Около 15:30 бях спрял на светофара на ул.Христо Ботев, при ул.Струга, заради червено.
Има две ленти - лявата е за направо и в нея имаше рейс, дясната за десен завой и стоях в нея, сравнително по средата, защото след светофара имаше спрели коли.
По едно време до мен почва да се провира такси, видях че няма да мине, но се подразних от това, както и от факта, че 100% щеше да засече рейса, за това не се отместих. Малко преди да светне зеленото, таксито тръгна и ми избута кормилото с огледалото си (бая здраво се оказа

) за съжаление не успях да запомня целия му номер (главно дали завършва на ХР или на НР), а заради това че имаше трамвай, два рейса един след друг, а аз не можах да тръгна веднага го изпуснах...
Много ме беше яд, но докато се опитвах да го настигна и се провирах м/у рейсовете се сетих, че вече съм напуснал и мястото и става дълга и сложна. В същото време бързах и за едно място и нямах време да мина за жалба през 2-то районно...
След 20 мин обаче видях същото това такси на стоянката от таксита за Централната Автогара и веднага се обадих на 165. Дежурния не беше много доволен от обаждането ми и се правеше на ударен за това, че не мога да обясня добре мястото на което се намирам (а аз така го обясних, че и човек, който никога не е бил в София, да се ориентира) но в крайна сметка прати кола.
Дам, обаче такситата бързо започнаха да се изнизват и вече виждах как ще си тръгне "моето" а аз ще си чакам КАТ.
Обаче чудо - след няма 5 мин колата пристигна, отидохме с полицая към колата и той пита дали има следи по колата или по колелото, обаче нищо не личеше по огледалото

Повика шофьора и казвайки му "Преди около 30 мин сте ударили този колоезвач, а той "Ама аз само леко го бутнах с огледалото, виж че нищо ти няма", което беше повече от достатъчно за полицая

(колко глупаво от страна на таксиджията, защото по огледалото не си личеше да има следи от грипа ми) взе му документите и му каза да отиде на мястото на "инцидента", прати ме и мен там.
Отидохме на мястото, онзи почна да обяснява как аз съм седял по средата на платното, как се провивал м/у мен и рейса, как щял иначе да си удари другото огледало, защото аз не съм му давал място и т.н. при което полицая му разясни, как ако аз съм бил спрял по средата, този е трябвало да ме чака, защото аз съм бил на червено, а дори да не е било, е можело да ми е станало лошо или какво ли не още и е трябвало да се съобразява с това, че аз съм бил спрял. Още повече че е продължил и не е видял какво става с мен след това.
Даде ми да напиша жалба а на него почна да му съставя акт.
Ай така - без свидетели, без молби в районното (това се случи на 300 метра от него), без разтакаване, без всичките тези неща, с които са се сблъскали други хора, даже при положение че и аз бях напуснал мястото на "инцидента" и обадил се 20 мин по-късно.
Ако бях паднал (дори без щети), щеше да е по-тежко обвинението според полицая.
Имайте вяра и се борете

П.С. На стоянката пеи Централна автогара, останалите шофьори му теглиха по една като слушаха какво било станало. На стоянката на Хр. Ботев като тръгвах двама таксиджии ме питаха какво се е случило и също го определиха като кретен... Повечето ги беше яд, че такива правят лошото име на жълтите коли