Оплаквания !

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Оплаквания !

Мнениеот jd » Пет Юли 31, 2009 11:57 am

chill написа:Има и e-mail за оплаквания - [email protected]

оригиналът е [email protected] :D :D :rofl:
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Мнениеот BlindVictim » Съб Авг 01, 2009 2:31 pm

Благодаря много за телефонния номер. Пред нас на около 20 метра от блока (бивша детска площадка - реституирана) строят къща и въобще не се съобразяват да пазят тишина от 14:00 до 16:00. Режат с ъглошлайф, бензинова моторна резачка, коват кофраж. На 2 пъти им направих забележка, но ми писна да слизам и да се занимавам и се обадих да подам сигнал. Дойдоха вчера и наложиха глоба в размер на 50 лева. Днес в почивния ден се събудих от рев на моторна резачка, обадих се, дойде инспекторката направи им забележка, те изчакаха 30 минути докато си тръгне и пак подкараха с резачката. Обадих се пак, отново дойде инспекторката, този път бях долу, обадихме се на техническия ръководител, той дойде, разправяхме се сума време, беше наложена отново глоба 50 лева, и се разбрахме повече да няма проблеми. Много се надявам се да си изпълнят обещанието. И за двете страни би било по-добре.

П.П. Би било хубаво, ако темата се закачи като важна, и телефонният номер се сложи в заглавието, за да може повече хора да бъдат информирани. :agree:
Аватар
BlindVictim

Рейтинг: 1205

Мнениеот Alpina » Съб Авг 01, 2009 5:42 pm

Около 15:30 бях спрял на светофара на ул.Христо Ботев, при ул.Струга, заради червено.
Има две ленти - лявата е за направо и в нея имаше рейс, дясната за десен завой и стоях в нея, сравнително по средата, защото след светофара имаше спрели коли.
По едно време до мен почва да се провира такси, видях че няма да мине, но се подразних от това, както и от факта, че 100% щеше да засече рейса, за това не се отместих. Малко преди да светне зеленото, таксито тръгна и ми избута кормилото с огледалото си (бая здраво се оказа :dontknow: ) за съжаление не успях да запомня целия му номер (главно дали завършва на ХР или на НР), а заради това че имаше трамвай, два рейса един след друг, а аз не можах да тръгна веднага го изпуснах... :crap:
Много ме беше яд, но докато се опитвах да го настигна и се провирах м/у рейсовете се сетих, че вече съм напуснал и мястото и става дълга и сложна. В същото време бързах и за едно място и нямах време да мина за жалба през 2-то районно...
След 20 мин обаче видях същото това такси на стоянката от таксита за Централната Автогара и веднага се обадих на 165. Дежурния не беше много доволен от обаждането ми и се правеше на ударен за това, че не мога да обясня добре мястото на което се намирам (а аз така го обясних, че и човек, който никога не е бил в София, да се ориентира) но в крайна сметка прати кола.
Дам, обаче такситата бързо започнаха да се изнизват и вече виждах как ще си тръгне "моето" а аз ще си чакам КАТ.
Обаче чудо - след няма 5 мин колата пристигна, отидохме с полицая към колата и той пита дали има следи по колата или по колелото, обаче нищо не личеше по огледалото :( Повика шофьора и казвайки му "Преди около 30 мин сте ударили този колоезвач, а той "Ама аз само леко го бутнах с огледалото, виж че нищо ти няма", което беше повече от достатъчно за полицая :eyebrow: (колко глупаво от страна на таксиджията, защото по огледалото не си личеше да има следи от грипа ми) взе му документите и му каза да отиде на мястото на "инцидента", прати ме и мен там.
Отидохме на мястото, онзи почна да обяснява как аз съм седял по средата на платното, как се провивал м/у мен и рейса, как щял иначе да си удари другото огледало, защото аз не съм му давал място и т.н. при което полицая му разясни, как ако аз съм бил спрял по средата, този е трябвало да ме чака, защото аз съм бил на червено, а дори да не е било, е можело да ми е станало лошо или какво ли не още и е трябвало да се съобразява с това, че аз съм бил спрял. Още повече че е продължил и не е видял какво става с мен след това.
Даде ми да напиша жалба а на него почна да му съставя акт.

Ай така - без свидетели, без молби в районното (това се случи на 300 метра от него), без разтакаване, без всичките тези неща, с които са се сблъскали други хора, даже при положение че и аз бях напуснал мястото на "инцидента" и обадил се 20 мин по-късно.
Ако бях паднал (дори без щети), щеше да е по-тежко обвинението според полицая.

Имайте вяра и се борете :agree:

П.С. На стоянката пеи Централна автогара, останалите шофьори му теглиха по една като слушаха какво било станало. На стоянката на Хр. Ботев като тръгвах двама таксиджии ме питаха какво се е случило и също го определиха като кретен... Повечето ги беше яд, че такива правят лошото име на жълтите коли :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Neo_92 » Съб Авг 01, 2009 6:56 pm

Понеже сега съм си в Сандански , но по принцип уча в София и естествено ежедневно виждам такива олигофрени и се ядосвам , знаех за такъв номер (друг) който обаче не вършеше работа. Уча в строителния техникум и всеки ден минавам покрай ВИАС ( УАСГ ) , нормално щото са залепени с моето училище. Та работата е там че срещу ВИАС редовно , всеки ден паркират неправилно и нямам търпение да накажа някой некадърник. Ако някой има път/работа или каквото и да натам ще се увери в това и ако има възможност нека се обади , ще го черпя при първа възможност :beer: :bowdown:

@Alpina ти си нечовек :beer: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
@Veskoz мерси много за телефона :beer:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот Neo_92 » Нед Авг 02, 2009 5:46 pm

Neo_92 написа:Понеже сега съм си в Сандански , но по принцип уча в София и естествено ежедневно виждам такива олигофрени и се ядосвам , знаех за такъв номер (друг) който обаче не вършеше работа. Уча в строителния техникум и всеки ден минавам покрай ВИАС ( УАСГ ) , нормално щото са залепени с моето училище. Та работата е там че срещу ВИАС редовно , всеки ден паркират неправилно и нямам търпение да накажа някой некадърник. Ако някой има път/работа или каквото и да натам ще се увери в това и ако има възможност нека се обади , ще го черпя при първа възможност :beer: :bowdown:

@Alpina ти си нечовек :beer: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
@Veskoz мерси много за телефона :beer:

Между другото последната история ме подсети за една случка с един приятел. Караме си аз и моя приятел в грага и бързахме ... Явно един грък също бързаше и в посления момент успя да набие спирачки и да извърти леко колата , но въпреки това удари моя приятел. Леко го удари , просто го бутна , загуби равновесие и падна. Гръка гледаше е така :bigeyes: , веднага излезе от колата и помогна на моя приятел , на който му нямаше нищо , само една драскотина на ръката и драскотина на рамката (малка) . Гръка му се извинява около 2-3 мин без да престане - на български , английски и гръцки. Веднага извади 50 евро и ги даде на приятеля ми, той не ги искаше защото знаеше че и двамата са виновни , но в крайна сметка ги взе защото гръка беше много настоятелен. Евлата е на такива хора :bowdown:
Казвам и двамата са виновни щото гръка беше с предимство но караше бързо , а моя приятел не намали(достатъчно) на кръстовището.
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Предишна

Назад към Други