"Click a Tree" инициативата "посади дърво"

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

"Click a Tree" инициативата "посади дърво"

Мнениеот Antares » Нед Авг 02, 2009 5:20 pm

Директно изкопирано от друг форум:
http://clickatree.europa.eu/click-a-tre ... ative.html
Around nine billion tonnes of CO2 is absorbed by trees every year, but nearly two billion tonnes are released through deforestation. By planting more trees, we can demonstrate our commitment to balance of the Earth's climate and can make our own surroundings a little bit greener!

Join our competition today and raise awareness of the need to act to tackle climate change.

The European Commission invites young Europeans to take part in the Click a Tree initiative and to act against climate change.
...
As one of the first 5,000 contributors, you will receive a free seedling ("Euonymus europeus", 15 - 20 cm high) from the European Commission. The seedling will be delivered together with instructions on planting. All you have to do is take the seedling or tree that you have acquired, check out the planting suggestions, plant the seedling or tree, and take a picture of what you have planted. Upload your picture and have the chance to win a fabulous adventure at an environmental learning camp.
Първите 5000 регистрирали се на
http://clickatree.europa.eu/plant-your- ... ation.html
ще получат дръвче "европейски чашкодрян" и инструкции за засаждането му...
Ако сте наясно с тази инициатива, или някой от вас е получил и засадил дръвчето - може да сподели опит.

Също би ми било интересно да знам от къде мога да закупя дръвче и да го засадя.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Re: "Click a Tree" инициативата "посади дърво"

Мнениеот outfaced » Нед Авг 02, 2009 5:55 pm

Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Alpina » Нед Авг 02, 2009 6:51 pm

Знам само от полученото на e-mail-а преди два-три дена

Здравейте.
Моля да се запознаете с кампанията Click a Tree, организирана от Европейската Комисия, чиято цел е да насърчи младите европейци да предприемат индивидуални мерки срещу климатичните промени. За да осъществи това начинание Европейската Комисия ще раздаде 5 000 безплатни дръвчета на първите желаещи европейци между *15 и 29 години*.

Подробности на:
http://www.bluelink.net/index.shtml?x=41696

Поздрави.

Иначе дръвчета могат да се купувя от много места. В зависимост от това за какво ти трябва.
Всъщност, даже можеш да си посадиш сам в саксия, и за около 5-7 години да го докараш до достатъчно силно, за да се посади навън.
Трябва обаче да е вече доста голямо, защото ако е на открито място с липса на други дървета в близост загиват много лесно, главно от суша.

Честно казано обаче, според мен такива инициативи трябва да се правят на планирани за целта места, защото в противен случай, дървото може да се засади на неподходящо място (въпреки че на нас ни се е струвало добро) и съдбата му да не е хубава.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Antares » Нед Авг 02, 2009 11:16 pm

Еми може би тогава е добре да се разровим за информация кои места са добри?
Сега ми е късно и ще си лягам, ако утре имам пролуки на работа може да се разровя.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Назад към Други