bikerider написа:
И какъв е проблема с течащата вода, да не отива в друго измерение?![]()
kagami написа:Значи ако изразходваме по-малко вода ще отиват по-малко ресурси за привеждането й в уптребяем от консуматора вид.
Е, все пак това не значи да не се къпем, а просто да не я разхищаваме![]()
bikerider написа:Бих спорил кой разхищава повече - потребителите или доставчика. Особено в София. Фактите за софийските 60% загуби по ВиК мрежата са известни. На този фон призивите за пестене на вода (чиито и да са) са меко казано лицемерни и тенденциозни.
знам - не звучи
@bluskanie:
kagami написа:bikerider написа:
И какъв е проблема с течащата вода, да не отива в друго измерение?![]()
Не че отива в друго измерение - тя е възобновяем източник (все още). Проблемът е, че за да потече водата от чешмата в кухнята или в банята, тя трябва да се пречисти (разход на ресурси), да се транспортира до потребителя (отново разход на ресурси), да се отведе от потребителя и пак да се пречисти (нов разход на ресурси). Значи ако изразходваме по-малко вода ще отиват по-малко ресурси за привеждането й в уптребяем от консуматора вид.
Е, все пак това не значи да не се къпем, а просто да не я разхищаваме![]()
@bikerider
Постът не е отправен конкретно към теб, така че моля да ме извиниш ако изказването ми звучи като обяснение за малки деца
gatof написа:помисли глобално преди да нареждаш!
bikerider написа:gatof написа:помисли глобално преди да нареждаш!:rofl::rofl::rofl::rofl::crazy:
Колега, ако не разбираш защо давам крещящ локален пример за глобален проблем и отклоняването на вниманието, не мога да ти помогна.
Прахосниците са си прахосници. Факт. А кои са най-големите прахосници? Интересувал ли си се? Май излиза, че ти си тоя дето нарежда наизуст
За тоя разход на ресурс, за който говори Мъро платените еколози и техните последователи като теб "забравят" и реват срещу потребителите. Не че не е редно да се пести водата - редно е. Но най-обичам да ми обясняват как аз съм бил прахосник при положение, че се прахосва в десетки пъти по-големи мащаби дори в метрополиси като Лондон и Ню Йорк от загуби по водопреносната мрежа.
Потребилите на автомобили били замърсявали планетата. Ми да така е. А китайските заводи дали замърсяват по-малко?
gatof написа:
батка извинявай ако ти лазя по нервите ама пак да те питам, гледал ли си An Inconvinient Truth ?
gatof написа: батка извинявай ако ти лазя по нервите ама пак да те питам, гледал ли си An Inconvinient Truth ?
...ама пак да те питам, гледал ли си An Inconvinient Truth ..
rarekin написа:@bikerider
Обаче върши работата
did написа:http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=390809
Мъро написа:Alien, уважавам те заради силно изразената ти и обоснована гражданска позиция
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта