от Alpina » Вто Юли 14, 2009 9:48 pm
Пак при пазаруване, ако погавявате изтеглената сума в рамките на 40 дена, не плащате лихва.
Отделно получавате cashback в размер на 1% до 7% в зависимост от договора.
Освен това може и да не плащате месечна такса при дадени условия.
Естествено, ако теглите пари през банкомат, примерно от банкомат на същата банка ви се одържат средно м/у 3 и 4лв, а ако е на чужда до 7лв, при теглене до 100лв, независимо от сумата - теглите 20лв, от сметката ви изчезват примерно 25. А ако теглите суми над 100лв, имате такса 1% от сумата т.е. при теглене на 400лв, таката ви е 3+3=6лв, при банкомат на същата банка или 7+3лв при банкомат на чужда.
Още нещо - хубаво е да се наблюдават сметките Online, защото за всяка справка на банкомат ви се одържа 1лв
Ако ползвате картата само за пазаруване, при определени условия и ако си връщате парите за по-малко от 40 дена, може да сте дори само на печалба.
Давам пример. С моята карта, ако правя сметка над 150лв на месец с нея в Billa (а аз правя доста повече така или иначе) нямам такса не само за тази ми карта, но и за другата кредитна към същата банка.
Отделно в началото, cashback-a ми беше 7% за първите 7 месеца, а сега е 2%
Т.е. първите 7 месеца, ако похарчех 500лв за месеца и ги върнех в срок от 40 дена, получавах бонус от 35лв и нямах никакви такси.
Т.е. ако човек си прави сметката, може да е на "+" чрез ползването им.
C'est la vie