 1:26 pm

Евала че имате деца а ви остава време да карате
Аватар
flex

Мнениеот Brave » Пет Авг 31, 2007 2:23 pm

Имам една дъщеря на малко под две години и за сега си има триколка, на която седи, но още не се справя да върти педалите достъчно, че да се движи без побутване. Иначе, като ми види колелото, надава радостен възглас "тате кооло" и веднага се опитва да се покатери по него и не ме отавя на мира докато не я кача да седне на рамката. Вкопчва се в кормилото и после може да я бутам така по двора с часове.
Brave

Мнениеот CECO » Пет Авг 31, 2007 2:29 pm

mtb-mama-bg.com :beer:
С най-добри чувства да са ви живи и здрави и да им се радвате много. did айде догодина чакаме да ни зарадваш с колоездач :beer:
Аватар
CECO

Рейтинг: 1962

Мнениеот tanya » Съб Сеп 01, 2007 10:29 am

Не ви ли е страх с тези детски седалки по велосипедите? Нас тука постоянно ни бъзикат, че още не сме возили малкия на някое от колелетата. На мен ми се струва доста рисковано. Ако по някаква причина набия спирачки, аз ще скоча, ама той какво ще прави? Или може да реши, че му е доскачало и да тръгне да скача - като знам как прави опити да слиза от количката и от тротинетката в движение...
Колкото до свободното време за каране... Нашето дете да не е сираче. За събота и неделя си има баби. Хем и те да се радват, а и ние да си починем.
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот Yavkata » Съб Сеп 01, 2007 11:47 am

Ами столчето си е с ремъци и закопчалка която не се откопчава толкова лесно. Цирка е когато съм я сложил на столчето и се катеря и аз по колелото :D . Откровенно казано ме е страх да я возя по София, и столчето се ползва с едно селско колело на вилата ;) Е всъщност в момента не се ползва защото Голямата щерка хвърчи насам - натам с БМХ-а. А време за каране ми остава защото ходя с колело на работа :)
Аватар
Yavkata

Мнениеот Quiz » Пон Сеп 03, 2007 8:19 am

tanya,
Yavkata e прав-поведението на детето в седалка е доста различно от обичайното му в количка ;)
За страх, да, по улиците е малко притеснително, но пък в парковете няма грижи. Единственото неудобство е докато свикнеш, че тежестта е изместена и не е като да караш с раница-при качване е слизане усещането е особено :)
Аватар
Quiz

Мнениеот null » Пон Сеп 03, 2007 3:27 pm

Изображение
Ние пък така. Отпред ми се струва доста по-сигурно.
Взех една седалка от магазина и след малко изтезания на рамката на колелото стана (пробих рамката и с един болт ...).
Така малката я държа с ръце и си говорим през цялото време.
Водя на детска градина по този начин. Естествено имаме и двамата каски. Само тука на снимката понеже се изкачваме и сме по-бавни от пешеходците и е много топло и ...
Иначе и тя си има колело (три броя!). Като се съберат вечер хлапетата от махлата пред нас става като рокерски събор.
null

Рейтинг: 1230

Мнениеот Yavkata » Пон Сеп 03, 2007 3:43 pm

Супер!Снимката от къде е?
Аватар
Yavkata

Мнениеот Antares » Пон Сеп 03, 2007 9:24 pm

Извинявам се за офтопика, ама тия седалки на колелата ме просълзяват... от седалката на велосипеда са 90% от впечатленията ми за света като 'лапе... Майка ми и баща ми буквално не ме сваляха от там, през свободното им време... Само от време на време си ме прехвърляха от колело на колело, като му писне на водача от безконечните ми въпроси :)
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот null » Сря Сеп 05, 2007 3:30 pm

Yavkata написа:Супер!Снимката от къде е?

По пътя за хижа Тъжа
null

Рейтинг: 1230

Мнениеот Yavkata » Пон Май 05, 2008 7:09 am

Хайде да се похваля :D
Тези дни реших да експериментирам и свалих помощните колела от малкото колело на голямата щерка (на три години и пет месеца). Накачулих я с каски и протектори, обясних и ,че ще пада и я пуснах да кара. ...Да ама тя не ще да пада, гадината . Върти си с колелото , завива си , бие контра , пуска крака и спира. Казах си - "Ще те науча аз тебе!". Свалих и протекторите и айде по един бивш асфалтов път да караме заедно. Хуууубаво да се подруса по камъните и дупките 4- 5 км, да я заболи дупето и да разбере , че колоезденото не е лесна работа. :^:
Аватар
Yavkata

Назад към Други